ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Απόψε ο Πρώτος Ημιτελικός του “Söngvakeppnin 2019”!

Αυλαία ανοίγει απόψε ο εθνικός τελικός της Ισλανδίας, διαδικασία μέσω της οποίας θα προκύψει η συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2019, με την διεξαγωγή του πρώτου Ημιτελικού του.

Ο πρώτος Ημιτελικός του “Söngvakeppnin 2019” – όπως τιτλοφορείται η διαδικασία – θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γήπεδο Háskólabíói του Reykjavík, ενώ κεντρικοί παρουσιαστές θα είναι οι Fannar Sveinsson και Benedikt Valsson.

Οι συμμετοχές που θα διαγωνιστούν στον αποψινό πρώτο ημιτελικό είναι:  

01. «Hatrið mun sigra» – Hatari

Σύνθεση / Στίχοι: Hatari

Αγγλική έκδοση: –

02. «Eitt andartak» – Hera Björk 

Σύνθεση / Στίχοι: Örlygur Smári, Hera Björk Þórhallsdóttir, Valgeir Magnússon

Αγγλική Έκδοση: «Moving On» (Hera Björk Þórhallsdóttir, Valgeir Magnússon)

03. «Ég á mig sjálf» – Kristina Skoubo Bærendsen

Σύνθεση / Στίχοι: Sveinn Rúnar Sigurðsson, Valgeir Magnússon

Αγγλική έκδοση: «Mama Said» (Sveinn Rúnar Sigurðsson, Valgeir Magnússon)

04. «Nú og hér» – Þórdís Imsland

Σύνθεση / Στίχοι: Svala Björgvinsdóttir, Bjarki Ómarsson, Stefán Hilmarsson

Αγγλική έκδοση: «What are you waiting for?» (Svala Björgvinsdóttir, Bjarki Ómarsson)

05. «Samt ekki» – Daníel Óliver

Σύνθεση / Στίχοι: Daníel Óliver Sveinsson, Linus Josefsson, Peter von Arbin

Αγγλική έκδοση: «Licky Licky» (Daníel Óliver Sveinsson, Linus Josefsson)

Υπενθυμίζεται ότι από τις πέντε συνολικά διαγωνιζόμενες συμμετοχές, στον γύρο του τελικού θα καταφέρουν να προκριθούν μόλις οι δύο. Όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια, στις Ημιτελικές φάσεις του Söngvakeppnin βασικό λόγο έχει το κοινό καθώς τα αποτελέσματα κρίνονται εξολοκλήρου μέσω τηλεψηφοφορίας (televoting).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τον Πρώτο Ημιτελικό του “Söngvakeppnin 2019” στις 21:45 (ώρα Ελλάδος) μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του κρατικού καναλιού της Ισλανδίας RÚV (εδώ).

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τα αποτελέσματα του Πρώτου Ημιτελικού, αλλά και για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2019!

Πηγή Φωτογραφιών: RÚV

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω με κλειστά μάτια θα προκριθούν Hera Bjork και Hatari.
    Οι Hatari ελπίζω να εκπροσωπήσουν τη χώρα,μου αρέσει που είναι κάπως διαφορετικο από τα συνηθισμένα και νομίζω είναι η μόνη ελπίδα της Ισλανδίας μπας και δει επιτέλους τελικό μετά από 4 σερί αποκλεισμούς.

  2. Χαμηλού επίπεδου εθνικός τελικός. Από τη μία ανέμπνευστα κοινότυπα τραγούδια, από την άλλη το αξιογέλαστο θέαμα των Hatari πάνω σε ένα ανύπαρκτο τραγούδι χωρίς στοιχειώδη μελωδία και ειρμό. Δεν αμφιβάλλω ότι ενδεχομένως ο κόσμος θα τσιμπήσει από την πρόκληση και την υπερβολή μέσα σε μία θάλασσα μετριότητας, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι σε κάθε περίπτωση το ίδιο κακό, ακόμα και για διαφορετικούς λόγους.

  3. Την αγαπώ πολύ την Ισλανδία και θα ήθελα πολύ κάποτε να γίνει ο διαγωνισμός στο Ρευγκιαβικ. Για φέτος πάντως το κόβω λίγο δύσκολο. Δεν με τρέλανε κανένα από τα κομμάτια. Ξεχώρισα της imsland (το οποίο όπως βλέπω έγραψε και η προπερσινη εκπρόσωπος Svala) ενώ έχω περιέργεια για την παρουσίαση των hatari. Χάρηκα πολύ που ξαναείδα την συμπαθεστατη Hera bjork (είχα αγαπήσει το je ne sois quoi) αλλά το τραγούδι της δυστυχώς το βρήκα εντελώς ανευρο. Ελπίζω να ξαναβρει τη φόρμα της η Ισλανδία που γενικά έχει στείλει ωραία τραγούδια (με εσαει αγαπημενο μου το επικό minn hinsti dans του Paul oskar το 97 αλλά και το
    valentine lost του ’07, καθώς και το this is my life του ’08)

  4. Too much mainstream μας προέκυψε η Ισλανδία. Νομίζω οι Hatari είναι μια αξιοσημείωτη πρόταση κι ελπίζω να φερθούν έξυπνα οι Ισλανδοί. Δεν ξέρω που στηρίζεται το «αξιογέλαστο» του θεάματος που διάβασα παραπάνω. Προσωπικά, γελάω περισσότερο με βλαχοποπ και μπαλέτα και όχι με BD Punk. Και ναι, ο διαγωνισμός μπορεί να υποστηρίξει καλεί παραπάνω από pop.

    • To αξιογέλαστο στηρίζεται αφενός στο ότι κανείς πάνω από 11 χρονών δεν εντυπωσιάζεται από το παλαιακό πλέον punk metal, ειδικά όταν γίνεται με πέτσινα kinky gay club του ’70 και eyeliner στο μάτι, και ειδικά δεν υπάρχει τραγούδι από κάτω και όλο το κόλπο στήνεται πάνω στο προκλητικό της παρουσίασης και μόνο. Είναι πολύ πιο βλάχικο πια όλο αυτό από την έστω mainsteam ποπ. Συγγνώμη, εγώ δεν θα τσιμπήσω σε όλο αυτό.

      • Δε θέλω να σου χαλάσω τον ειρμό, αλλά πρώτον δεν είμαι 11 χρονών είμαι 28, δεύτερον μη γενικεύσεις ότι κανείς δεν εντυπωσιάζεται από το παλαιικό όπως χαρακτηρίζεις punk επειδή εσύ απλά δεν εντυπωσιάζεσαι και τρίτον αν αναζητήσεις λίγο το είδος και το ύφος του τραγουδιού πριν βιαστείς, θα ανακαλύψεις ότι δεν είναι metal, αλλά rock και μάλιστα experimental, άρα καθόλου παλιακό, αντιθέτως διαχρονικό. Επίσης, το leather subculture δεν ταυτίζεται αποκλειστικά με το gay κίνημα και σίγουρα όχι τη δεκαετία του 70. Άλλωστε δεν υπήρχαν fetish clubs τότε. Για μετά τα μέσα του 80 με 90 το συζητώ.

      • 1. Oι επιρροές του τραγουδιού στα κουπλέ είναι πολύ περισσότερο Punk metal από ροκ. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι τίποτα καινούριο, είναι 30 τόσα χρόνια πίσω.
        2. Είσαι λίγο απληροφόρητος για το τι υπήρχε το ’70 στα gay club του Σαν Φρανσίσκο.
        3. Όλα αυτά θα μπορούσα να τα δεχθώ ακόμα και αν δεν είναι του γούστου μου αν υπήρχε ως βάση ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές τραγούδι. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τραγούδι από κάτω.

    • Eπίσης, και ίσως πιο σημαντικό, δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να στείλει κάποιος μέσα στο Ισραήλ ένα τραγούδι που έχει έστω έμμεσες (αλλά σαφείς για εμένα) αναφορές σε ναζιστική αισθητική.

      • Φάσκεις και αντιφάσκεις θαρρώ. Μια λες για gay club και στο καπάκι για ναζιστική αισθητική. Θέλω απλά να σε πληροφορήσω ότι η punk ουδέποτε είχε σχέση με ολοκληρωτικές αντιλήψεις. Ίσως, το μπερδεύεις με τους skinheads. Χαίρομαι πάντως υπάρχει ζωντάνια στα σχόλια, αυτό είναι θετικό ?

      • Δεν αντιφάσκω καθόλου. Υπάρχουν και τα δύο. Σαφέστατες kinky gay αναφορές σε σημείο αμήχανο για τον μέσο θεατή, και για εμένα σαφείς αναφορές και σε καμπαρέ στο ναζιστικό Βερολίνο του ’30.
        Και υπάρχει κομμάτι της punk, προφανώς περιθωριακό, με ναζιστική αισθητική και αναφορές.

        Σε κάθε περίπτωση έχω σοβαρότατες αμφιβολίες ότι αν επιλεγεί θα αφεθεί από την EBU να παρουσιαστεί έτσι στο Tel Aviv. Εξάλλου, από ότι διαβάζω έχουν ήδη ξεκινήσει τα επικοινωνιακά κόλπα του “Θα μας αποκλείσουν αν επιλεγούμε” και “Θα πάμε στο Τελ Αβίβ μόνο για να διαμαρτυρηθούμε για το Ισραήλ”. Δεν είναι δεύτερη και ήδη βαρετή όλη αυτή η επικοινωνιακή τακτική;

  5. καλά, pet shop boys απο που κ ως που? Ούτε καν..Ούτε καν στο kinky paninaro δεν είχαν τόσο ακραίες στυλιστικες αναφορές, η δε μουσική εντελώς διαφορετικη. Θα συμφωνήσω με τον Μαριο πως πιο πολύ punk metal είναι, παρά ροκ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ