ΣΟΥΗΔΙΑ: Απόψε ο τελικός του Melodifestivalen!

Απόψε, Σάββατο 10 Μαρτίου στις 21:00 ώρα Ελλάδας, θα λάβει χώρα ο τελικός του Melodifestivalen, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Το σόου θα μεταδοθεί απευθείας από το κρατικό κανάλι, SVT, σε σύνδεση με την Globen Arena, όπου διεξάγεται τα τελευταία χρόνια. 10 τραγούδια θα διαγωνισθούν στην αποψινή βραδιά, που προήλθαν από τις 4 ημιτελικές φάσεις αλλά και από τη 2η ευκαιρία. διεκδικώντας το χρίσμα του φετινού εκπροσώπου της χώρας στον 57ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στο Μπακού. Η λίστα με τα 10 τραγούδια, σύμφωνα με τη σειρά εμφάνισής τους στον τελικό είναι:

1.Shout it out – David Lindgren
Δημιουργοί: (Tony Nilsson και Fernando Fuentes)
2.Jag reser mig igen – Thorsten Flinck & Revolution Orchestra
Δημιουργοί: (Thomas G:son και Ted Ström)
3.Mystery – Dead by April
Δημιουργοί: (Pontus Hjelm)
4.Why start a fire – Lisa Miskovsky
Δημιουργοί: (Lisa Miskovsky, Aleksander With, Bernt Rune Stray, Berent Philip Moe)
5.Babydoll – Top Cats
Δημιουργοί: (Lina Eriksson, Mårten Eriksson και Susie Päivärint)
6.Euphoria – Loreen
Δημιουργοί: (Peter Boström και Thomas G:son)
7.Soldiers – Ulrik Munther
Δημιουργοί: (Joy Deb, Linnea Deb, David Jackson, Ulrik Munther και Johan Åberg)
8.Miracle – Bear Ranelid feat Sara Li
Δημιουργοί: (Fredrik Andersson, Bjorn Ranelid)
9.Why am I crying – Molly Sanden
Δημιουργοί: (Molly Sanden, Aleena Gibson, Windy Wagner)
10.Amazing – Danny Saucedo
Δημιουργοί: (Danny Saucedo, Peter Boström, Figge Boström).

Ο νικητής θα προκύψει μετά από ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού αλλά και ειδικών επιτροπών σε ποσοστό 50- 50%. Οι επιτροπές θα είναι διεθνείς και θα προέρχονται από 11 κράτη μέλη της EBU, που για φέτος θα είναι από το Βέλγιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ηνωμένο Βασίλειο, Εσθονία, Γαλλία, Κύπρο, Ιρλανδία, Μάλτα, Νορβηγία, Ουκρανία και Γερμανία. Οι ψήφοι που θα δίνει η κάθε επιτροπή θα είναι 1, 2, 4, 6, 8 ,10 και 12, με συνολικό άθροισμα 473. Οι ψήφοι από το τηλεοπτικό κοινό θα αναχθούν σε εκατοστιαίες μονάδες επί του 473. Πρώτα θα ανακοινώσουν τη βαθμολογία τους οι επιτροπές, ενώ όσο θα γίνεται αυτό, το televoting θα συνεχίζεται έως περίπου 5 λεπτά μετά τη βαθμολογία των επιτροπών.
Το σόου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από ελληνικής πλευράς, αφού στο διάλειμμα θα εμφανιστεί η Έλενα Παπαρίζου, που θα τραγουδήσει το περσινό νικητήριο τραγούδι του Melodifestivalen, Popular.

Παρουσιάστριες της βραδιάς, όπως και σε όλα τα 5 προηγούμενα σόου, θα είναι οι  Gina Dirawi, η Sarah Dawn Finer και Helena Bergström. 

Διαδικτυακά το σόου θα μεταδοθεί εδώ.

Δείτε τις εμφανίσεις των 10 φιναλίστ από τις ημιτελικές φάσεις:


Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

55 ΣΧΟΛΙΑ

  1. gia thn Serbia den anaferoyn tipote……….gaiti????? afoy kai sthn Servia exoyn teliko mazi me thn Souhdia……….. an jerei kapoios…parakalw na enhmerwsei……….. einai stis 10 Martioukai 22.00 alla se poiokanali??????/ PWS THA TO VRW????????

  2. Ράνια, γειά σου! Το RTS (PTC) είναι το κανάλι της Σερβίας, το οποίο θα ανακοινώσει το τραγούδι που θα ερμηνεύσει ο Zeljko στο Μπακού!

  3. H προσωπική μου δεκάδα:

    12-EUPHORIA
    10-WHY AM I CRYING?
    8-WHY START A FIRE?
    7-SOLDIERS
    6-MYSTERY
    5-SHOUT IT OUT!
    4-AMAZING
    3-BABYDOLL
    2-MIRACLE
    1-JAG RESER MIG IGEN

    Καλή τύχη στη Loreen και το εντυπωσιακό τραγούδι της!

  4. ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ: ΕΑΝ Δ Ε Ν ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΗ LOREEN, 1ον ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ EUROVISION 2012 ΚΑΙ 2ον ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΣΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ! ΝΟΜΙΖΩ ΗΜΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΦΗΣ!! 😀

  5. Ε ΣΚΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΑΚΑΦΙΟΡΑ ΤΗ ΛΟΡΙΝ!!! ΦΤΑΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ.ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ?????
    SWEDEN 12 POINTS TO DANNY SAUCEDO-AMAZING WAY BETTER THAN LOREEN’S CRAP

    • Καλά ας μάθει πρώτα ο Danny να σταυρώνει έστω μία νότα live και μετά έλα και πες μας ότι είναι way better από την Loreen…!!!
      Εδώ γελάμε..!!!! 😀

    • επειδη αυτη η καρναβαλικη εμφανιση του αταλαντου με τις φωσφοριζε στολες αστροναυτη και αυτο το γλυκαναλατο μετριο τραγουδι που συνοδευεται απο την κακη φωνη του και επειδη η lorren παρουσιαζει κατι πρωτοποριακο στην ποπ σκηνη της eurovision που ξευφευγει απ την συνταγη τσιχλοφουσκα και η φωνη της ειναι εξαιρετικη οπως και η εμφανιση της εμεις θα συνεχιζουμε να στα πριζουμε και να λεμε LORREN παρτους τα σωβρακα..
      τωρα αν τελικα δεν βγει απλα θα ευχυθω οτι και ο φιλος Cafe_Au_Lait να μη δει τελικο η σουηδια για την επομενη δεκαετια!!!!!!!

    • symfwnw mazi sou ΕΓΩ iremiste ligo me tin loreen…allwste den einai kai to entupwsiako..danny 100%..kai wraio tragoudi kai wraia skhno8esia..oti prepei dld gia tin eurovision

  6. kai egw duo pragmata thelw na pw…prwton an steiloun tin loreen tha einai gia to kalo tou diagwnismou kai to diko mas giati tha akousoume ena tetoio kommati sti skini tou mpakou kai deuteron an de steiloun auti alla kapoio allo(vlepe to amazing tou danny)tote i ellada tha exei na antimetwpisei enan antipalo ligotero! 🙂

  7. Η Loreen ειναι απλα τελεια! Υπεροχο κομματι!!! Σιγουρα θα ειναι το αγαπημενο μου φετος! 😀 Αλλα ευχομαι να μην στειλουν τον Danny! Ελεος…

  8. Δεν έχω ακούσει καλα τα υποψήφια τραγούδια για την Σουηδία ,αλλά ευχομαι αυτη ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να στείλει μια χορευτικη και ανεβαστική σημμετοχή γιατί με τις άλλες χορες δεν το βλεπω !!!Καλή Τύχη..

  9. kala eurofan an esena sou fainetai vareto kai adiaforo to kommati tis loreen tote profanws eisai apo tous tupous pou tous aresoun ta tragoudia pou otan ta akous koimasai…gousta einai auta omws….makari na itan etsi oi magisses…anyway peri oreksews….

    • egw epimenw legontas oti den vriskw kati to idiaitero sto tragoudi tis loreen..mporei na min einai kai tou stul mou..apo kei kai pera euxomai na perasei o danny..gt polu apla exei ena tragoudi pou tairiazei stin eurovision..an kai i fwni einai kaki…

  10. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου eurofan…Αν την δουν παιδιά θα τρομάξουν!Ενώ του danny είναι πιο χορευτικό ,ανεβαστικό και χαρούμενο!

  11. ean twra den steiloun thn loreen kai steiloun ton danny 8a einai 100% sthmeno !!!oloi 3eroume oti 8a empleketai o christer björkman!!!kai osoi th lete magisa kanete poly megalo la8os einai poly omorfh h loreen!!!

  12. Το αγαπημενο μου ειναι το Euphoria αξιζει να κερδισει.Επισης μου αρεσει πολυ και το Why am I crying. 🙂

  13. Euphoria και μόνο Euphoria. Οτιδήποτε άλλο είναι συμβιβασμός, σε έναν τελικό που πάντως έχει και άλλα πολύ καλά τραγούδια.
    Περιμένω να απολαύσω και να χειροκροτήσω Ελενάραααααα!!!!

  14. η Loreen εχει το καλυτερο τραγουδι.βλεπω εντωμεταξυ οτι αρεσει σε ολους!ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ!!φαβορι μου μυριζεται για το τελικο,αν και δεν εχουμε δει ολα τα τραγουδια..

  15. Eμένα πάντως μ’ αρέσει που μοιάζει με μάγισσα. Όλο νεράιδες θα βλέπουμε δηλαδή;;
    -Ο Danny ούτε δεύτερος δεν θα έρθει. Θα τον περάσει και η Lisa (νεράιδα αυτή).

  16. Σε ένα προηγούμενο άρθρο του ogae για τη Σουηδία..είχα πει ότι μου άρεσε το τραγούδι της loreen αλλά δεν είχα τρελαθεί κιόλας…ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΟΛΑ ΠΙΣΩ…απορώ με τον ευατό μου…είναι κομματάρα και ΑΞΙΖΕΙ την ΠΡΩΤΙΑ στο τελικό της eurovision..!!!

  17. kala de to sizitame loreen dagkoto kai exoume enan apo tous sobarous diekdikites tis 1as….afiste me de na po kai na problepso, apo oti blepo apo bets ktl tha exoume mia epanalupsi tis xronias tou rybak, me ti souidia na kerdizei kai me polu pithano to tragoudi tis Ispanias na termatizei deutero mprosta apo isos…..sti triti thesi de ksero eksartate apo pola……………

  18. DANNY ΜΕ ΧΙΛΙΑ!!ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΠΑΙΔΕΣ!!ΜΗ ΜΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΛΟΡΕΝ!

  19. Εκανα μεταφραση των στοιχων του Euphoria. Και αυτο γιατι δεν ειναι αδιαφορο τραγουδι. Μακαρι να κερδισει αποψε.

    Γιατί, γιατί δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κρατήσει για πάντα;
    Απόψε, απόψε η αιωνιότητα είναι μια πόρτα ανοιχτή
    Όχι, ποτέ μη σταματήσεις να κάνεις, τα πράγματα που κάνεις
    Μη φύγεις, σε κάθε αναπνοή μου εισπνέω εσένα

    Ευφορία για πάντα ως το τέλος του χρόνου
    Από δω και πέρα, μόνο εσύ και εγώ, ανεβαίνουμε ψηλά
    Ευφορία, ενα κομμάτι αιώνιας τέχνης
    Ένας χτύπος αγάπης μέσα στην καρδιά μου

    Είμαστε εδώ, ολομόναχοι στο δικό μας σύμπαν
    Είμαστε ελεύθεροι, όπου όλα επιτρέπονται και η αγάπη έρχετε πρώτη
    Για πάντα και πάντα μαζί, ταξιδεύουμε στο άπειρο
    Είμαστε ψηλότερα και ψηλότερα και ψηλότερα, αγγίζουμε την Θεότητα.

    Ευφορία για πάντα ως το τέλος του χρόνου
    Από δω και πέρα, μόνο εσύ και εγώ, ανεβαίνουμε ψηλά
    Ευφορία, ενα κομμάτι αιώνιας τέχνης
    Ένας χτύπος αγάπης μέσα στην καρδιά μου

    Για πάντα ταξιδεύουμε στο άπειρο
    Είμαστε ψηλότερα, αγγίζουμε την Θεότητα

  20. LOREEN ΚΑΙ ΜΟΝΟ LOREEN!To τραγούδι είναι δυνατό από κάθε άποψη,η ίδια είναι μια αιθέρια ΄ ύπαρξη με μαγική φωνή!Οι haters να βράσουν στο δηλητήριο τους!EUPHORIA!

  21. μολις εμφανιστηκε η Loreen, καταπληκτικη παρα το προβλημα υγειας που ειχε…. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ εμφανιση… Αξιζει να εμφανιστει ενα τραγουδι σαν αυτο στην eurovision…

  22. Μακαρι να ειχαμε ενα τετοιο τραγουδι και εμεις ειδικα τετοια περιοδο…
    Εγινε της κακομοιρας στο σταδιο!!!

  23. LOREEN=Γιατί κοπανιέται έτσι η κοπελιά;Καταντάει λίγο εκνευριστικό!Νταξει,φωνή έχει αλλά δεν είναι και κάτι το συνταρακτικό.Θα μου πείτε,και πέρυσι δεν κέρδισε και κάτι το συνταρακτικό.Μην το παρομοιάζουμε και με το Ρύμπακ!Καμία σχέση!
    DANNY=???????
    Θα ρίξουμε τρελό γέλιο με τη Σουηδία και φέτος!Αλλά θα μου ξαναπείτε,εδώ το ντιγκιλου ντιγκιλε και το αίσχος του 1991(Κουνάει σαν την Αμινά σε κάποια φάση τα χέρια τώρα που το πρόσεξα καλύτερα.Μια και ανέφερα το 1991 δηλαδή) πήρε πρωτιά,γιατί όχι και οι φίλοι μας εδώ;
    Καλή τύχη Σουηδία πάντως.Τελικό σίγουρα….

  24. Ειναι αποψη, δεν κοπανιεται… 🙂 Θυμιζει πολεμιστρια το ολο στυλακι… Απλα ειναι ενα στυλ τραγουδιου που ειναι ποιοτικο και εμπορικο ταυτοχρονα (προσωπικη αποψη)

  25. Και όσο για τους στίχους εντάξει δεν είναι διαγωνισμός λογοτεχνίας για να μετρήσει και πολύ!Και ο Ρύμπακ έλεγε ”Ήταν δικιά μου και ήμασταν αγαπούλες…..Πλακωνόμασταν και μετά τα ξαναβρίσκαμε”Χαχαχα..”Αγαπούλες”!! Έλεος!!Μα ”αγαπούλες”;;-sweethearts…

  26. ηταν γλικαναλατο… μωλε … χαχαχα… προσωπικα ποτε δεν μου αρεσε το τραγουδι του Ρυμπακ…

  27. Κρίμα δεν εχω καλό σημα ….δεν μπορω να δω το melodifestival 🙁 ενώ στο eurovision tv καμπάνα τα υπολοιπα μια χάρα!!!

    • Φιλε επελεξε χαμηλη ποιοτητα εκει στο κουτακι με κατι χρωματα που εχει… βαλε χαμηλη αναλυση και θα παιξει… εκτος κι΄αν το εχεις δοκιμασει ηδη

  28. ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LOREEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNN ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ EUROVISION 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ