ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Η Raiven σε μία αποκλειστική συνέντευξη στον OGAE Greece!

Όπως γνωρίζουμε, η Σλοβενία και φέτος θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της στη Eurovision 2019 μέσα από τη διαδικασία του εθνικού τελικού “EMA”. Ανάμεσα στους 10 καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ βρίσκεται και η Raiven, η οποία εκτός από παλαιότερες συμμετοχές της στον Σλοβένικο τελικό, πέρυσι είχε αναλάβει τον ρόλο της παρουσίασής του. 

Ο OGAE Greece εξασφάλισε για τους αναγνώστες του site του μια αποκλειστική συνέντευξη μέσα από την οποία η εκκεντρική performer μιλά για την επιστροφή της στο “ΕΜΑ” αλλά και για την ελπίδα της να λάβει μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision!

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφίες: Urša Premik Photography

OGAE Greece: Raiven, αρχικά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στο EMA 2019 και σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη αυτή!

Raiven: Γεια σας. Εγώ σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να… “μιλήσω” και στο Ελληνικό κοινό της Eurovision! 

O.G.: Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για σένα και την μέχρι τώρα πορεία σου; 

Raiven: Άρχισα από πολύ μικρή να ασχολούμαι με την μουσική. Στα τέσσερά μου χρόνια ξεκίνησα να παίζω άρπα και από εκείνη την φάση της ζωής μου η μουσική έγινε η καθημερινότητά μου. Φοίτησα στο Ωδείο Μουσικής και Μπαλέτου στο Maribor απ’ όπου πήρα το δίπλωμά μου το 2015 στον τομέα του Solo Τραγουδιού. Έπειτα, συνέχισα τις σπουδές μου στην Ακαδημία Μουσικής της Ljubljana βελτιώνοντας τις δεξιότητές μου. Από εκεί αποφοίτησα μόλις πέρυσι. Πλέον, είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην ίδια Ακαδημία. Με τα χρόνια, έχω κερδίσει πολλά βραβεία στη κλασσική μουσική και παράλληλα έχω αναπτύξει μια ισχυρή αγάπη για την pop και την ηλεκτρονική μουσική. Το 2014, σύστησα στο κοινό την… “Raiven” μέσω της κυκλοφορίας του πρώτου μου single “Jadra”. Συμμετείχα δύο φορές στον Σλοβενικό τελικό για τη Eurovision (EMA). Τη πρώτη φορά (2016), η συμμετοχή μου «Črno bel» τερμάτισε στην 2η θέση ενώ τη δεύτερη φορά (2017) η συμμετοχή μου «Zažarim» κατέληξε στην 3η θέση. Λίγο καιρό αργότερα, κυκλοφόρησε ο πρώτος μου ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλο «Magenta» το οποίο κατάφερε να κερδίσει το βραβείο “Καλύτερου Album της χρονιάς”. Εδώ και κάμποσο καιρό, μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ Σλοβενίας και Αγγλίας, αφού ξεκίνησα μια συνεργασία με τον Σλοβένο τραγουδοποιό July Jones ο οποίος εδώ και καιρό ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Μέσα από τη συνεργασία αυτή, έχω βγει κερδισμένη αφού έχω καταφέρει να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους του χώρου και ήδη σχεδιάζω την κυκλοφορία του νέου μου EP. Μαζί με τον Jones έχουμε δημιουργήσει και το τραγούδι με το οποίο επιστρέφω στο ΕΜΑ φέτος. 

O.G.: Ποια θεωρείς ότι είναι η καλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας σου;

R: Χωρίς αμφιβολία, η κυκλοφορία του πρώτου μου δίσκου «Magenta». Νομίζω ότι αυτή ήταν η στιγμή που με ξεχώρισε από μια απλή τραγουδίστρια του  “ενός πετυχημένου hit” και κατά κάποιο τρόπο με τοποθέτησε στο χάρτη της Σλοβένικης μουσικής βιομηχανίας ως καλλιτέχνη. 

O.G.: Φέτος επιστρέφεις στο “ΕΜΑ” για 3η φορά. Τόσο πολύ θέλεις να βρεθείς στη σκηνή της Eurovision; 

R: Θα είμαι ειλικρινής! Ο στόχος μου ως τραγουδίστρια και καλλιτέχνης είναι να τραβήξω την προσοχή των μέσων ενημέρωσης για την προώθηση του EP μου. Οι διαδικασίες της Eurovision – εκτός από τρομερή εμπειρία για εμάς τους καλλιτέχνες – κακά τα ψέματα, βρίσκονται πάντα ανάμεσα στα ενδιαφέρονται των ΜΜΕ. Φυσικά, αν τα καταφέρω και κερδίσω τη πρώτη θέση και τελικά εκπροσωπήσω τη Σλοβενία ​​στο διαγωνισμό της Eurovision, ακόμα καλύτερα! Φυσικά και είναι κάτι που με ενδιαφέρει! 

O.G.: Τι σημαίνει ακριβώς ο διαγωνισμός της Eurovision για εσένα;

R: Μια μεγάλη διοργάνωση που θα μπορούσε να μου δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσω τη μουσική μου σε ένα ευρύτερο κοινό και μια εκπομπή με μια τεράστια σκηνή που θα μπορούσε πραγματικά να με βοηθήσει να εκφράσω τη μουσική μου από κάθε καλλιτεχνική πλευρά της.

O.G.: Το τραγούδι με το οποίο συμμετέχεις φέτος είναι το “KAOS”. Πως θα το περιέγραφες; 

R: Το τραγούδι μου απευθύνεται σε όλους όσους αισθάνονται ή είναι αποκλεισμένοι με οποιονδήποτε τρόπο. Εκτός του κατεστημένου. Εκκεντρικοί. Όλοι αντιμετωπίζουμε τις ίδιες μάχες στην καθημερινή ζωή, αλλά ακόμα και αυτές εξακολουθούν να διαφέρουν με κάποιο τρόπο. Πάντα τις ξεπερνάς μόνος σου. Δεν θέλω να γίνω επαναστάτης χωρίς αιτία. Γράφω τραγούδια για τον εαυτό μου και τα χρησιμοποιώ ως αναπαράσταση του δικού μου εσωτερικού κόσμου. Πιστεύω, όμως, ότι πολλοί μπορούν να ταυτιστούν με αυτό, ειδικά επειδή δεν ωραιοποιώ τους στίχους μου.

O.G.: Έχεις καταλήξει στο πως θα είναι η εμφάνισή σου επί σκηνής;

R: Ναι. Όπως και οι δύο πρώτες εμφανίσεις μου στο EMA, έτσι και αυτή δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.

O.G.: Θα θέλαμε να μας πεις ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι από όλο τον θεσμό της Eurovision αλλά και ποια από τις μέχρι τώρα συμμετοχές της Σλοβενίας ξεχωρίζεις. 

R:  Τα αγαπημένα μου είναι της Animata “Love injected” (Λετονία 2015) και της Lea Sirk “Hvala, ne!” (Σλοβενία 2018).

 

O.G.: Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στα μέλη του OGAE Greece αλλά και τους Έλληνες φίλους της Eurovision γενικά; 

R: Θα ήθελα να ευχαριστήσω στο σύνολο όλους όσους υποστηρίζουν τη μουσική μου αλλά και τη φιλοσοφία μου πίσω από αυτή. Ελπίζω να βρείτε τη δική σας φωνή στο «KAOS» και μην ξεχνάτε ποτέ ότι δεν είμαστε επαναστάτες χωρίς αιτία.

O.G.: Raiven, σε ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη! Καλή επιτυχία στο EMA 2019!

R:  Εγώ σας ευχαριστώ για τις ερωτήσεις και τον χρόνο σας!

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ