ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Τέσσερις υποψήφιοι για ένα εισιτήριο!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, ο εκπρόσωπος του Αζερμπαϊτζάν για τον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision δεν έχει ακόμα επιλεγεί, όπως είχε δηλώσει σχετικά η αρχηγός της αποστολής Husniya Maharramova.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για να εκπροσωπήσουν τη χώρα  στο Τελ Αβίβ είναι οι εξής:

  1. Samira Efendi
  2. Chingiz Mustafayev
  3. Tofig Hajiyev
  4. “Γυναίκα καλλιτέχνις που δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα της”

Οι τέσσερις καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν και θα κριθούν από μια ειδικά διαμορφωμένη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι  και θα επιλέξουν τον εκπρόσωπο της χώρα για τον Διαγωνισμό της Eurovision.

Παράλληλα η χώρα αναζητά το τραγούδι που θα ερμηνεύσει ο εκπρόσωπός της στον Διαγωνισμό. Οι κανόνες που έχει θεσπίσει η επιτροπή επιλογής είναι οι εξής:

  • Τα τραγούδια δεν πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2018
  • Οι στίχοι και η σύνθεση πρέπει να είναι πρωτότυποι
  • Τα τραγούδια κατά την υποβολή τους πρέπει να συνοδεύονται με πληροφορίες σχετικά με τους τραγουδοποιούς

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής τραγουδιών έχει οριστεί η 7η Φεβρουαρίου 2019.

Η Aisel εκπροσώπησε το Αζερμπαϊτζάν στον Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Ωστόσο, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό με το τραγούδι της “X My Heart”, κατακτώντας την 11η θέση στον ημιτελικό. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η χώρα απέτυχε να προκριθεί στον τελικό.

[Πηγή/Φωτογραφία: eurovoix/flickr.com]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ