ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Η σειρά εμφάνισης των συμμετοχών του EMA 2019!

Για ακόμη μία χρονιά, η επιλογή εκπροσώπου της Σλοβενίας στη Eurovision 2019 θα γίνει μέσω του εθνικού τελικού της χώρας ΕΜΑ 2019! Στον τελικό του ΕΜΑ, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, θα λάβουν μέρος συνολικά 10 τραγούδια.

Φέτος, οι διοργανωτές του ΕΜΑ, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην διεξαγωγή ενός μόνο show στο οποίο θα διαγωνισθούν οι 10 συμμετοχές. Η επιλογή θα γίνει σε δύο φάσεις: αρχικά, μία επιτροπή θα επιλέξει ανάμεσα από τα 10 τραγούδια της βραδιάς τα 2 επικρατέστερα. Τα 2 αυτά τραγούδια θα δοθούν στην δικαιοδοσία του τηλεοπτικού κοινού το οποίο θα έχει και τον τελευταίο λόγο στην επιλογή (100% televoting). Και τα 10 τραγούδια του ΕΜΑ, θα παρουσιαστούν αποκλειστικά στα Σλοβένικα την βραδιά της επιλογής!

Σήμερα ανακοινώθηκε από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας RTV.SLO, η σειρά εμφάνισης των 10 συμμετοχών του EMA 2019 και η οποία είναι η εξής:

  1. Kim – “Rhythm Back To You”
  2. Renata Mohorič – “Three Bridges”
  3. René – “Ne Poveš”
  4. Fed Horses – “Ti Ne Poznaš Konjev”
  5. Ula Ložar – “Fridays”
  6. Lumberjack – “Lepote Dna”
  7. Okustični – “Metulji Plešejo”
  8. Inmate – “Atma”
  9. Zala Kralj & Gašper Šantl – “Sebi”
  10. Raiven“Kaos”

https://www.facebook.com/EMAEvrovizija/photos/a.497133241926/10155788719981927/?type=3&theater

Επίσης, ανακοινώθηκε και η παρουσιάστρια του EMA 2019 που θα είναι η δημοφιλής ηθοποιός Adja Smrekar.

Η Ajda Smrekar είναι μέλος του Δημοτικού Θεάτρου της Λιουμπλιάνα (MGL) και έχει επίσης εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Έχει ήδη εμπειρία από παρουσιάσεις, αλλά η συμμετοχή της στο EMA θα είναι σίγουρα μια πρόκληση:

“Το EMA ήταν πάντα ένα ιδιαίτερο γεγονός για μένα, που συγκέντρωνε όλες τις γενιές μαζί και μας έβαζε μπροστά στις οθόνες της τηλεόρασης. Και μόνο η ιδέα ότι φέτος θα παρουσιάσω το EMA επιταχύνει τον κτύπο της καρδιάς μου. Δεν θα παίξω κάποιο ρόλο στη σκηνή, αλλά θα είμαι επιφορτισμένη με την ενημέρωση των τηλεθεατών εκείνο το βράδυ, που θα επιλέξουμε το καλύτερο μεταξύ των δέκα διαφορετικών και πολύχρωμων τραγουδιών και θα το στείλουμε με υπερηφάνεια στη γη της επαγγελίας”

Ο εθνικός τελικός της Σλοβενίας, EMA 2019, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίουστις 21:00 ώρα Ελλάδας. Ο χώρος διεξαγωγής θα είναι το Studio 1 της κρατικής τηλεόρασης, RTV SLO.

Φέτος, επίσης, υπάρχει μια καινοτομία: μέσα από 11 εκπομπές μέσω του καναλιού EMAEvrovizija στο YouTube, καθώς και μέσω της ιστοσελίδας RTV 4D, παρουσιάζονται οι 10 υποψήφιοι του τελικού. Έτσι το κοινό έχει την ευκαιρία να τους γνωρίσει καλύτερα.


H Ιστορία της Σλοβενίας στην Eurovision με μια ματιά…

Η Σλοβενία έχει καταφέρει τρεις φορές από τις 24 συνολικά συμμετοχές της να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης. Το 1995 με το «Prisluhni mi« και την εξαιρετική Darja Švajger, καθώς και το 2001 με το «Energy« και την εκρηκτική Nuša Derenda κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ το 1997 με το τραγούδι «Zbudi se« και την Tanja Ribič έλαβε την δέκατη θέση. Αντιθέτως, το 2013 τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού με το τραγούδι «Straight into love« και τη Hannah, με μόλις 8 βαθμούς.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Σλοβενίας στη Eurovision 2019!

[Πηγή: RTV. SLO – Φωτογραφία: David Lotrič Banović]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ