ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή του Selectia Nationala 2019!

Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για τον πρώτο ημιτελικό του εθνικού τελικού, το TVR ανακοίνωσε σήμερα την κριτική επιτροπή των 2 ημιτελικών του Selectia Nationala 2019.

Σε κάθε ημιτελικό, η εθνική κριτική επιτροπή (που θα βαθμολογεί με κλίμακα 12-1), θα προκρίνει πέντε τραγούδια για τον τελικό και οι τηλεθεατές θα διαλέγουν ακόμη ένα. Ως διοργανωτής του εθνικού τελικού, το TVR, έχει το δικαίωμα να διαλέξει ένα ακόμη τραγούδι, «wildcard» και έτσι τα τραγούδια στον τελικό ενδέχεται να είναι 13.

Adi Cristescu

Γνωστός συνθέτης στο Ρουμάνικο κοινό, ο Adi Cristescu έχει στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως Mamaia, Eurovision, San Remo και συμμετοχές σε ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές. Σπούδασε μουσική στην πρώτη τάξη του γυμνάσιου “Dinu Lipatti” και ειδικεύεται στο πιάνο, τη μουσική θεωρία και το τραγούδι. Το 1997, ξεκίνησε τη μουσική σε στούντιο παραγωγής και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Elena Gheorghe, Connect-R, Lora, Andreea Balan, Neylini, Marcel Pavel, Ami, Paula Seling, Rafael, Nana κ.λπ. Σήμερα ο Adi έχει τη δική του μπάντα, η οποία δίνει πολλές συναυλίες με ένα ποικίλο ρεπερτόριο.

Mihai Georgescu (Miţă)

Συνθέτης, στιχουργός, σολίστ και δάσκαλος σε μουσική σχολή, ο Mihai Georgescu (Miţă) είναι ο ιδρυτής της μπάντας Bere Gratis. Την 1η Νοεμβρίου 2018, ο καλλιτέχνης γιόρτασε τα 20 χρόνια από την ίδρυση του συγκροτήματος μέσα από μια υπέροχη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής.

Crina Mardare

Η Crina Mardare είναι καθηγήτρια φωνητικής. Ένα μεγάλο μέρος της καριέρας της έλαβε χώρα στο εξωτερικό, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει διάσημα ονόματα και να συνεργαστεί με τραγουδιστές παγκόσμιας κλάσης. Μετά από αυτή την εμπειρία, ίδρυσε μια σύγχρονη μουσική σχολή στη Ρουμανία, “Crina Mardare Music Experience”. Μαζί με τους σπουδαστές της σχολής, άρχισε να συνεργάζεται σε διάφορες συναυλίες καλλιτεχνών στη Ρουμανία.

Andy Platon

Ο Andy Platon είναι συνθέτης, παραγωγός και DJ. Στα 27 του μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εντυπωσιακή διεθνή καριέρα και βραβεία. Το 2012, ο Andy κέρδισε το «LA Music Awards 2012» με το τραγούδι«Starfire» του Βρετανού τραγουδιστή Kris Searle, αλλά είναι επίσης ένας από τους συνθέτες του «Save Me» του Αμερικανού καλλιτέχνη Listenbee που ήταν το soundtrack της διάσημης αμερικανικής σειράς “The Originals”.

Mugurel Vrabete

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ρουμανικής ροκ μουσικής, ο Mugurel Vrabete έγραψε ιστορία με την μπάντα του Holograf, η οποία έχει κυκλοφορήσει 17 άλμπουμ και έχει κάνει χιλιάδες συναυλίες στη Ρουμανία και σε άλλες χώρες. Ο Mugurel Vrabete έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς, ως στιχουργός, συνθέτης, μουσικός και μουσικός παραγωγός, όπως οι Phoenix, Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Laura Stoica, Maria Radu, Jar. Επίσης είναι μέλος της Ένωσης Συνθετών και μουσικολόγων της Ρουμανίας και του Διοικητικού Συμβουλίου UCMR-ADA και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CREDIDAM.

Το κοινό θα έχει στην διάθεση του 30 λεπτά για να ψηφίζει και επιλέξει ένα από τα τραγούδια που θα περάσει στον τελικό. Σε κάθε ημιτελικό, η εθνική κριτική επιτροπή θα προκρίνει πέντε τραγούδια και το κοινό ένα.

Ο πρώτος ημιτελικός θα λάβει μέρος στην πόλη Iasi, στις 27 Ιανουαρίου, ενώ ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει στην πόλη Arad στις 10 Φεβρουαρίου. Ο Μεγάλος Τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Βουκουρέστι, σε μια εκπομπή που θα μεταδοθεί αποκλειστικά από το TVR. Από τον τελικό του Selectia Nationala 2019, θα μάθουμε ποιος θα εκπροσωπήσει την Ρουμανία, στον διαγωνισμό της Eurovision, στο Τελ Αβίβ, τον Μάιο.

Μπορείτε να ακούσετε όλα τα υποψήφια τραγούδια στην παρακάτω playlist:

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Ρουμανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

πηγή: eurovision.tvr.ro

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ