OGAE GREECE: Συνέντευξη με τους Velvet Fire!

Στα πλαίσια της πρόσφατης συνάντησης των μελών του OGAE Greece με τους υποψήφιους καλλιτέχνες του ελληνικού τελικού για την Eurovision 2012, πραγματοποιήσαμε συνεντεύξεις με καθέναν από αυτούς για λογαριασμό της επίσημης ιστοσελίδας μας, τις οποίες και σας δημοσιεύουμε.

Οι Velvet Fire είναι ένα νεανικό pop συγκρότημα που αποτελείται από την May και τον George. Το τραγούδι τους ονομάζεται “No Parking” και είναι σε μουσική του George Samuleson, ενώ τους στίχους υπογράφει ο Λεωνίδας Χατζάρας. Ας γνωρίσουμε αναλυτικότερα το ντουέτο τους.

1. May και George σας καλησπερίζω και σας ευχαριστώ θερμά για την συζήτησή μας αυτή. Θα ήθελα να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς: πόσο καιρό ασχολείστε με τη μουσική; Ποια είναι η πορεία σας στον χώρο αυτό, μέχρι σήμερα;

Καλησπέρα Θανάση. Πρώτα απ’ όλα θα σου πούμε πως γνωριστήκαμε τυχαία σε μια audition πριν από τέσσερα χρόνια και ανακαλύψαμε ότι μουσικά έχουμε πολλά κοινά στοιχεία. Έκτοτε αποφασίσαμε να πορευθούμε μαζί, κάνοντας πολλές live εμφανίσεις σε διάφορα clubs. Στην συνέχεια δημιουργήσαμε το πρώτο μας demo, υπό την αρωγή του manager και παραγωγού μας, Κώστα Καλημέρη. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η πορεία αυτή δεν υπήρξε πάντοτε εύκολη για εμάς, καθώς στάθηκε ιδιαίτερα δύσκολο να βρούμε κάποια εταιρεία που να επιθυμεί μια συνεργασία μαζί μας. Τελικά η Universal Music ήταν αυτή που μας έδωσε την ευκαιρία να κυκλοφορήσουμε πριν από λίγους μήνες το πρώτος μας single, με τίτλο “Απίστευτα Πολύ”.

May: σε προσωπικό επίπεδο, γεννήθηκα το 1988 στη Βαγδάτη, αλλά μεγάλωσα στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ασχολήθηκα με τη μουσική κι ακολούθησα μαθήματα πιάνου, κιθάρας, φωνητικής και θεωρίας της μουσικής. Τελειώνοντας το σχολείο, επέλεξα να σπουδάσω δημοσιογραφία, ένα αντικείμενο που αγαπώ ιδιαίτερα.

George: όσο για μένα, ακολουθώ πάνω κάτω την ίδια πορεία ζωής με την May, σαν αν υπάρχει κάτι καρμικό στην επαγγελματική αυτή σχέση (γέλια). Γεννήθηκα κι εγώ το 1988 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσα. Έχω ασχοληθεί για πολλά χρόνια με το πιάνο και την κιθάρα, ενώ έκανα και μαθήματα φωνητικής. Ταυτόχρονα, σπουδάζω στη Γεωπονική Σχολή.

2. Πως προέκυψε η ανάμειξή σας με την Eurovision 2012;

Όπως σου είπαμε και πριν, η συνεργασία μας με την Universal ξεκίνησε πολύ πρόσφατα. Ενώ είχαμε κυκλοφορήσει το πρώτο single και ταυτόχρονα η προετοιμασία του ολοκληρωμένου μας album βρισκόταν σε εξέλιξη, οι άνθρωποι της εταιρείας μας πρότειναν να στείλουμε το “No Parking” στον ελληνικό τελικό για την Eurovision 2012. Πρέπει, δε, να σου πούμε ότι η πρώτη version του τραγουδιού είναι στα ελληνικά, αφού πρόκειται για ένα κομμάτι που ήταν σχεδιασμένο για να μπει στο album μας.

3. Παρακολουθείτε τον διαγωνισμό της Eurovision; Ποια είναι η άποψή σας γι’ αυτόν; Ποια είναι η αγαπημένη σας συμμετοχή;

May: για μένα η Eurovision είναι ένας αγαπημένος διαγωνισμός, τον οποίο παρακολουθώ εδώ και χρόνια. Αυτό που την κάνει μοναδική είναι τα διαφορετικά είδη τραγουδιών που κάθε φορά διαγωνίζονται, από όλες τις χώρες που συμμετέχουν. Οι αγαπημένες μου ελληνικές συμμετοχές είναι το “Secret Combination” της Καλομοίρας και η “Άνοιξη” της Σοφίας Βόσσου, ενώ από τα ξένα τραγούδια ξεχωρίζω τη συμμετοχή της Νορβηγίας το 1995, με το “Nocturne”.

George: Και για μένα αγαπημένη ελληνική συμμετοχή είναι το “Secret Combination”. Όσο για τις ξένες, μου αρέσουν ιδιαίτερα τρεις πολύ πρόσφατες συμμετοχές: οι Jedward στην περσινή τους εμφάνιση για την Ιρλανδία, η Ουγγαρία του 2012 και επίσης λατρεύω κι ένα τραγούδι που είναι προς το παρόν υποψήφιο στον τελικό της Σουηδίας, το “Euphoria” της Loreen, το οποίο εύχομαι πραγματικά να επιλεγεί για την φετινή εκπροσώπηση της χώρας.

4. Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και προτιμήσεις;

Ακούμε κυρίως pop και rock μουσική, αλλά και οτιδήποτε άλλο είναι καλό, σύμφωνα πάντα με τα δικά μας standards. Ακούμε περισσότερο ξένη μουσική, αλλά δεν λέμε ποτέ όχι και σε όλα τα είδη της ελληνικής, εκτός ίσως από τα λαϊκά τραγούδια… (γέλια)! Αγαπημένοι μας καλλιτέχνες είναι οι Placibo, αλλά και η Pink.

5. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που κάνει το τραγούδι σας ξεχωριστό; Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι κάποιος θα το ψήφιζε, ανάμεσα στα υπόλοιπα τρία τραγούδια του ελληνικού τελικού;

Νομίζουμε ότι τα δύο σημαντικά στοιχεία που κάνουν το τραγούδι μας να ξεχωρίζει είναι πρώτα απ’ όλα ο τίτλος του, διότι πρόκειται περί μιας ευρέως χρησιμοποιημένης ατάκας, στοιχείο αντιπροσωπευτικότατο της ιδιοσυγκρασίας μας, καθώς είμαστε και οι δυο τρομεροί ατακαδόροι (γέλια). Επίσης, το κομμάτι μας είναι πολύ Ευρωπαϊκό, με φρέσκο pop ήχο που πιστεύουμε πως θα έχει θετική απήχηση στον κόσμο, τόσο στους Έλληνες όσο και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, σε περίπτωση που τελικά επιλεγεί. Με δυο λόγια, έχουμε ένα τραγούδι με tempo που πολύ απλοϊκά είναι αυτό που στα… ελληνικά λέμε catchy… (γέλια)!!!

6. Υπάρχει κάποιο τραγούδι από τα υπόλοιπα τρία που να ξεχωρίζετε ιδιαίτερα;

Όχι, ειλικρινά θεωρούμε πως και τα τέσσερα τραγούδια είναι ιδιαίτερα, το καθένα ξεχωριστό και γενικώς φέτος το επίπεδο του διαγωνισμού είναι πολύ υψηλό, πρόκειται για τέσσερα εξαιρετικά κομμάτια. Συνεπώς, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ανταγωνιστικά κανένα από τα συνυποψήφια τραγούδια. Άλλωστε, για εμάς έχει τεράστια σημασία η συμμετοχή στο festival αυτό, γεγονός που από μόνο του είναι ιδιαίτερο, καθώς ουσιαστικά θα είναι η πρώτη μας επίσημη εμφάνιση μπροστά στο ευρύ κοινό. Έχουμε δουλέψει σκληρά και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό! Από ‘κει και πέρα, ο νικητής θα είναι -όπως όλοι ξέρουμε- ένας, οπότε ας διαλέξει ο κόσμος αυτό που θα του έχει αρέσει περισσότερο απ’ όλα.

7. Ποια είναι τα συναισθήματά σας εν όψει της διεξαγωγής του εθνικού τελικού; Σας δημιουργεί άγχος η συμμετοχή σας σε αυτόν;

Θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχει λίγο άγχος, αλλά είναι πραγματικά δημιουργικό. Αυτό που νιώθουμε περισσότερο, όμως, είναι η ανυπομονησία για τη διεξαγωγή του τελικού, για τον οποίο είμαστε κατενθουσιασμένοι, εξτασιασμένοι, όπως λέμε εμείς οι νεότεροι… (γέλια)! Εκτός όμως από την προσμονή, πρέπει να πούμε ότι όλον αυτό τον καιρό δουλεύουμε ακατάπαυστα, σχεδόν νυχθημερόν, προκειμένου να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, νιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς κι ευνοημένοι γι’ αυτή τη σπουδαία ευκαιρία που μας δόθηκε.

8. Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στο κοινό που θα σας παρακολουθήσει στον τελικό της 12ης Μαρτίου και τι θα θέλατε να πείτε στα μέλη του OGAE Greece;

Ως προς το κοινό που θα μας παρακολουθήσει την ερχόμενη Δευτέρα, θέλουμε να περάσουμε ένα δικό μας μήνυμα, που είναι άλλωστε και επίκαιρο: ας κάνουμε όλοι μαζί μια μουσική επανάσταση,  με κάτι διαφορετικό. Όλο αυτό το διάστημα οι Έλληνες κάναμε επανάσταση σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής μας, είναι λοιπόν σειρά και για μια άλλου είδους ανατροπή, μουσικού περιεχομένου, αυτή τη φορά! Τολμήστε, λοιπόν, φίλοι μας, ας κάνουμε κάτι διαφορετικό! Όσο για τον OGAE Greece, έχουμε να δηλώσουμε ότι θαυμάζουμε απερίφραστα το πάθος που σας διακρίνει για τον διαγωνισμό της Eurovision, και γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η στήριξη που δίνετε κάθε χρόνο στον ελληνική συμμετοχή. Η στάση που επιδεικνύετε φανερώνει ότι δεν το αντιμετωπίζετε σαν πανηγυράκι, αλλά με τον δέοντα σεβασμό και προσοχή, και είναι προς τιμήν σας. Σας ευχόμαστε να είστε πάντοτε ενωμένοι και δυνατοί, να συνεχίσετε να στηρίζετε τη μουσική και να βγάζετε πάντα την ίδια όμορφη εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω, όπως κάνετε τόσα χρόνια.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την κουβέντα μας αυτή και να σας ευχηθώ ολόψυχα κι εκ μέρους του Σωματείου μας, καλή επιτυχία στον τελικό!

Εμείς σ’ευχαριστούμε πολύ, ήταν χαρά για εμάς να είμαστε σήμερα εδώ, μαζί σας

Συνέντευξη: Θανάσης Νάκος

Φωτογραφίες: Θάνος Τοκμάζωφ, ΕΡΤ

 

 

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο ρε παιδιά. Αυτό και το Killer Bee είναι τα δύο καλύτερα τραγούδια. Ό,τι κι αν γίνει στον τελικό, εύχομαι ολόψυχα στη May και τον George καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά τους. Έχουν αποκτήσει ήδη μιά νέα fan!

  2. ετσι παιδια.φετος ξεφευγουμε απο τα τετριμεννα και συνηθισμενα και ψηφιζουμε εσας!απλα και εσις θελω να παρουσιασετε κατι πολυ πιο πρωτοτυπο σκηνικα και ψαγμενο απο τα αλλα κομματια,που θα αρεσει ομως.
    πιστευω εχουν μελον σαν μπαντα

  3. apo ti proti stigmi to no parking kai to killer bee eitane ta agapimena mou, as elpisoume se ena thauma(dioti mono me thafma o Ellinaras de tha psifisi to athlio afrodisiac) kai as elpisoume oti tha paei ena apot ta 2…..THAYMAAAAAAAAAAAA

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ