ΛΕΤΟΝΙΑ: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Supernova 2019!

 Το Supernova 2019 ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ και έτσι όλοι θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον φετινό εκπρόσωπο της Λετονίας στη Eurovision του Τελ Αβίβ! Ένα μουσικό ταξίδι που μας κράτησε συντροφιά 3 εβδομάδες, όπως φαίνεται φτάνει στο τέλος του. Οι 16 συμμετέχοντες του  Supernova 2019 πέρασαν από 2 ημιτελικούς και έτσι προέκυψαν οι 8 φιναλίστ του τελικού.

Μπορείτε να δείτε πως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα τις 3 προηγούμενες εβδομάδες στους παρακάτω συνδέσμους: Πρώτος ημιτελικός  –  Δεύτερος ημιτελικός

Οι 8 φιναλίστ του Supernova 2019 θα παρουσιάσουν ζωντανά τις συμμετοχές τους και στη συνέχεια θα τεθούν στην ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού. Το αποτέλεσμα θα κρίνει κατά 50% το τηλεοπτικό κοινό μέσω televotingsmsinternet voting και μέσω του Spotify και κατά 50% μία κριτική επιτροπή από επαγγελματίες του χώρου της μουσικής. Να σημειώσουμε ότι για τρίτη συνεχή χρονιά στην επιλογή εκπροσώπου της Λετονίας χρησιμοποιούνται στον καθορισμό του αποτελέσματος τα streams από το Spotify.

Τα 8 τραγούδια με σειρά εμφάνισης όπως διαγωνίζονται απόψε είναι τα παρακάτω:

1. Markus Riva – “You Make Me So Crazy” – εμφάνιση ημιτελικού

2. Edgars Kreilis – “Cherry Absinthe” – εμφάνιση ημιτελικού

3. Aivo Oskis – “Somebody’s Got My Lover” – εμφάνιση ημιτελικού

4. Double Faced Eels – “Fire” – εμφάνιση ημιτελικού

5. Dziļi Violets ft. Kozmens – “Tautas dziesma” – εμφάνιση ημιτελικού

6. Laime Pilnīga – “Awe” – εμφάνιση ημιτελικού

7. Samanta Tīna – “Cutting The Wire” – εμφάνιση ημιτελικού

8. Carousel – “That Night” – εμφάνιση ημιτελικού

Στην κριτική επιτροπή θα βρίσκονται οι εξής: ο υπεύθυνος του κρατικού ραδιοφώνου DJ Rudd, η τραγουδίστρια Linda Leen, ο μουσικός Petri Mannonen και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Artis Dvarionas.

Σε αυτό το σημείο να πούμε, ότι χτες το βράδυ δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αναλυτικά αποτελέσματα κοινού και επιτροπής των προκριθέντων του τελικού. Όπως θα παρατηρήσετε η επιτροπή έχει εντελώς αντίθετη άποψη από αυτή του κοινού. Η διαφορά μάλιστα μεταξύ του 1ου του κοινού και του 1ου της επιτροπής είναι… χαοτική!

Προκριθέντες SF1Κατάταξη κοινούΚατάταξη επιτροπήςΣύνολο
Aivo Oskis434
Samanta Tīna143
Edgars Kreilis222
Laime Pilnīga311
Προκριθέντες SF2Κατάταξη κοινούΚατάταξη επιτροπήςΣύνολο
Dziļi Violets, Kozmens444
Markus Riva   153
Double Faced Eels232
Carousel311

Παρουσιάστριες και αυτής της βραδιάς θα είναι δύο γυναίκες δημοφιλείς στη χώρα τους. Συγκεκριμένα η τηλεπερσόνα και ραδιοφωνική παραγωγός Ketija Šēnberga και η ταλαντούχα ηθοποιός Dagmara Legante.

Οι παρουσιάστριες του Supernova 2019! [Φωτογραφία: supernova.lsm.lv.]

Ο μεγάλος τελικός του Supernova 2019 ξεκινάει στις 21:25 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά στο link εδώ.

Ποιο από τα 8 τραγούδια είναι το αγαπημένο σας;

ΨΗΦΙΣΤΕ στο poll του OGAE Greece!

Ποιο τραγούδι θέλετε να εκπροσωπήσει την Λετονία στο Τελ Αβίβ;

 

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για να μην χάνετε τις εξελίξεις!

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ