ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ολοκληρώνεται η δεκάδα του «Eurovision – Australia Decides»!

Σήμερα 18 Ιανουαρίου 2019, το SBS, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αυστραλίας, με μία ανακοίνωσή του, ολοκληρώνει τη λίστα της τελικής δεκάδας για τον πρώτο εθνικό τελικό που διοργανώνει για λογαριασμό της Eurovision βάζοντας τέλος στα αμέτρητα σενάρια που ήθελαν “μέσα στο παιχνίδι” πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως αυτά της Delta Goodrem, του Ricki-Lee Coulter, των The Presets αλλά και των ιδιαίτερα γνωστών και αγαπητών ανά την υφήλιο 5 Seconds of summer!

Τρία ακόμη ονόματα λοιπόν, έρχονται να συναντήσουν τα ήδη επτά που έχουν ανακοινωθεί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα για να αποτελέσουν τις τελικές υποψηφιότητες για το Tel Aviv.

Ο λόγος για τους Alfie Arcuri, Ella Hooper και Tania Doko τους οποίους θα γνωρίσουμε καλύτερα στις παρακάτω παραγράφους!

https://www.facebook.com/SBSEurovision/videos/2576890572635204/

 

Alfie Arcuri 

O Alfie Arcuri γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1988 στο Central Coast της Αυστραλίας. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2016 όταν έλαβε μέρος στο talent show “The Voice Australia”. Υπό την σωστή καθοδήγηση της coach του, Delta Goodrem, κατάφερε στα lives shows να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί από το κοινό μέχρι που στον γύρο του Μεγάλου Τελικού κέρδισε τη πρώτη θέση! Ο πρώτος του δίσκος “Zenith” κυκλοφόρησε μέσα από την Universal Music Australia τον Ιούλιο του 2016, φτάνοντας γρήγορα στο #5 των ARIA Charts!

Σχετικά με την ανακοίνωση της συμμετοχής του, ο 31χρονος καλλιτέχνης δήλωσε:

Είναι τιμή μου να αποτελώ μέρος σε έναν διαγωνισμό που γιορτάζει και αγκαλιάζει τη μουσική και την διαφορετικότητα. Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι συμπορεύομαι σ’ αυτό το ταξίδι με καταξιωμένους καλλιτέχνες της χώρας μου! Στην αρχή είναι τρομακτικό το συναίσθημα, αλλά σίγουρα μετέπειτα γίνεται πιο ενθουσιαστικό!”

Ella Hooper 

H Ella Hooper γεννήθηκε στην Victoria της Αυστραλίας στις 30 Ιανουαρίου 1983. Εκπροσωπεί τα rock, indie pop και country είδη μουσικής ενώ από το 1996 αποτελεί τη βασική φωνή του συγκροτήματος Killing Heidi, που ίδρυσε η ίδια με τον αδερφό της Jesse. Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται πολλά βραβεία και διακρίσεις ενώ εκτός από τραγουδίστρια, η ίδια εργάζεται και ως ραδιοφωνική παραγωγός.

Σε δηλώσεις της, η Ella Hooper τόνισε:

Είναι πολύ συναρπαστικό να συμμετέχω σε οτιδήποτε είναι πρώτο στο είδος του, όπως είναι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός. Με το καιρό, ενθουσιάζομαι όλο και περισσότερο με τη Eurovision και θεωρώ πως το 2019 είναι το κατάλληλο timing για μένα. Ευελπιστώ να φέρω λίγη παραδοσιακή rock ‘n’ roll ενέργεια με μία εμφάνιση που θέλω να κάνω σε ένα pop κομμάτι με τρομερό μήνυμα!”

Tania Doko

H Tania Doko είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα της μουσικής σκηνής της Αυστραλίας. Γεννημένη στις 7 Μαΐου 1974 στη Μελβούρνη, η Doko υπηρετεί με επιτυχία την Χορευτική/Ηλεκτρονική μουσική. Είναι μέλος του συγκροτήματος Bachelor Girl από το 1992. Το 1999 το συγκρότημά της κέρδισε το βραβείο “Producer of the Year” στα ARIA Awards ενώ την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιοι σε άλλες δύο κατηγορίες: “Breakthrough Artist – Album” και “Best Pop Release”. Εδώ και καιρό, μοιράζει τον χρόνο της – για επαγγελματικούς λόγους – μεταξύ Αυστραλίας και Σουηδίας.

Με τη σειρά της, η Tania Doko είπε και αυτή δυο λόγια για την συμμετοχή της στον εθνικό τελικό της Αυστραλίας!

Είναι από αυτές τις στιγμές που δεν τις έχεις προγραμματίσει πως θα έρθουν στην καριέρα σου. Όμως την αγκαλιάζω έχοντας το συναίσθημα του ενθουσιασμού και της περιπέτειας. Ως τραγουδοποιός θα συμμετέχω στην δημιουργία της συμμετοχής μου και αυτό θα είναι αυτό που λέμε το… κερασάκι στη τούρτα!”

Υπενθυμίζουμε ότι ο εθνικός τελικός της Αυστραλίας για την Eurovision 2019 θα διεξαχθεί στο “Gold Coast Convention and Exhibition Centre” της περιοχής Gold Coast στις 9 Φεβρουαρίου 2019 υπό την ονομασία «Eurovision – Australia Decides» και με κεντρικούς παρουσιαστές τους Myf Warhurst και Joel Creasey. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Την αρχή θα κάνει το “Jury Vote Show” όπου οι υποψηφιότητες θα βαθμολογηθούν από την ειδική κριτική επιτροπή ενώ η 2η φάση θα περιλαμβάνει τις επίσημες παρουσιάσεις των δέκα υποψήφιων συμμετοχών για το κοινό. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τη ψηφοφορία του κοινού και φυσικά την ανακοίνωση του τελικού νικητή. Η πρώτη φάση θα λάβει χώρα στις 8 Φεβρουαρίου 2019 ενώ οι φάσεις 2 και 3 θα διεξαχθούν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, με το SBS να μεταδίδει ζωντανά το show στους δέκτες του. 

Η τελική δεκάδα έχει ως εξής: 

  • Alfie Arcuri
  • Ella Hooper
  • Tania Doko
  • Courtney Act
  • Leea Nanos
  • Aydan Calafiore
  • Sheppard
  • Kate Miller-Heidke
  • Electric Fields
  • Mark Vincent

Με το SBS να επιβεβαιώνει τις τις συμμετοχές των Aydan και Leea Nanos, «Dust» και «Set me free» αντίστοιχα, πλέον στη διαθεσιμότητα του κοινού είναι οι έξι από τα δέκα συνολικά υποψήφιες συμμετοχές. 

Αναλυτικά:

  1. “Fight for love” – Courtney Act
  2. “2000 and Whatever” – Electric Fields
  3. “This is not the end” – Mark Vincent
  4. “Dust” – Aydan
  5. Set me free – Leea Nanos
  6. “To Myself” – Alfie Arcuri 

Οι ανακοινώσεις αυτές μας αφήνουν στην αναμονή για τις υπόλοιπες τέσσερις από τις δέκα συνολικά συμμετοχές του εθνικού τελικού, για τις οποίες θα έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες σε λίγες ημέρες.

Έως τότε, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον εθνικό τελικό της Αυστραλίας για φέτος, «Eurovision – Australia Decides 2019»! 

Πηγή: SBS Australia 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ