ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Μέχρι 31 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής τραγουδιών!

 Στις 25 Σεπτεμβρίου το κρατικό κανάλι της Λευκορωσίας BTRC επιβεβαίωσε την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2019. Έκτοτε δεν υπήρξε κάποιο νεότερο σχετικά με το τρόπο που θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της για την διοργάνωση του Ισραήλ. Ωστόσο, στις 3 Ιανουαρίου το BTRC επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να διεξάγει εθνικό τελικό για να καθορίσει τον επόμενο εκπρόσωπο της Λευκορωσίας στο Τελ Αβίβ.

Σήμερα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία της φετινής εθνικής επιλογής. Το Belteleradiocompany (BTRC) έχει αναλάβει τη διαδικασία της εθνικής προεπιλογής της Λευκορωσίας για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019. Το έργο διοργανώνεται από την Εθνική Κρατική Τηλεόραση και Ραδιοφωνία της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας (διοργανωτής) και από το Υπουργείο Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας (συν- διοργανωτής).

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων η 31η Ιανουαρίου

Οι αιτήσεις από όσους ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν τη χώρα στη Eurovision θα γίνουν αποδεκτές μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Φέτος, οι αιτήσεις συμμετοχής στον προκριματικό γύρο γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του BTRC: https://www.tvr.by/special/evrovidenie-2019/zayavka_2019/

Όπως και το προηγούμενο έτος, δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητας για τους συμμετέχοντες στην εθνική προεπιλογή. Μπορεί να είναι πολίτες οποιασδήποτε χώρας, ηλικίας άνω των 16 ετών κατά την υποβολή της αίτησης. Ένας καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει μόνο ένα τραγούδι για την προεπιλογή.

Μία συμμετοχή γίνεται δεκτή (μουσική, στίχοι, παραγωγή) μόνο εφόσον δεν κυκλοφόρησε δημόσια και δεν ερμηνεύτηκε δημοσίως πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2018. Φυσικά, ούτε να έγινε διανομή του τραγουδιού μέσω του διαδικτύου, καθώς και με οποιοδήποτε μέσο (κασέτες ήχου, CD, μίνι-δίσκους κ.α.) μέσω της πώλησης ή σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Η αίτηση συμμετοχής πρέπει να περιλαμβάνει:

– πληροφορίες για τον καλλιτέχνη
– στίχους σε λευκορωσικά ή ρωσικά και άλλη ξένη γλώσσα
– την καθαρή μελωδία του τραγουδιού (χωρίς πρόσθετων φωνητικών)
– φωτογραφίες του καλλιτέχνη (μεγάλες, μεσαίο μέγεθος)
– υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης για συμμετοχή στο project

Μετά την παραλαβή όλων των αιτήσεων, το Belteleradiocompany (BTRC) θα πραγματοποιήσει ζωντανές ακροάσεις. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από επιτροπή που θα απαρτίζεται από πολιτιστικά και καλλιτεχνικά πρόσωπα, εκπροσώπους του διοργανωτή και συνδιοργανωτή καθώς και από άλλα πρόσωπα που θα προτείνουν ο διοργανωτής και ο συνδιοργανωτής σε βάση ισοτιμίας. Τα αποτελέσματα του προκριματικού γύρου θα ανακοινωθούν στις 4 Φεβρουαρίου. Τα μέλη της παραπάνω επιτροπής, με απλή πλειοψηφία, θα καθορίσουν 10 συμμετέχοντες (ο αριθμός μπορεί να αλλάξει) για τον εθνικό τελικό.

Η τελική επιλογή για τη Eurovision, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα πραγματοποιηθεί υπό μορφή εθνικού τελικού και θα μεταδοθεί ζωντανά. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το αργότερο στις 8 Μαρτίου 2019.

Ο νικητής του τελικού θα ανακηρυχθεί από την ψήφο μιας επαγγελματικής κριτικής επιτροπής. Αυτή θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της σε κλίμακα από 1 έως 10 δημοσίως μετά από την ερμηνεία κάθε τραγουδιού. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα έχουν επίσης το δικαίωμα να σχολιάζουν την κάθε εμφάνιση. Ωστόσο τη φετινή χρονιά ΔΕΝ θα υπάρχει ψηφοφορία από το τηλεοπτικό κοινό!

Εάν δύο ή περισσότεροι συμμετέχοντες στο τελικό σκορ έχουν ίσο αριθμό πόντων, ο νικητής καθορίζεται με επιπλέον ανοικτή ψηφοφορία από την επαγγελματική κριτική επιτροπή.


Ο φετινός εκπρόσωπος θα αποτελέσει την 16η συμμετοχή της Λευκορωσίας στο θεσμό η οποία δεν έχει γευτεί τη γλύκα μιας νίκης ποτέ μέχρι στιγμής! Το καλύτερο της αποτέλεσμα ήρθε το 2007 από τον Dmitry Koldun, o οποίος με το τραγούδι «Work your magic» κατετάγη 6ος με 145 βαθμούς! Επιπλέον, στις συνολικά 15 συμμετοχές της, μόνο 5 φορές κατάφερε να προκριθεί στον τελικό (2007, 2010, 2013, 2014, 2017).

Eurovision 2018 – Πορτογαλία

Ο Alekseev κέρδισε στον εθνικό τελικό της Λευκορωσίας εκπροσωπώντας την στη Eurovision 2018 με το τραγούδι «Forever». Ωστόσο, δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, αφού κατετάγη 16ος με 65 βαθμούς στον Α’ ημιτελικό.

Για να δούμε…ποιος θα είναι άραγε ο φετινός εκπρόσωπος της χώρας που θα διαδεχθεί τον Alekseev;

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για να μαθαίνετε όλα τα νεότερα σχετικά με την συμμετοχή της Λευκορωσίας στη Eurovision 2019!

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: Μέρφη Φωτιάδου]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ