ΓΑΛΛΙΑ: Με έναν «βασιλιά» στο Τελ Αβίβ!

 Ολοκληρώθηκε μόλις ο μεγάλος τελικός του Destination Eurovision 2019! Ένα πραγματικά εντυπωσιακό show με παρουσιαστή τον μοναδικό Garou ανήκει στην ιστορία. Ο εκπρόσωπος της Γαλλίας στην Eurovision του Τελ Αβίβ είναι γεγονός! Νικητής αναδείχθηκε ο Bilal Hassani με το τραγούδι «Roi»!

Το αποτέλεσμα κρίθηκε κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά 50% από τη διεθνή κριτική επιτροπή. Η γαλλόφωνη κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Christophe Willem, Vitaa και André Manoukian έκρινε τα τραγούδια δίχως να έχει δικαίωμα ψήφου. Η διεθνής επιτροπή αποτελούνταν από τους:  Rona Nishliu (Αλβανία),  Olga Salamakha (Λευκορωσία),  Άλεξ Παναγή (Κύπρος),  Christoph Pellander (Γερμανία),  Michael Kealy (Ιρλανδία),  Doron Medalie (Ισραήλ),  Nicola Caligiore (Ιταλία),  Ekaterina Orlova (Ρωσία),  Beatriz Luengo (Ισπανία) και  Reto Peritz (Ελβετία).

Αξίζει να σημειώσουμε πως το νικητήριο τραγούδι ήρθε πρώτο στο κοινό με μεγάλη διαφορά, ωστόσο η διεθνής κριτική επιτροπή το κατέταξε πέμπτο. Το κοινό όμως ήρθε και ανέτρεψε το αποτέλεσμα.

Στην αρχή του show όλοι οι διαγωνιζόμενοι φιναλίστ ανέβηκαν στη σκηνή και ερμήνευσαν μοναδικά το νικητήριο τραγούδι της Eurovision 2014! Δείτε στο βίντεο εδώ την ερμηνεία τους στο Rise like a phoenix της Conchita Wurst. 

Guest της βραδιάς ήταν η μικρή Angélina Nava που εκπροσώπησε τη Γαλλία στην Junior Eurovision 2018. Το τραγούδι της “Jamais sans toi” κατέκτησε την 2η θέση με 203 βαθμούς στη διοργάνωση που έγινε το Νοέμβριο στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Στο αποψινό show βρισκόταν μαζί με τους υποψήφιους στο green room και τους μάγεψε όλους με το χαμόγελο της.

Λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στη σκηνή ανέβηκαν οι Madame Monsieur. Οι περσινοί εκπρόσωποι της Γαλλίας στη Eurovision της Λισαβόνας μας χάρισαν ακόμα μία εμφάνιση με το εξαιρετικό Mercy. Απολαύστε τους εδώ!

Οι 8 φιναλίστ του Destination Eurovision 2019!

Τα αποτελέσματα από κοινό και επιτροπή είχαν ως εξής

Emmanuel Moire – La promesse – live εμφάνιση – Επιτροπή 64 Κοινό 51 Σύνολο 115

Chimène Badi –   Haut – live εμφάνιση – Επιτροπή 56 Κοινό 63 Σύνολο 119

The Divaz – La voix d’Aretha – live εμφάνιση – Επιτροπή 44 Κοινό 48 Σύνολο 92

Bilal Hassani – Roi – live εμφάνιση – Επιτροπή 50 Κοινό 150 Σύνολο 200

Seemone –  Tous les deux – live εμφάνιση – Επιτροπή 94 Κοινό 62 Σύνολο 156

Silvàn Areg – Allez leur dire – live εμφάνιση – Επιτροπή 76 Κοινό 26 Σύνολο 102

Doutson– Sois un bon fils – live εμφάνιση – Επιτροπή 10 Κοινό 8 Σύνολο 18

Aysat –  Comme une grande – live εμφάνιση – Επιτροπή 26 Κοινό 12 Σύνολο 38

Παρακολουθήστε όλη την βαθμολογία από επιτροπή και κοινό στο βίντεο εδώ!

ΔΕΙΤΕ την νικητήρια εμφάνιση του Bilal Hassani με το Roi!

https://www.youtube.com/watch?v=tCJRigN2DmI

Πώς σας φάνηκε το νικητήριο τραγούδι; Πιστεύετε θα τα πάει καλά στο Τελ Αβίβ;

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: Μέρφη Φωτιάδου]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

49 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιστεύω ότι προσπαθεί να μιμηθεί την Conchita και η ιστορία έχει δείξει ότι οι αντιγραφές και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν βγαίνουν σε καλό

  2. Παρακολουθήσαμε μία παρωδία. Ένας Youtuber που τυγχάνει και να “τραγουδάει” με ένα μετριότατο τραγούδι, το οποίο καταποντίστηκε στις επιτροπές, σάρωσε στο televoting λόγω λυσσασμένων θαυμαστών, ή μάλλον πελατών στο χιλιοφορεμένο κολπάκι περί διαφορετικότητας που πουλάει και μάλιστα ούτε καν με ένα έξυπνο τρόπο. Υπό αυτές τις συνθήκες εξαρχής δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει κανένας άλλος. Δεν υπήρχε, λοιπόν, λόγος να στηθεί όλο αυτό το θέατρο.
    Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα στο Tel Aviv όπου δεν θα υπάρχουν οι θαυμαστές του για να τον σώσουν. Ήδη οι χαμηλότατες βαθμολογίες από τις επιτροπές είναι κακός οιωνός.

  3. Μμμμαλιστα….χλυαρο τραγουδι…δεν ξέρω αν μου αρέσει ή όχι…σε αυτό ίσως να φταίει και ο Bilal…δεν μου αρέσει το υφακι του, μου βγάζει μια ξινιλα και θεωρώ οτι το παιζει λίγο ντίβα προσπαθώντας να μοιάσει στην Conchita (την λατρεύω και κλάσεις ανώτερο το rise like a phoenix)…σαν να λέμε μια κακια κόπια της που στο τέλος δεν θα έχει αποτέλεσμα ! Δεν θα ήθελα με τίποτα η Γαλλία φέτος να φτασει ψιλά μονο και μονο για τον Bilal και το “μύνημα” του …εδώ περσυ με το σκάλες ανώτερο Mercy (ελπίζω να το γράφω σωστα ) περιοριστικε στην 13η θέση (ή 11η δεν θυμάμαι )…..αν και δεν το πιστεύω σίγουρα δεν θα τα παει καλά στις επιτροπές…η φούσκα της χρονιας λοιπον για φέτος είναι η Γαλλία…όχι ότι με την Seemone θα τα πήγαινε καλυτερα (την κατάληξη της Λιθουανίας περσι θα είχε )….Αυτά ! Next…

    1) Αλβανία
    2) Ισπανία
    3) Γαλλία

  4. Η Eurovision περα απο διαγωνισμος τραγουδιου ειναι και διαγωνισμος πρωσοπικοτητων. Θελουμε δεν θελουμε παντα μας μενει στο μυαλο το κατι διαφορετικο αυτο που μας κανει ενα κλικ και θυμομαστε μια eurovision μονο και μονο απο μια προσωπικοτητα. Στον φετινο διαγωνισμο θα εχουμε την τυχη να απολαυσουμε τον Bilal και σιγουρα η φιγουρα του θα χαραχτει βαθια ατο μυαλο χιλιαδων τηλεθεατων και θα αποτελεσει μορφη στην ιστορια της Eurovision. Kαι αυτο προσωπικα με συναρπαζει και με ευχαριστει. Οσο για το τραγουδι εχει ενα μυνημα ειναι ιδιαιτερο και ισως χτυπησει λογω bilal την δεκαδα.

    • To να γίνεσαι κόπια άλλων και να στήνεις μία βιομηχανία “διαφορετικότητας” για τα αφελή 13χρονα δεν σε κάνει προσωπικότητα, καλέ μου. Αντίθετα, δεν έχει καμία προσωπικότητα πάνω στη σκηνή, είναι ελάχιστος σκηνικά.

  5. Εχω τόσα νευρα!!!!
    Δεν μπορω να καταλαβω γιατι αρεσει αυτο το τραγούδι. Δεν γίνεται οταν το 2018 έχουν στειλει το Mercy, το 2019 να στέλνουν αυτο. Πολυ χάρηκα για την Chimène Badi που βγηκε δεύτερη στο κοινό ❤️

  6. Κάκιστη επιλογή! Απορώ πως το ψήφισαν παμψηφεί οι Γάλλοι με τόσους πόντους κι όλας.
    Χλιαρό τραγούδι με χιλιοφορεμενους στίχους και νόημα,ο bilal δεν έχει τόσο καλή φωνή και απλώς προσπαθεί να κερδίσει έδαφος με την εμφάνιση του ως μια δεύτερη Conchita! Η δε σκηνική παρουσία σχεδόν αψυχολογητη,με δύο λόγια ένας αχταρμας! Θεωρώ πως δύσκολα θα αποφύγει η Γαλλία το bottom 5! Στις επιτροπές θα πάει απατο και ο,τι πάρει από το κοινό θα ναι καθαρά από όσους “τσίμπησαν” από την εκεντρικοτητα του….
    Η seemone θα ήταν η κατάλληλη επιλογή αν και ούτε εκείνη θα έκανε πολλά το Μάη, γενικά μέτριο το φετινό destination eurovision…
    Πάντως αν το “requem”και το “mercy” ήρθαν 12ο και 13ο αντίστοιχα αυτό στη καλύτερη να μπει οριακά στην 20αδα.
    Για την ώρα:
    1.Αλβανια
    2.ισπανια
    3.Γαλλια

  7. Χάρηκα πάρα πολύ για την νίκη του Μπιλάλ! Για όλους όσους λέτε κάλο πάτο να δούμε τι θα λέτε όταν χτυπήσει 10αδα και ίσως και την νίκη. Επειδή έχω δει πολλά ανόητα σχόλια ότι είναι youtuber, ότι προσπαθεί να πάρει ψήφους λόγω διαφορετικότητας, έχω να πω πρώτον ότι είναι τραγουδιστής αρχικά καθώς πήγε στο the voice junior και εκεί έγινε ευρύτερα γνωστός όχι από το yt, δεν είναι το τραγούδι το χόμπι του αλλά το αντίθετο και δεύτερον ότι όταν κάποιος τραγουδάει για ψηφοθηρία φαίνεται (πχ netta), εδώ έχουμε ένα πολύ προσωπικό τραγούδι και τον χαρακτηρίζει λυρικά 100%. Δεν καταλαβαίνω το τόσο μίσος; Όσο για την Seemone γλυκό τραγουδάκι αλλά θεωρείτε ότι θα μπορούσε να αντέξει στην σκηνή για πάνω από 20 δευτερόλεπτα χωρίς να έχει πάθει 20 εγκεφαλικά; Ας είμαστε ειλικρινείς εδώ πέρα, βγήκε αυτός που ήθελε το γαλλικό κοινό όπως και έπρεπε, όχι ότι ήθελαν 10 άγνωστοι που δεν καταλαβαίνουν καν την γαλλική γλώσσα και κουλτούρα. Η ίδια η χώρα πρέπει να είναι πρώτα περήφανη και μετά όλοι οι άλλοι.

    Αλλά αρκετά είπα για τον Μπιλάλ. Ωραία βραδιά, δεν με κούρασε καθόλου όπως άλλες διοργανώσεις (δεν κατάλαβα καν πως πέρασε η ώρα) και η ψηφοφορία με όλο το σασπένς ήταν όλα τα λεφτά!
    Καλή επιτυχία στην αγαπητή μου Γαλλία!

    • Αν και δεν είναι του γούστου μου ούτε το τραγούδι, το οποίο βρίσκω και μέτριο αλλά ούτε και η περσόνα που λανσάρει ο τυπάς κι αν και με κουράζει σε ένα βαθμό ν’ακουω στη Γιουροβίζιον χιλιοειπωμενα μηνύματα για ανεκτικότητα, ισοτητα κλπ, ωστόσο συμφωνώ απόλυτα με όσα λες από το “ας είμαστε ειλικρινείς” ως το τελος του σχολίου σου. Απόλυτα όμως!

      • Ο καθένας έχει τα γούστα του. Εγώ τον βρίσκω συμπαθέστατο αλλά οκει όσο δεν σχολιάζει κανείς ρατσιστικά και ομμοφοβικά μπορούμε να διαφωνούμε σαν άνθρωποι. Όπως και να έχει, βγήκε αυτός που ήθελε το κοινό και ας λέει ότι θέλει κύριος Μάριος στα σχόλια ότι δεν τον ήθελαν οι Γάλλοι, λες και οι άνθρωποι που τον ψήφισαν δεν είναι Γάλλοι πολίτες. Ουρλιάζουν τόσο καιρό για την Ελλάδα που στέλνει άσημους και τώρα που η Γαλλία στέλνει κάποιον που είναι πιο γνωστός στο κοινό τους θυμώνουν που έσκισε στο televoting… Θα μας τρελάνουν εδώ μέσα!

    • Όχι καλέ μου, ως Youtuber με το συγκεκριμένο concept έγινε δημοφιλής, όχι ως τραγουδιστής. Δεν θα παρουσιάζετε την πραγματικότητα όπως θέλετε. Απόδειξη το γελοία τεράστιο ποσοστό στο televoting που φυσικά και δεν είναι ανάλογο της ποιότητας ούτε του τραγουδιού ούτε της ερμηνείας.

      • Για τα COVER του έγινε viral και μάλιστα τους τελευταίους μήνες. ΤΟ djdja και το tout oublier είναι το βίντεο που έκανε τον γύρο του γαλλόφωνου κόσμου και ήταν και το σημείο που εγώ προσωπικά τον έμαθα (πολύ πριν την esc). Ακόμα και αυτοί του wiwi blogs στο reaction τους είπαν ” αυτός που τραγούδησε το rise like a phoenix στο the voice junior”. Τώρα αρχίζει ουσιαστικά την καριέρα του στο τραγούδι επαγγελματικά, μην ξεχνάς ότι είναι μόλις 19 και το κανάλι του δεν έχει καν πολλά βίντεο για να θεωρηθεί ότι το κάνει επαγγελματικά (ως youtuber). Δεν παρουσιάζω τίποτα όπως θέλω, δεν έχω λόγο, δεν ήταν καν η αγαπημένη μου συμμετοχή της βραδιάς… Εσείς το κάνετε αυτό για να υποτιμήσετε την συμμετοχή του. Αλλά βέβαια ξέχασα, εσείς θέλατε να βγει η Seemone και μετά να λέγατε ότι παίρνει πόντους γιατί κλαίγεται για τον μπαμπά της όπως λέγατε και για τον Πορτογάλο.

  8. Τι ωραίος εθνικός τελικός, από άποψη σκηνικών, οργάνωσης, παρουσιασης στησίματος κλπ. Ζήλεψα, το ομολογώ. Γιατί να μην κάνουμε κι εμείς κάτι παρόμοιο.. (Για όνομα του Θεού, μην αρχίσετε από κάτω να λέτε για ΣΥΡΙΖΑ και κομματικά, είναι πολύ κουραστικό.)
    Στα του διαγωνιστικού μέρους, ο Μπιλάλ έδωσε φωνητικά κι ερμηνευτικά σχεδόν το 100% του αλλά δεν ειχε το καλύτερο τραγούδι, ούτε φυσικά και την καλύτερη φωνή, μην τρελαθούμε.. Ειχε όμως το momentum. Αν και η ξένες επιτροπές -θα λεγαμε- τον καταψήφισαν ωστόσο το γκελ που έκανε/κάνει αυτός ο τύπος στο κοινό (έστω το γαλλικό προς το παρόν) αλλά και το σαφέστατο μήνυμα για κοινωνική ισότητα και σεβασμό στη διαφορετικότητα των γκέι -κι όχι μονο- ατόμων, ήταν αρκετά για να του δώσουν τη νίκη.
    Η στιγμή στο τέλος οπου λέει “όταν ονειρεύομαι είμαι βασιλιάς” και κάνει, ταυτόχρονα με το βίντεο πίσω του, την ίδια κινηση με αυτή που έκανε μικρούλης είναι πολύ έξυπνη και συγκινητική όπως είναι χαριτωμένες και οι υπόλοιπες στιγμές του βίντεο όπου χορεύει ως μωρό κλπ αλλά έχω μια απορία. Έχουμε δει στη Γιουροβίζιον ως φοντο/γραφικά στη led screen τις φάτσες και φιγούρες των εκάστοτε τραγουδιστών αλλά θα του επιτραπεί του Μπιλάλ, στη σκηνή του Τελ Αβίβ, να χρησιμοποιήσει τα ίδια αυτά βίντεο από το προσωπικό του αρχείο; Υ.Γ. στο fuego ήταν φωνητικά κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός δίνοντας μια διαφορετική εκδοχή!

    • Νομίζω ότι μπορεί να το κάνει και στην σκηνή της esc αλλά πιθανόν να κάνει και κάτι τελείως καινούργιο, άκουσα σε συνέντευξη που είπε αν νικήσει θα εξελίξουν την εμφάνιση πάρα πολύ.

  9. Οχι ότι είναι τίποτε σπουδαίο, αλλά αυτός το κάνει πιο σημαντικό! Και πάνω σε αυτό θα πατήσει και έτσι θα στηθεί και θα τα πάει καλύτερα από ο,τι περιμένουμε!

    Ο τύπος αυτός, την ίδια στιγμή είναι παράξενα απωθητικός και ταυτόχρονα συμπαθής! Ξεχωρίζει χωρίς να γίνεται κραυγαλέος! Το τραγούδι κακό δεν το λες, και έχει προοπτικές…Αυτός κάνει όλη τη δουλειά!

    • Το έχουμε ξαναδεί το κολπάκι του και δεν το κάνει καν καλά. Μπούκωμα πια ο κόσμος από τη δικτατορία της διαφορετικότητας.

      • Μάριε, στο ότι το έχουμε ξαναματαδεί το εργάκι δεν έχεις καθόλου άδικο. Μπορεί συχνα να μην ταυτίζομαι με τις απόψεις που διατυπωνεις εδώ ή και με τον τρόπο που ενίοτε το κάνεις αλλά εδώ συμφωνούμε. Τώρα αν είναι κακός ποιοτικά ο Μπιλάλ, ή αν είναι κακέκτυπο άλλων συμμετοχών αυτό είναι ένα άλλο πράμα. Άλλωστε περί ορεξεως… Και μην ξεχνάς, είμαστε στη Γιουροβίζιον που τόσα και τόσα έχουμε δει… Το θέμα είναι ότι άρεσε στους Γάλλους το ψήφισαν και ça c’est tout. Το δεχόμαστε και προσμετράται ως μια ακόμα γαλλική συμμετοχή. Φτηνή ή ακριβή, ποιοτική ή ευτελής αυτή είναι. Δε βρίσκω νόημα στο να λέμε σχεδόν εμμονικά το ποσό άσχημη βρίσκουμε μια συμμετοχή. Φιλικά πάντα!

      • Δεν “άρεσε στους Γάλλους”, αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Στηρίχτηκε σε μία οργανωμένη βάση από φανατικούςθαυμαστές (εγώ συνεχίζω να λέω ότι τους έχει ως περσόνα του ίντερνετ, και όχι από κάποια καριέρα ως τραγουδιστής) οι οποίοι άλωσαν στην κυριολεξία ένα televoting, που θα δούμε από αύριο ότι είχε ελάχιστη συμμετοχή συνολικά για τα δεδομένα της Γαλλίας (ήδη οι ημιτελικοί είχαν απογοητευτικά χαμηλή τηλεθέαση). Κανένας φυσικά δεν πιστεύει ότι 150 βαθμοί (!!!) στο televoting, όταν ο δεύτερος πήρε 63, είναι αντίστοιχη της ποιότητας του τραγουδιού ή της ερμηνείας και οφείλονται σε αυτή.
        Αυτό όμως εν τέλει είναι μια παραμόρφωση της θέλησης του κόσμου και του αποτελέσματος.

      • Δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά πάνω σε αυτο βασίζεται αυτός εδώ και πάνω σε αυτο θα πετύχει! Στην διαφορετικοτητα, οπως έκαναν παλιότερα η Dana, η Conchita, η Netta, κ.α! Βέβαια, αυτός είναι άλλου διαμετριματος, αλλά φέρνει τον αέρα του στην EV! Ο τύπος έχει ένα εκτόπισμα πάνω στην σκηνή! Προκαλεί χωρίς να προσβάλει!

  10. Λαχτάρα Πιτ πήρα…είπα και γω αναστήθηκε η Κελυ Σακκακου ..ευτυχώς είδα καλύτερα το Βίντεο Και ηρέμησα…Όσο για το τραγούδι…next please…

  11. Όχι όχι πολύ κακό. Κρίμα. Μέχρι στιγμής μόνο 3 τραγούδια βγήκαν και όλα κάτω του μετρίου. Δεν αρχίσαμε καθόλου καλά

  12. Μετριοτατο, ειλικρινά απορώ με την απήχηση του. Ανύπαρκτος ρυθμός σε ενα ποπ τραγούδι, με κλασσικό στίχο διαφορετικοτητας και ενα μέτριο τραγουδιστή. Είναι τραγούδι που αν το ερμήνευε κάποιος “μη ιδιαίτερος” δε θα πέρναγε ούτε τον ημιτελικό του Destination Eurovision. Κρίμα για τη Γαλλία που είχε πολυ καλύτερες επιλογές.

  13. Απογοήτευση δυστυχώς. Η Γαλλία είναι μια από τις αγαπημένες μου χώρες στο θεσμό και νομίζω η φετινή της επιλογή είναι από τις χειρότερες για το προσωπικό μου πάντα γούστο.
    Ένα μέτριο ποπ τραγούδι, ένας κάτω του μετρίου τραγουδιστής, χωρίς καλλιτεχνικό εκτόπισμα επί σκηνής, χωρίς κάτι να σε συνεπαίρνει στα 3 λεπτά που είναι στη σκηνή. Ένα τραγούδι που είναι βιωματικό θέλει μια δυνατή ερμηνεία για να μεταδώσει το μήνυμα και ο Bilal μοιάζει περισσότερο με ερασιτέχνης με πολυ περιορισμένες καλλιτεχνικές δυνατότητες τόσο φωνητικά όσο και ερμηνευτικά. Φυσικά έχουμε δει τραγουδιστές με φωνητικές δυνατότητες αντίστοιχες του Bilal να τα πάνε καλά, αλλά είχαν ή καλύτερα τραγούδια, ή πιο δυνατές σκηνικές παρουσίες ή κάποιο χάρισμα. Ο Bilal τα έχει όλα στην καλύτερη μέτρια και σίγουρα αδιάφορα.
    Οι κριτικές επιτροπές θα το μαυρίσουν και τον Μάιο και οι όποιες ψήφοι του κοινού που όταν μιλάμε για Γαλλία δεν μπορούμε να είμαστε και πολύ αισιόδοξοι, δεν νομίζω να αρκούν για να αποφύγει μια από τις τελευταίες θέσεις.

  14. Οσο αφορά τα περι της Ελλάδας, ισχύουν τα δημοσιεύματα περι εκπροσώπησης της Πεγκυς;;;
    Δημοσιεύματα μέσω youtube εκ της δισκογραφικης της.
    Παντως κατι τετοιο, θα ηταν ουσιαστικος λογος των οσων εξεφρασε η εκπρόσωπος της Ερτ ” υπερηφανους και να λικνιζομαστε” επειδη η συγκεκριμενη τραγουδιστρια συνδιαζει και τα δυο και θα ήταν τιμη μας να την στελναμε. Αλλα ισχύει αυτο;;;;
    Καποιος να μας ενημερώσει παρακαλω!! Ευχαριστώ

  15. εχει καταντησει πολύ κουραστικό ολο αυτό . Η κάθε πονεμένη και άφωνη τρανς και τα χιλιοειπωμένα κλισέ περί διαφορετικότητας ….

    • Δεν είναι τρανς, όταν μάθεις να τα ξεχωρίζεις έλα και κάνε κριτική. Λυσσάξατε όλοι με τον άνθρωπο… ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΑΤΗΣΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ

  16. Μια κακή μετενσάρκωση της Κέλλυ Σακκακου ,κάκιστο τραγούδι ,μπορεί να κάνει πράγματα στη σκηνή αλλά το τραγούδι και η φωνή του είναι κάκιστη

  17. Ένα από τα μειονεκτήματα το τραγουδιού (πέρα από το ότι δε σου μένει η μελωδία), είναι και η συνεχής εναλλαγή μεταξύ γαλλικού και αγγλικού στίχου. Τη βρίσκω εξαιρετικά ενοχλητική (προσωπική άποψη πάντα).

  18. είναι αδικο κ κρίμα μια χωρα οπως η γαλλία που διαθέτει ονόματα οπως η zaz ο kendji girac o stroae κτλ να στέλνει μια παρουσια κακεκτυπο της κονσίτα!ακόμη μια χρονια θα πλασαριστει στις τελευταίες θέσεις κ δικαίως!

  19. Απογοήτευση δυστυχώς. Η Γαλλία είναι μια από τις αγαπημένες μου χώρες στο θεσμό και νομίζω η φετινή της επιλογή είναι από τις χειρότερες που έχει κάνει.
    Ένα μέτριο ποπ τραγούδι, ένας κάτω του μετρίου τραγουδιστής, χωρίς καλλιτεχνικό εκτόπισμα επί σκηνής, χωρίς κάτι να σε συνεπαίρνει στα 3 λεπτά που είναι στη σκηνή. Ένα τραγούδι που είναι βιωματικό θέλει μια δυνατή ερμηνεία για να μεταδώσει το μήνυμα και ο Bilal μοιάζει περισσότερο με ερασιτέχνης με πολυ περιορισμένες καλλιτεχνικές δυνατότητες τόσο φωνητικά όσο και ερμηνευτικά. Φυσικά έχουμε δει τραγουδιστές με φωνητικές δυνατότητες αντίστοιχες του Bilal να τα πάνε καλά, αλλά είχαν ή καλύτερα τραγούδια, ή πιο δυνατές σκηνικές παρουσίες ή κάποιο χάρισμα. Ο Bilal τα έχει όλα στην καλύτερη μέτρια και σίγουρα αδιάφορα.
    Οι κριτικές επιτροπές θα το μαυρίσουν και τον Μάιο και οι όποιες ψήφοι του κοινού που όταν μιλάμε για Γαλλία δεν μπορούμε να είμαστε και πολύ αισιόδοξοι, δεν νομίζω να αρκούν για να αποφύγει μια από τις τελευταίες θέσεις.

  20. Ενταξει διαφορετικοτητα… πρηξαμε με την διαφορετικοτητα!! Ωστοσο ας ειμαστε σοβαροι και οχι σοβαροφανεις οπως οι περισσοτεροι διαφορετικοι της εποχης μας!! Η Dana το 1998 ηταν Σοβαρη παρουσια και οχι καραγκιοζιλικια οπως οσα ακολουθησαν και θα ακολουθησουν!

    Τραγουδι χαλια! Εμαμφανιση χαλια … καρναβαλι!

    Η νεα Ελλας θα το βρει προχω και εποχης την εμφανιση αυτοι…. τολμω και αντιδρω και λεω την αποψη μου… ελπιζω να μην με χαρακτηρισουν με κανα κοσμητικο μιας και ειναι της μοδας στην νεα Ελλας!!!

    • Καραγκιοζιλίκια από που και ως που; Το μαλλί τον κάνει καραγκιόζη; Μάλλον δεν έχεις δει τέτοιες συμμέτοχές στην Eurovision…
      Όσο για αυτό που είπες ότι πρήξαμε στην διαφορετικότητα καιρός είναι να πρήξουμε και από αυτό, τόσα χρόνια που είχαμε πρηστεί από την και καλά “νόρμα” του σωστού που στην ουσία δεν έκανε τίποτα άλλο από το να καταπιέζει όσους δεν ήταν άσπροι, στρέιτ άνδρες; Εκεί ήταν καλύτερα;

  21. Μπορει αυτο που θα πω να ειναι ασχετο με το ποστ αλλα νιωθω οτι κατι θα γινει με την ελλαδα φετος ελπιζω μα διαψευστω!Εχω μια καλη διαισθηση οτι κατι θα κανει η ελλαδα!Οτι θα επιστρεψει!!Δυναμικα !

  22. Απαίσιο τραγούδι. Απαίσιος ερμηνευτής. Αν πήραν 13η θέση με το Μερσυ, φανταστείτε τι θα γινει τώρα. Μπουχτίσαμε με την διαφορετικοτητα. Θέλετε να είστε διαφορετικοί; Στείλτε κάτι φυσιολογικό. Οι ρόλοι πλέον έχουν αλλάξει. Το διαφορετικο είναι πανταχού παρόν, που πλέον έχει γινει κάτι κοινότυπο και βαρετό.

  23. ΤΙΕΙΝΑΙΑΦΤΟΡΕΕΕΕΕΕΕ
    εντάξει σίγουρα συμφωνούμε όλοι ότι είναι απαίσιο και το τραγούδι αλλά και φωνή του/της
    Αλλά είναι eurovision ότι πιο παράλυτο και κουλό θα το προωθήσουν για να περάσουν ένα μήνυμα..μην έχουμε καμία κοντσιτα φοβάμαι!!!!
    Το 17 είχαμε έναν άνθρωπο να πουλάει πολύ καλό θέατρο και να κερδίζει με ενα πολύ μέτριο τραγούδι που δεν ακούστηκε ποτέ μετά φυσικά (δεν μιλάω για το θέμα υγείας του φυσικά ναναι καλά ο άνθρωπος !)
    Το 18 είχαμε μια που έκανε την ΚΟΤΑ με ένα fast food τραγούδι (άξιζε να κερδίσει η φουρειρα φυσικά)
    Το 19 τι θα δούνε τα μάτια μας ;;;

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ