ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ακούστε τα τραγούδια του εθνικού τελικού “Montevizija 2019”!

Μέσω του εθνικού τελικού «Montevizija 2019», όπως σας έχουμε ενημερώσει, θα επιλέξει η κρατική τηλεόραση του Μαυροβουνίου RTCG τη συμμετοχή της για τον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. 

Πριν από λίγο δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πέντε τραγούδια που συμμετέχουν στο “Montevizija 2019”. Αυτά είναι:

  1. «Ti» – D-Moll Band (Dejan Božović / Aleksandar Miličić)
  2. «Ja sam ti san» – Andrea Demirović (Andrea Demirović / Majkl Džejms Daun / Primož Poglajen)
  3. «Nepogrješiva» – Monika Knezović (Vladimir Grajić – Graja / Snežana Vukomanović / Ivan Branisavljević)
  4. «Nevinost» – Ivana Popović Martinović (Ivana Popović Martinović / Slavku Milovanoviću / Vladanu Popoviću – Popu / Marku Milatoviću)
  5. “Uzmi ili ostavi» -Nina Petković (Bojana Momčilovića / Zorana Radonjića)

Ο εθνικός τελικός της χώρας θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2019 στη Podgorica.

| ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ |

…την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε πριν από μερικές ημέρες η υποψήφια για φέτος και εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου το 2009 Andrea Demirović αποκλειστικά στον Ιωάννη Δανιήλ και τον OGAE Greece κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 

 

Πως σας φαίνονται οι πέντε συμμετοχές του “Montevizija 2019”; Ξεχωρίζετε κάποια;

Ψηφίστε στο OGAE Greece poll για την αγαπημένη σας συμμετοχή!

Which one of "Montevizija 2019" entries do you like most?

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 αλλά και της επιλογής της συμμετοχής του Μαυροβουνίου μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[πηγή – φωτογραφία: RTCG]


Η Ιστορία του  Μαυροβουνίου στη Eurovision με μια ματιά…

  • Πρώτη συμμετοχή το 2004 – ως Σερβία & Μαυροβούνιο – και πρώτη συμμετοχή – ως ανεξάρτητη χώρα – το 2007. 
  • Υψηλότερη θέση η 13η (44 βαθμοί) το 2015 με το τραγούδι «Adio» σε ερμηνεία του Knez. 
  • Τους περισσότερους βαθμούς συνολικά τους έχει δώσει στη Ρωσία, τη Σερβία και την Αλβανία, ενώ στους τελικούς αντί για την Αλβανία προτιμά την Ιταλία.
  • Τους περισσότερους βαθμούς συνολικά τους έχει λάβει από τη Σλοβενία, την Αρμενία και την Αλβανία
  • Τελευταία μέχρι στιγμής συμμετοχή (2018) η μπαλάντα «Inje» με εκπρόσωπο τον Vanja Radovanović (16η θέση στον B’ Ημιτελικό / 40 βαθμοί).

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όμορφα τραγούδια και φυσικά το θετικό στοιχείο η εθνική γλώσσα που αν νικήσει κάποιο απ τα 4 τραγούδια στα Μαυροβουνέζικα, θα είναι ότι καλύτερο για το Μαυροβούνιο καθώς θα πάει με την… Ταυτότητά του. Εγώ ξεχώρισα το τραγούδι στον αριθμό 4(Nepogrjesiva), εκπληκτική φωνή η κοπέλα, κα Ivana. Θα το ήθελα πολύ ως το τυχερό για την εκπροσώπηση του Μαυροβουνίου καθώς πιστεύω ότι θα στηθεί ωραία στη σκηνή του Τελ Αβίβ. Όμως μάλλον θα κερδίσει η Andrea καθώς είναι η πιο “έμπειρη” έχοντας εκπροσωπήσει ήδη τη χώρα της το 2009. Όποιο απ τα δύο πάει θα χαρώ πολύ και κυρίως αν παραμείνει η γλώσσα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ