ΕΣΘΟΝΙΑ: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Eesti Laul 2019!

 To Eesti Laul 2019 ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ και έτσι σύντομα, όλοι θα γνωρίζουμε  τον φετινό εκπρόσωπο της Εσθονίας στη Eurovision του Τελ Αβίβ! Οι 24 συμμετέχοντες του Eesti Laul 2019 πέρασαν από 2 ημιτελικούς και έτσι προέκυψαν οι 12 φιναλίστ του τελικού.

Μπορείτε να δείτε πως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα στους 2 ημιτελικούς παρακάτω:

Πρώτος ημιτελικός  –  Δεύτερος ημιτελικός 

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Karl-Erik Taukar και η Piret KrummΟ τελικός θα διεξαχθεί στο στάδιο Saku Suurhall Arena στο Ταλίν, εκεί δηλαδή που είχε γίνει και η Eurovision 2002. Οι 12 φιναλίστ του Eesti Laul 2019 θα παρουσιάσουν ζωντανά τις συμμετοχές τους και θα αξιολογηθούν από το τηλεοπτικό κοινό και την κριτική επιτροπή.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας περιλαμβάνει 2 γύρους.

Στο πρώτο γύρο κι αφού έχουν διαγωνιστεί όλα τα τραγούδια δικαίωμα ψήφου σε ποσοστό 50% αντιστοίχως, θα έχουν μία διεθνής κριτική επιτροπή και οι τηλεθεατές. Τα 3 πρώτα σε ψήφους τραγούδια περνάνε στον δεύτερο γύρο. Σε αυτόν, δικαίωμα ψήφου θα έχει αποκλειστικά το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο θα αναδείξει τον τελικό νικητή!

Τα 12 τραγούδια με σειρά εμφάνισης όπως διαγωνίζονται απόψε είναι τα παρακάτω:

1. Sissi –  «Strong» – εμφάνιση ημιτελικού

2. Lumevärv ft. INGA –  «Milline päev» – εμφάνιση ημιτελικού

3. Victor Crone –  «Storm»  – εμφάνιση ημιτελικού

4. Kerli Kivilaan –  «Cold Love» – εμφάνιση ημιτελικού

5. xtra basic & Emily J – «Hold Me Close» – εμφάνιση ημιτελικού

6. Kadiah –  «Believe» – εμφάνιση ημιτελικού

7. Synne Valtri –  «I’ll Do It My Way» – εμφάνιση ημιτελικού

8. STEFAN  «Without You» – εμφάνιση ημιτελικού

9. The Swingers, Birgit & Tanja – «High Heels In The Neighbourhood» – εμφάνιση ημιτελικού

10. Uku Suviste – «Pretty Little Liar» – εμφάνιση ημιτελικού

11. INGER –  «Coming Home» – εμφάνιση ημιτελικού

12. Sandra Nurmsalu – «Soovide puu» – εμφάνιση ημιτελικού

Οι 6 προκριθέντες του Α’ ημιτελικού! [Photo: etv.err.ee]
Οι 6 προκριθέντες του Β’ ημιτελικού! [Photo: etv.err.ee]

Οι επιστροφές των Eurostars

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 4 καλλιτέχνες που έχουν ήδη εκπροσωπήσει την Εσθονία στο παρελθόν στο διαγωνισμό θα δοκιμάσουν και φέτος την τύχη τους στο Eesti Laul.

Μετά τη περσινή δεύτερη θέση με το τραγούδι «Home», αυτή τη φορά ο Stig Rasta (ESC 2015 – Goodbye to yesterday) θα δοκιμάσει την τύχη του διαφορετικά. Για το Eesti Laul 2019 έγραψε μουσική και στίχους στο τραγούδι «Storm», που θα ερμηνεύσει ο Victor Crone, γνωστός από το Melodifestivalen 2015. Στη φετινή επιλογή συναντάμε και την Sandra Nurmsalu (ESC 2009 – Rändajad) η οποία συμμετέχει με το τραγούδι «Soovide puu». Δύο ακόμη Eurostars, η Tanja (ESC 2014 – Amazing) και η Birgit (ESC 2013 – Et Uus Saaks Alguse) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και μαζί με τους The Swingers θα τραγουδήσουν το «High Heels In The Neighbourhood». Δημιουργοί του συγκεκριμένου τραγουδιού είναι ο Timo Vendt με τον Mihkel Mattisen που ήταν οι δημιουργοί του περσινού τραγουδιού της Elina Nechayeva!


Eesti Laul: ένα επιτυχημένο format

Για 11η συνεχόμενη χρονιά η κρατική τηλεόραση της Εσθονίας προχωρά στην επιλογή εκπροσώπου με το ίδιο format (Eesti Laul) το οποίο τους έχει αποφέρει τα προηγούμενα χρόνια 6/10 προκρίσεις σε τελικό και 4 θέσεις στη 10άδα! Συγκεκριμένα το 2009 οι Urban Symphony με το τραγούδι «Rändajad» κατέλαβαν την 6η θέση! όπως συνέβη και το 2012 με τον Ott Lepland και το τραγούδι «Kuula». Το 2015 η Elina Born και ο Stig Rästa με το τραγούδι «Goodbye to Yesterday» κατέλαβαν την 7η θέση! Πέρσι, η Elina Nechayeva με το τραγούδι «La Forza» όντας μεγάλο φαβορί κατέλαβε την 8η θέση! Ας ελπίσουμε επομένως να συνεχίσουν και φέτος την καλή πορεία και γιατί όχι με ένα ακόμη πλασάρισμα στην 10άδα!

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι χτες όλοι οι υποψήφιοι καλλιτέχνες του τελικού κλήθηκαν να ψηφίσουν τις συμμετοχές των «αντιπάλων» τους. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ξεκάθαρο για τις 2 πρώτες θέσεις, τις οποίες κατέλαβαν ο Stefan (98 pts) και ο Victor (95 pts)!

Η τελική κατάταξη της ψηφοφορίας μεταξύ των καλλιτεχνών!

Καλεσμένοι του αποψινού μεγάλου τελικού είναι 3 πρώην εκπρόσωποι της χώρας! Ο Ivo Linna (ESC 1996), η Getter Jaani (ESC 2011) και φυσικά η Elina Nechayeva (ESC 2018).

Ποιος θα είναι άραγε ο επόμενος εκπρόσωπος της Εσθονίας; Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε…

Εν αναμονή λοιπόν, του μεγάλου τελικού του Eesti Laul 2019, που αρχίζει στις 19:00 ώρα Ελλάδας! Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ. Βέβαια, η βραδιά αποτελείται τηλεοπτικά από τρία μέρη: 19:00 – 21:00 Α’ μέρος, 21:00 – 21:30 ειδήσεις, 21:30 – 22:45 Β’ μέρος.

Ωστόσο, πείτε μας ποιο από τα 12 τραγούδια είναι το αγαπημένο σας;

ΨΗΦΙΣΤΕ στο poll του OGAE Greece!

Ποιο τραγούδι θέλετε να εκπροσωπήσει την Εσθονία στο Τελ Αβίβ;

 

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για να μην χάνετε τις εξελίξεις!

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: Μέρφη Φωτιάδου / πηγή photos: etv.err.ee]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ