ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Ανακοινώθηκαν οι 10 φιναλίστ του εθνικού τελικού!

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι live auditions για την επιλογή των 10 υποψήφιων καλλιτεχνών του εθνικού τελικού της Λευκορωσίας. Έτσι, πριν από λίγο ο κρατικός φορέας BTRC ανακοίνωσε την τελική επιλογή της κριτικής επιτροπής.

Ζωντανά από τα στούντιο BTRC στο Μινσκ, διεξήχθη το πρωί ο γύρος των auditions για την επιλογή της Λευκορωσίας στη Eurovision. Συνολικά υποβλήθηκαν 113 συμμετοχές για τον φετινό εθνικό τελικό από 16 χώρες. Συγκεκριμένα από: Λευκορωσία, Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισραήλ, Σουηδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Νιγηρία.

11 μέλη της κριτικής επιτροπής βαθμολογούσαν όλες τις υποψηφιότητες εκείνη τη στιγμή και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή. Διάφοροι μουσικοί, συνθέτες, διοργανωτές, καθηγητές φωνητικής, παραγωγοί, showmen και πρώην Λευκορώσοι Eurostars απάρτιζαν την κριτική επιτροπή.

Ωστόσο οι υποψηφιότητες του Mihai Trăistariu και του Daz Sampson δε βρίσκονται στην τελική δεκάδα. Και οι δύο είχαν εκπροσωπήσει Ρουμανία και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα στη Eurovision 2006 της Αθήνας. Επιπλέον, ούτε το τραγούδι των δύο Ελλήνων (Νίκος Σοφής και Γιώργος Καλπακίδης) κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Όσον αφορά όμως τον Mihai Trăistariu να σημειωθεί ότι δεν πήρε μέρος στις σημερινές live auditions παρόλο που είχε καταθέσει το τραγούδι του κι έτσι αυτομάτως αποκλείστηκε.

Οι 10 φιναλίστ του εθνικού τελικού της Λευκορωσίας είναι οι ακόλουθοι:

1. Michael Soul – Humanize

2. PROvokatsiya – Running Away From The Sun

3. Eva Kogan – Run

4. Sebastian Roos – Never Getting Close

5. Zena – Like It

6. Alena Gorbacheva – Can We Dream

7. Aura – Charavala

8. Emmanuel Imagbe – Champion

9. Napoli – Let It Go

10. KeiSi – No Love Lost

Η μόνη γνώριμη στους Eurofans είναι η Napoli η οποία έχει συμμετάσχει άλλες 5 φορές στον εθνικό τελικό της χώρας. Για να δούμε φέτος, θα τα καταφέρει να εκπροσωπήσει τη Λευκορωσία; Επίσης, ο Σουηδός Sebastian Roos που προκρίθηκε στον τελικό, είχε συμμετάσχει στο Melodifestivalen το 2003.

Η κλήρωση της σειράς εμφάνισης θα διεξαχθεί αύριο το πρωί στις 11:00 τοπική ώρα Λευκορωσίας. Η ημερομηνία του εθνικού τελικού θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

Ποιο από τα παραπάνω τραγούδια θα θέλατε να δείτε για τη Λευκορωσία στο Τελ Αβίβ; Ποιος καλλιτέχνης θα διαδεχτεί άραγε τον Alekseev;

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλα τα νεότερα.

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: Μέρφη Φωτιάδου]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απίστευτα κακό το επίπεδο… ελπίζω να πάει το like it, το είναι μεν άθλιο αλλά είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα!

  2. Για 100η συνεχόμενη φορά από τους χειρότερους εθνικούς τελικούς… Καλε αυτοί πολύ παρέα με την ΕΡΤ πρέπει να κάνουν

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ