ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Απόψε το δεύτερο προκριματικό show του “Eurovizijos 2019”!

Ο εθνικός τελικός της Λιθουανίας “Eurovizijos 2019” ξεκίνησε, και ήδη πραγματοποιήθηκε το πρώτο από τα τέσσερα προκριματικά show του διαγωνισμού, από το οποίο προκρίθηκαν έξι καλλιτέχνες για τα ημιτελικά, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Απόψε θα προβληθεί το δεύτερο προκριματικό show, στο οποίο θα διαγωνισθούν δεκατρείς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν live τα τραγούδια τους ενώπιον της τριμελούς κριτικής επιτροπής. Παρουσιαστές του show θα είναι, φυσικά, η Gabriele Martirosianaite και ο Giedrius Masalskis

Η αποψινή εκπομπή έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί, ενώ η τριμελής επιτροπή που βαθμολόγησε τους συμμετέχοντες στο show αυτό αποτελείται από τους Ramūnas Zilnys, Giedrė Kilčiauskienė και Rasa Bubulytė.

Η βαθμολογία της κριτικής επιτροπής είχε ως εξής:

  1. Justina Budaitė-Juna – “Strength of A Woman” – 12 βαθμοί
  2. Edgaras Lubys – “To The Sky” – 10 βαθμοί
  3. Lukas Bartaška – “River of Hope” – 8 βαθμοί
  4. Paola Hart – “I’ll Be Alright” – 8 βαθμοί
  5. Emilija Gogolytė – “Riddle” – 6 βαθμοί
  6. Gražvydas Sidiniauskas – “Another Movie” – 5 βαθμοί
  7. Giedrius Nakas – “Klaidos” (Mistakes) – 4 βαθμοί
  8. Original Copy – “Power of Sounds” – 3 βαθμοί
  9. Justina Žukauskaitė – “Hit Me Harder” – 2 βαθμοί
  10. Donata & BingBang – “Doing The Loop” – 1 βαθμός
  11. Tiramisu – “The Smell of Your Eyes” – 0 βαθμοί
  12. BANZZZAI – “I Don’t Care” – 0 βαθμοί
  13. Valdas Lacko – “Dare” – 0 βαθμοί

Απόψε, μετά την ψηφοφορία και του κοινού, θα αναδειχθούν τα 6 τραγούδια που θα περάσουν στους ημιτελικούς του Eurovizijos 2019. Υπενθυμίζουμε ότι η τελική βαθμολογία θα προκύψει κατά αναλογία 50:50 από τις δυο αυτές ψηφοφορίες, επιτροπής και κοινού δηλαδή.

➡ Το αποψινό show μπορείτε να το παρακολουθήσετε στις 21:00 ώρα Ελλάδος live ΕΔΩ.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Λιθουανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή: LRT]


Η Ιστορία της Λιθουανίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • H Λιθουανία ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό το 1994, με πρώτο εκπρόσωπο τον Ovidijus Vyšniauskas η συμμετοχή του οποίου όμως κατέληξε στην τελευταία θέση με μηδέν βαθμούς!
  • Έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα, η χώρα επέστρεψε στον διαγωνισμό το 1999 με εκπρόσωπο την Aistė και το παραδοσιακό «Strazdas» (20η θέση).
  • Έκτοτε, η Λιθουανία συμμετέχει κάθε χρόνο μετρώντας μόλις δύο απουσίες: το 2000 και το 2003.
  • Συνολικά έχει 19 συμμετοχές, με 13 παρουσίες σε Μεγάλο Τελικό.
  • Η υψηλότερη θέση στην οποία έχει βρεθεί ποτέ Λιθουανική συμμετοχή είναι η 6η στον τελικό της Eurovision 2006 στην Αθήνα με το χιουμοριστικό «We are the winners» σε ερμηνεία των LT United.
  • Στον φετινό διαγωνισμό, η χώρα τερμάτισε στην 12η θέση του τελικού με την Ieva Zasimauskaitė και την τρυφερή μπαλάντα της «When we’re old». , έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 181 βαθμούς.
  • Τους περισσότερους βαθμούς της συνολικά τους έχει δώσει σε Λετονία, Ουκρανία και Γεωργία, ενώ στους Τελικούς προτιμά την Ρωσία, την Ουκρανία και τη Σουηδία.
  • Αντιθέτως, τους περισσότερους βαθμούς τους έχει λάβει από Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Λετονία!

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα στο δρόμο για την επιλογή της φετινής συμμετοχής της Λιθουανίας!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ