ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Η Andrea Demirović μιλά αποκλειστικά στον OGAE Greece!

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Μαυροβούνιο θα επιλέξει και φέτος την συμμετοχή του για τη Eurovision μέσω του εθνικού τελικού του “Montevizija 2019”. Με το που ανακοινώθηκαν οι πέντε υποψήφιοι για το Tel Aviv καλλιτέχνες από πλευράς του Μαυροβουνίου, οι φίλοι του θεσμού της Eurovision ξεχώρισαν μεμιάς το όνομα της Andrea Demirović καθότι η νεαρή ερμηνεύτρια υπήρξε εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό του 2009. Δέκα χρόνια μετά, και πιο ώριμη όπως μας λέει, η Demirović προσπαθεί ξανά να βρεθεί στη σκηνή του διαγωνισμού συμμετέχοντας στον εθνικό τελικό της χώρας της με το τραγούδι «Ja sam ti san».

Ο OGAE Greece συνομίλησε με την ίδια και εξασφάλισε για τους αναγνώστες του site του μια αποκλειστική συνέντευξη μέσα από την οποία η αγαπητή τραγουδίστρια από το Μαυροβούνιο εξηγεί τους λόγους που θέλει να επιστρέψει στη Eurovision, το τι έκανε μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια και το πόσο έχει αλλάξει η ζωή της μετά τον διαγωνισμό του 2009.

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφία: Miodrag Marković

OGAE Greece: Andrea, αρχικά συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου στο Montevizija 2019, χάρη στην οποία κάνουμε τώρα αυτή τη συνέντευξη! 

Andrea Demirović: Ευχαριστώ πολύ! Η ευχαρίστηση είναι δική μου!

O.G.: Μίλησε μας για σένα, για την καριέρα σου…

A.D.: Λοιπόν, από την εμφάνισή μου στην Eurovision πριν από 10 χρόνια και μετά, δούλεψα πολύ για τον εαυτό μου ομολογώ. Ολοκλήρωσα βασικές και εξειδικευμένες σπουδές στη Μουσική Ακαδημία, ξεκίνησα να δουλεύω ως καθηγήτρια μουσικής στη σχολή της πόλης μου, συνεργάζομαι φωνητικά με τη μπάντα μου, στον τομέα της τζαζ και τελικά τόλμησα να συμμετάσχω στη διαδικασία δημιουργίας των τραγουδιών μου ως συνθέτρια, κάτι που σημαίνει πολλά για μένα.

O. G.: Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο θέλεις να εκπροσωπήσεις ξανά το Μαυροβούνιο στη Eurovision;

A. D.: Η Eurovision έχει μια γοητεία που κυριεύει τη μνήμη για πάντα. Ένιωσα ότι χρειάζομαι το επίπεδο της γοητείας και του επαγγελματισμού που προσφέρει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός στους συμμετέχοντες της. Φυσικά, ο κυριότερος λόγος είναι ότι προέκυψε ένα δυνατό τραγούδι, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, αξίζει την προσοχή του κοινού της Eurovision.

O. G.: Τι σημαίνει ο διαγωνισμός της Eurovision για εσένα;

A. D.: Λαμβάνοντας υπόψη ότι οπουδήποτε και αν δώσω συνέντευξη, μαζί με το όνομά μου λέω ότι ήμουν εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου στην Eurovision, φαίνεται ότι αυτή είναι η δική μου ταυτότητα!

O. G.: Πώς ήταν η εμπειρία σου από τη συμμετοχή σου το 2009;

A. D.: Ήμουν πολύ νέα σε αυτή τη μεγάλη σκηνή. Θυμάμαι ότι ήμουν πολύ ενθουσιασμένη, αλλά θυμάμαι επίσης τα συναισθήματα της τεράστιας ευθύνης. Θυμάμαι το άγχος που υπήρχε στην ομάδα εκείνη την εποχή, αλλά παρ ‘όλα αυτά, ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για μένα.

O. G.: Θα μπορούσες να μας πεις μερικά πράγματα για το τραγούδι σου «Ja sam ti san»; Πως θα το περιέγραφες;

A. D.: Το τραγούδι είναι σκοτεινό, αλλά δυναμικό. Ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό τραγούδι, εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα τραγούδια που εκπροσώπησαν το Μαυροβούνιο στη Eurovision. Σίγουρα το κοινό θα νιώσει ευχάριστα και πιστεύω ότι αυτοί που τους αρέσουν οι σημερινές επιτυχίες του MTV θα τους αρέσει.

O. G.: Έχεις κατασταλάξει στο πως θα είναι η εμφάνισή σου στο Montevizija 2019;

A. D.: Θα κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ να κάνω, ώστε η παρουσίαση να μην είναι βαρετή. Ο Zoran Markovic Zonjo, ο οποίος έχει μια ενδιαφέρουσα ιδέα για την παρουσίαση, αλλά και για το βίντεο που θα γυρίσουμε, ανεξάρτητα από το αν το τραγούδι θα είναι στη Eurovision ή όχι, θα το φροντίσει αυτό. Επίσης, ο ίδιος έχει εμπειρία από τον διαγωνισμό καθώς είχε σχεδιάσει το video αλλά και την εμφάνιση της συμμετοχής «Who See» με την Nina Žižić το 2013. Για την εμφάνισή μου, ο διάσημος και ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας Lazar Ilic θα είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός φορέματος σύμφωνα με το σενάριο της παρουσίασης.

O. G.: Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι της Eurovision;

A. D.: Δεν θα πάω πολύ παλιά… Εντυπωσιάστηκα με το “Euphoria” της Loreen.

O. G.: Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Σου αρέσει η ελληνική μουσική; Ποια είναι η αγαπημένη σου ελληνική συμμετοχή στη Eurovision;

A. D.: Ναι, επισκέφθηκα την Ελλάδα στην περιοδεία για την προώθηση της συμμετοχής του 2009 και, σκεπτόμενη εκείνη τη χρονιά, θα απαντήσω πως η αγαπημένη μου ελληνική συμμετοχή στη Eurovision είναι το “This is our night” με το Σάκη Ρουβά.

O. G.: Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη, θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στα μέλη του OGAE Greece και στους fans της Eurovision;

A. D.: Μου αρέσει πολύ το φετινό σύνθημα της Eurovision – Dare To Dream (Τολμήστε να ονειρευτείτε)! Δεν θα προσθέσω τίποτα περισσότερο σε αυτό!

O. G.: Andrea, σε ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη! Καλή επιτυχία στο Montevizija 2019!

A. D.: Σας ευχαριστώ και πάλι και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Χαιρετισμούς από το Μαυροβούνιο!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ την Andrea Demirović για αυτήν την πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε και να της ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην επαγγελματική αλλά προσωπική της ζωή!

Για ακόμα περισσότερες συνεντεύξεις μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] …την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε πριν από μερικές ημέρες η υποψήφια για φέτος και εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου το 2009 Andrea Demirović αποκλειστικά στον Ιωάννη Δανιήλ και τον OGAE Greece κάνοντας κλικ ΕΔΩ!  […]

  2. […] …την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε πριν από μερικές ημέρες η υποψήφια για φέτος και εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου το 2009 Andrea Demirović αποκλειστικά στον Ιωάννη Δανιήλ και τον OGAE Greece κάνοντας κλικ ΕΔΩ!  […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ