OGAE GREECE: Συνέντευξη με την Dora!

Στα πλαίσια της πρόσφατης συνάντησης των μελών του OGAE Greece με τους υποψήφιους καλλιτέχνες του ελληνικού τελικού για την Eurovision 2012, πραγματοποιήσαμε συνεντεύξεις με καθέναν από αυτούς για λογαριασμό της επίσημης ιστοσελίδας μας, τις οποίες και σας δημοσιεύουμε.

Η νεαρή Dora ερμηνεύει το τραγούδι “Baby I’m Yours”, σε μουσική του Ηλία Πανταζόπουλου και του Frank, ενώ οι στίχοι είναι του Νεκτάριου Τυράκη. Ας γνωρίσουμε καλύτερα τη νεαρή ερμηνεύτρια.

1. Dora σε καλησπερίζω και σε ευχαριστώ θερμά για την συζήτησή μας αυτή. Θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για εσένα: πόσο καιρό ασχολείσαι με τη μουσική; Ποια είναι η πορεία σου στον χώρο αυτό, μέχρι σήμερα;

Καλησπέρα και σε σένα Θανάση. Είμαι 20 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και απέκτησα επαφή με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Ξεκίνησα το τραγούδι όταν ήμουν ακόμα μικρό παιδάκι, μέσα από τη συμμετοχή μου στα τότε  τηλεοπτικά show της Ρούλας Κορομηλά, όπου τραγουδούσα μαζί με άλλα παιδιά. Εν συνεχεία έγινα μέλος στην παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, με τον οποίο συνεργαστήκαμε και σε δισκογραφικό επίπεδο, αλλά και σε εμφανίσεις. Φοίτησα σε Μουσικό Γυμνάσιο, όπου έκανα μαθήματα πιάνου, θεάτρου, φωνητικής και χορού, γεγονός που με βοήθησε ιδιαίτερα να εξελιχθώ σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος. Το 2006 και το 2007 συμμετείχα στους ελληνικούς τελικούς για την Eurovision Junior, με τα τραγούδια “Μια αγκαλιά για τα παιδιά” και “Πάντα θ’αγαπώ”, αντίστοιχα, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να κερδίσω (γέλια). Μετέπειτα συνεργάστηκα με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Κατσαρός, ο Μίμης Πλέσσας και ο Νίκος Ιγνατιάδης. Παράλληλα με την ενασχόλησή μου με το τραγούδι, φοιτώ και στο Πολιτικό τμήμα της Νομικής Σχολής της Αθήνας, πραγματοποιώντας ένα όνειρο που είχα απο παιδί.

2. Πως προέκυψε η ανάμειξή σου με την Eurovision 2012;

Η αρχική προσέγγιση έγινε από τον Ηλία Πανταζόπουλο, ο οποίος υπογράφει και τη μουσική του τραγουδιού. Ηχογραφήσαμε το κομμάτι και λίγο αργότερα ο ίδιος μου ανακοίνωσε πως πρόκειται να διαγωνιστούμε στον εθνικό τελικό για την φετινή Eurovision. Φαντάζεσαι την έκπληξή μου! Έτσι προέκυψε και η συνεργασία μου με την Universal. Πρέπει σε αυτό το σημείο να σου πω ότι νιώθω ευλογημένη για όλο αυτό που μου συμβαίνει, είναι σίγουρα κάτι που ξεπερνά ακόμα και τα πιο τρελά μου όνειρα.

3. Παρακολουθείς τον διαγωνισμό της Eurovision; Ποια είναι η άποψή σου γι’ αυτόν; Ποια είναι η αγαπημένη σου συμμετοχή;

Παρακολουθώ την Eurovision φανατικά, από μικρό παιδί. Ένα στοιχείο της που με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα είναι το αν υπάρχει κάποιο μυστικό για μια επιτυχημένη συμμετοχή στον θεσμό αυτό, αλλά σε διαβεβαιώ πως δεν έχω καταφέρει ποτέ να ανακαλύψω αν όντως υπάρχει ένα τέτοιο μυστικό (γέλια). Το μόνο σίγουρο είναι πως με ένα πολύ καλό τραγούδι και μια καλή ερμηνεία υπάρχουν πιθανότητες για μια επιτυχημένη εμφάνιση. Όσο για τις αγαπημένες μου συμμετοχές, δε θα μπορούσα να μην λατρεύω το “Die For You” και το “My Number One” της Έλενας Παπαρίζου, καθώς επίσης και τις δύο συμμετοχές του Σάκη Ρουβά, το “Shake It” και το “This is our night”. Επίσης έχω και δύο αγαπημένα ξένα τραγούδια, το “Fairytale” του Alexander Rybak και το “Molitva”, το οποίο θεωρώ ένα από τα πλέον σημαντικά τραγούδια του διαγωνισμού, με μια πολύ σεμνή παρουσία.

4. Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές και προτιμήσεις;

Λόγω του ότι εντάχθηκα σε χορωδία από πολύ μικρή ηλικία, ήρθα σε άμεση επαφή με την κλασική μουσική, την οποία και αγαπώ πολύ. Παρ’ όλα αυτά, ακούω όλα τα είδη της μουσικής και θεωρώ ότι δεν θα πρέπει κανείς να βάζει “ταμπέλες” στα ακούσματα, δεδομένου ότι η μουσική είναι μία. Από ‘κει και πέρα, μπορεί οι δικές μου προτιμήσεις να εναλλάσσονται ανάμεσα στην ροκ και την λαϊκή μουσική, ποτέ όμως δεν μπήκα στη διαδικασία να διαχωρίσω τις επιλογές μου βάσει του είδους της μουσικής που χαρακτηρίζει ένα τραγούδι. Ούσα και η ίδια συνθέτρια, αποφεύγω να απορρίψω ή να αποδεχθώ ένα τραγούδι μόνο και μόνο επειδή φέρει κάποια “ταμπέλα”, αντιθέτως φροντίζω να το ακούσω προσεκτικά και να κρίνω ανεξάρτητα, για το αν μου αρέσει ή όχι. Και για να ολοκληρώσω την απάντησή μου, σου λέω πως αγαπημένοι μου καλλιτέχνες είναι η Μαρινέλα και ο Μάριος Φραγκούλης, με τους οποίους είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ, σαν μέλος της χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου.

5. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που κάνει το τραγούδι σου ξεχωριστό; Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι κάποιος θα το ψήφιζε, ανάμεσα στα υπόλοιπα τρία τραγούδια του ελληνικού τελικού;

Θεωρώ ότι το “Baby I’m Yours” διαφοροποιείται σε σχέση με τα υπόλοιπα υποψήφια τραγούδια, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τον ρυθμό και την ενορχήστρωσή του. Από τη μια είναι το μπουζούκι, ενώ από την άλλη υπάρχει η γέφυρα του τραγουδιού, όπου ακούγεται το γνωστό μας συρτάκι. Πιστεύω ότι τα δύο αυτά στοιχεία θα κάνουν τους Έλληνες να ταυτιστούν με το τραγούδι μας, ενώ είμαι πολύ αισιόδοξη και για την σκηνική του απόδοση, αφού ετοιμάζουμε μια δυναμική χορογραφία, που θα συνοδευτεί από μια εξίσου ζωηρή ερμηνεία.

6. Υπάρχει κάποιο τραγούδι από τα υπόλοιπα τρία που να ξεχωρίζεις ιδιαίτερα;

Ερώτηση-παγίδα αυτή που μου κάνεις τώρα (γέλια). Πραγματικά, λοιπόν, δεν θέλω να δω ανταγωνιστικά τις υπόλοιπες συμμετοχές. Μου αρέσουν πολύ όλα τα τραγούδια, αλλά εκείνο στο οποίο πρέπει να δώσουμε έμφαση είναι πως πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία που μας δίνεται, έχοντας υπ’ όψιν ότι όλοι μας είμαστε νέοι καλλιτέχνες, χωρίς πολύ μεγάλη εμπειρία. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ συναγωνιστικά και όχι ανταγωνιστικά τα υπόλοιπα τραγούδια. Προσωπικά νιώθω ήδη ιδιαίτερα ευχαριστημένη που έφτασα ως εδώ, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή. Πέραν τούτου, εύχομαι να κερδίσει το καλύτερο τραγούδι. Ούτως ή άλλως είναι ανώφελο το να μπει κάποιος σε μια διαδικασία ανταγωνιστικής σκέψης, αφού πάντοτε στον διαγωνισμό αυτό θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν και οι απρόβλεπτοι παράγοντές του, που συχνά προκαλούν ανατροπές.

7. Ποια είναι τα συναισθήματά σου εν όψει της διεξαγωγής του εθνικού τελικού; Σου δημιουργεί άγχος η συμμετοχή σου σε αυτόν;

Σαφώς υπάρχει κάποιο άγχος και αγωνία, όμως είναι όλα τους δημιουργικά. Ανυπομονώ να ζήσω την τελική βραδιά από κοντά, ταυτόχρονα όμως θέλω να επαναλάβω ότι νιώθω ευλογημένη για την ευκαιρία που μου δόθηκε, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, την συναντώ καθημερινά και με συναντά και αυτή, και αυτό είναι κάτι που με συγκινεί ιδιαίτερα.

8. Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στο κοινό που θα σε παρακολουθήσει στον τελικό της 12ης Μαρτίου και τι θα ήθελες να πεις στα μέλη του OGAE Greece;

Σε ότι αφορά τον κόσμο που θα παρακολουθήσει την τελική βραδιά, θα ήθελα να τους παρακαλέσω και να τους παρακινήσω να παρακολουθήσουν πρώτα την παρουσίαση και των τεσσάρων συμμετοχών, ώστε να μπορέσουν να διαμορφώσουν πλήρη άποψη γι’ αυτές και να ψηφίσουν με γνώμονά τους αυτήν. Άλλωστε για μένα δεν έχει σημασία μόνο το μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος, αλλά κυρίως το τι προσλαμβάνει από τον κόσμο, κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής. Όσο για τον OGAE Greece και τα μέλη του, θέλω να πω ότι σας θαυμάζω πραγματικά για το έργο σας, το οποίο πολλές φορές ξεπερνά κι αυτό των επαγγελματιών! Κάθε ελληνική συμμετοχή υποστηρίζεται από το Σωματείο στον μέγιστο βαθμό, ενώ θέλω να τονίσω τη σημασία της αφοσίωσής σας στην Eurovision, και μάλιστα χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Χαίρομαι που, παρά τις αντιξοότητες, η Ελλάδα είναι παρούσα σε ένα τόσο σημαντικό και μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, και ο OGAE Greece είναι κάθε φορά σύσσωμος στο πλευρό της ελληνικής αποστολής, επιτελώντας εξαιρετικό έργο. Άλλωστε, η στήριξη και η αγάπη σας στο πρόσωπό μου στις δύο συμμετοχές μου στην Eurovision Junior αποτελούν για εμένα αξέχαστες αναμνήσεις, για τις οποίες δε θα πάψω ποτέ να σας είμαι ευγνώμων. Επίσης, θα ήθελα να σας συγχαρώ ιδιαίτερα για το πολύ ενημερωμένο και άριστα οργανωμένο site σας, το οποίο σου ομολογώ ότι επισκέπτομαι συχνότατα, για να ενημερωθώ για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό.

Dora θα ήθελα να σε ευχαριστήσω ειλικρινά για τη συνέντευξη αυτή και να σου ευχηθώ εκ μέρους όλων των μελών του OGAE Greece καλή επιτυχία για την συμμετοχή σου στον εθνικό τελικό.

Κι εγώ σ’ ευχαριστώ θερμά, σας περιμένω όλους την ερχόμενη Δευτέρα στο River West.

Συνέντευξη: Θανάσης Νάκος

Φωτογραφίες: Θάνος Τοκμάζωφ, ΕΡΤ

 

 

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. <> moy fainetai pws ayto t eipe epidh,exei lysa3ei p apo 2h phge 3h…..xe0xe0xexexe….tespa kl ts epityxia… 😛 aphrodisiac 4me!!!!!!!!!!!!!

  2. Λογικό ότι αγαπημένο σου είναι το “Die for you”..Το καταλάβαμε από την ομοίοτητα που έχει το τραγούδι σου.. Pass…

  3. Άχρωμη, άοσμη, άφωνη και κυρίως το τραγούδι της είναι copy-paste. Ας κάνει κάποια άλλη δουλειά, δε νομίζω ότι της ταιριάζει το τραγούδι.

  4. mia xara einai Dora emena m aresei i foni tis kai pistevo oti ksi to tragoudi tis einai kalo alla distixos einai ligo apeiri kai fenete alla mporei kai na ta kataferi kali tixi se olous.:)

  5. Παλι ψεματα απο το ΟΙΚΟTIMES για να προωιησουν τηνν συμμετοχη της Dora, εμφανιζουν βιντεο με την Loreen απο την Σουηδια που δινει ενα μηνυμα για την Ελλαδα και φερεται να λεει οτι ευχεται καλη επιτυχια στην,… Dora! Αθλιοτητα, αν ακουσει κανεις το βιντεο η Loreen λεει οτι καποιος πισω μου λεει ενα τραγουδι για την Ελλαδα που που παει ως… “baby i am yours” και ακουγεται καλο…. ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ θα ακουσουμε ωστε να παει αυτη η Dora?? ΕΛΕ

  6. ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΙΤΕΡΟ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΣ ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΠΑ Η ΕΛΒΕΤΙΑ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ .

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ