ΙΣΡΑΗΛ: Οι Shalva Band αποχωρούν από το The Next Star!

Παρόλο που προκρίθηκαν με μεγάλο ποσοστό στην τελική φάση του HaKokhav HaBa, παρόλο που θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί για την εκπροσώπηση του Ισραήλ στη Eurovision 2019, οι Shalva Band αποχαιρετούν τη διοργάνωση.

Το συγκρότημα, που αποτελείται από άτομα με ειδικές ανάγκες, έχει δώσει συνέντευξη, που θα βγει στον αέρα την Πέμπτη. Εκεί εξηγούν γιατί αποχωρούν.

Ο λόγος της αποχώρησης

Στη συνέντευξη επισημαίνουν ότι γνώριζαν τους κανόνες της Eurovision, αλλά δεν περίμεναν πως θα έφταναν τόσο μακριά. Η συμμετοχή στη Eurovision θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να κάνουν πρόβες, αλλά και να τραγουδήσουν ζωντανά στο Μεγάλο Τελικό των επιτροπών, που διεξάγεται την αργία του Σαββάτου (Shabbat) για τους Εβραίους, που ξεκινάει λίγο πριν τη δύση του ηλίου της Παρασκευής και λήγει το βράδυ του Σαββάτου.

Τρία μέλη του συγκροτήματος είναι βαθιά θρησκευόμενα, τηρούν τις παραδόσεις και δεν έκρυψαν τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι θα έπρεπε να κάνουν πρόβες την αργία του Σαββάτου.
Κατανοούν τις προσπάθειες που κατέβαλε η παραγωγή του σόου ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους, εφόσον θα κέρδιζαν στο HaKokhav HaBa. Διεξήχθησαν μέχρι και polls σε διάφορες σελίδες για τους επιτραπεί η συμμετοχή, αλλά όλα απέβησαν άκαρπα.

Συνεπώς, μένουν 2 φιναλίστ: η Maya Buskila και η Kitriya. Θα διεξαχθούν και άλλα 2 σόου, που θα αναδείξουν κι άλλους φιναλίστ.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλησπερα σας εχω αποκλειστικα για την ελλαδα!Πριν απο λιγο επικοινωνησα με την κυρια μαρια κουφοπουλου μελος της κριτικης επιτροπης για την συμμετοχη μας και την ρωτησα αν ισχυει οτι αυτη την εβδομαδα θα εχουμε επισημη ανακοινωση απο την ερτ για τον εκπροσωπο και η απαντηση που ελαβα απο την ιδια ειναι οτι ουτε αυτη την εβδομαδα θα εχουμε καποιο νεο δυστηχως

    • Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια. Χαρά μας είναι να μοιραζόμαστε το ενδιαφέρον μας για τον θεσμό και τα προκριματικά των χωρών! Πολύ σύντομα θα ξέρουμε τον/την εκπρόσωπο του Ισραήλ, κάτι που αναμένουμε επίσης με μεγάλη αγωνία!

  2. Εχω αποδειξεις για αυτο που λεω δεν το λεω ετσι επειδη μου καπνισε!Μου ειπε οτι για νεα θα ενημερωνω στην σεκιδα στο fb και οταν την ρωτησα για το αν αυτη την εβδομαδα μου απαντα “για την εβδομαδα αυτη, οχι”

  3. Καλα εγω σας ενημερωσα θελετε να με πιστεψετε με πιστεψατε δεν θελετε να με πιστεψετε θα το δειτε και αν ακουσετε νεο αυτη την εβδομαδα γραφτε μου!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ