ΣΟΥΗΔΙΑ: Αποσπάσματα από τις εμφανίσεις του α’ ημιτελικού του Melodifestivalen!

Σήμερα το πρωί ακούσαμε για πρώτη φορά αποσπάσματα από τα επτά υποψήφια τραγούδια του πρώτου ημιτελικού του Melodifestivalen 2019. Πρίν από λίγο, το SVT έδωσε στη δημοσιότητα  30 δευτερόλεπτα  από την τηλεοπτική κάλυψη που θα έχουν τα επτά τραγούδια το βράδυ του Σαββάτου.

Μπορείτε να δείτε τα αποσπάσματα από κάθε τραγούδι παρακάτω:

Nano – “Chasing Rivers

High 15 – “No Drama

Wiktoria – “Not With Me

Zeana feat. Anis Don Demina – “Mina bränder

Arja Saijonmaa – “Mina fyra årstider

Mohombi – “Hello

Anna Bergendahl – “Ashes To Ashes

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2019! 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τόσο τα τραγούδια όσο και οι παρουσιάσεις (απ’ο τα αποσπάσματα που είδαμε και ακούσαμε) φαίνεται ότι η Σουηδία παραμένει “στάσιμη” και δεν μπορεί ούτε φέτος να μας παρουσιάσει κάτι διαφορετικό ή ενδιαφέρον (εως τώρα).
    Η παραγωγή εξαιρετική, αλλά από ουσία… τίποτα!

    • Γιατί ποτέ έβγαζε ωραία τραγούδια η Σουηδία? Πάντα ήταν υπερεκτιμημενα και παίρνανε καλή θέση λόγω σκηνικής παρουσίας και από το σπρωξιμο που παίρνανε από τους παραγωγούς της eurovision .

  2. Θα συμφωνήσω. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, η Σουηδία έστελνε τα ΙΔΙΑ κομμάτια. Συνέχεια. Απλά παλιότερα ήταν περισσότερο κοπιες των abba.

  3. Δεν ξέρω για τα τραγούδια γιατί αυτό είναι υποκειμενικό αλλά σε θέμα οργάνωσης τουλάχιστον την Σουηδία δεν την φτάνουμε ούτε στο μικρό της δαχτυλάκι. Ας επικεντρωθούμε στα θετικά καλύτερα και ας προσπαθήσουμε να πάρουμε ιδέες. Ένα παράδειγμα θα πω..αυτοί έχουν ανακοινώσει από το Νοέμβρη όχι ένα αλλά 28 ονόματα, είπαν ότι σήμερα θα έχουν αποσπάσματα και είχαν υπολογίσει μέχρι και την ακριβή ώρα που θα τα ανακοινώσουν και όντως το έκαναν. Η ΕΡΤ από την άλλη από τον Νοέμβρη πάλεύει να αποφασίσει αν θέλει τελικό ή απευθείας εκπροσώπηση. ΄Σήμερα στις 1:15 η Σουηδία αποσπάσματα, στις 1:15 η Ελλάδα αλλάζει γνώμη και λέει ά δεν θέλω τελικά σήμερα άλλαξα γνώμη…αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς μας αρέσει δεν μας αρέσει. Την ΕΡΤ δεν μπορούμε να την αλλάξουμε αυτήν την στιγμή δυστυχώς την νοοτροπία μας όμως ευτυχώς μπορούμε να την αλλάξουμε και είναι καιρός να αρχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν χωρίς φτηνές δικαιολογίες.

  4. Έχω την τιμή να ζω σε μια πόλη στη νότια Σουηδία. Ένα πράγμα μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση και εύχομαι να ήταν το ίδιο και στην χώρα μας. Όποιον Σουηδό και να ρωτήσω θα μου πει ότι το melodifestivalen δεν το βλέπει και ότι τα τραγούδια δεν είναι του γούστου του, σέβεται παρόλα αυτά ότι είναι ένα πρόγραμμα που σε κάποια άτομα αρέσει και ειδικά στα παιδιά και δεν το κράζει. Στην Ελλάδα από την άλλη η υποτίμηση του διαγωνισμού δεν έχει όρια και τώρα βλέπω ξεμείναμε από τα δικά μας και αρχίσαμε να κράζουμε και των αλλωνών χωρών τις συμμετοχές. Αφήστε την Σουηδία και τα τραγούδια της ήσυχα… το χειρότερο ”στάσιμο” και μη ενδιαφέρον τραγούδι δικό τους νικάει άνετα τους μισούς εθνικούς τελικούς κάθε χρόνο.

    • Εξαιρετικό το σχόλιό σου φίλε μου…και μακάρι κάποια στιγμή να αλλάξει αυτή η διαχρονικά (να τονίσω εδώ ότι αυτή η νοοτροπία δεν είναι τωρινή όπως λες, αλλά διαχρονική) αρρωωστημένη ελληνική νοοτροπία κραξίματος των άλλων! Ειδικά μάλιστα όταν ισχύει το “όσα δεν φθάνει η αλεπού”….όπως στην περίπτωση της Σουηδίας, όπου πραγματικά το χειρότερο δικό τους απέχει παρασάγγας από το νικητήριο των μισών εθνικών τελικών όπως πολύ ορθά είπες…

  5. Συγνώμη αλλά τι σχέση έχει η οργάνωση με τα τραγούδια? Διακριτα θέματα μεταξύ τους και δεν καταλαβαίνω γιατί τα μπερδευετε. Δεν είπε κανείς ότι είναι άσχημα τραγούδια. Ότι είναι παρεμφερη είπαμε. Νομίζω ότι είναι σαφές αυτό, όπως σαφές (και ολοφανερο θα έλεγα) πως τα τραγούδια τους μοιάζουν τρομερά σε ύφος κάθε φορά. Προσωπικά, πέρα από τις συμμετοχές του 2007 και του 2009, δεν θυμάμαι κάποια που να κάνει τη διαφορά. Απλά η Σουηδία στα ’00s κοπιαρε τους Abba ενώ τώρα εντρυφει στη χρήση της νέας τεχνολογίας. Μουσικά δεν έχει κομισει τίποτα καινούργιο. Τώρα, ως προς την οργάνωση, προφανώς και υπάρχει χαοτικη διαφορά (νομίζω όλοι παραδεχομαστε ότι το melodifestivalen είναι μια μικρή γιουροβιζιον) αλλά οκ, θεωρώ άτοπο να συγκρίνουμε χώρες με εντελώς διαφορετικά οικονομικά μεγέθη. Παρότι αγαπώ τη Γιουροβιζιον, ε, θεωρώ λίγο παράλογο να αξιωνουμε να πέσουν τα άπειρα λεφτά για έναν εθνικό τελικό. Καλύτερα να δοθούν εκεί που πρέπει. Στο μόνο που μπορώ να παραδεχτώ πως έχετε δίκιο, είναι στην τήρηση των χρονοδιαγραμματων, όπου, όντως, η ερτ πρέπει να κάνει κάτι.

  6. Πρόκριση:
    1.Nano – “Chasing Rivers”
    2.Anna Bergendahl – “Ashes To Ashes”

    Δέυτερη ευκαιρία:
    1.Wiktoria – “Not With Me”
    2.Mohombi – “Hello”

  7. Σίγουρα πολύ ωραία οργάνωση
    – Nano: Ίδιο με το προηγούμενο τραγούδι του αλλά λίγο χειρότερο. Με τρομάζει που η Σουηδία βάζει όλο και πιο πολύ κάθε χρόνο έτοιμες σκηνές στις εμφανίσεις. Η μισή εμφάνιση του Nano θα ειναι έτοιμο βίντεο κλιπ
    – High 15: Δεν τρελάθηκα καθόλου
    – Wictoria: Ωραίο τραγουδάκι αλλά το χειρότερο της στον διαγωνισμό. Πάντως φαίνεται υπέροχη στην σκηνή και από ότι είδα σε φωτογραφίες θα έχει και live βροχή θα φαίνεται υπέροχη.
    – Zeana: Νομίζω το καλύτερο τραγούδι του ημιτελικού, αν και δεν καταλαβαίνω γρη από όσα λέει. Η εμφάνιση δεν λέει πολλά. Η τύπισσα πάντως έχει πιο φουσκομένα χίλια και από την Ιωάννα Μπέλα
    – Mohombi: Πιασάρικό τραγούδι οριακά αν θα περάσει
    – Anna: Πολύ ιδιαίτερη φωνή αλλά βαρετό τραγούδι. Ολόκληρη την Εδέμ έφερε στην σκηνή αλλά δεν με τρέλανε καθόλου.
    Γενικά δεν πιστεύω να είναι κανείς από αυτούς ο νικητής. Τελικό θέλω Wictoria και Zeana

    • Μπουζούκι και μάλιστα ο μπουζουκοπαικτης ειναι Έλληνας. Αν θυμάμαι καλα η συγκεκριμένη στο παρελθόν είχε συνεργαστεί είτε με το Χατζηδάκη είτε με τον Θεοδωρακη.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ