ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Δύο Έλληνες υποψήφιοι για τον εθνικό τελικό!

 

Δύο Έλληνες συνθέτες είναι υποψήφιοι για τον Εθνικό τελικό της Λευκορωσίας! Ο Νίκος Σοφής και ο Γιώργος Καλπακίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να καταφέρουν να βρεθούν στη σκηνή του Τελ Αβίβ! Σε αυτή τους την προσπάθεια στο μακρινό Μινσκ, θα έχουν την βοήθεια της Angelika Pushnova! Το τραγούδι με το οποίο θα προσπαθήσουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στις 8 Μαρτίου τιτλοφορείται ”Stop Breathing”. Την σύνθεση του τραγουδιού ανέλαβε ο Γιώργος Καλπακίδης (Gorgi), ενώ τους στίχους επιμελήθηκε ο Νίκος Σοφής! Επίσης, ο Gorgi συμμετείχε και στους στίχους του τραγουδιού, ενώ στη σύνθεση είχαν και βοήθεια εκτός Ελλάδος, του Σουηδού Sebastian Ekstrand.

Οι δύο Έλληνες δήλωσαν αποκλειστικά στον OGAE Greece για αυτή τους την προσπάθεια:

Το “Stop Breathing” είναι ένα τραγούδι που περιγράφει την ιστορία μιας γυναίκας, που ενώ έχει χάσει το στήριγμα της, προσπαθεί να το ξανακερδίσει και να το βάλει και πάλι στη ζωή της, με όποιο τρόπο και κόστος. Οι δυνατές στιγμές που έζησαν μαζί, έρχονται πίσω, μέσα από μνήμες και εικόνες που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν, όταν η επιθυμία υψώνεται πιο πάνω κι από τον ίδιο της τον εαυτό. Η ιδέα γεννήθηκε όταν ο Νίκος Σοφής, ο Γιώργος Καλπακίδης και ο Sebastian Ekstrand θέλησαν να δημιουργήσουν ένα τραγούδι, που θα μιλήσει

στην καρδιά, μ’έναν απλό και λιτό τρόπο. Αφού δημιούργησε τη μελωδία ο Γιώργος μαζί με τα πρώτα λόγια, ήρθε η συνέχεια και ολοκλήρωση της ιστορίας από το Νίκο και έπειτα το χτίσιμο της ενορχήστρωσης και αρχικής παραγωγής από τον Sebastian. Η Angelika συνδέθηκε άμεσα με το τραγούδι το οποίο και δέχτηκε να ερμηνεύσει με ενθουσιασμό, με στόχο τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του Τελ Αβίβ.

Εκτός από την προσπάθεια τους στη χώρα του βορρά, οι δύο συνθέτες δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και σε άλλες υποψήφιες χώρες. Στην Μολδαβία μάλιστα θα είναι “αντίπαλοι”, αφού ο Νίκος θα διαγωνιστεί με το τραγούδι “Cold” και την Vera Țurcanu, ενώ ο Gorgi με το “Stay” και την Anna Odobescu. O Νίκος Σοφής, επίσης, έχει καταθέσει και το τραγούδι “Devil in disguise” με ερμηνεύτρια την Clödie  στην Πολωνία, η οποία φέτος θα αποφασίσει με εσωτερική επιλογή τον εκπρόσωπο της. Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει ήδη πάνω από 100.000 views στο Youtube!

Ο OGAE Greece εύχεται καλή επιτυχία στον Νίκο Σόφη και στον Γιώργο Καλπακίδη και μακάρι να δούμε κάποιο από τα τραγούδια τους στη σκηνή του Τελ Αβίβ! 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ