ΣΟΥΗΔΙΑ: Τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού στο Melodifestivalen!

Ο πρώτος ημιτελικός του Melodifestivalen ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, στη Scandinavium Arena του Γκέτεμποργκ με το “Not With Me” της Wiktoria και το “Hello” του Mohombi να παίρνουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό (09/03, Στοκχόλμη). Στη Δεύτερη Ευκαιρία (02/03, Νίσεπινγκ) προκρίθηκαν το “Chasing Rivers” του Nano και το “Ashes To Ashes” της Anna Bergendahl.

Στη σκηνή του Melodifestivalen διαγωνίσθηκαν επτά τραγούδια. Τα δύο με τις περισσότερες ψήφους από το τηλεοπτικό κοινό προκρίθηκαν στον τελικό, ενώ αυτά που κατετάγησαν στην τρίτη και τέταρτη θέση, θα συνεχίσουν στη Δεύτερη Ευκαιρία. Τα υπόλοιπα τρία αποκλείσθηκαν.

Τα επτά τραγούδια που διαγωνίσθηκαν απόψε:
(με σειρά εμφάνισης)

1. Nano – Chasing Rivers
2. High 15 – No Drama
3. Wiktoria – Not With Me
4. Zeana feat. Anis Don Demina – Mina bränder
5. Arja Saijonmaa – Mina fyra årstider
6. Mohombi – Hello
7. Anna Bergendahl  – Ashes To Ashes

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, οι τέσσερις παρουσιαστές διασκεύασαν τα τέσσερα νικητήρια τραγούδια του Ισραήλ στην ιστορία της Eurovision με τη Sarah Dawn Finer να μιμείται τη Netta Barzilai κι τον Eric Saade την Dana International.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε, στις 9 Φεβρουαρίου.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2019! 

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
[Φωτογραφίες: SVT]

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε παιδιά τι λέγαμε ότι τα τραγούδια στο melodi φέτος είναι μέτρια . Τραγουδιστές ήτανε όλα ένα και ένα . Το hello του mohombi θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να κερδίσει όχι μόνο το melodifestivalen αλλά και τη Eurovision. Και η ερμηνεία της wictoria ήταν απίστευτη . Κρίμα που θα πάει μόνο ένα από όλα αυτά στη Eurovision. Το τραγούδι του nano του mohombi αλλά και της wictoria θα μπαίναμε χαλαρά δεκάδα sthn Eurovision

    • Πες τα ρε φιλε μακαρι να πηγαιναν όλα eurovision αντι για τις βλακείες που εχουν επιλεγει μεχρι στιγμης από τις άλλες χωρες όπως το τρολλ τραγουδι τους Ισπανού και τους youtubers της Γαλλίας και της Τσεχίας 😉 😉 😉

      Πέρα από την πλάκα διάβασα το σχόλιο σου και σε υποστηρίζω 100% Κάνε μου την χάρη και πες μου την γνώμη σου για Hatari Iceland, Telemoveis Portugal και ίσως με μικρή επιφύλαξη spirit in the sky Norway. Κάτι μου λέει ότι έχουμε το ίδιο γούστο. Ακόμα μην ανησυχεις και τοσο για τα τραγουδια μεχρι στιγμης γιατι μην ξεχνάς ότι θα έχουμε και ποιότητα εξ Ιταλίας όπως κάθε χρόνο και ότι τιποτα δεν νικαει την Ταμτα φετος με ότι και να παει εχω τρομερο προαίσθημα για την συγκεκριμενη.

      • Έλεος μήπως είσαι το alter ego μου ? Εγώ γράψει σχεδόν το ίδιο σχόλιο στο wiwiblogs ότι είναι άδικο ότι θα δούμε στη Eurovision το τρολλ τραγούδι της ισπανικής και το ερασιτεχνικο τραγούδι της Τσεχίας και όχι όλα αυτά που ακούσαμε σήμερα στο melodifestivalen. Το γούστο μου είναι σχεδόν τα τραγούδια που γράφει ο κιρκοροφ και ο Κοντόπουλος . Το τραγούδι από την Ισλανδία που μου έστειλε ς είναι άθλιο lol το πορτογαλικό καλουτσίκο και το νορβηγικό πολύ καλό . Μέχρι τωρα μου αρέσει h laura bretan με το dear father από Ρουμανία o mohombi και η wictoria. Στο σαν Ρέμο δυστυχώς δεν βλέπω να ξανακερδίσουν οι il volo . H tamta pisteuw tha mpei dekada alla den tha piasei ta persina stadar ths foureira. Prrimenw na dw th mpalanta pou etoimazoun sto sergey kai elpizw na to shkwsei fetos.to tragoudi to kazka metrio. Epishs mou arese poli to tragoudi twn sheppard alla den ine gia Eurovision

      • Χαχα χαίρομαι! Και μενα μου αρέσει ο Κιρκόροφ και ο Κοντόπουλος και πιστεύω το έχει πολύ με τις δυναμικές μπαλάντες. Θα σου πω τι γνώμη μου το ότι οι Il volo και ο Sergey δεν νίκησαν είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της eurovision. Πολλοί έχουν καταλάβει ότι υπήρξε διαφθορά και συμφέροντα από πίσω εκείνες τις χρονιές και γράψανε το κοινό θα έλεγα τώρα που. Αρκεί μια απλή επίσκεψη κάτω από τα βίντεο στο youtube για να δεις αυτό που λέω ότι ο κόσμος δεν τρώει και τόσο σανό τελικά. Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να ξαναπάνε. Θα γίνει σαν το Alexander Rybak πέρυσι και τη Loreen προπέρσι…θα αμαυρωθεί εκείνη η άψογη εικόνα που έχουν αφήσει η οποία είναι υπερβολικά δύσκολο να ξεπεραστεί αφού φτάσανε στο peak τους και κάνανε ιστορικές εμφανίσεις. Καλύτερα να μείνουν στην μνήμη του κοινού σαν θρύλοι παρά σαν αποτυχημένοι. Ο κόσμος βάση ψυχολογίας δυστυχώς θυμάται το στραβοπάτημα σου και ξεχνάει τα καλά σου, κάτι τέτοιο μόνο τις επιτροπές θα εξυπηρετούσε που μας έχουν μάθει να πιστεύουε ότι είναι για το καλό μας ενώ είναι καλό μόνο για τις τσέπες τους. Θα δεχόμουν μόνο ένα 20% επιτροπή μόνο για τους γειτονικούς ψήφους που μεταξεί μας σιγά που περιορίστηκαν. Σκέψου ότι το μεγάλο επιχείρημα τους είναι ότι τις βάλανε για να μας προστατέψουν από συμμετοχές σαν τους Lordi και το Verka Serdushka χαχα. Άνετα αντάλλασσα 10 από τις συμμετοχές που ”έσωσαν οι επιτροπές” για ένα ακόμα πρωτότυπο τραγούδι σαν αυτά που ανέφερα. Στο θέμα μας τώρα Mohombi συμφωνώ είναι τέλειο. Έχει αυτό το International στοιχείο που λείπει μερικές φορές από την eurovision. Στάνταρ ήταν πρώτο σήμερα αν και ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Ας το παραδεχτούμε ήταν πολύ διασκεδαστικό βράδυ σήμερα και από πλευράς παρουσίασης και από τραγούδια! Καλύτερα από πέρυσι και ας τους να λένε… Στης Ισλανδίας το τραγούδι δώσε λίγο χρόνο…είναι εντυπωασιακοί με τον σωστό τρόπο live. Οι Ισλανδοί το έχουν δεδομένο ότι θα τους εκπροσωπήσει και οι eurofan έχουν τρελαθεί σε όλα ta blog. Αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πολύ ιδιαίτερο το μείγμα rammstein με petshop boys. Της Ρουμανίας το ξέχασα..έχεις πολύ δίκιο είναι από αυτά που μπαίνουν 10αδα το Μάιο. Τώρα για την Φουρέιρα σιγά μωρέ που δεν ξεπερνιέται…και η Παπαρίζου πήγε την επόμενη χρονιά από την τεράστια επιτυχία του Ρουβά και μια χαρά τον ξεπέρασε. Και μην μου πεις δεν είναι το ίδιο ο Ρουβάς με την Παπαρίζου γιατί και η Τάμτα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Φουρειρα. Δεν λέω καλύτερη καλύτερη η χειρότερη ασχέτως αν για μένα ανέκαθεν ήταν καλύτερη η Τάμτα λέω απλά ότι είναι διαφορετικές. Πιο RnB η Τάμτα πιο έθνικ-ποπ η Mεξικάνα από τα Τύραννα. Θα δούμε πάντως και εγώ αν πόνταρα κάπου τα λεφτά μου για 5άδα φέτος θα τα έβαζα dream team Ρωσσία. Η Ρωσία θέλει να νικήσει, δεν γινόταν πέρυσι λόγω της αναγκαστικής συμμετοχής με την Julia θα το κάνει φέτος! Α και βασει της μέχρι τώρα πορείας της στον διαγωνισμό δίκαια θα το κάνει κιόλας!

      • Συγγνώμη να κάνω μια ερώτηση.. γιατί λέτε τρολλ το τραγούδι της Ισπανίας; Από που κι ως που τρολλ; Για μένα ούτε οι στίχοι ούτε η εμφάνιση τρολλαρουν κάτι..

      • Kai to tragoudi ths lacy jay pou apokleisthke sto teliko ths estonias htan tragoudara . Alla ekane lathos epilogh afou ine amerikanida na sumetexei sto estoniko teliko. Ine san na simeteixe tourkos sto ellhniko teliko. Akoma kai tragoudara na eixe tha ebgaine teleutaios

  2. Πολύ ωραία διοργάνωση!
    Δίκαια δεν πήγαν τα φαβορί τους τελικό και αρκέστηκαν στη Δεύτερη Ευκαιρία.
    Κρίμα που οι Σουηδοί όμως ψηφίζουν τους πιο γνωστούς τους και πήγαν τελικό τον Mohombi και άφησαν εκτός την Zeana

  3. Χωρίς εκπλήξεις απόψε, πέρασαν τα 2 καλύτερα τραγούδια στον τελικό.
    Ενώ γενικότερα θεωρώ ότι είναι μέτριο το Σουηδικό επίπεδο τα τελευταία 3 χρόνια (τουλάχιστον) σε ότι αφορά τα τραγούδια, η σκηνική παρουσίαση και των 2 αυτών τραγουδιών είχαν πολύ ωραία αισθητική χωρίς να “προκαλούν”…

    Μακάρι ο 2ος ημιτελικός να έχει ακόμα πιο όμορφα πράγματα να ακούσουμε και να δούμε…!

  4. Η wiktoria έχει μοναδική εμφάνιση..η βροχή δίνει μοναδική ατμόσφαιρα..φαβορί για νικη και στην Eurovision

  5. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που ο Mohombi πέρασε στον τελικό! !! !Αθλιο τραγούδι, Η σκηνική παρουσία θύμιζε το Heroes( πολλά επίπεδα κάτω)και η ενδυμασία θύμιζε αυτή του Eric το 2011!!!Η Wiktoria από την άλλη, την κλασική μπαλάντα που λατρευουν οι επιτροπές!!!Προσωπικά δεν βλέπω τον νικητή του τελικού σε αυτόν τον ημιτελικό και κάτι μου λέει ότι υπάρχουν καλύτερα κομμάτια στους επόμενους ημιτελικούς! !!

    • Λογικό να μοιάζει. Αφού το ίδιο άτομο έκανε τη σκηνοθεσία. Μάλιστα το ότι μοιάζουν το ανέφερε και ο επίσημος λογαριασμός του Melodifestivalen στο Twitter.

  6. Το τραγούδι της Wiktoria είναι μία κλασική χιλιοακουσμένη μπαλάντα,αλλά η εξαιρετική φωνή της και η σκηνική παρουσία που ήταν on point,την κάνουν να ξεχωρίζει.Θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για νίκη στο MF.

  7. Τα τραγουδια σε studio version είναι όλα μετριότατα! Αλλά εν τέλει πέρασαν αυτά που αναδείχθηκαν στο live.
    H Wiktoria το απογείωσε στο live, το εφέ της βροχής λειτούργησε υπερ του κομματιου. Όπως προαναφέρθηκε λόγω και μόνο αυτού του εφέ είναι ικανό για top 10 στο Tel Aviv (εξάλλου, Σουηδία είναι, οι επιτροπές δεν θα δίσταζαν να της δώσουν την πρωτιά). Εγώ πλέον το θεωρώ και φαβορί για την νίκη στο Melfest αν και ελπίζω στους επομενους ημιτελικους να ακουσουμε καλυτερα τραγουδια.
    Απο ‘κει και περα ανεμενα και την απευθειας προκριση του Mohombi. Δεν μου αρεσει πολυ το τραγουδι αλλά η παρουσιαση λειτουργησε υπερ του. Υπολογιζα αρχικα τον Nano για απευθειας και κατ εμε ειχε το καλυτερο κομματι απόψε αλλά κάτι δεν…
    Όσο για την Bergendahl, καμια σχεση με οσα περιμεναμε με τυμπανοκρουσιες, ενα καλο κομματι ειχε. Για μενα καλυτερο απο το This Is My Life αλλά τίποτα περισσότερο, η Wiktoria την πατάει κάτω άνετα. Εξαλλου, δυστυχως για την ίδια, η Bergendahl εχει στην πλατη της τον μοναδικο αποκλεισμο της Σουηδιας. Αν δεν επεστρεφε με κατι επικο δεν υπηρχε πιθανοτητα να κανει κατι, ειναι λογικο, αδικο ισως, αλλά λογικό.
    Κατά τα λοιπα, ελπιζω να εχουν καλυτερα κομμάτια απο αυτά, αλλά ξαναλέω, γι απόψε, η Wiktoria έκανε εμφάνιση νικητή!
    Για να δούμε…

  8. Εγω απορώ με το εφέ της Wictoria. Χρόνια φανταζόμουν να δω στην σκηνή της eurovision μια γυναίκα να τραγουδά μια ερωτική μπαλάντα και να βρέχεται και απορούσα που τόσο καιρό δεν το είχε κάνει κανείς. Αλλά μετά θεώρησα ότι όπως θα έπεφτε το νερό θα ακουγόταν πολύ έντονα αφού το μικρόφωνο είναι ακριβώς δίπλα. Αλλα σήμερα βράχηκε και το μικρόφωνο και δεν ακούσαμε ψιχάλα. Χα;iρομαι που εξελήχθηκε τόσο η τεχνολογία αλλά και πάλι δεν κατάλαβα πως έγινε

  9. Καλη γιουροβιζιον χρονια !
    Χαιρετω ολη την ομορφη παρεα.
    Πρωτο σχολιο για φετος.
    Μου αρεσε πολυ το τραγουδι της Βικτωριας. Ομορφη μπαλαντα, καπως μοντέρνος ηχος, ξεφευγει αρκετα από την κλασικες μπαλάντες. Το υποστηριζει φωνητικα. Μετρια προς καλη σκηνοθεσια (δεν τρελαθηκα με το νερο). Αν και δεν εχουμε ακουσει τα υπολοιπα τολμω να πω ότι θα είναι αρκετα ψηλα στον τελικο. Δυνητικα θα μπορουσε να κερδισει το Μ.Φ.
    Το Χελλο είναι απλα απιθανο. Ποιο του στυλ μου. Μ αρεσει. Δεν ξερω πως θατα παει στον τελικο, αλλα δε νομιζω με τιποτα για νικη. Η Βικτωρια πρεπει να βγηκε πρωτη σημερα.

  10. Ρε παιδιά έλεος ο Eric πρώτος το ειχε κανει με την βροχή το 2010 στο melodi με το manboy ενα χιλιοακουσμένο οκ τραγουδι παρουσιασμενο ωραία ειναι… ένας ωραίος ημιτελικός αλλα ως εκει δεν ειχε τίποτα φοβερό το καλύτερο ηταν τις wiktoria, next!

  11. Δεν καταλαβαινω τι το τοσο εντυπωσιακο είχε η σκηνικη παρουσια της Βικτωρια οταν πριν 5 χρονια εχουμε δει γυναικα εμηνευτρια με εφε βροχης και wet look να ερμηνευει στατικα μια σαφως καλυτερη μπαλαντα και με πολυ μεγαλυτερες φωνητικες δυνατοτητες. την Ruth Lorenzo με το Dancing in the rain. Οκ, βελτιωσαν καπως το εφε κανοντας το πιο αληθοφανες αλλα η ουσια ειναι η ιδια και εμενα δεν με εντυπωσιαζει. Βρισκω το τραγουδι χιλιοακουσμενο και ξεπερασμενο και την ιδια μετρια φωνητικα χωρις να το απογειωνει.

    Ο Mohombi απο την αλλη με παγκοσμια χιτ στο ενεργητικο του εμφανιστηκε με ενα κατω του μετριου κομματι, με ενα επαναλαμβανομενο “hello” στο ρεφρεν, φωνητικα μετριος και με σκηνικη παρουσια με ολογραμματα που μετα τον Mans, τον Sergey, την Greta Salome κ.α ειναι ξαναζεσταμενπ φαγητο.

    Μου αρεσε ο Nano κυριως σκηνικα γιατι το τραγουδι το βρηκα μετριο και η αγνωριστη Anna που εμοιαζε με την Isa. Χωρις να με τρελανει κατι ομως, Θελω να ελπιζω σε καλυτερες συμμετοχες στους υπολοιπους ημιτελικους.

  12. Τα τραγούδια που ακούσαμε χθες παραμένουν μετριότατο και κλισέ ως τραγούδια, όπως ήταν και η πρώτη αίσθηση. Ήταν η πάντα υψηλή παραγώγη του Melodifestivalen που τα ανέδειξε σκηνικά. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι συνολικά ο Mοhobi ήταν ο καλύτερος χθες. Η Wiktoria έχει ίσως την πιο αδύναμη συμμετοχή της. Φτάνει το πολυχρησιμοποιημένο εκτός Eurovision εφέ της βροχής για να κερδίσει? Αμφιβάλλω ότι τουλάχιστον οι επιτροπές θα τσιμπήσουν.

  13. Το τραγούδι της Anna Bergendahl ήταν μακράν το καλύτερο. Ελπίζω να μην τη στοιχειώνει ακόμα ο αποκλεισμός του 2010. Εξάλλου, και η Poli Genova είχε αποκλειστεί, επέστρεψε και κατάφερε να μπει στο top 5. Σε τελική ανάλυση, όλοι χρειάζονται μια δεύτερη ευκαιρία, αν και το βλέπω χλωμό να τη δώσουν στην Anna.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ