ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Με τον Darude στο Τελ Αβίβ!

Η Φινλανδία πάντα επέλεγε τον εκπρόσωπό της για το διαγωνισμό της Eurovision μέσω Εθνικού Τελικού, UMK (Uuden Musiikin Kilpailu). Την περσινή χρονιά ο κρατικός φορέας της χώρας, YLE, αποφάσισε να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση σε καλλιτέχνη κρατώντας τις διαδικασίες του εθνικού τελικού μόνο για την ανάδειξη του τραγουδιού. Για φέτος, αποφασίσθηκε από το κρατικό κανάλι να ακολουθηθεί το ίδιο μοτίβο με την ανακοίνωση του εκπροσώπου να έχει προγραμματισθεί για τις 29 Ιανουαρίου 2019 και την επιλογή του τραγουδιού για τις 2 Μαρτίου 2019.

Για τις ανάγκες της ανακοίνωσης του εκπροσώπου της χώρας, ο YLE παραχώρησε μια ειδική συνέντευξη τύπου με παρουσιαστές τους Christoffer Strandberg, Mikko Silvennoinen καιKrista Siegfrids (Φινλανδία 2013). Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο η Krista Siegfrids θα είναι και αυτή που θα παρουσιάσει τον εθνικό τελικό “UMK 2019” στις 2 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision θα είναι ο γνωστός Dj και μουσικός παραγωγός της χώρας Darude.

Darude

O Darude γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1975 στη περιοχή Eura της Φινλανδίας. Το πραγματικό του όνομα είναι Ville Virtanen. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς και ενεργούς μουσικούς παραγωγούς και Dj της Φινλανδίας με παγκόσμια εμπορική αναγνώριση και με 70 συναυλίες ετησίως σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η δισκογραφία μπήκε στη ζωή του το 1997 και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει τέσσερις ολοκληρωμένους δίσκους και 15 singles. Η μεγαλύτερη επιτυχία του, σε παγκόσμιο επίπεδο, ήρθε το 1999 με τη κυκλοφορία του “Sandstorm” το οποίο κατάφερε να φτάσει σε αρκετά υψηλές θέσεις των charts πολλών χωρών.

Στο “Uuden Musiikin Kilpailu 2019″ θα διαγωνιστούν τρία τραγούδια (συνεχίζοντας όπως αναφέραμε και πιο πάνω το περσινό μοτίβο) ένα εκ των οποίων θα αποτελέσει την επίσημη συμμετοχή της Φινλανδίας στον διαγωνισμό της Eurovision! Τα υποψήφια τραγούδια θα δημοσιευθούν στις ημερομηνίες 8, 15 και 22 Φεβρουαρίου 2019 αντίστοιχα με πιθανό ερμηνευτή και των τριών, τον Sebastian Rejman. 

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Φινλανδίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ