ΕΛΒΕΤΙΑ: Στις 7 Μαρτίου η ανακοίνωση εκπροσώπου!

Όπως είναι γνωστό, η Ελβετία φέτος εγκατέλειψε τη διαδικασία επιλογής εκπροσώπου μέσω εθνικού τελικού και θα προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση! Το SRF αποκάλυψε στο Facebook ότι ο φετινός εκπρόσωπος της Ελβετίας στη Eurovision του Τελ Αβίβ θα αποκαλυφθεί στις 7 Μαρτίου. Τόσο ο καλλιτέχνης, όσο και το τραγούδι θα επιλεγούν εσωτερικά από τον κρατικό φορέα.

Το SRF επέλεξε αυτή τη χρονιά να πάει σε εσωτερική επιλογή μιας και τα τελευταία χρόνια είδε ότι οι εθνικοί τελικοί δεν απέφεραν καλά αποτελέσματα. Και η αλήθεια είναι ότι από το 2014 και μετά η χώρα μετρά μόνο αποκλεισμούς.

420 συμμετοχές κατατέθηκαν στον SRF για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019. Όλα τα τραγούδια εξετάστηκαν από ένα συνδυασμό δημόσιας κριτικής επιτροπής και διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Η δημόσια κριτική επιτροπή αποτελείται από 100 Ελβετούς πολίτες, οι οποίοι αξιολογήθηκαν από τους φορείς Digame και Simon & Kucher. Οι φορείς αυτοί εργάζονται για την ψηφοφορία και στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Δημιουργήθηκε έτσι ένας αλγόριθμος που εξέταζε τις απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήσεων και τους αιτούντες που ταιριάζουν περισσότερο με την ψηφοφορία που εμφανίζεται στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η τελική απόφαση για τον εκπρόσωπο της Ελβετίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019 θα γίνει στη συνέχεια.  Δημόσια κριτική επιτροπή και διεθνή κριτική επιτροπή θα έχουν το καθοριστικό ρόλο.


Πορτογαλία – Eurovision 2018

Ως γνωστόν, η Ελβετία εκπροσωπήθηκε στη Λισαβόνα από το μουσικό δίδυμο Zibbz με το τραγούδι Stones σε σύνθεση και στίχους των Corinne Gfeller, Stee Gfeller, Laurell Barker. Η Ελβετική συμμετοχή δεν τα πήγε καλά, αφού δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό. Συμμετείχε στον πρώτο ημιτελικό και κατέλαβε την 13η θέση, με 86 βαθμούς.

Αυτή, όμως, ήταν η 4η συνεχόμενη χρονιά που η Ελβετία αποκλείστηκε από τον Μεγάλο Τελικό…

Δείτε όλα τα τα φετινά νέα σχετικά με την διαδικασία της εσωτερικής επιλογής, καθώς και τα ονόματα εκπροσώπων που κυκλοφόρησαν στη σελίδα της Ελβετίας εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις.

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ