ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Οι συμμετέχοντες και τα τραγούδια του MGP 2019!

Οι φήμες για τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στο Melodi Grand Prix 2019 είχαν εδώ και καιρό φουντώσει με μερικά πολύ γνωστά ονόματα της Νορβηγικής μουσικής σκηνής να θεωρούνταν ως φιναλίστ του εθνικού τελικού της Σκανδιναβικής χώρας για τον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ. Φυσικά, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Νορβηγίας, NRK, δεν επιβεβαίωνε καμία είδηση ή φήμη προκειμένου να αυξήσει την αγωνία αλλά και το ενδιαφέρον για τη σημερινή ημερομηνία, όπου έλαβε χώρα η επίσημη παρουσίαση των καλλιτεχνών αλλά και των τραγουδιών του “MGP 2019”.

Μέσω μιας προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου λοιπόν, ο NRK αποφάσισε να ανακοινώσει τις δέκα επίσημες υποψηφιότητες για την διεκδίκηση του εισιτηρίου για το Tel Aviv. Τη διαδικασία παρουσίασαν οι Kåre Magnus Bergh και Heidi Ruud Ellingsen, οι οποίοι – όπως είναι ήδη γνωστό – θα παρουσιάσουν και τη βραδιά του εθνικού τελικού, στις 2 Μαρτίου 2019 στο Oslo Spektrum.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο “Melodi Grand Prix” είναι:

  1. «Mr. Unicorn»  – D’Sound (Μουσική / Στίχοι: Kim Ofstad, Jonny Sjo, Mirjam Johanne Omdal, Magnus Martinsen, Tormod Martinsen) 
  2. «Hold me down» Carina Dahl (Μουσική / Στίχοι: Ashley Hicklin, Jeroen Swinnen, Pele Loriano, Laurell Barker, Laura Groeseneken) 
  3. «Holla»Anna-Lisa Kumoji (Μουσική / Στίχοι: Ashley Hicklin, Jeroen Swinnen, Maria Broberg) 
  4. «Sing for you»Erlend Bratland (Μουσική / Στίχοι: Erlend Bratland, Arvid Solvang, Nils Egil Brandsæter) 
  5. «The bubble»Adrian Jørgensen (Μουσική / Στίχοι: Jonas McDonnell, Aleksander Walmann, Kjetil Mørland)
  6. «Spirit in the sky»KEiiNO (Μουσική / Στίχοι: Tom Hugo, Fred Buljo, Alexandra Rotan, Henrik Tala, Alex Olsson)
  7. «En livredd mann» – Kjetil Mørland (Μουσική / Στίχοι: Kjetil Mørland)
  8. «Feel» – Ingrid Berg Mehus (Μουσική / Στίχοι: Ingrid Berg Mehus, Bjørnar Hopland, Anthony Modebe)
  9. «Fake it»Hank Von Hell (Μουσική / Στίχοι: Hank von Hell, Andreas Werling) 
  10. «We try» – Chris Medina (Μουσική / Στίχοι: Chris Medina, Jason Gill, Tormod Løkling, Julimar Santos)

Ακούστε τις 10 υποψήφιες συμμετοχές εδώ 

Ανάμεσα στη λίστα με τους υποψήφιους συναντάμε γνωστά ονόματα όπως αυτό του Kjetil Mørland. Ο Mørland εκπροσώπησε την Νορβηγία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2015, σε συνεργασία με την Debrah Scarlett. Η συμμετοχή τους “A Monster Like Me” έφτασε μέχρι την 8η θέση του Τελικού και κατάφερε να γίνει μία από τις πιο αγαπητές στο κόσμο μπαλάντες στην ιστορία του θεσμού. Ακόμη ένα γνωστό στην οικογένεια της Eurovision όνομα είναι αυτό του 26χρονου Adrian Jørgensen, ο οποίος μπορεί ακόμη να μην έχει καταφέρει να σηκώσει το βαρύ φορτίο της ίδιας της εκπροσώπησης της χώρας, όμως το 2017 συμμετείχε στον διαγωνισμό κάνοντας φωνητικά στην συμμετοχή της Νορβηγίας “Grab the moment”. Εδώ, αξίζει να αναφερθεί, ότι οι δύο αυτοί καλλιτέχνες φέτος έχουν ένα κοινό σημείο – πέρα από τις συμμετοχές τους στον εθνικό τελικό. Ο Kjetil Mørland, πέρα από την δική του συμμετοχή, τόσο ως ερμηνευτής όσο και ως τραγουδοποιός, βρίσκεται στην συνθετική ομάδα και του τραγουδιού του Adrian Jørgensen, αφού είναι ο ένας από τους δημιουργούς του «The bubble»! 

Πέρα από αυτούς τους δύο καλλιτέχνες, αρκετοί άλλοι από την τελική δεκάδα του “MGP 2019” έχουν βρεθεί ξανά στον εθνικό τελικό στο παρελθόν. Η Carina Dahl πραγματοποιεί φέτος την 3η της προσπάθεια για τη Eurovision αφού συμμετείχε άλλες δύο φορές στο παρελθόν ξανά στο “Melodi Grand Prix”, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί από τους Ημιτελικούς γύρους στον Τελικό. Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το “Guns and Boys” το 2011 ενώ η δεύτερη το “Sleepwalking” το 2013. Ο Erlend Bratland συμμετείχε με επιτυχία στο “MGP 2015”. To τραγούδι του “Thunderstruck” είχε καταφέρει να αγαπηθεί από μεγάλη μερίδα του κοινού, όμως στο βαθμολογικό κομμάτι δεν κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για τη Eurovision, τερματίζοντας στην 2η θέση του εθνικού τελικού. 

Υπενθυμίζουμε ότι η τελική επιλογή θα προκύψει σε συνδυαστική ψηφοφορία κοινού και διεθνούς επιτροπής. 

Η  Νορβηγία συμμετείχε στην Eurovision 2018 με τον Alexander Rybak και το τραγούδι «That’s how you write a song». Η συμμετοχή, στον Τελικό του διαγωνισμού, τερμάτισε στην 15η θέση έχοντας συγκεντρώσει 144 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον εθνικό τελικό της Νορβηγίας για τη Eurovision 2019. 

[Πηγή: NRK / Φωτογραφίες: Julie Maria Naglestad/NRK]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενταξει σχετικά καλό το επίπεδο!!! Όχι τραγούδια για νίκη μεν αλλά υπάρχουν τραγούδια τα οποία μπορούν να πάνε καλά στο τέλ αβιβ!! Αυτά που ξεχώρισα είναι: 1-Spirit in the sky 2-En livredd Mann από τον αγαπημένο μου Morland 3-Hold me now

  2. Γενικά καλό επίπεδο. Προσωπικά, ξεχώρισα με διαφορά το “feel” (που μ’ άρεσε πάρα πολύ) Κατόπιν, το “mr unicorn” και το “spirit in the sky” που είναι κοντά στα ακούσματα μου και γενικά τα θεωρώ σύγχρονους ήχους. Σε μπαλάντες, μόνο το “en livredd mann”. Οι υπόλοιπες βαρετες.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ