ΕΣΘΟΝΙΑ: Ξεκινάει το Eesti Laul 2019 – απόψε ο Α’ Ημιτελικός!

 Σε λίγες ώρες ξεκινάει το Eesti Laul 2019, ένα μουσικό ταξίδι που θα ολοκληρωθεί στις 16 Φεβρουαρίου και μέσα από αυτό θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Εσθονία, το Μάιο στο Τελ Αβίβ! Συνολικά οι συμμετέχοντες είναι 24, όμως στον αποψινό ημιτελικό θα διαγωνιστούν οι 12, από τους οποίους στον τελικό θα περάσουν καλλιτέχνες.

Αρχικά θα παρουσιαστούν όλα τα τραγούδια live και στη συνέχεια θα τεθούν για ψηφοφορία από το κοινό. Οι τηλεθεατές από το σπίτι και η επαγγελματική κριτική επιτροπή σε ποσοστό 50% – 50% αντίστοιχα θα επιλέξουν τα 4 καλύτερα τραγούδια για τον τελικό, ενώ για το 5ο και 6ο τραγούδι του τελικού λόγο θα έχει αποκλειστικά το κοινό!

Τα 12 τραγούδια με σειρά εμφάνισης όπως διαγωνίζονται απόψε είναι τα παρακάτω:

1. The Swingers, Birgit & Tanja – «High Heels In The Neighbourhood»
2. Marko Kaar – «Smile» 
3. xtra basic & Emily J – «Hold Me Close»
4. Johanna Eendra – «Miks sa teed nii?»
5. STEFAN – «Without You»
6. Sandra Nurmsalu – «Soovide puu»
7. Jennifer Cohen – «Little Baby El»
8. Sofia Rubina ft. Hunter – «Deep Water»
9. Öed – «Öhuloss»
10. Victor Crone – «Storm» 
11. Ranele – «Supernova»
12.  INGER – «Coming Home»

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε αυτό τον πρώτο ημιτελικό 4 καλλιτέχνες που έχουν ήδη εκπροσωπήσει την Εσθονία στο παρελθόν στο διαγωνισμό θα δοκιμάσουν και φέτος την τύχη τους στο Eesti Laul.

Μετά τη περσινή δεύτερη θέση με το τραγούδι »Home», αυτή τη φορά ο Stig Rasta (ESC 2015 – Goodbye to yesterday) θα δοκιμάσει την τύχη του διαφορετικά. Για το Eesti Laul 2019 έγραψε μουσική και στίχους στο τραγούδι  «Storm», που θα ερμηνεύσει ο Victor Crone, γνωστός από το Melodifestivalen 2015. Στη φετινή επιλογή συναντάμε και την Sandra Nurmsalu (ESC 2009 – Rändajad) η οποία συμμετέχει με το τραγούδι «Soovide puu». Δύο ακόμη Eurostars, η Tanja (ESC 2014 – Amazing) και η Birgit (ESC 2013 – Et Uus Saaks Alguse) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και μαζί με τους The Swingers θα τραγουδήσουν το «High Heels In The Neighbourhood». Δημιουργοί του συγκεκριμένου τραγουδιού είναι ο Timo Vendt με τον Mihkel Mattisen που ήταν οι δημιουργοί του περσινού τραγουδιού της Elina Nechayeva!

Παρουσιαστής του αποψινού πρώτου ημιτελικού θα είναι ο εξαιρετικά ταλαντούχος ηθοποιός Ott Sepp! Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί υπό τη μορφή συναυλίας στην πόλη Tartu στις αθλητικές εγκαταστάσεις Tartu Ülikool’s sports centre.

Το show ξεκινά στις 19:00 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Πώς σας φαίνονται τα τραγούδια του πρώτου ημιτελικού του Eesti Laul 2019;

Εσείς ποιο τραγούδι από τα παραπάνω προτιμάτε? Πείτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλα τα νεότερα σχετικά με το Eesti laul 2019.

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: Μέρφη Φωτιάδου / πηγή photos: etv.err.ee]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ