ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Το TVR παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τον πρώτο ημιτελικό!

Οι ημιτελικοί του Selectia Nationala 2019, ξεκινούν την Κυριακή 27 Ιανουαρίου με τον πρώτο ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Polivalenta στην πόλη Iasi της Ρουμανίας. Σήμερα οι υπεύθυνοι του εθνικού τελικού, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, παρουσίασαν όλα όσα θα δούμε στην πρώτη βραδιά του Selectia Nationala 2019.

Η βραδιά θα ανοίξει από την χορευτική ομάδα The Sky Dance. Οι χορευτές θα γιορτάσουν τη 20η συμμετοχή της Ρουμανίας στην Eurovision. Επίσης καλεσμένη της βραδιάς θα είναι η Iuliana Beregoi. Τα βίντεο από το κορίτσι φαινόμενο, όπως την είπαν στην συνέντευξη τύπου, έχουν πάνω από 70 εκατομμύρια προβολές στο λογαριασμό της, στο Youtube και την Κυριακή θα ηλεκτρίσει τη σκηνή του Selectia Nationala 2019 στο Iasi.

Το TVR θα προσπαθήσει να μας δημιουργήσει την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου παραμυθιού με τα φώτα και τα γραφικά που έχουν φτιαχτεί ειδικά για τους ημιτελικούς και τον τελικό του Selectia Nationala. Υπεύθυνος σχεδιασμού είναι ο Sergiu Ardelean. Επίσης 12 οθόνες LED θα μεταδίδουν ενθαρρυντικά μηνύματα προς τους διαγωνιζόμενους από παλαιότερους εκπροσώπους της Ρουμανίας. Για πρώτη φορά, το Green Room θα βρίσκεται στη σκηνή.

Ο ημιτελικός θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από το TVR 1, TVR HD, TVR International, TVR Μολδαβίας και από το TVR+. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Aurelian Temisan και Ilinca Abram.

Σε κάθε ημιτελικό, η εθνική κριτική επιτροπή (που θα βαθμολογεί με κλίμακα 12-1), θα προκρίνει πέντε τραγούδια για τον τελικό και οι τηλεθεατές θα διαλέγουν ακόμη ένα. Ως διοργανωτής του εθνικού τελικού, το TVR, έχει το δικαίωμα να διαλέξει ένα ακόμη τραγούδι, «wildcard» και έτσι τα τραγούδια στον τελικό ενδέχεται να είναι 13. Το κοινό θα έχει στην διάθεση του 30 λεπτά για να ψηφίζει και επιλέξει ένα από τα τραγούδια που θα περάσει στον τελικό.

Τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον 1ο ημιτελικό είναι:

1) Trooper – Destin

2) Berniceya – The Call : Dynasty Of Love

3) Ommieh x Anakrisez – Rock This Way

4) Teodora Dinu – Skyscraper

5) Dya & Lucian Colareza – Without You (Sin Ti)

6) NICOLA – Weight Of The World

7) Steam – The Way It Goes

8) Vaida –  Underground

9) Claudiu Mirea – We Are The Ones

10) The FOUR 2019 – Song Of My Heart

11) Bella Santiago – Army Of Love

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώτος ημιτελικός θα λάβει μέρος στην πόλη Iasi, στις 27 Ιανουαρίου, ενώ ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει στην πόλη Arad στις 10 Φεβρουαρίου. Ο Μεγάλος Τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Βουκουρέστι, σε μια εκπομπή που θα μεταδοθεί αποκλειστικά από το TVR. Από τον τελικό του Selectia Nationala 2019, θα μάθουμε ποιος θα εκπροσωπήσει την Ρουμανία, στον διαγωνισμό της Eurovision, στο Τελ Αβίβ, τον Μάιο.

Μπορείτε να ακούσετε όλα τα υποψήφια τραγούδια στην παρακάτω playlist:

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Ρουμανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

πηγή: eurovision.tvr.ro

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ