ΑΥΣΤΡΙΑ: Η PÆNDA στο Τελ Αβίβ!

φωτογραφία: Peter Gordebeke

Σήμερα το πρωί και μέσα από την εκπομπή Ö3-Wecker του ραδιοφωνικού σταθμού Hitradio Ö3 ανακοινώθηκε η εκπρόσωπος της Αυστρίας στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Την παρουσίαση έκανε ο Eberhard Forcher, ο επικεφαλής για την επιλογή της Αυστρίας για φέτος, όπως και τα προηγούμενα 3 χρόνια.

Πρόκειται για την PÆNDA (όνομα που παραπέμπει στο ζώο panda), τραγουδίστρια της ποπ και ηλεκτρονικής dance μουσικής. Το πραγματικό όνομά της είναι Gabriele Horn και είναι 31 ετών. Σχετικά άγνωστη στη μουσική σκηνή της Αυστρίας, κατάγεται από την περιοχή Steiermark, στη νοτιοανατολική Αυστρία. Ζει στη Βιέννη, όπου σπούδασε jazz, και γράφει τραγούδια που είναι πολύχρωμα, με ποικιλία και διαφορετικά, όπως και το στιλ των μαλλιών της. Κάποιες φορές τα τραγούδια της είναι συναισθηματικά, άλλες φορές σκληρά ή απαλά και ταυτόχρονα μελωδικά.

Το τραγούδι, με το οποίο θα διαγωνιστεί στο Τελ Αβίβ στις 16 Μαΐου στον 2ο Ημιτελικό, θα έχει τον τίτλο «Limits» και θα παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ο ήχος της είναι συνδυασμός ποπ μουσικής με διάφορα στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής. Future bass, hip hop και trap όλα συνδυάζονται ακολουθώντας μόνο έναν κανόνα: να μη χαθεί το pop appeal της PÆNDA!
Οι live εμφανίσεις της είναι ένα μείγμα από DJ’ing, ζωντανά φωνητικά, συνθεσάιζερ και μπάσο. Όλοι οι μουσικοί της είναι κορίτσια!

φωτογραφία: Thomas Ramstorfer

Κάθε πρωί που ξυπνώ, τα μάτια μου είναι σαν του panda!

«Παρακολουθώντας τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τα τελευταία χρόνια, ήξερα ότι, αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία, θα ήθελα πάρα πολύ να γίνω μέρος του και να διαγωνιστώ για την Αυστρία. Η μουσική γίνεται μια παγκόσμια γλώσσα, τα σύνορα καταργούνται και δείχνει πως η αγάπη είναι πολύχρωμη, ποικιλόμορφη και δεν μπορεί να μπει σε κατηγορίες. Ο διαγωνισμός χτίζει γέφυρες και καταφέρνει για λίγο να ενώσει διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες. Τώρα μου δίνεται το δικαίωμα να τραγουδήσω για την Αυστρία και είμαι κατενθουσιασμένη. Πραγματικά σημαίνει πολλά για μένα να είμαι μέρος αυτού του μηνύματος στον κόσμο.»

φωτογραφία: Thomas Ramstorfer

Το 1ο άλμπουμ της PÆNDA, «Evolution I» κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου 2018. Το 2ο άλμπουμ της θα έχει τον τίτλο «Evolution II» και θα κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μου αρέσει το στυλ της και έχει ολόφρεσκο ήχο. Για να δούμε, περιμένουμε ακόμα το πρώτο αξιόλογο τραγούδι για φέτος.

  2. Επιτελους κατι ενδιαφέρων μέχρι στιγμής μαζι με την Tamta. Με λαχτάρα περιμενω να ακουσω τα κομματια τους

  3. Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή! Με χαρά διαπιστώνω πως ο ήχος της esc εκσυγχρονιζεται!! Ειδικά φέτος φαίνεται πως θα έχουμε πολλά “νέα” πράγματα!

  4. Πράγματι φαντάζει πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή! Ανυπομονώ για το τραγούδι!!
    Με τη δική μας εκπροσώπηση έχουμε τίποτα νεότερο; Τέλη Ιανουαρίου είχαν πει και ο μήνας σχεδόν έχει τελειώσει…

  5. Λοιπόν η Αυστρία τελικα παντα με έμφαση στον καλλιτέχνη που θα στείλει καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις.. Το κατάφερε και φέτος..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ