ΓΑΛΛΙΑ: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Destination Eurovision 2019!

 Η μεγάλη στιγμή για την Γαλλία έφτασε! Το Destination Eurovision 2019 είναι εδώ και σε λίγες ώρες όλοι θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον φετινό εκπρόσωπο της χώρας. Ο νικητής του μεγάλου τελικού θα ταξιδέψει μέχρι τo Τελ Αβίβ, προσπαθώντας να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί για την πατρίδα του.

Οι 18 συμμετέχοντες του Destination Eurovision 2019 πέρασαν από 2 ημιτελικούς και έτσι προέκυψαν οι 8 φιναλίστ του τελικού. Μπορείτε να δείτε πως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα στους 2 ημιτελικούς στους ακόλουθους συνδέσμους: Πρώτος ημιτελικός  –  Δεύτερος ημιτελικός

Το αποτέλεσμα των 8 φιναλίστ του τελικού Destination Eurovision 2019 αποφασίστηκε και στους 2 ημιτελικούς από μία διαφορετική διεθνή κριτική επιτροπή (SF1 JURYSF2 JURY) και από το τηλεοπτικό κοινό σε ποσοστά 50% αντίστοιχα. Η γαλλόφωνη επιτροπή αποτελούνταν από τους: Christophe WillemVitaa και André Manoukian, οι οποίοι όμως είχαν μόνο συμβουλευτικό ρόλο.

Οι 8 φιναλίστ του μεγάλου τελικού με τα τραγούδια τους είναι οι εξής

1. Bilal Hassani – Roi – live εμφάνιση SF1

2. Seemone –  Tous les deux – live εμφάνιση SF2

3. Emmanuel Moire – La promesse – live εμφάνιση SF2

4. Chimène Badi –   Haut – live εμφάνιση SF1

5. The Divaz – La voix d’Aretha – live εμφάνιση SF2

6. Silvàn Areg –  Allez leur dire – live εμφάνιση SF1

7. Doutson– Sois un bon fils – live εμφάνιση SF2

8. Aysat –  Comme une grande – live εμφάνιση SF1

Οι φιναλίστ του πρώτου ημιτελικού!
Οι φιναλίστ του δεύτερου ημιτελικού!

Τα covers που θα παρουσιάσουν οι φιναλίστ απόψε είναι τα ακόλουθα:

  • Bilal Hassani – Fuego (Ελένη Φουρέιρα, Κύπρος 2018)
  • Aysat – Fairytale (Alexander Rybak, Νορβηγία 2009)
  • Chimène Badi – Ne Partez Pas Sans Moi (Celine Dion, Ελβετία 1988)
  • Silvàn Areg – Le Dernier Qui a Parlé (Amina Annabi, Γαλλία 1991)
  • Seemone – L’oiseau et L’enfant (Marie Myriam, Γαλλία 1977)
  • Doutson – J’ai Cherché (Amir, Γαλλία 2016)
  • Emmanuel Moire – Euphoria (Loreen, Σουηδία 2012)
  • The Divaz – Waterloo (ABBA, Σουηδία 1974)

To αποτέλεσμα του τελικού θα κριθεί κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά 50% από μία διεθνή κριτική επιτροπή. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου 10 χωρών

Guest της βραδιάς θα είναι η μικρή Angélina Nava που εκπροσώπησε τη Γαλλία στην Junior Eurovision 2018 με το τραγούδι “Jamais sans toi” και κατέκτησε την 2η θέση με 203 βαθμούς!


H διεθνής κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους:
  • Αλβανία – Rona Nishliu (εκπρόσωπος της Αλβανίας στη Eurovision 2012)
  • Λευκορωσία – Olga Salamakha (επικεφαλής της αποστολής της Λευκορωσίας, παραγωγός της JESC 2018)
  • Κύπρος– Άλεξ Παναγή (εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision 1995, 2000, Καθηγητής Φωνητικής)
  • Γερμανία – Christoph Pellander (επικεφαλής της αποστολής της Γερμανίας)
  • Ιρλανδία – Michael Kealy (επικεφαλής της αποστολής της Ιρλανδίας)
  • Ισραήλ – Doron Medalie (συνθέτης των συμμετοχών του Ισραήλ 2015, 2016, 2018)
  • Ιταλία – Nicola Caligiore (επικεφαλής της αποστολής της Ιταλίας)
  • Ρωσία – Ekaterina Orlova (επικεφαλής της αποστολής της Ρωσίας )
  • Ισπανία – Beatriz Luengo (τραγουδίστρια, χορεύτρια, κωμικός)
  • Ελβετία – Reto Peritz (επικεφαλής της αποστολής της Ελβετίας)

Η γαλλόφωνη κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους:

  • Christophe Willem – τραγουδιστής
  • Vitaa – τραγουδίστρια και συνθέτης
  • André Manoukian – τραγουδιστής της jazz

H επιτροπή αυτή δεν είχε δικαίωμα ψήφου σε καμία από τις προηγούμενες live βραδιές, έτσι ούτε κι απόψε. Είναι καθαρά συμβουλευτικός ο ρόλος της. Επομένως, θα κρίνει αλλά δε θα μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Κεντρικός παρουσιαστής της βραδιάς του τελικού Destination Eurovision 2019 θα είναι ο ταλαντούχος Garou!

Ο μεγάλος τελικός του Destination Eurovision 2019 θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ στις 22:00 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε είτε στα κανάλια France 2 και TV5Monde μέσω τηλεόρασης είτε στη live μετάδοση της σελίδας Eurovision France εδώ.

Εσείς ποιο τραγούδι προτιμάτε;

ΨΗΦΙΣΤΕ στο poll του OGAE Greece! 

[Λήξη ψηφοφορίας στις 20:00]

Ποιο τραγούδι θέλετε να εκπροσωπήσει την Γαλλία στο Τελ Αβίβ;

 

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για να μην χάνετε τις εξελίξεις!

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα τραγούδια δεν είναι και να τρελαθείς..δεν είναι σαν τα περσινά, από τα οποία σε studio version 5 τουλάχιστον ξεχώριζαν και μπορούσαν να φτάσουν στο top 5 του διαγωνισμού, και μετά τις live εμφανίσεις έμειναν 3 (OK KO -λατρεμένο-, Merci -αδικημένο-, Eva). Δεν θέλω με τίποτα το Roi, παρ’ ότι πιστεύω αυτό θα βγει. Το μήνυμα είναι προφανές, κατανοητό αλλά χιλιοπλασαρισμένο, αλλά με ένα εντελώς μέτριο κλασσικό ποπομπαλαντοτράγουδο δεν αξίζει να προωθηθεί. Θα δώσω την προτίμησή μου στο Tous les deux, το οποίο είναι μελωδικό, ατμοσφαιρικό και catchy, ενώ παράλληλα η τραγουδίστρια φωνάρα μεν ερασιτέχνης δε θα χρειαστεί να κάνει και κάτι τρελό στη παρουσίαση του τραγουδιού, για να αγχωθεί περαιτέρω και να γίνει εμφανής η απειρία της.
    Καλή επιτυχία Γαλλία, συνέχισε να διοργανώνεις ποιοτικούς εθνικούς τελικούς.
    Εσείς ποιο τραγούδι προτιμάτε;

  2. Προσωπική άποψη είναι ότι το “La voix d’Aretha” και το “Allez leur dire” με τις ευρηματικές τους παρουσιάσεις αξίζουν περισσότερο τη νίκη. Εκτός αυτού, είναι αρκετά catchy και στην προκειμένη περίπτωση κάτι που θα μπορούσα να δω τον κόσμο να στηρίζει.

    Παρ’όλα αυτά, μου αρέσουν πολύ και ο Emmanuel Moire και η Chimène Badi και τα τραγούδια τους είναι αρκετά καλά και αξίζουν ένα καλό πλασάρισμα! Ξεκάθαρα θεωρώ ότι η Aysat και ο Doutson δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα (καλύτερα κιόλας για να είμαι ειλικρινής).

    Τώρα όσον αφορά τα 2 φαβορί, συγγνώμη αλλά ξαναζεσταμένο πιάτο στα μικροκύματα είναι ο Bilal. Απλά ένα παιδί που προσπαθεί να μιμηθεί την Conchita με ένα τόσο γλυκανάλατο και ανούσιο τραγούδι. Η ιστορία έχει δείξει ότι τέτοιες απόπειρες ξεκάθαρης αντιγραφής προηγούμενων νικητών δεν έχουν αίσιο τέλος στο διαγωνισμό. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι μπορεί να στηρίζουν τη συγκεκριμένη συμμετοχή αλλά εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ άχρωμο και άοσμο το συγκεκριμένο κομμάτι.

    Σχετικά με τη Seemone, δεν μπορώ να πω ότι πρόκειται για μία άσχημη παρουσία, ωστόσο φαίνεται η απειρία της και θα πρέπει να δουλέψει πολύ σε αυτό τον τομέα για να μην την καταπιεί η σκηνή. Το τραγούδι το βρίσκω ολίγον τι αδιάφορο και βαρετό προσωπικά, ωστόσο δε θα με πειράξει και τόσο αν κερδίσει επειδή είναι τουλάχιστον μία αξιοπρεπέστατη συμμετοχή για τη Γαλλία!

    Bonne chance la France! 😀

  3. Πιστεύω ότι η νίκη θα παιχτεί ανάμεσα στους Seemone-Bilal-Emmanuel … Θέλω να κερδίσει η seemone! Έχει ένα πολύ όμορφο ατμοσφαιρικό και συγκινητικό τραγούδι! Το έχω αγαπήσει! Πάμε Seemone!!!

  4. Δεν τρελαίνομαι για κανένα. Δεν είναι ότι είναι χαμηλής ποιότητας ή έχουν άσχημο ήχο.. νομίζω μάλλον ότι είναι βαρετά.. Ο billal οκ, συμπαθής, με κοινωνικό μήνυμα αλλά δεν θεωρώ ούτε το τραγούδι κάτι ιδιαίτερο, ούτε την ερμηνεία του καλή. Τη seemone τη βρίσκω εξίσου αδιάφορη. Ένα τραγούδι που δεν ειν’ κακό, είναι συναισθηματικο αλλά πολύ flat ενώ και η seemone δεν έχει σκηνικό εκτοπισμα. Θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει. Προσωπικά, κλινω περισσότερο στον Emmanuele Moire, που τουλάχιστον είναι καλός σκηνικά και έχει ένα ενδιαφέρον κομμάτι (αν και δε νομίζω ότι θα κερδίσει) Σε κάθε περίπτωση, δεν τη κόβω για μεγάλα πράγματα φέτος τη Γαλλία. Αν κρίνω δε, ότι και τις χρονιές που είχε καλύτερα κομμάτια δεν πήγε καλά, τη βλέπω πάλι να καταλήγει στη δεξια πλευρά του πίνακα.

  5. Δεν ξέρω πως θεωρείτε ότι η Seemone μπορεί να εκπροσωπήσει μια ολόκληρη χώρα με τόσο απειρία και άγχος που έχει. Και το καλύτερο τραγούδι στον κόσμο να είχε απλά δεν είναι έτοιμη ακόμα για αυτή την σκηνή.
    Όντως το τραγούδι του Μπιλάλ δεν είναι και ότι πιο δημιουργικό και εμπνευσμένο μπορεί να στείλει μια χώρα αλλά είναι ένα πολύ όμορφο μήνυμα το οποίο φαίνεται ότι τον αντιπροσωπεύει και δεν είναι απλά για να πάρει ψήφους από τις καταπιεσμένες κοινότητες όπως προσπάθησαν πολλοί τόσα χρόνια οπότε για εμένα αυτό είναι σίγουρα ένα συν στην όλη του προσπάθεια.
    Το ίδιο θα πω πάνω κάτω και για τον Emmanuel ο οποίος έχει επίσης ένα πολύ δυνατό μήνυμα αποδοχής του εαυτού μας και μιλάει ξεκάθαρα για την προσωπική του ζωή απλά επειδή είναι στα γαλλικά λίγοι θα καταλάβουν στίχους όπως ” je me fais la promesse
    de vivre enfin quand mon cœur bat pour un homme” δηλαδή ” υπόσχομαι στον εαυτό μου τελικά να ζήσω όταν η καρδιά μου χτυπάει για έναν άντρα”. Σκηνικά βέβαια μου άρεσε περισσότερο από του Μπιλάλ που έχουν την ίδια θεματολογία.
    Το allez leur dire είναι αρκετά ευχάριστο, με επίσης ωραίους στίχους που δεν έχουν το κλισέ του έρωτα και δείχνει πως με ελάχιστα χρήματα και πολύ δημιουργικότητα μπορείς να φτιάξεις μια ενδιαφέρουσα σκηνή που θα διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες της βραδιάς.
    Το là haut ανέβηκε στην εκτίμησή μου μετά το live, τα εφέ του δίνουν ότι χρειάζεται για να γίνει από μια απλή ευχάριστη ποπ μπαλάντα σε ένα τραγούδι που θα μπορούσε να σταθεί στην σκηνή της esc αξιοπρεπώς
    Τα υπόλοιπα μου είναι ψιλοαδιάφορα με αποκορύφωμα το sois un bon fils που πραγματικά νιώθω ότι λυρικά είναι μια κακιά αντιγραφή του tous les deux (στην αντίστροφη εκδοχή του) και ψάχνει απεγνωσμένα να καλύψει το καλλιτεχνικό κενό του τραγουδιού με επίκληση στο συναίσθημα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ