ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ο Sasha Song αποσύρθηκε από το «Eurovizijos 2019»!

Φέτος από ό,τι φαίνεται είναι η χρονιά των αποσύρσεων αρκετών καλλιτεχνών από τους εθνικούς τελικούς των χωρών τους. Μετά τους Vikena Kamenica (Αλβανία), Tayanna (Ουκρανία), Dan Bittman και MIHAI (Ρουμανία), Algirdas Daumantas Ciūny (Λιθουανία) και ο Shasha Song αποσύρθηκε από τον εθνικό τελικό της Λιθουανίας «Eurovizijos 2019»!

Ο εκπρόσωπος της χώρας της Βαλτικής στη Eurovision 2009, δεν εμφανίσθηκε στο σημερινό γύρισμα του τέταρτου προκριματικού show του «Eurovizijos 2019», στο οποίο είχε προγραμματισθεί να παρουσιάσει τη συμμετοχή του! Σύμφωνα με τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Λιθουανίας, LRT, ο τραγουδιστής απουσίασε από τη μαγνητοσκόπηση του show χωρίς καμιά ενημέρωση των διοργανωτών και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2000 ευρώ, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, ο κανονισμός αναφέρει ότι οποιαδήποτε απουσία από τις πρόβες, τα γυρίσματα ή τις μεταδόσεις του διαγωνισμού χωρίς να υπάρχει σοβαρή αιτία (ασθένεια, απώλεια συγγενούς, κ.α.) προκαλεί τον αποκλεισμό του καλλιτέχνη από τον διαγωνισμό και την επιβολή του ανωτέρω προστίμου.

Είχε προηγηθεί η απόσυρση από τον διαγωνισμό του Algirdas Daumantas Ciūny, που είχε ως αποτέλεσμα την προσθήκη τριών νέων συμμετοχών στις ήδη υπάρχουσες, ανάμεσά τους και του Shasha Song. O Sasha Song, έχει συμμετάσχει στην Λιθουανική προεπιλογή αρκετές φορές μέχρι τώρα και έχει ήδη εκπροσωπήσει – όπως είπαμε – τη Λιθουανία το 2009 στην Eurovision κατακτώντας την 23η θέση στον μεγάλο τελικό. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν θα ήταν μόνος και θα ερμήνευε το τραγούδι «Bad Boy» μαζί με την Dovile.

Κατά τα λοιπά, ολοκληρώθηκε η μαγνητοσκόπηση του τέταρτου προκριματικού show, στο οποίο κριτές ήταν οι Ramūnas Zilnys, Vilius Alesius και Jurga Šeduikytė, οι οποίοι βαθμολόγησαν τις 11 συμμετοχές ως εξής:

 1. Monika Marija – «Light On» (R. Suter, Monika Marija, M. Wiik, G. Eriksson) 12
 2. Saulės kliošas – «Laiko mašina» (A. Mačiulskas, L. Šarkinas, J. Starinskaitė – L.Šarkinas, J.Starinskaitė) 10
 3. Henry & Tommy Modric – «Neverpart» (Tomas Sinickis) 8
 4. Živilė Gedvilaitė – «Learn from your love» (A. Timgren, A. Mullarkey) 7
 5. Queens of Roses – «Runaway» (E. Koldaras, A. Penkevičius) 7
 6. Soliaris&ForeignSouls – «Song of my life» (V. Alechnovicius, A. Daunys – A. Minalga, A. Bagdzevičius) 7
 7. Alen Chicco – «Your Cure» (F. Venckus, T. Alenčikas – T. Alenčikas) 4
 8. Gabrielė Rybko – «Lay it down» (L. Barker, G. Dennis, C. Warren) 3
 9. Valerija Iljinaitė – «Scars are beautiful» (Y. L. Persson, K. Ansons, J. Matthews – Ch. Mason, Y. L. Persson) 2
 10. Indrė Juodeikienė – «Bad option» (Nacha, R. Muse, K. Kamerling) 1
 11. Elizabeth Olshey – «Never Enough» (Feelø, Elizabeth Olshey – Elizabeth Olshey) 0

Πρώτη στη προτίμηση της κριτικής επιτροπής ήταν η Monika Marija με τη δεύτερη συμμετοχή της στο φετινό διαγωνισμό, «Light On».

Το τέταρτο προκριματικό show θα προβληθεί από το LRT στις 2 Φεβρουαρίου, οπότε και το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει μέσω televoting για τους ποιους καλλιτέχνες θα ήθελε να δει στα ημιτελικά του «Eurovizijos 2019». Υπενθυμίζουμε ότι η τελική βαθμολογία θα προκύψει κατά αναλογία 50:50 από τις δυο αυτές ψηφοφορίες, επιτροπής και κοινού δηλαδή.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και την επιλογή του εκπροσώπου της Λιθουανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή – φωτογραφία: LRT/ E. Blaževič/LRT nuotr./ eurovision. tv]

Written by 

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ