ΙΣΡΑΗΛ: Με τον Kobi Marimi στη Eurovision!

Μετά από μια μαραθώνια διαδρομή του HaKokhav HaBa L’Eirovizion, που ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου 2018 με συνολικά 35 επεισόδια, μεγάλος νικητής και εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2019 αναδείχτηκε ο Kobi Marimi.

Παρουσιαστές του σόου ήταν η Rotem Sela και o Assi Azar (που θα είναι συμπαρουσιαστής στο Green Room στη Eurovision).

Η 1η μονομαχία

Στην πρώτη μονομαχία προκρίθηκε η Kitriya.

  • KitriyaLocked out of heaven68%
  • Shefita – I did it my way — 65%

Η 2η μονομαχία

Προκρίθηκε ο Kobi Marimi.

  • Maya Buskila – Euphoria — 54%
  • Kobi Marimi Always 79%

Από τους 2 χαμένους των μονομαχιών σώθηκε μετά από ψηφοφορία η Shefita με 56% προς 44% για τη Maya Buskila και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο μαζί με τους 2 νικητές.

Δεύτερος γύρος

Οι 3 που προκρίθηκαν τραγούδησαν ξανά κομμάτια της επιλογής τους:

  • Shefita – Broken
  • Kobi Marimi – Let it be
  • Kitriya – Impossible

Ακολούθησε ψηφοφορία από τους κριτές του σόου και 3 επιτροπές αποτελούμενες από «ειδικούς», οι οποίοι βαθμολόγησαν τον καθένα με 8, 10 και 12 βαθμούς. Τα αποτελέσματα ήταν:

  • Kobi — 102 βαθμοί
  • Shefita — 90 βαθμοί
  • Kitriya — 78 βαθμοί

Στη βαθμολογία τους προστέθηκε η ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού και τα τελικά αποτελέσματα ήταν:

  1. Kobi — 215 βαθμοί
  2. Kitriya — 165 βαθμοί
  3. Shefita — 160 βαθμοί

Ποιος είναι ο Kobi Merimi

27 χρονών και λένε ότι μοιάζει λίγο με τον Freddie Mercury. Σπούδασε στο Στούντιο Ηθοποιίας Nisan Nativ του Τελ Αβίβ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έπαιξε στον Καυκασιανό κύκλο με την κιμωλία, καθώς και στο The IllusionPrayer κ.ά. Μετά την αποφοίτησή του έπαιξε σε μεγάλες θεατρικές παραστάσεις με πιο σημαντική στιγμή τον ρόλο του Natan στο έργο Messiah Now, για τον οποίο κέρδισε το 2017 το Βραβείο Υποσχόμενου Ηθοποιού. Αυτό ήταν και το ντεμπούτο του στην ισραηλινή όπερα.

Η πρώτη κιθάρα που του είχαν αγοράσει οι γονείς του, ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσε να τον φτάσει τόσο ψηλά.

Σε συνέντευξή του δήλωσε ότι πάσχει από κοινωνικό άγχος, κάτι όμως που δεν φάνηκε καθόλου στις εμφανίσεις του στη διάρκεια του σόου.

Ο Kobi είχε εντυπωσιαστεί πολύ από την εμφάνιση της Chiara το 2005. Λόγω του ότι τότε είχε κάποια παραπάνω κιλά, δεν τολμούσε να ονειρευτεί τη στιγμή που θα στεκόταν μπροστά στο μεγαλύτερο κοινό του κόσμου.

Με τη μητέρα του

Αυτό είναι το τραγούδι της επιλογής του, με το οποίο έπεισε κοινό και επιτροπή:


Το τραγούδι, με το οποίο θα διαγωνιστεί στη Eurovision, θα παρουσιαστεί στις 10 Μαρτίου στη διάρκεια της τελετής απονομής των Βραβείων της Ισραηλινής Τηλεόρασης.

πηγή: wiwibloggs, mako.co.il
φωτογραφίες: israel-opera.co.il

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για τον Θεό. Eίχαν μία πολύ καλή τραγουδίστρια, την Ketreyah, μία που σκότωσε ότι τραγούδησε απόψε, μία περσόνα παρωδία εσωτερικής κατανάλωσης, και έναν γελοίο σε όλα τα επίπεδα τύπο που τον είχαν αποκλείσει πριν κάποιες εβδομάδες, και διάλεξαν τον γελοίο τύπο. Τί τραγούδι μπορείς να του γράψεις που να μην το καταστρέψει με τη γραφικότητά του;

      • Διότι δεν γίνεται γελοίος με το να πιστεύει ότι υπερδραματοποιώντας όλες τις ερμηνείες του γίνεται σπουδαίος καλλιτέχνης; Ο άνθρωπος είναι μία αξιογέλαστη περίπτωση που έξω από τα στενά αισθητικά όρια του Ισραήλ απλά θα του κάνουν όλοι καζούρα.

  2. Ok το ισραηλ ξαναγυριζει στο πατο.
    4η θεση ειχε παρει το 99 που το διοργανωσαν ξανα για φετος βλεπω 24η και πολυ ειναι.
    Το κοινο οκ το ξερουμε πως ψηφιζει.εκεινη η επιτροπη δεν βλεπει δεν ακουει,επιτροπη του κ…..το συγκροτημα του youtube και η εκπροσωπος του 05 shiri δεν εχουν καμια θεση εκει.μια απο τα ιδια οπως εδω στις επιτροπες των αντιστοιχων χαζοριαλιτυ

  3. #Μέτρια φωνή…δεν με ενθουσίασε και πολύ…!!!

    Το Ισραήλ φέτος είπε να στείλει άνδρα με μπαλάντα!
    Ok,κλασική γιουροβιζιονική συνταγή τύπου: ”The Johny Logan Project”.♥

    ΥΓ: Ίσως με μία καλή,δυναμική και σύγχρονη μπαλάντα και με σύμμαχο τις επιτροπές…ίσως να μπεί στη 10άδα!!!

    • 5η θέση βαθμολογικά με τους eden!απλώς μετά αν δεν κανω λαθος η doris dragovic με το αριστουργηματικο maria magdalena τιμωρηθηκε λόγω πλει μπακ φωνητικων!κατι τετοιο..καποιος αν γνωριζει περισσοτερα ας μας πει!

  4. Δραματοποιεί την ερμηνεία του για να πείσει ως φωνάρα, κάτι που δεν ισχύει. Η φωνή του είναι απλά διεκπεραιωτική, δεν έχει κανένα εκτόπισμα. Η όλη του όμως προσπάθεια τον κάνει να δείχνει όντως γραφικός & γελοίος.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ