ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Ο Darude μιλάει για την συμμετοχή του στην Eurovision 2019!

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε από τον κρατικό φορέα της χώρας, YLE, ότι ο Darude μαζί με τον τραγουδιστή Sebastian Rejman θα εκπροσωπήσουν τη Φινλανδία στην Eurovision 2019. Πώς οι δυο μουσικοί συνάδελφοι και φίλοι εμπλέκονται στην περιπέτεια της Eurovision; Σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα Ilta-Sanomat, μίλησαν για το ταξίδι τους προς την Eurovision. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι στην συνέντευξη, ο Darude δήλωσε ότι αρχικά δεν ήταν πολύ πρόθυμος να συμμετάσχει στη Eurovision.

“Δεν υπήρχε μεγάλη έλξη σε αυτό. Υπήρξε μια προσέγγιση μέσω τηλεφώνου. Δεν ήμουν θετικός στην αρχή κυρίως λόγω των δικών μου σχεδίων. Ένας άλλος λόγος είναι ότι δεν ήξερα αν μπορούσαν να ενταχθούν στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τα δικά μου τραγούδια. “

Ωστόσο, ο Darude αποφάσισε να σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά:

“Μετά από λίγο καιρό, σκέφτηκα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συμμετοχής μου στο διαγωνισμό και κάλεσα τον Anssi Autio (παραγωγό του UMK). Μου είπαν πως είχα το ελεύθερο όσον αφορά το ύφος και το είδος των τραγουδιών που θα έγραφα. Αυτό ήταν. Μπορούσα να είμαι εκεί και να κάνω τα δικά μου τραγούδια.”

Συμπληρώνοντας στην συνέντευξη του ο Darure, δήλωσε ότι δουλεύει πάνω στα τραγούδια που θα παρουσιαστούν στο UMK, από το φθινόπωρο του 2018. Συγκέντρωσε 30 τραγούδια από διάφορους παραγωγούς και στο τέλος επικεντρώθηκε σε 3 τραγούδια. Στην συνέχεια κάλεσε τον συνάδελφο και τον φίλο του Sebastian Rejman για να δουλέψουν μαζί, πάνω στην ερμηνεία των τραγουδιών.

 “Ο Sebastian είναι πολύ ταλαντούχος. Ειλικρινά, έχει κάτι μαγικό όταν ανεβαίνει στη σκηνή. Θα ήταν θαυμάσιο να αρχίζεις να γράφεις τραγούδια με κάποιον που δεν ξέρεις. Αλλά τότε θα είχα επιλέξει τραγουδιστή μόνο με βάση το βιογραφικό του. Από την στιγμή που μετράμε πολλούς μήνες μαζί κάνοντας παρέα, η φιλία μας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του.”

Τα τραγούδια που πρέπει να περιμένουμε από τον Darude  και τον Sebastian Rejman, θα είναι στο δικό τους στυλ, όπως δήλωσαν στην συνέντευξη.

Πριν από 3 χρόνια περίπου είχαν συνεργαστεί στο τραγούδι “Moments“, που συμπεριλμβανόταν στο 4ο studio album του Darude. Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2015 από την Warner Music Finland.

Στο «Uuden Musiikin Kilpailu 2019″ θα διαγωνιστούν τρία τραγούδια, ένα εκ των οποίων θα αποτελέσει την επίσημη συμμετοχή της Φινλανδίας στον διαγωνισμό της Eurovision! Τα υποψήφια τραγούδια θα δημοσιευθούν στις ημερομηνίες 8, 15 και 22 Φεβρουαρίου 2019 αντίστοιχα.

 πηγή: ksml.fi / ESCToday

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Φινλανδίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ