ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Το YLE ανακοίνωσε την παρουσιάστρια του UMK 2019!

Ο εθνικός τελικός της Φινλανδίας, Uuden Musiikin Kilpailu 2019 (UMK), θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου. Το κρατικό κανάλι YLE, όπως και πέρυσι, έχει προγραμματίσει ανάθεση σε καλλιτέχνη ενώ μέσα από το UMK 2019, θα επιλεχθεί το τραγούδι που θα ερμηνεύσει τελικά στο Τελ Αβίβ, ο εκπρόσωπος της χώρας.

Ο φινλανδικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός YLE ανακοίνωσε σήμερα επισήμως ότι η Krista Siegfrids θα είναι αυτή που θα παρουσιάσει τον εθνικό τελικό! Η χαριτωμένη τραγουδίστρια επιστρέφει στο UMK, αυτή τη φορά όμως με τελείως διαφορετικό ρόλο! Το 2013 ήταν αυτή που κέρδισε τον εθνικό διαγωνισμό εκπροσωπώντας τελικά την Φινλανδία στη Eurovision, με το τραγούδι της “Marry Me”. Η συμμετοχή είχε τερματίσει στην 24η θέση στον τελικό.

Η Φινλανδία πρόκειται να αποκαλύψει τον εκπρόσωπο για την Eurovision 2019 στις 29 Ιανουαρίου 2019 σε προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου. Επιπλέον, την ίδια μέρα, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός θα επιβεβαιώσει τον χώρο διεξαγωγής του UMK 2019.

Μετά από τον διαγωνισμό του περασμένου έτους, το UMK θα παρουσιάσει μόνο έναν καλλιτέχνη που θα ερμηνεύσει διάφορα τραγούδια. Ο Anssi Autio, παραγωγός του εθνικού τελικού, δήλωσε πως με την απευθείας ανάθεση σε έναν καλλιτέχνη, έχουν την ευκαιρία να εστιάσουν και να επενδύσουν περισσότερο στην παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών που καλείται να ερμηνεύσει ο επιλεγμένος καλλιτέχνης. Αυτό ήταν και το βασικότερο κριτήριο που οι υπεύθυνοι του τελικού επέλεξαν να κινηθούν στους δρόμους που βάδισαν και το 2018.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Φινλανδία πάντα επέλεγε τον εκπρόσωπό της για το διαγωνισμό της Eurovision μέσω εθνικού τελικού, που τα τελευταία χρόνια έχει την ονομασία UMK. Πέρυσι το YLE, έκανε την έκπληξη, κάνοντας ανάθεση στη Saara Aalto. Ο εθνικός τελικός έλαβε χώρα παραδοσιακά με σκοπό την επιλογή της τελικής συμμετοχής. Με τρία τραγούδια να διεκδικούν το εισιτήριο, τελικά αυτό που τα κατάφερε δεν ήταν άλλο από το «Monsters» με το οποίο τελικά η δημοφιλής ερμηνεύτρια από την Φινλανδία, εκπροσώπησε τη χώρα στον 63ο διαγωνισμό της Eurovision. Παρά τις μεγάλες προσδοκίες ωστόσο, η συμμετοχή τερμάτισε στη χαμηλή 25η θέση του τελικού έχοντας συγκεντρώσει μόλις 46 βαθμούς.

Πηγή: twitter umk, YLE

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ