ΣΟΥΗΔΙΑ: Ακούστε αποσπάσματα από τα τραγούδια του α’ ημιτελικού του Melodifestivalen!

Ο πρώτος ημιτελικός του Melodifestivalen θα διεξαχθεί μεθαύριο Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου στο Γκέτεμποργκ και σήμερα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Σουηδίας (SVT) έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα από τις 7 διαγωνιζόμενες συμμετοχές.

Υπενθυμίζεται ότι από κάθε ημιτελικό, από τα επτά διαγωνιζόμενα τραγούδια, τα τρία με τη χαμηλότερη βαθμολογία θα μένουν εκτός, τα δύο επόμενα θα προκρίνονται στον γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας ενώ τα δύο πρώτα σε βαθμολογία θα προκρίνονται απευθείας στον γύρο του Τελικού.

Μπορείτε να ακούσετε τα αποσπάσματα στα διαθέσιμα links παρακάτω:

1. Nano – Chasing Rivers

2. High 15 – No Drama

3. Wiktoria – Not With Me

4. Zeana feat. Anis Don Demina – Mina bränder

5. Arja Saijonmaa – Mina fyra årstider

6. Mohombi – Hello

7. Anna Bergendahl  – Ashes To Ashes

Ανάμεσα στα ονόματα που διαγωνίζονται συναντάμε αρκετά ονόματα τα οποία έχουν συμμετάσχει ξανά στο Melodifestivalen στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, η Anna Bergendahl ήταν η νικήτρια του φεστιβάλ το 2010 με αποτέλεσμα να εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη Eurovision, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί για τον γύρο του τελικού.

Ο Nano συμμετείχε στο Melodifestivalen 2017 με τη σύνθεση “Hold On”, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του τελικού. Τέλος, η Wiktoria συμμετέχει στο Melodifestivalen για 3η φορά. Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 2016 με το κομμάτι “Save me” ενώ η δεύτερη ήταν το 2017 με το “As I Lay Me Down”.

Η Arja Saijonmaa, μία από τις κορυφαίες τραγουδίστριες της Σκανδιναβίας, επιστρέφει στον θεσμό έπειτα από πολλά χρόνια. Η προηγούμενη εμφάνισή της ήταν το 2005 με το τραγούδι “Vad du än trodde så trodde du fel” ενώ το 1987 είχε τερματίσει στη 2η θέση με το τραγούδι “Högt över havet”, το οποίο γνώρισε επιτυχία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μαζί με τους προαναφερθέντες καλλιτέχνες, στη λίστα συναντάμε και τον Mohombi ο οποίος το 2011 γνώρισε παγκόσμια επιτυχία μέσω της συνεργασίας του με την Nicole Scherzinger στο τραγούδι “Coconut Tree”.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2019! 

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
[Φωτογραφίες: SVT]

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω ότι η Σουηδική επιλογή έχει ήδη μπει εδώ και δύο χρόνια σε έναν δρόμο στασιμότητας, προβλεψιμότητας και έλλειψης έμπνευσης. Τα πράγματα δείχνουν να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο και φέτος.

  2. High 15 – No Drama
    Anna Bergendahl – Ashes To Ashes
    Nano – Chasing Rivers

    Αυτα ξεχωρίζω. Αν και το No Drama μου θυμιζει Margaret το περσινό της.

  3. Nano και High 15 τα φαβορι για μενα. Το τραγουδι των high 15 στο κουπλε μοιαζει καπως με το περσινό της Margaret ,αλλά το ρεφρέν ,από το λίγο που ακούσαμε, είναι τελείως διαφορετικό,φρέσκια καθαρή ποπ.Αν έχουν χημεία και είναι καλές στο live (π.χ σαν τις Little Mix) θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό.

  4. Περίμενα κάτι παραπάνω απ’ τη Σουηδία. Εγώ ξεχώρισα το 1ο και το 7ο. Δεν με ενθουσίασε όμως, κανένα ιδιαίτερα.

  5. 1. Wiktoria – Not With Me
    2. Zeana feat. Anis Don Demina – Mina bränder
    3. Nano – Chasing Rivers
    4. Mohombi – Hello

    Γενικά πολύ μέτριος ημιτελικός. Ελπίζω σε καλές εμφανίσεις τουλάχιστον

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ