EUROVISION 2019: Οι 8 μέχρι σήμερα συμμετοχές! [poll]

Οδεύουμε στα μέσα Φεβρουαρίου και ήδη είναι γνωστές οι 8 πρώτες συμμετοχές της Eurovision 2019 με τις όποιες αλλαγές είτε στη γλώσσα, είτε ακόμη και σε κάποια τραγούδια να μην αποκλείονται.

Πρώτη χώρα που επιλέγει παραδοσιακά το τραγούδι της είναι η Αλβανία. Από εκεί και πέρα όλες οι χώρες ρίχνονται στην μάχη της επιλογής, ανάλογα κιόλας με τον προγραμματισμό του εκάστοτε κρατικού καναλιού και με την τελική προθεσμία φυσικά, αυτήν που ορίζει κάθε χρόνο η EBU. Για φέτος η τελική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής έχει οριστεί η 11η Μαρτίου!

Πάμε να δούμε όμως, πως έχουν οι ως τώρα 8 επιλεγμένες συμμετοχές!

1.  Αλβανία (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Jonida Maliqi, “Ktheju tokës”

2.  Ισπανία (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 1ο Ημιτελικό) – Miki, “La venda”

3.  Γαλλία (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 1ο Ημιτελικό) – Bilal Hassani, “Roi”

https://www.youtube.com/watch?v=tCJRigN2DmI

4.  Τσεχία (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – Lake Malawi, “Friend of a Friend”

5.  Ηνωμ. Βασίλειο (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 2ο Ημιτελικό) – Michael Rice, “Bigger Than Us”

6.  Αυστραλία (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – Kate Miller-Heidke, “Zero Gravity”

7.  Μαυροβούνιο (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – D-Moll, “Heaven”

8.  Ιταλία (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 2ο Ημιτελικό) – Mahmood, “Soldi”

Όσον αφορά το τραγούδι της Αλβανίας είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει τροποποίηση καθώς η υπάρχουσα χρονική διάρκειά του ξεπερνάει έστω και λίγο το όριο των 3 λεπτών που έχει θέσει η EBU. Επιπλέον, το κρατικό κανάλι δήλωσε πως η γλώσσα του τραγουδιού δε θα αλλάξει στα αγγλικά και θα παραμείνει ως έχει. Ακόμη, αναμένουμε αλλαγές στην ενορχήστρωση του ισπανικού τραγουδιού, όπως δήλωσε το RTVE, όπως και στο τραγούδι του Μαυροβουνίου. Για να δούμε!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι μέχρι τώρα;

ΨΗΦΙΣΤΕ στο poll του OGAE Greece!

Ποια είναι η αγαπημένη σας συμμετοχή μέχρι τώρα;

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

41 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξεχάσατε να βάλετε την επιλογή “κανένα” από τα 8… 🙂
    Είναι πάρα πολύ νωρίς αλλά όλα είναι (για μενα) κάτω του μετρίου. Μακάρι η συνέχεια να είναι καλύτερη… Και ειδικά από την Ελλάδα και την Κύπρο!

  2. Η Ιταλια εκανε φετος την πιο ωραια εκπληξη και μια φορα επιτελους οι επιτροπες ψηφισαν σωστα!! Ξεκαθαρα τοπ 10 συμμετοχη μη πω και πιο πανω!!!

    • O Πρόεδρος της RAI συμφώνησε με τις δηλώσεις του λαϊκιστή μέλους της κυβέρνησης Di Maio ότι “Η νίκη του Μαχμούντ είναι η επιθυμία των ελίτ και όχι του κόσμου” και πρόσθεσε ότι το σύστημα ψηφοφορίας στο Σαν Ρέμο πρέπει να αλλάξει ώστε να προστατευτεί το κοινό. Δυστυχώς, παρά τις καλές προθέσεις, η τακτική της επιτροπής έγινε βούτυρο στο ψωμί της Ιταλικής κυβέρνησης για να το παίξει και πάλι προστάτης του λαού.

      • μάλιστα!απλά να σου υπενθυμισω οτι στην κυβερνηση της ιταλίας ειναι 2κόμματα!η λεγκα (εθνικιστικο δεξιο) και το κινημα 5 αστερων που ιδρυθηκε απο τον μπεπε γκρίλο τηλεσταρ!επισης αυτα τα 2 κομματα πηραν μεγαλο ποσοστο στις εκλογές κ εχουν τεραστια λαικη απηχηση(ειδικα η λεγκα του σαλβινι)οποτε λαικιστες ξελαικιστες εχουν δημοφιλία και λαικο ερεισμα!
        η ιταλία ειτε ετσι ειτε αλλιως ειναι μουσικη υπερδύναμη με ποιοτικες συμμετοχές!για εμας φοβαμαι πολυ φέτος!δν εχω καμια εμπιστοσυνη ουτε στο τροπο επιλογης ουτε στην ερτ!

  3. Όσο περνάνε οι μέρες λατρεύω το τραγούδι της Ιταλίας!!Αν και ήμουν φαν του Ultimo
    1)Ιταλία
    2)Ισπανία
    3)Uk
    4)Γαλλία
    5)Αλβανία
    6)Αυστραλία
    7)montenegro
    8)Τσεχία

    Κανα νέο για την Ελλάδα;;

  4. Δυστυχώς θεωρώ ότι οι περισσότερες από τις ως τώρα επιλογές δεν είναι επιτυχημένες, από την άποψη ότι υπήρχαν καλύτερες εναλλακτικές στους εθνικούς τους τελικούς. Είτε το μανιπουλαρισμένο televoting (Γαλλία), είτε οι αψυχολόγητες επιλογές επιτροπών (Ιταλία) οδήγησαν σε λάθος νικητές.
    Ως εκ τούτου από τα μέχρι στιγμής επιλεχθέντα τραγούδια βλέπω μόνο την Αυστραλία με προοπτικές για κάτι καλό, υπό την προϋπόθεση του σωστού συστήματος του τραγουδιού, γιατί η ερμηνεύτρια και το τραγούδι έχουν ούτως ή άλλως δυναμική.

  5. μαυρη ειναι η νυχτα στα βουνα μαυρη σαν καλιακούδα!μαυρη χαλια απεριγραπτα!περιμενουμε και την δικη μας συμμετοχή να ολοκληρωθει η παρακμή!

    • Άσε μας ρε thraki boy μας έχεις ζαλίσει με την απαισιοδοξία σου μην ξανασχολιασεις αν δεν βρίσκεις κάτι το ενδιαφέρον. Αμάν πια!

  6. Από αυτά τα 8 ,ξεκάθαρα ξεχωρίζει θετικά το τραγούδι της Ιταλίας..Πολύ ωραίο κομμάτι ,πολύ ωραία γλώσσα και τα Ιταλικά.Το μόνο κακό είναι ότι δεν είναι “άκουσμα ” για eurovivsion.Δεν σχολιάζω αρκετά ,αλλά παρακολουθώ τα σχόλια ,γιατί θέλω να δω τι αρέσει και στους υπόλοιπους.Προσωπικά χαίρομαι όταν διαβάζω σχόλια που αφορούν τα τραγούδια και μόνο.Είτε αρνητικά ,είτε θετικά,είτε καυστικά αλλά όχι αυτά που σε κάθε σχόλιο χώνουν μέσα και την πολιτική(Για σένα το λέω Μάριε)Ας αφήσουμε τα υπόλοιπα εκτός και ας χαρούμε τα τραγούδια.Για αυτό υποτίθεται παρακολουθούμε αυτόν τον διαγωνισμό.

  7. Η αλήθεια είναι ξεκινήσαμε πολύ μέτρια. Προς το παρών τα καλύτερα κατά την γνώμη μου είναι της Γαλλίας και της Ιταλίας (αν και οι 2 σκηνικά/φωνητικά θέλουν βελτίωση). Αυτό της Ισπανίας νομίζω πως ακολουθεί γιατί είναι τουλάχιστον κάπως ανεβαστικό αλλά κατά τα άλλα αδιάφορο τελείως. Αυτό της Αλβανίας έχει ένα κάποιο μυστήριο και ενδιαφέρον μουσικά αλλά εγώ προσωπικά με το ζόρι άντεξα να το ακούσω ολόκληρο μια φορά, τρομερά βαρετό μετά από το 1ο λεπτό. Όλα τα άλλα είναι κάτω του μετρίου με αποκορύφωμα της Τσεχίας που είναι ο ορισμός του χιλιοπαιγμένου.
    Αυτό μου δίνει κάποιες ελπίδες ότι το δικό μας και της Κύπρου θα ξεχωρίσουν αμέσως.

  8. Εγω φγσικα και αυτο που ξεχωριζω μεχρι στιγμης ειναι της ιταλιας και αμεσος ακολουθει της αυστραλιας!Και αυτο το λεω συμφωνα με το τι τραγουδια πρωτιμω να ακουσω και αυτα ειναι σαφως της ιταλιας και της αυστραλιας ολα τα υπολοιπα ειναι κατω του μετριου θεωρω.Εχω την αισθηση οτι η ελλαδα θα ξεχωρισει οπως και η κυπρος αμεσος!Μην λετε οτι καθηστερουμε εγω διαισθανομαι οτι πισο απο την ελληνικη συμμετοχη κριβετε σκληρη φμδουκεια τοσο απο την ερτ που αποφασησε να λαβει στα σοβαρα τον διαγωνισμο μετα απο τοσα χρονια οσο και για την φωναρα που θα στειλουμε!Μην ακουτε φμγια ακυρωση τραγουδιου και αλλα κουφα απο τα πρωιναδικα του Ε γιατι ειναι δυσφημησεις και ψευτιες!Θεωρω οτι φετος θα εχουμε κατι καλο χωρις να ξερω ομως αν θα επιστρεψουμε στην 10αδα!Οσο για την ταμτα ο συνθετης του τραγουδιου δεν ειναι αποκλειστικα και μονο ο alex papaconstantinou οπως ηταν στο fuego αλλα ολοκληρη συνθετικη ομαδα (teddy sky ,mark holgermark κτλπ) οπωτε με βαση αυτα ελλαδα και κυπρος φετος θα ξεχωρισουν πολυ!Τουλαχιστον η κυπρος !

  9. Μ’ αρέσει πάντως που τα περισσότερα σχόλια λένε πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο, λες και τις προηγούμενες χρονιές δεν ξέραμε ποιο αριστούργημα να πρωτοδιαλεξουμε.. Κάθε χρόνο, τα καλά τραγούδια είναι 8-10. Τώρα έχουν βγει σύνολο 8 κ εκφράζουμε άποψη? Λίγο άτοπο θαρρώ.. Κατά τα λοιπά, απ’ όσα έχουν επιλεγει, νομίζω ξεχωρίζω της Αλβανίας (με το αγαπημένο πολυχρωμο κουβερλι – εξαιρετικό για κλαρινοπανηγυρη- και το μαλλί – κονσεπτ “η Κλεοπατρα στο Τελ Αβιβ”), λιιιγο της Τσεχίας και σαν διαφορετική πρόταση, αυτή της Ιταλίας. Η Αυστραλία δεν είναι κακή αλλά πάει – ως συνήθως- με το στυλ” εμείς εκεί στην Ωκεανία, έχουμε δικό μας στυλ. Βάζουμε ό, τι κλεψαμε από το περσινο καρναβάλι, κοπιαρουμε το χιλιοιδωμενο τρικ με τη φούστα – φημολογείται ότι το κόλπο διδάσκεται σε σχολεία της Αδελαιδας- και γενικά “περνάμε ωραία ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ ΕΚΕΙ ΜΑΚΡΙΑ”. Συμπαθες το τραγούδι του ΗΒ αλλά όχι ικανό νομίζω να το ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις που (δικαίως) καταλαμβάνει τα τελευταία χρόνια. Ο Μπιλαλ ανευρος κ ανούσιος, ξεκάθαρα βγήκε για άλλους λόγους, οι οποίοι αμφιβάλω αν θα εκτιμηθουν αναλόγως και τον Μάιο. Της Ισπανίας πραγματικά το σιχαινομαι. Τέλος, το Μαυροβούνιο βαρετό όπως πάντα, όπως και τα σχόλια όσων έχουν κόλλημα με την Ντουσκα, την ΕΡΤ, τα πολιτικά, το γούστο των άλλων, την ίδια τους την ύπαρξη (ενδεχομένως)

  10. Το τραγούδι της Ιταλίας είναι ¨πιασάρικο” στην στούντι βέρσιον χάνει αρκετά λάιβ (ίσως να φταίει και η ζωντανή ορχήστρα του Σαν Ρέμο” Από τα υπόλοιπα ξεχωρίζω Αλβανία (που φοβάμαι όμως τις αλλαγές που θα κάνουν στο τραγούδι όπως και την σκηνική παρουσία που θα έχει) και του Η.Β που το βρίσκω “τίμιο”. Ένα οκ τραγούδι, με καλό ερμηνευτή που αν ήταν μιας άλλης χώρας συμμετοχή νομίζω θα είχε καλύτερη αντιμετώπιση.

    1. Ηνωμένο Βασίλειο 7.5/10
    2. Αλβανία 7,5/10
    3. Ιταλία (αν με πείσει στο λάιβ θα ανέβει) 7/10
    4. Τσεχία 6/10
    5, Ισπανία 5/10
    6. Αυστραλία 5/10
    7. Μαυροβούνιο 3/10
    8. Γαλλία 2/10

  11. Πάντως χθες στην εκπομπή της Καινούργιου είπαν ότι το τραγούδι της Ντούσκα το είχε πει πριν τον Σεπτέμβρη και έτσι απαγορεύεται να το δηλώσει και είτε θα δώσει άλλο είτε θα κάνει αρκετές αλλαγές για να μν μοιάζει. Αν ισχύει αυτό και ευθύνεται η ντουσκα αν και μ αρέσει πολύ προσωπικά τότε είναι κακό και αντιεπεαγγελματικο. Αν αυτό το γνώριζε η ΕΡΤ και πάραυτα επέμεινε να δηλώσουν αυτό μέχρι που κάτι πήγε στραβά ακόμα χειροτερα

    • Εγώ προσωπικά την εκπομπή αυτή δεν την εμπιστεύομαι. Τις προάλλες αν θυμάμαι λέγανε ότι θα πάμε με ποπ dance, μετά ότι τελευταία στιγμή θα αλλάξει εκπρόσωπος… Τον μόνο που εμπιστεύομαι εκτός από Ogae είναι το κουκου λαιβ γιατί ο Πουλόπουλος είναι μέσα σε όλα τα της esc και δεν έχει πέσει ποτέ έξω. Αυτός λοιπόν είπε ότι είναι θέμα σπόνσορα που κρατάει πίσω την ανακοίνωση και ότι κατά τα άλλα το τραγούδι είναι έτοιμο χωρίς προβλήματα.

      • Να θυμίσω απλά ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος διαλαλούσε για τα περιβόητα σκηνικά εφέ που κόλλησαν στο τελωνείο και μετά δημοσιεύσε μια φωτογραφία σχετικά με το επίσης περιβόητο λέιζερ που ο σκηνοθέτης δεν μπορούσε να το πιάσει με την κάμερα. Ακόμα γελάμε με τα περσινά καραγκιοζιλίκια.
        Από τα μέχρι στιγμής τραγούδια το μόνο που αξίζει είναι αυτό της Ιταλίας.

      • @abc Να θυμίσω ότι είχε δίκαιο για τα εφέ που κολλήσανε…και η ίδια η περσινή ομάδα μίλησε για αυτά και όπως είδαμε στην επόμενη πρόβα μπήκαν τα εφέ (πυροτεχνήματα) όπως και το λέιζερ που είχε δοκιμαστεί στις πρόβες αλλά επειδή δεν έβγαινε καλό το έβγαλαν τελείως. Μην μπερδεύεσαι με το γεγονός ότι δεν βγήκαν πετυχημένα πάνω στην σκηνή. Αυτός μια χαρά την αλήθεια είπε. Ο μόνος που γελάει είσαι εσύ γιατί δεν ξες σωστά τα γεγονότα

      • Τα εφέ ήταν ένα ψέμα,τα πυροτεχνήματα δεν χρειάζεται να τα φέρνανε απο κάπου για να ‘κολλήσουν’,τα έχει η χώρα που κάνει τον διαγωνισμό
        Όσο για το εφέ με το λειζερ κανείς δεν κατάλαβε ποτέ τι και γιατι θελουν να κάνουν
        Όπως είπε η Τερζή στην ουσία δεν υπήρχαν εφέ,απλά οι προτάσεις που είχαν κάνει,δεν έγιναν δεκτές
        Ο πουλόπουλος ξέρει 2-3 πράγματα και απλά τα εμπλουτίζει με διάφορα που διαβάζει-ακούει απο δω και απο κει

      • Cher @C’est tout 🙂 σου απάντησε ήδη ο @Νικ. Όσο για τον τελωνειακό έλεγχο, αυτός υπάρχει μόνο στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
        Οι δικοί μας το μόνο που ετοίμασαν από Ελλάδα ήταν το μπλε χέρι της Τερζή.
        Στην 1η πρόβα ήθελαν να κάνουν προβολές στο λευκό φόρεμα ή να το κάνουν μπλε και να ξεβάψει, αλλά έπρεπε να είχαν φέρει δικο τους προβολέα (συν ότι το ίδιο concept το είχε & η Εσθονία).
        Στη 2η πρόβα σκέφτηκαν αυτό με το λέιζερ με το χέρι, αλλά πάλι έπρεπε να είχαν φέρει το λέιζερ. Κατέληξαν στο τρικ με το φως, για το οποίο έγινε ειδική πρόβα μόνο με τεχνικούς.
        Αυτά ήταν λοιπόν τα πολλά άκυρα που έφαγαν απο την παραγωγή, δια στόματος ενός από τους δημιουργούς του τραγουδιού σε τηλεοπτική εκπομπή.
        Δυστυχώς δεν είμαι ο μόνος που ακόμα γελάει με τα περσινά καραγκιοζιλίκια.

      • @abc, Νικ, Αρα στα λόγια μου έρχεστε… όντως υπήρχαν πράγματα που ήταν να έρθουν. σωστά τα είπε στην εκπομπή. Στο τελωνείο είχαν κολλήσει γιατί η έξυπνη Αμερικανίδα τα είχε κανονίσει με αμερικάνικη εταιρία (είχαν ποστάρει και το όνομα της) και δεν ερχόντουσαν μέσα από την Ευρώπη. Τώρα αν ήταν λέιζερ, η προβολέας ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο δεν έχει σημασία γιατί οι πληροφορίες του ήταν σωστές. Ήταν να βγουν πράγματα που δεν βγήκαν. Ξέρει σίγουρα πάνω από 2-3 πράγματα γιατί είχε περιγράψει σχεδόν ΌΛΗ την εμφάνιση της Φουρέιρα μέρες πριν την δούμε… και ήταν όντως όπως τα είπε

      • Αδικήσε εδώ μέσα. Στην Κουμουνδούρου προσλαμβάνουν τρολ, τρέξε!
        Οι δικοί μας δεν είχαν τα χρήματα ούτε για προτζέκτορες ούτε για λέιζερ (εδώ τρόμαξαν να φτασουν & να είναι στην ώρα τους την 1η πρόβα) & πουλούσαν το παραμύθι με τα εφε που κόλλησαν στο τελωνείο & τα άκυρα που υποτίθεται ότι έτρωγαν από την παραγώγή.
        Μην το κουράζουμε άλλο, δεν υπάρχει λόγος.

  12. νομίζω η χειρότερη χρονιά απο αποψη τραγουδιών απο το 92 που παρακολουθω το διαγωνισμό!ελπίζω να αλλάξει αυτο απ οτις επομενες συμμετοχές!
    οσο για εμάς δν τρεφω την παραμικρη προσδοκία!ερτ κ ντούσκα με αποθαρυνουν απιστευτα!

  13. Η ιταλια στην αρχη δεν μου αρεσε οσο παει μου αρεσει.
    Αν το στησουν καλα και πανω απο ολα να θελουν μια καλη θεση
    Εδω η κυπρος περυσι με ενα πολυ μετριο τραγουδακι κατεκτησε την 2η θεση διοτι επεσε χρημα
    Ενα στησιμο ειναι πλεον ο διαγωνισμος

  14. Πολύ μέτρια πράγματα μέχρι στιγμής.
    1. Ισπανια 7+/10
    2. Αλβανία 6/10
    3. Αυστραλία 6/10
    4. Ιταλία 6/10
    5. Γαλλια 5/10
    6. Ηνωμένο Βασίλειο 4.5/10
    7. Τσεχία 4/10
    8. Μαυροβούνιο 3/10

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ