ΜΑΛΤΑ: Με την Michela Pace στο Tel Aviv!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο τελικός του “Malta X Factor”, μέσα από τον οποίο επιλέχθηκε ο εκπρόσωπος της χώρας στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Το τελικό εισιτήριο για το Tel Aviv διεκδίκησαν τέσσερις καλλιτέχνες οι οποίοι για 3 ½ περίπου μήνες πρωταγωνίστησαν στους τηλεοπτικούς δέκτες ως οι διαγωνιζόμενοι του δημοφιλούς talent show της Μάλτας X Factor. Την κριτική επιτροπή του X Factor αποτέλεσαν οι Ira LoscoHoward Keith Debono, Ray Mercieca και Alexandra Alden. 

Στον σημερινό τελικό κατάφεραν να φτάσουν και διαγωνίστηκαν οι:

Στον πρώτο διαγωνιστικό γύρο, ο κάθε υποψήφιος ερμήνευσε μόνος του επί σκηνής, ένα αγαπημένο τραγούδι του. Η Nicole Frendo τραγούδησε το  Russian Roulette της Rihanna, η Petra το You don’t own me της Grace και η Michela την επιτυχία της Bonnie Tyler, Total eclipse of the heartΜετά τον πρώτο γύρο, οι 4 υποψήφιοι ανέβηκαν πάλι στη σκηνή αλλά αυτή την φορά μαζί με έναν καλεσμένο! Η  Petra ανέβηκε στην σκηνή μαζί με τον Ray Mercieca, ο Owen Leuellen με την Ira Losco, η Nicole με τον Matthew James  και η Michela  με τον τενόρο Joseph Calleja.

Μετά την ολοκλήρωση των δύο εμφανίσεων, ήρθε η ώρα για την πρώτη αποχώρηση της βραδιάς. Αυτή που αποχώρησε και δεν συνέχισε ήταν η Petra.

Εν συνεχεία, οι τρεις εναπομείναντες καλλιτέχνες, βρέθηκαν για τρίτη φορά στην σκηνή σήμερα. Αυτή την φορά ερμήνευσαν από ένα κομμάτι στα Μαλτέζικα. Μετά και από αυτή την εμφάνιση, από την βραδιά αποχώρησε η Nicole Frendo

Η τελική μάχη δόθηκε ανάμεσα στην Michela και τον Owen! Οι δύο τους διαγωνίστηκαν σε ένα Super Sing off, ο ένας απέναντι από τον άλλον! Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, εμφανίστηκε live στην σκηνή ο νικήτης του  X Factor UK , Dalton Harris! Ο Dalton ερμήνευσε το The Power Of Love, το τραγούδι με το οποίο κέρδισε στην Μεγάλη Βρετανία!

Μεγάλη νικήτρια του «Malta X Factor» για το 2019 αναδείχθηκε η Michela Pace, η οποία και θα εκπροσωπήσει την χώρα τον Μάιο στο Τελ Αβίβ!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το τραγούδι της χώρας αλλά και  τη συμμετοχή της, στη Eurovision 2019 ! 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραία φωνή!
    Της αξίζει σίγουρα και της Μάλτας να κερδίσει μια φορά τον διαγωνισμό. Οι άνθρωποι εκεί φαίνεται να αγαπούν απίστευτα αυτόν τον διαγωνισμό

    • εγω νομιζω οτι δν της αξιζει καθολου να κερδισει τον διαγωνισμο διοτι απο τότε που συμμετεχει στελνει αγγλοφωνα ποπακια του σωρού!την δεκαετια του 90 ειδικά επωφελουνταν σκανδαλωδως απο τις επιτροπές!ειναι μια χωρα που δν ρισκάρει ποτε..ακολουθει ενα συνταγολόγιο που δν χρηζει επιβράβευσης

      • Τα αγγλόφωνα ποπακια η Μάλτα, τα στέλνει απ το 1975 στην 3η συμμετοχή της και, έπειτα από απουσία 15 ετών, επιστρέφει το 1991 κι από τότε ως τώρα, επί 27+1(φέτος), χρόνια, στέλνει αγγλόφωνο κομμάτια. Στις δύο πρώτες συμμετοχές της όμως, έστειλε τραγούδια στα Μαλτέζικα και… Πάτωσε και τις δύο χρονιές (1971&1972) και προφανώς γι αυτό το λόγο ΔΕΝ ξαναέστειλε τραγούδι στη γλώσσα της.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ