Είναι επίσημο! Με την Katerine Duska στο Τελ Αβίβ!

Ο κύβος ερρίφθη! Η Ελληνοκαναδή ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Katerine Duska είναι -και επίσημα πια- η εκπρόσωπος της Ελλάδας μας στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision (Eurovision 2019), που θα φιλοξενηθεί τον προσεχή Μάιο στο Τελ Αβίβ. Αξίζει να αναφερθεί πως η χώρα μας φέτος, συμπληρώνει 40 συμμετοχές στον εν λόγω θεσμό!

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, στις 21:45. Την ανακοίνωση έκανε ο κύριος Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Έργου για την συμμετοχή της Ελλάδας στο φετινό διαγωνισμό, ο οποίος παρευρέθηκε ζωντανά στο studio διαβάζοντας το επίσημο Δελτίο Τύπου της κρατικής τηλεόρασης. 

Παρούσα, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ήταν και η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Katerine Duska η οποία έκανε τις πρώτες επίσημες δηλώσεις της αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός της ως τη φετινή εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με όλα όσα δήλωσε η νεαρή Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, η πρόταση εκ μέρους της ΕΡΤ ήταν κάτι που η ίδια δεν περίμενε, όμως την εξέπληξε ευχάριστα καθότι προήλθε από μία ομάδα πολύ αξιόλογων ανθρώπων.  Η Katerine Duska θεωρεί ιδιαίτερα κολακευτικό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα η οποία έχει για φέτος αναλάβει το εγχείρημα της Eurovision στην Ελλάδα, την εμπιστεύτηκε τόσο σαν ερμηνεύτρια όσο και σαν δημιουργό του τραγουδιού και αποκάλυψε επίσημα ότι η ίδια είναι η συνθέτης και στιχουργός του αγγλόφωνου τραγουδιού με το οποίο θα λάβει μέρος η χώρα μας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019. Συγκεκριμένα, η Katerine Duska αποκάλυψε ότι αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Λονδίνο για την ολοκλήρωση της ηχογράφησης και της παραγωγής του τραγουδιού, μαζί με τον συνεργάτη της Leon of Athens.

Σχετικά με την συμμετοχή της στον διαγωνισμό, η φετινή εκπρόσωπός μας δήλωσε πως δεν ήταν κάτι που το είχε σκεφτεί παλαιότερα, ωστόσο της αρέσει και σέβεται το γεγονός πως μία τέτοια πλατφόρμα όπως αυτή του διαγωνισμού της Eurovision αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Τέλος, δήλωσε πως όλο αυτό που ζει τώρα είναι πολύ συναρπαστικό.

Ακολουθεί το επίσημο Δελτίο Τύπου, όπως αυτό στάλθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ.

ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΟΥΣΚΑ Η ΕΡΤ ΣΤΗ EUROVISION 2019

Η ερμηνεύτρια Κατερίνα Ντούσκα (Katerine Duska) θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στη φετινή, 64η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου 2019.

Η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιστορία της Eurovision και της συμμετοχής της ΕΡΤ σ’ αυτήν όπως και τον διεθνή χαρακτήρα του μουσικού αυτού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού υψηλών προδιαγραφών και ανταγωνισμού, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της κας. Κατερίνας Ντούσκα.

Η Ομάδα Εργασίας θεωρεί ότι η κα. Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται.

Ποια είναι η Katerine Duska

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς,  η Katerine σπούδασε κλασική κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία και τραγούδησε υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής της, Ελένης Μελισσίδη, η οποία την εξέθεσε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής.

Σπούδασε και ερμήνευσε άριες και lieder των Verdi, Mozart και Schubert καθώς και ένα πιο μοντέρνο ρεπερτόριο. Ωστόσο, οι πιο σύγχρονες επιρροές φαίνεται να έχουν μια πιο ιδιαίτερη θέση στη καρδιά της.

Άρχισε να πειραματίζεται με τη σύνθεση όταν, έφηβη πια, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να συνειδητοποιήσει τελικά ότι η μουσική ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά.

Πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013, μέσα από την επιτυχία της “One In A Million”. Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε από τη Minos EMI/ Universal ο πρώτος, ολοκληρωμένος δίσκος της με τίτλο “EMBODIMENT”, με τραγούδια σε στίχους και μουσική της ίδιας.

Συχνά η φωνή της συγκρίνεται με αυτή της Amy Winehouse και της Adele. Ο πιο μπάσος τόνος της μας ταξιδεύει στις μαύρες φωνές περασμένων δεκαετιών με τις μουσικές επιρροές της να πηγάζουν από πιο σύγχρονους καλλιτέχνες όπως Lykke Li, Banks και Jessie Ware.

Στο πρώτο της άλμπουμ “EMBODIMENT”, η Katerine Duska αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο, ακολουθώντας indie-pop, neo-soul και soulful pop μονοπάτια. Ένα άλμπουμ που είναι ακραία γοητευτικό και αντάξιο οποιασδήποτε νέας φωνής της Ευρώπης.

Το “One in a million” και το cover του “Do I wanna know” των Arctic Monkeys’ έγιναν πολύ γνωστά, ξεπερνώντας τα 2 εκατομμύρια views στο Youtube.

Το 2018 το single της “Fire Away” επιλέχθηκε για την επίσημη τηλεοπτική διαφημιστική εκστρατεία «Nescafe Canada».

Έχει τραγουδήσει στον Κήπο του Μεγάρου, όπου τον Ιούλιο του 2014 μοιράστηκε τη σκηνή με την Κατερίνα Πολέμη. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μοιράστηκε την ίδια σκηνή με το νέο της μουσικό σχήμα και μαζί με τον Σουηδό τραγουδοποιό και τραγουδιστή Albin Lee Meldau σύστησαν στο κοινό έναν φρέσκο και πιο ηλεκτρονικό ήχο.

Η Katerine Duska έχει συνεργαστεί και έχει εμφανισθεί επί σκηνής με τους LP, Tom Baxter, Yasmine Hamdan, Oddisee, Kadebostany ενώ έχει εμφανιστεί σε γνωστούς χώρους και δημοφιλή φεστιβάλ ανά την Ευρώπη, όπως στο The O2 Academy London, το Φεστιβάλ Rockwave, το Ίδρυμα Πολιτιστικού Κέντρου Σταύρος Νιάρχος , το Μέγαρο Μουσικής και το παγκόσμιο φεστιβάλ Sofarsound’s / Amnesty International “”Give a home”” στο οποίο άνηκε στο δυναμικό των 300+ καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην υποστήριξη των προσφύγων όλου του κόσμου.

O OGAE Greece, όπως πάντα, θα είναι δίπλα στην Ελληνική συμμετοχή και την εκπρόσωπό μας στη Eurovision 2019!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ KATERINE DUSKA!

Μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της Ελληνικής συμμετοχής!

[Πηγή βιογραφικού: ΑΘΗνέα/Πρώτο Θέμα – Φωτογραφίες: ΕΡΤ]


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

228 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλο αποκλεισμο και φετος Ελλαδα με την καθε ψευτοκουλτουριαρα που δεν την ξερει ουτε η μανα της. Τοσα χρονια σε Ταμτα και Φουρειρα η ΕΡΤ εριχνε ακυρο ειδικα με απευθειας αναθεση ενω φετος και περυσι και με κατι αργκο κλπ κλπ πανε οι απευθειας αναθεσεις συνεφο. Καταντια. Ειτε παλι θα αποκλειστουμε με αυτη την κουλτουριαρα που μιμειται την amy ειτε θα πιασει μια απο τις τελευταιες θεσεις. Η Ευρωπη τους μιμους δεν τους θελει..

    • Βαριέμαι πραγματικά όλοι στην eurovision άγνωστοι είναι εκτός από αυτούς που πήγαν προηγούμενες χρονιές άσε μας τωρα ήσυχους και μάθε ότι δύο χρονιές συνεχόμενα κέρδισαν τραγουδια ιδιαίτερα!

    • Ντύθηκε Μπάρμπαρα Στράιζαντ η Λίζα Αντρέας και βγήκε 5η. Κάποιες φορές πέτυχε. Άσε που η δικιά μας ή κοπέλα δεν νομίζω να πάει να μιμηθεί Έιμι…Μπορεί κάποιοι να πουν ότι τη θυμίζει λίγο στη φωνή.
      Καλή της επιτυχία

  2. Νομιζω πως μας ετοιμαζουν ενα παρα πολυ καλο τραγουδι!Η Κατερινα Ντουσκα ειπε στο δελτιο της ΕΡΤ οτι η συνθεση ειναι δικια της και του Leon Of Athens!Nομιζω πως μετα απο χρονια η Ελλαδα θα πρωταγωνιστησει και παλι στον διαγωνισμο!

  3. Απλά μαγεία!

    Μια ιδιαίτερη φωνή συστήνεται σε εμάς στην Ευρώπη και στην Eurovision γενικότερα.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

  4. Να σημειωθεί πως το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει το έχει γράψει τόσο η Ντούσκα όσο και ο Leon of Athens, όπως μας αποκάλυψε η ίδια η Ντούσκα στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ! Καλή Επιτυχία Κατερίνα, Καλή Επιτυχία Ελλάδα!!!

  5. “Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα”. LOL, αλίμονο, μην μας κατηγορήσουν και τα συντρόφια ότι πάψαμε να είμαστε αρκούντως επαναστάτες και αντισυστημικοί…

    Όπως έχω πει πολλές φορές, είμαι υπέρ των απευθείας αναθέσεων μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις πετυχημένων και κοινά αποδεκτών τραγουδιστών στο είδος τους.

    Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε (πάλι) μία άγνωστη τραγουδίστρια, που η διαίσθησή μου (και με βάση όσα έχω ακούσει από αυτή) λέει ότι θα έχει ένα τραγούδι που θα προκαλέσει διχογνωμίες και που λόγω της απειρίας της θα περιμένουμε πάλι μέχρι τελευταία στιγμή για το αν και πως θα βγάλει το live στο Τελ Αβίβ. Μακάρι να διαψευστώ.

    • Η Ντούσκα στο είδος της έχει την αποδοχή και την αναγνώριση των συναδέλφων της και του κόσμου που την ακολουθεί. Άγνωστη με βίντεο στο κανάλι της που ξεπερνάει τα 1το 1εκ views δεν την λες. Άγνωστη είναι σ’ αυτούς που ακούνε άλλα είδη μουσικής. Αυτό το είδος δεν προβάλλεται από τα ΜΜΕ. δεν παίζει σε εμπορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, δεν φιλοξενούνται καλλιτέχνες αυτού του είδους σε life style εκπομπές (εκτός του Ράδιο Αρβύλα) και περιοδικά οπότε πόσο γνωστός να είναι κάποιος σ’ αυτο το είδος? Άπειρη δεν την λες την Ντουσκα. Έχει κάνει πολλά λαιβ, συναυλιες και συνεργασίες ενώ έχει εμπειρία από εξωτερικό .

      • 1 εκ views στο YouTube κάνει πλέον ένας μέτριος YouTuber που μιλάει για τα σουβλάκια που έφαγε προχθές.
        Μην διαστέλλουμε τις έννοιες και μην προσπαθούμε με το ζόρι να αναβαθμίσουμε πράγματα, η κοπέλα μπορεί να είναι καλή -δεν έχω παρακολουθήσει την όποια καριέρα της- αλλά ούτε ευρέως γνωστή είναι, ούτε μαζικής αναγνώρισης. Το ότι έχει ένα κάποιο κοινό, δεν λέει κάτι. Όλοι όσοι υπάρχουν στα καλλιτεχνικά πράγματα έχουν ένα κάποιο κοινό για να υπάρχουν.

        Μπορεί εν τέλει να δώσει κάτι εξαιρετικό, αλλά επιμένω ότι σε αυτή τη φάση με αυτά που γνωρίζουμε είναι μία ριψοκίνδυνη και ασαφής για τις προοπτικές της επιλογή.

  6. Επιτέλους! Έχουμε εκπρόσωπο! Καλά όχι ότι δε το ξέραμε αλλά πλέον έγινε επίσημο! Κακή επιτυχία στη Katerine και στην Ελλάδα μας!
    Φημολογείται ότι το τραγούδι θα ναι mid tempo ευρωπαϊκή μπαλάντα και προσωπικά αναμένω κάτι κοντά στο τραγούδι της “somebody” .Η ίδια ανέφερε ότι συνυπογράφει το τραγούδι και ο leonofathens. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους θα στείλουμε κάτι διαφορετικό και ανυπομονώ να ακούσουμε και το τραγούδι.
    Η σύντομη ανακοίνωση της ΕΡΤ μου έβγαλε κάτι προσεγμένο και ότι το όλο εγχείρημα φέτος γίνεται με μεράκι και όχι ως αγγαρεία! Στα θετικά σαφώς και η επιστροφή Κοζάκου Καπουτζίδη στη μετάδοση! Εν αναμονει του τραγουδιού λοιπόν!!!

  7. Φωνάρα!Ποτέ δεν με ενδιέφερε τρελά η θέση,αρκεί να παρουσιαστούμε σωστά
    Πέρυσι είχα καλό τραγούδι αλλά η φωνή και η παρουσία απογοήτευσαν
    Φέτος έχουμε φωνάρα!Ελπίζω στα καλύτερα,χωρίς μιζέρια

  8. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ορισμένοι κράζουν μια συμμετοχή χωρίς να έχουν ακούσει το τραγούδι! !! ! Δηλαδή αν το τραγούδι είναι ωραίο, τι θα βγουν να γράψουν μετά? ?? ? Υπομονή μέχρι να βγει το τραγούδι, γιατί αν δεν κάνω λάθος, ούτε το τραγούδι της Ταμτας το έχουμε ακούσει! !!

    • πολύ σωστή επιλογή από την ΕΡΤ . Ήδη στα στοιχήματα στο άκουσμα της είδησης η Ελλάδα είναι πρωτη με απόδοση 1.20 μόνο . Παιδιά στηρίζουμε ντουσκα η κοπέλα είναι σταρ θα κερδίσει χαλαρά .

  9. Χωρις να εχω ακουσει το τραγουδι είμαι πολυ ικανοποιημενος απο την επιλογη της Ντουσκα. Ειναι ευκαιρια να δειξει η Ελλαδα οτι δεν ειναι μονο μπουζουκι, εθνικ και φτηνη ποπ αλλα παραγει και αλλου ειδους μουσικη που εχει μαλιστα πολλους υποστηρικτες. Εξαιρετικος ο Leon of Athens οπως και η Ντουσκα (οπως και Monsier Minimal, η Φαφουτη, η Monika, η Αυγη Πλατανιση aka Dusk και αλλοι πολλοι). Καλή επιτυχία σε Ελλαδα και Κυπρο.

    • Η Monika είναι η πιο υπερεκτιμημένη φριχτή μετριότητα που έβγαλε αυτή η χώρα. Μέχρι που εξαφανίστηκε και ησυχάσαμε.

    • πες τα ρε φίλε , πόσο σωστό και to the point αυτό που λες !!! Είναι μια καλή ευκαιρία για την Ελλάδα να μπει στον μουσικό χάρτη της Ευρώπης και να δείξουμε ότι έχουμε νέους καλλιτέχνες με άποψη , προσωπικότητα και μουσικό στίγμα !!! Αν συνδυάσουμε και το γεγονός ότι φέτος έχουμε ρεκόρ ξένων , καταξιωμένων μουσικών φεστιβαλ που έρχονται στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι αυτό δίνει πολλά πολλά θετικά σημάδια προβολής του μουσικού αποθέματος της σύγχρονης Ελλάδας , και να αποτελέσει έμπνευση και κίνητρο και για άλλους καλλιτέχνες αυτού του βεληνεκούς στην Ελλάδα να βγουν στο προσκήνιο. Μπράβο στην ΕΡΤ !!!!!!

  10. Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και στην Κατερίνα Φέτος!!! Και όσοι είναι προκατειλημμένοι ας περιμένουν πρώτα να ακούσουν το τραγούδι και μετά να βγάλουν άποψη… Τέλος όσο περί αγνωστης ερμηνεύτριας θεωρώ ότι όλοι άγνωστοι είναι στην esc

    • Μόνο που αυτή είναι απολύτως άγνωστη και στην Ελλάδα, πράγμα που ανέφερα και ως ένδειξη έλλειψη εμπειρίας σε μεγάλες σκηνές και διοργανώσεις με μεγάλη πίεση όπως η Eurovision.

      • Και ποιες είναι οι μεγαλρς σκηνές της Ελλάδας δηλαδη; Το fantasia και το poseidonio; Γενικά στο θέμα μουσική η Ελλάδα πάσχει. Το ότι έχουμε δύο ιδιώτες που προωθούν όποιους θέλουν στα δικά τους σόου δε σημαίνει ότι αυτοί απαραίτητα αξίζουν

      • ενω η καλομοιρα και ο σαρμπελ ειχαν εμπειρια απο ευρωπαικη σκηνη και ο αγαθωνασ με τουs κοζα μοστρα….

      • Δεν μιλάω σώνει και καλά για ευρωπαϊκές σκηνές, μιλάω να είσαι “ψημένος” στο live, σε συναυλίες με χιλιάδες κόσμου από κάτω που έχεις την πίεση ότι πλήρωσε εισιτήριο και πρέπει να δώσεις το maximum.

      • Ναι, ακόμα και το να κάνεις live κάθε βράδυ σε Αθηναϊκή πίστα, χρήσιμο είναι για την εκπαίδευσή σου στο να εκτίθεσαι σε μεγάλο κοινό.

  11. Γράφουν κάποιοι οτι ειναι άγνωστη..ξέραμε την Νετα περυσι;ήξερε κανεις την Φουρειρα;;ξέραμε τον φετινό εκπρόσωπο της Ιταλίας,Ισπανίας κτλπ;;Πέρα απο τους ‘κολλημένουν’ φανς της Eurovision που παρακολουθοϋν τελικούς εθνικούς και ξέρουν κάποια πρόσωπα πχ απο τη Σουηδια,πέρα απο τς Kazka κ τν maryv ολοι άγνωστοι είναι
    Πως φαίνεται πάντως πως κάποιοι είναι πλ δυστυχισμένοι και σε όλα βγάζουν γκρίνια!
    Και την Τερζή πέρυσι την κράζατε,μόλις βγήκε το τραγούδι μαζευτήκατε και μόλις ‘απέτυχε’ δικαίως σχολιάσατε..Σχολιάστε αφου δειτε,ακουσετε

  12. Αναμένω ευρωπαική μπαλάντα με αγγλοσαξονικό τέμπο και κουλτουριάρικη παρουσίαση στη σκηνή

  13. Και από αυτή την στιγμή ξεκινάει επισήμως η γκρίνια στην πιο μίζερη χώρα της Ευρώπης. Καλη επιτυχία Κατερίνα, επιτέλους μια αξιόλογη πρόταση από την ΕΡΤ. Είμαι ευχαριστημένος ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη! Ελπίζω το τραγούδι να είναι πρωτότυπο και ραδιοφωνικό. Θα μου άρεσε κάτι σε στυλ Βέλγιο 2017. Ευχάριστο ότι επιστρέφουν Καπουτζίδης και Κοζάκου.

  14. Κατανοω οτι για καποιους η Γιουροβιζιον ειναι Σερταμπ, My Secret Combination, Melodifestivalen, γιαγιάδες απο την Ρωσία, Βέρα Σερντούσκα και συνθέσεις Κοντόπουλου.

    Για κάποιους άλλου είναι το Birds της Ανουκ, το Calm After the Storm από Common Linnets, το City Lights της Blancet, το Goodbye to Yesterday της Εσθονίας, το I Feed You My Love, η Aminata, η Patricia Kass κτλ.

    Όλα είναι υποκειμενικά και θέμα αισθητικής και γούστου.

      • Εγώ περιμένω. Άλλοι βιάζονται και προδικάζουν. Το επίπεδο της ποιότητας που έχει η Ντουσκα σε φωνητικές ικανότητες και μουσικές επιλογές το έχω διαπιστώσει από τότε που την ανακάλυψα και την παρακολουθώ. οπότε δεν νομίζω να είναι μακριά από αυτή την αισθητική που είναι του γούστου μου. Είπαμε ο καθένας με τα γούστα του.

      • Το να έχει κάποιος ενστάσεις για τον τρόπο που η ΕΡΤ κάνει τις απευθείας αναθέσεις της (έχουμε καεί στο χυλό, φυσάμε και το γιαούρτι) και για την έλλειψη εμπειρίας της Duska, κάτι που στοίχισε πολλά στις συμμετοχές μας το 2014, 16 και ’18, δεν τον κάνει λάτρη του euro-trash.
        Δεν προδίκασα το αποτέλεσμα, είπα ότι με τα ως τώρα γνωστά δεδομένα πρόκειται για μία επισφαλή επιλογή.

    • +1000 (αυτά δεν κατέκτησαν όμως πρώτη θέση, οπότε υπολείπονται της Σερταμπ.. Γιατί “αξία έχει η θέση και όχι η ποιότητα του τραγουδιού”. Η “Άνοιξη” ας πούμε, που τη μνημονευουμε κοντά 30 χρόνια μετά, τι να φτουρησει μπροστά στο “Shake it”?

  15. Μακάρι να έχουν ετοιμάσει ένα ωραίο τραγούδι που να μπορεί να “υπηρετήσει” και στο live του Μαίου.
    Καλή επιτυχία να έχουμε!

  16. Πολυ Πολυ ευχαριστη εκπληξη!!!!! Η ΕΡΤ νομίζω έκανε μια επιλογή η οποία από την αντίδραση και μονο……. σηματοδοτεί νέο ξεκίνημα!!!! Go ERT Go Greece Go Katerina!

  17. Διαβάζω τα σχόλια και πραγματικά απορώ και θλιβομαι με την στενομυαλια και την μιζέρια ορισμένων. Αντί να μείνετε στη φωνή και την παρουσία της κοπέλας, ν’ ακούσετε πρώτα το τραγούδι και μετά να κραξετε, κάθεστε και αναλωνεστε στο αν είναι γνωστή ή όχι. Λες και ήταν ευρέως γνωστή η Σελιν Ντιον, όταν βγήκε το 1988..Λες και όλοι οι νικητές έχουν μπει στα charts και έχουν σαρώσει.. Λες και ήξερε κανείς περσι τη Φουρειρα που την αναφέρετε με λατρεία (λες και είναι η Ariana Grande) ή την Καλομοιρα ή λες και οι Cascada που είναι παγκοσμίως γνωστοί δεν ήρθαν 21οι ή η τεράστια Patricia Kaas δεν βγήκε 8η. Πάνω στον τεράστιο θυμό σας που δεν βγήκε ένα ακόμα τραγούδι του σωρου σαν αυτά που έχουμε στείλει πολλακις (και μάλλον ακούτε) λέτε πράγματα που δεν στεκουν. Έχουμε πάει 100 φορές με ανόητα φτηνιαρικα ελληνοτουρκοαραβικογυφτικα κομμάτια και μια φορά είπαμε να πάμε με κάτι πραγματικά αξιόλογο και έχετε λυσσαξει. Λες και αν γινόταν εθνικός τελικός με πέντε ονόματα των τριτοκλασατων μπουζουκιων (τύπου Αγγελικής Ηλιαδη και Χρυσπας), θα είχαμε σίγουρη επιτυχία. Αυτά περί εθνικού τελικού και “εμείς πληρώνουμε την ΕΡΤ” είναι αστειοτητες. Κανένας δεν απαγορεύει στην ΕΡΤ να κάνει απευθείας αναθεσεις, ούτε αυτές προβλέπονται μόνο για γνωστούς καλλιτέχνες ενώ και οι μισές χώρες έπραξαν το ίδιο. Αντί να πείτε καλή επιτυχία στη κοπέλα, κάθεστε και λέτε ότι μιμειται την Amy Winehouse..Ναι.. και η Amy μιμειτο την Ella Fitzgerald.. Και όλοι όσοι έχουν παρεμφερείς φωνές. Ό, τι πείτε! Κάθεστε και μετράτε σαν 10χρονα,πόσα views και πόσους followers έχει η κοπέλα, αντί να πείτε “μακαρι να χουμε ένα καλό τραγούδι”. Αλλά αυτό δεν μετράει για σας. Θα προτιμούσατε να σας εκπροσωπήσει η Στικουδη και να γδυνεται στη σκηνή, αρκεί να μας έδιναν δωδεκαρια οι ξελιγωμενοι της Ευρώπης και σας πειράζει που θα πάμε μ’ ένα νέο κορίτσι, ταλαντούχο και καλαίσθητο και έναν ανερχόμενο συνθέτη.. Τι να πω.. Εύχομαι διπλα καλή επιτυχία στη κοπέλα, όχι μόνο γιατί τ’ αξίζει αλλά και για να βουλωσει ορισμένα στόματα.

      • Πες τα χρυσόστομε…απο εδώ βέβαια φαίνεται κ το μέσο μουσικό επίπεδο του κάθε eurofan…κοινώς ντιρινταχτα. Κύριοι κ κυρίες ελάτε στο σήμερα κ ξεκολληστε από τα 00s…εξάλλου πόσο πιο έμπειροι στις μεγαλες σκηνες ήταν ο Σαρμπελ, ο Αλκαίος, ο Γιωρκας η οι koza mostra?

    • Διάβασα καλά ότι επιχειρήθηκε σύγκριση Celine Dion και Ντούσκα;
      Να ενημερώσω ότι έξω βρωμάει ο τόπος από φωνές σαν της κοπέλας. Μόνο σε ένα talent show σκάνε 2-3 τέτοιες. Και πάντως το να σε αναφέρουν ως απομίμηση κάποιου δεν βοήθησε ποτέ κανέναν στη Eurovision.

      Κατά τα άλλα, εδώ κάνεις ένα άλμα της λογικής. Το να εκφράζει κάποιος τις ενστάσεις του για την απευθείας ανάθεση σε μία άγνωστη και για το γεγονός της μικρής σκηνικής και μιντιακής εμπειρίας, ούτε απαξιώνει καλλιτεχνικά την τραγουδίστρια, ούτε κάνει τον ίδιο λάτρη του euro-trash.
      Γιατί αντίστροφα, θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για ψευτοκουλτουριάδες που ξελιγώνονται με ότι έχει μία επίφαση έντεχνου και μιμείται ξένα επιτυχημένα πρότυπα, ενώ στην ουσία δεν έχει καμία καλλιτεχνική σχέση με αυτά.

      • Αγαπητέ Μαριε, καλό θα ήταν να διαβάζεις καλύτερα πριν σχολιάσεις ή να κάνεις μια προσπάθεια να κατανοήσεις όσα λένε οι άλλοι. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν συνεκρινα την Ντουσκα με τη Σελιν Ντιον ως φωνή ή ως εκτοπισμα, ούτε είπα ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να βρεθεί αλλού. Απάντησα στο επιχείρημα “είναι άπειρη, θα πατωσει”. Το ότι οι περισσότεροι δεν την ήξεραν (όπως και τη Netta, όπως και τη Serifovic, όπως και τη Lena και σχεδόν όλους τους νικητές – όπως αντίστοιχα και το 1988 την Σελιν Ντιον) δεν λέει απολύτως τπτ. Σε αυτό απαντάω. Από την άλλη πάλι, αναλογιζομαι πως είναι δυνατό να εκφερει κάποιος γνώμη για τη σκηνική παρουσία κάποιου που του είναι παντελώς άγνωστος (όπως υπερτονιζετε με κάθε ευκαιρία) Επίσης, το ότι τα εγχώρια βλαχομεσα την αναφέρουν ως νέα Winehouse, δεν την καθιστά μιμο της απαραίτητα. Ο μιμος φέρνει εκουσιως στα μέτρα κάποιου άλλου. Η κοπέλα αυτή τη φωνή έχει. Δεν μιμείται κάποιον. Ούτε καν σαν ρεπερτόριο δεν πλησιάζει. Ας είμαστε στοιχειωδως σοβαροί σε όσα λέμε. Και στη τελική, τουλάχιστον από τη Τσαγκρινου (για την οποία ορισμένοι σκιζατε τα ρούχα σας) ή από την Ελευθερία Ελευθερίου και κάθε τριτοκλασατη άφωνη που έχουμε στείλει (ή ήταν υποψήφιες) κατά καιρούς, πολυυυ καλύτερη είναι. Τέλος, το να ξεχνάει κάποιος ότι οι αναθεσεις δεν προορίζονται αποκλειστικά για φτασμενους καλλιτέχνες (βλ χαρακτηριστικη περίπτωση Βελγίου, το οποίο μια χαρά αποτελέσματα έφερε τα τελευταία χρόνια) και να προσπαθεί να “θάψει” μια νεαρή κοπέλα που κάνει τη δουλειά της και έχει – έστω – μια καλή φωνή, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι ευρέως γνωστή, δεν τον καθιστά λάτρη του eurotrash. Απλά τον εκθέτει ως μιζερο και γκρινιαρη.

      • Εδώ να πω ότι εκτός του ότι συμφωνώ με το Σπύρο (σόρρυ που πετάγομαι) υποκλίνομαι και στον όμορφο τρόπο που χειρίζεται το λόγο και την ελληνική γλώσσα, όπως και καποιοι αλλοι εδώ μέσα βεβαια, ας μην είμαι άδικος, και μπράβο σας! Συγχαρητήρια επίσης για το ήθος την αυτοσυγκράτηση και τη σύνεση με την οποία χειρίζεστε ακόμα και οξείες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις.

      • 1. To ότι η Celine Dion ήταν ευρέως άγνωστη και πέτυχε, δεν σημαίνει ότι όσοι είναι ευρέως άγνωστοι μπορούν να πετύχουν. Και πολλοί άλλοι άγνωστοι απέτυχαν στη Εurovision (ακόμα και η Blanche δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι έκανε μία καλή εμφάνιση, το εξαιρετικά καλό τραγούδι την έσωσε). Γενικότερα, καλό είναι οι συγκρίσεις να αποφεύγονται, πολύ περισσότερο με άλλα μεγέθη, άλλες εποχές και άλλα δεδομένα για τον διαγωνισμό.

        2. Δεν είπα ότι η Ντούσκα πρόκειται σώνει και καλά να πατώσει (πως θα μπορούσα εξάλλου να το ισχυριστώ όταν δεν έχω καν ακούσει το τραγούδι). Είπα ότι εγώ δεν θεωρώ θεμιτή μία απευθείας ανάθεση σε παντελώς αγνώστους, σε όποια χώρα και αν συμβαίνει, και ότι μία καλλιτέχνης με μικρή εμπειρία είναι καταρχήν μία επισφαλής επιλογής.

        3. Δεν είναι το ζήτημα τι λένε οι φαν στα σχετικά με τον διαγωνισμό site. To θέμα είναι τι θα πει ο μέσος τηλεθεατής εκείνα τα 3 λεπτά που θα την ακούσει στη σκηνή. Ο κίνδυνος να θεωρεί απλά μία απομίμηση, έστω και άδικα, υπάρχει κατ’ εμέ.

        4. Το να κρίνεις αυτό που ακούς δεν είναι “θάψιμο του καλλιτέχνη”, πολύ περισσότερο όταν επιχειρηματολογείς πάνω στην άποψή σου. Όταν πας στη Eurovision γνωρίζεις ότι ξαφνικά θα έχει γνώμη για εσένα και η κυρά Καλλιόπη η περιπτερού. Αν δεν το αντέχεις ή αν δεν συνάδει με το καλλιτεχνικό σου εκτόπισμα, δεν πας.

  18. Τα ίδια Παντελή μου.. O κακομοιρος, ο πικροχωλος, ο φαν της Ντουσκα και το κακο συναπάντημα.. Κάνας ποντιος, αναρωτιέμαι, υπαρχει; να συμπληρώσει το κακόγουστο ανέκδοτο που στησατε στα σχόλια; Εκεί που κάθε άρθρο μάζευε στην καλύτερη 2-3 σχόλια πλάκωσαν ξαφνικά όλοι οι ειδήμονες που όπως φαίνεται περιμεναν σαν αξιολυπητα καρτάλια για να κατασπαράξουν ότι τρώγεται και δεν τρώγεται. Ξερναω.

    • Καλή επιτυχία στην Κατερίνα! Εύχομαι σε όλους τους πραγματικούς φαν να ευχαριστηθούν με την ψυχή τους όλη την περίοδο μέχρι το Μάιο. Στους λοιπούς γνωστους-αγνωστους, κολλημένους, τρολ εύχομαι περαστικά. Α και να πάθουν αγκύλωση τα δάκτυλά τους μέχρι τα μέσα Μαΐου

  19. Πολλή “κουλτούρα” μου μυρίζει & φέτος που με κάνει να προβληματίζομαι. Εμένα μου θυμίζει κατά κάποιο τρόπο την περσινή περίπτωση με την Αρετή Κετιμέ. Και για να εξηγούμε, περίμεναν κάποιοι εδώ μέσα η Αρετή (που η μουσική της απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό) να έχει την τραγουδάρα, ενώ ψάχνοντας στο youtube ανακάλυπτες ότι ο συνθέτης της δεν είχε στο ενεργητικό του κάποιο κομμάτι που να είχε γίνει μεγάλη επιτυχία.
    Και ερχόμαστε φέτος στην Κατερίνα Ντούσκα, μια καλλιτέχνιδα της οποίας η μουσική απευθύνεται επίσης σε ένα συγκεκριμένο κοινό και περιμένουμε από αυτήν να έχει γράψει την κομματάρα. Και η ίδια και ο συνεργάτης της Leon of Athens μου είναι παντελώς άγνωστοι. Ψάχνοντας και πάλι δείγματα της δουλειά & των δύο στο youtube δε βρήκα ειλικρινά καμία κομματάρα, όλα μου φάνηκαν βαρετότατα. Το πιο συμπαθητικό απ΄όλα ήταν το “Slow”.
    Κανείς δεν αμφισβητεί τη φωνη της Ντούσκα, αλλά σκέτη η φώνη δε φτάνει. Και δυστυχώς η ιστορία έχει δείξει ότι κανείς δημιουργός δεν έχει στείλει το καλύτερο ή ένα από τα καλύτερα τραγούδια της καριέρας του στην Eurovision. Λέτε η Ντούσκα να καταφέρει να κάνει φέτος την υπέρβαση; Μακάρι!
    Όπως πολύ σωστά σχολιάζει ο @Μάριος, η Ντούσκα είναι μια άγνωστη τραγουδίστρια χωρίς την πείρα να ερμηνεύει σε μεγάλες σκηνές και διοργανώσεις.
    Κρατάω μικρό καλάθι.

  20. Το πρόβλημα δεν είναι αν η Ντούσκα είναι γνωστή έξω. Προφανώς στη Γιουροβίζιον όλοι άγνωστοι είναι και προφανώς κρίνονται για την συγκεκριμένη βραδιά και μόνο. Το πρόβλημα είναι ότι η ΕΡΤ αποφεύγει να χαρίσει στον λαό που παρακολουθεί τη Γιουροβίζιον με αφοσίωση, την αίσθηση ότι πρόκειται για εθνικό ζήτημα στο οποίο πάμε να πολεμήσουμε με τους καλύτερους, με την Α’ Εθνική, με την αφρόκρεμα. Είναι ωραίο να δίνεται η εντύπωση ότι πάμε σε ένα μουντιάλ με ένα πρώτης τάξης όνομα. Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι θα πάει και καλά. Είδαμε και τη Βίσση τι θέση πήρε. Αλλά είναι ωραίο να δημιουργείται μπαζ και εκείνη τη νύχτα να νιώθεις αγωνία σαν να διαγωνίζεται κάποιος δικός σου. Για τη Ντούσκα ποιος χέστηκε; Και καλό τραγούδι να’χει δηλαδή, αν δεν την είδες 1-2 φορές, αν δεν ξέρεις 2-3 τραγούδια της να νιώσεις ότι ταυτίζεσαι με τη συμμετοχή, ποιος ο λόγος; Το δε επιχείρημα ότι μοιάζει στην Amy, μόνο αρνητικό είναι. Αν μοιάζει στη συγχωρεμένη, είναι από χέρι χαμένη. Η Γιουροβίζιον θέλει πλέον στίγμα. Δεν θέλει να δείχνεις ότι δεν είσαι το βλαχαδερό που οι άλλοι πιστεύουν πως είσαι. Εν πάση περιπτώσει, μακάρι να υπάρξει καλό τραγούδι και να πάει και καλά στον τελικό. Μια φορά, την Ελλάδα δεν την έχει μαζί της όπως την είχε ο Ρουβάς και η Παπαρίζου πριν καν ακούσουμε το τραγούδι τους.

    • Άρα να ποδοσφαιροποιησουμε την Γιουροβιζιον που ειναι διαγωνισμος τραγουδιου και οχι ονοματων και να την αναγαγουμε σε εθνικη υποθεση στελνοντας τους φτασμενους τραγουδιστες μας (αληθεια ποσοι απο τους φτασμενους ενδιαφερονται να πανε Γιουροβιζιον) στερώντας από καλλιτέχνες με ταλεντο αλλα οχι διασημοτητα και μουσικα είδη που δεν προβαλλονται αλλα εχουν το κοινο τους να συμμετεχουν. Εντωμεταξυ μολις προπερσι η ΕΡΤ ακολουθησε αυτη την τακτικη με Φωκα, Κοντοπουλο, Ντεμυ. Και η Τερζη ξεχασμενη χωρις επιτυχιες ηταν αλλα και με δυναμικη πηγε στον διαγωνισμο και με ενδιαφερον την παρακολουθησαμε και πολλοι ταυτιστηκαν με το κομματι ασχετα αν δεν ηταν ωραιο αυτο που παρουσιασε επι σκηνης, όπως και της Dream Team προπερσι αντιστοιχα. Ε ας δοκιμασουμε και κατι αλλο. Αυτόν που του αρεσει ο διαγωνισμος θα τον παρακολουθησει με ενδιαφερον είτε συμμετεχει ο Ρουβας. ειτε η Κοζα Μοστρα είτε δεν συμμετεχει καν η Ελλαδα. Αλλιως δεν ειναι φαν του θεσμου αλλα του εκαστοτε καλλιτεχνη.

      • Η Eurovision είναι ούτως ή άλλως από τη φύση της ποδοσφαιροποιημένη. Light τηλεοπτικό show, με ανταγωνισμό μεταξύ χωρών, κόσμο να ουρλιάζει από κάτω, fans να ξεμαλλιάζονται στο διαδίκτυο και μαζικά στοιχήματα.

        Κατά τα άλλα υπάρχει ένα point στο σχόλιο του Chris. Όσο πιο άγνωστος ο καλλιτέχνης, τόσο λιγότερο ταυτίζεται το κοινό μαζί του και τόσο λιγότερο θα τον απασχολήσει κατ’επέκταση ο διαγωνισμός. Ελάχιστο ζήτημα για την ΕΡΤ που και 12% να κάνει θα πληρώσουν τα κορόιδα οι φορολογούμενη τη χασούρα, αλλά για οποιοδήποτε ιδιωτικό κανάλι παγκοσμίως θα ήταν μείζον ζήτημα.

  21. Ο προβληματισμός εναι εαν πρεπει να γινονται αναθεσεις σε Αγνωστους! η προιστορια της ΕΡΤ εχει δειξει πως οταν εγινε αναθεση σε αγνωστο απετυχε! Τα ιδια εγραφαν μερικοι και με την αναθεση στους ARGO, οτι ειναι υπερβολικες οι κριτικες κτλ κτλ!

    η Κατερινα ειναι ΑΓΝΩΣΤΗ δεν την ξερει κανεις (ΟΧΙ στην ESC δεν παιζει ρολο αυτο, η αναγνωρισιμότητα ) ας ελπισουμε να μην εχουμε την καταληξη με τους ARGO .

    Το SomeBody που λεγαν στα καναλια οτι ηθελε να στελει (ενω βγηκε το 2015!!!!!!) εαν ισχυει εκτος του οτι ειναι παλιομοδιτικο…. φανερωνει προχειροτητα, να λες θα στειλω τραγουδι που βγηκε το 2015!!! Εαν ισχυε!!!

    • Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην Ντουσκα και τους ARGO η κοπέλα έχει μια φωνή ασύλληπτη αυ4οι ήταν ένα συγκρότημα αφωνων!

  22. Ειρηνη υμην,
    δεν είναι σωστο να τσακωνόμαστε μεταξυ μας ενώ ειμαστε σ αυτό το συγκεκριμενο μουσικο σαιτ ακριβως επειδή αγαπάμε τη μουσικη και θελουμε να σχολιασουμε τα διαγωνιζομενα τραγουδια.
    Ας μην συμεριφερομαστε ως χούλιγκαν, αλλα ως σοβαροι οπαδοι.
    Καλη επιτυχια ευχομαι στην Κατερινα και το ελληνικο τραγουδι.

  23. Χωρίς να είμαι φαν της Ντουσκα (με τη φήμη ενδεχομενης συμμετοχής της μπήκα και άκουσα δουλειές της), από συνεντεύξεις που έχω δει, η κοπέλα είναι πολύ σοβαρή, καθόλου σουργελο, ούτε αγωνίζεται να αποδείξει σε κανέναν ότι δεν είναι βλαχαδερο. Μάλλον εμείς είμαστε κομπλεξικοι και θέλουμε να δείξουμε ότι πάμε με το (υποτιθεμενα) “βαρύ πυροβολικό” μας, τη στιγμή που οι άλλες χώρες πάνε με νέους καλλιτέχνες. Αλλά τι λέω? Η Netta δεν είναι παγκοσμίως διάσημη? Πρέπει λοιπόν να στείλουμε και εμείς τον Ρεμο. Μα τι λέτε??? Τα θέλετε και τα λετε? Εκτός του ότι κανένας πρωτοκλασατος δεν θα διακινδυνευε την καριέρα του με μια τέτοια συμμετοχή (και για ποιο λόγο να το κάνει άλλωστε?), να θυμησω πως το ενδιαφέρον για τη Γιουροβιζιον φουντωσε στην Ελλάδα με την συμμετοχή των ημι-αγνωστων σε μας μέχρι τότε, Antique, γιατί είχαν το potential της νίκης. Δεν είναι το όνομα που παίζει ρόλο,ξεκάθαρα. Τέλος, το ότι εσύ μπορεί να τους βαριέσαι (απολύτως θεμιτο), δεν αναιρει ούτε το ταλέντο τους, ούτε τα σύγχρονα ακούσματα τους.

  24. Καλή επιτυχία στη κοπέλα!
    υ.γ. Σταματήστε μερικοί την γκρίνια και τη μιζέρια. Ούτε καν το τραγούδι δεν έχουμε ακούσει.

  25. εχετε καταλαβει οτι πλεον κανενας σοβαρος ελληνας καλλιτεχνης με καριερα δεν παιζει το κεφαλι του ωστε να παει με την ερτ στην eurovision? κανενας σοβαρος επαγγελματιας δεν δεχεται να παει γι αυτο τα τελευταια χρονια παμε με αγνωστους ή εντελως μετριους καλλιτεχνες που δεν εχουνε καμια εμπορικη επιτυχια και καμια φημη αξια λογου. οτι δηλαδη φετος η σοφη επιτροπη εκατσε και ειπε η ντουσκα ειναι οτι καλυτερο εχει η ελλαδα να δειξει προς την ευρωπη;;; γιατι δεν ειπανε τοτε στην μπαλταντζη,στη ζουγανελη,στη μπουφιλου στον μαραβεγια στις μελισσες κλπ να εκπροσωπησουνε την ελλαδα; εφοσον ξαφνικα ολοι μου γινατε εναλλακτικοι και εντεχνοι και λετε δε θελουμε μπουζουκια και ποπ. γιατι πολυ απλα ολοι αυτοι που ανεφερα ξερουνε πολυ καλα οτι η ερτ δεν δουλευει καθολου σοβαρα και θα τους παει να τους εκθεσει στην eurovision. ενω η ντουσκα σου λεει δεν με ηξερε η μανα μου και μονο που με μαθανε καποιοι εστω σαν ονομα νικη ειναι. η ντουσκα δεν εχει καμια καριερα στις πλατες της ωστε να την ρισκαρει ή να την χασει. και ξαναλεω. μιλαμε για eurovision δηλαδη χαρα και θεαμα. μπαλαντες με φωναρες δεν φτουρανε. ποσο μαλλον απο φωνες που με το πρωτο ακουσμα ειναι ακρως ιδιες με την amy. ευτυχως και φετος οπως και περυσι οι ελληνες εχουμε την κυπριακη αποστολη για να εχουμε ενδιαφερον να δουμε eurovision. οσο για τα σχολια σας για καπουτζιδη και κοζακου εντελως ατοπα. δεν μας εκπροσωπει ο καπουτζιδης και η κοζακου αλλα ενας η μια τραγουδιστης/τρια.. η ερτ δεν εχει καμια επαγγελματικη συνεπεια και γι αυτο τα τελευταια χρονια μας εκπροσωπουνε κατι ντουσκες, αργκο και κορες του τερζη γι αυτο παμε απο το κακο στο χειροτερο. πολυ απλα βιωνουμε το γνωστο πλεον eurovision με πασοκ και eurovision με συριζα..

  26. Πραγματικά πόσο απαράδεκτοι είμαστε;;; κάθε φορά με την ανακοίνωση πέφτει κράξιμο. Ειλικρινά δε μπορώ να βρω κάτι αρνητικό στη Ντούσκα. Επιτέλους στέλνουμε κάτι φρέσκο κλπ και μια τέτοια φωνή. Η φωνή θα ξεχωρίσει σίγουρα εκείνη τη βραδιά και ότι ξεχωρίζει πάει καλά. Ενδεχομένως αυτή τη φορά να πάρουμε και ψήφους από επιτροπές. Σημασία έχει όμως να είμαστε υπερήφανοι. Και θεωρώ πως η Κατερίνα θα τα καταφέρει. Ας περιμένουμε λοιπόν το τραγούδι ώστε να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα και ας υποστηρίξουμε, ας δώσουμε επιτέλους λίγο κουράγιο στο πρόσωπο που μας εκπροσωπεί.. δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση ο τομέας “eurovision”!

    • αν δεν ειναι αξια η ντουσκα να παρει στην πλατη της μια χωρα να κατσει στις μπουατ που τραγουδαει για τα 10 ατομα κοινο. αλλα ξανα ειπα. κανενας σοβαρος επαγγελματιας δεν δεχεται να παει με την ερτ λογω ανοργανωσιας. και μονο που ακουνε ΕΡΤ φευγουνε τρεχοντας. μονο τα τσιρακια και τα βυσματα του παπαδημητριου και του τσακνη παιρνανε απευθειας αναθεσεις ενω κοπελες σαν την ταμτα με 10 χρονια καριερας και σαφως πιο γνωστη απ τη ντουσκα, της ελεγε η ΕΡΤ ολο οχι απευθειας αναθεση αν θες μονο με διαγωνισμο. ειχε το unloved στα χερια της και αντι να το βουτηξει η κρατικη ερτ να το στειλει βρηκανε προφαση οτι αργησε λιγες ωρες ενω η ντουσκαινα που τους παρουσιασε τραγουδι του 2015 ηταν πιο αξια. ελεοςςςςςςςςςςςςςςςςςς

  27. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει τον Μάιο, αλλά κάτι μου λέει ότι πάλι δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Ή δεν θα περάσουμε ούτε στον τελικό ή θα περάσουμε οριακά και στον τελικό θα είμαστε στις τελευταίες θέσεις.
    Η Κατερίνα Ντούσκα δεν έχει καμία ιδιαίτερη εμπειρία πάνω στη σκηνή και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στο κατά πόσο μπορεί να σταθεί πάνω στη σκηνή της Eurovision.
    Πρέπει να ακούσουμε πρώτα το τραγούδι βέβαια, αλλά με βάση αυτά τα τραγούδια που έχουμε ακούσει από την Κατερίνα Ντούσκα, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε κάποιο. Πολύ βαρετά τα βρήκα. Ναι είναι όμορφη και ιδιαίτερη η φωνή της, αλλά ξέρουμε ότι η φωνή από μόνη της δεν μπορεί να κάνει τα πάντα και το ρεπερτόριό της δεν πιστεύω ότι μπορεί να τραβήξει την προσοχή σε έναν τέτοιο διαγωνισμό. Εκτός και εάν το τραγούδι που θα πάει είναι εντελώς διαφορετικό από ότι έχουμε ακούσει από αυτήν, με έναν σύγχρονο και Ευρωπαϊκό ήχο. Ίδωμεν.
    Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί η ΕΡΤ κάνει απ’ευθείας αναθέσεις σε άγνωστα ονόματα. Υποτίθεται ότι οι απ’ευθείας αναθέσεις γίνονται σε πολύ γνωστά και δημοφιλή πρόσωπα που έχουν εμπειρία πάνω στη σκηνή και κάποια χρόνια επιτυχίας πίσω τους και ο κόσμος τα έχει ακούσει και ζωντανά. Διαφορετικά, θα πρέπει να γίνεται εθνικός τελικός, ώστε ο κόσμος να επιλέγει τι θέλει και να έχει τη δυνατότητα να ακούσει τους τραγουδιστές ζωντανά.

  28. Λοιπον μπορω για αρχη να πω οτι η εκπροσωπος μας ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση μια προσεγμενη καλλητεχνης που εχει παιδια σεβασμο στα ειδη της μουσικης και στο ειδος που υπηρετει! Σεβομαι και εκτιμαω το γεγονος απο την πλευρα της ΕΡΤ οτι κανει μια καλη αρχη ,βλεπω τα θετικα που ειναι το μπατζετ παιδια που η ερτ θα βαλει το χερι στην τσεπη μετα απο χρονια και θα στηριξει την συμμετοχη μας φετος που με μερακι δημιουργη μια αγνωστη προς εμενα αλλα αξιολογη επιτροπη ατομων που ζητανε το διαφωρετικο με πολυ κεφι!Πριν ακουσω το τραγουδι κοιταζω τα θετικα γιατι ως γνωστον η καλη μερα απο το πρωι φενετε!Αρα το ενδιαφερον της ερτ φανηκε ειμαστε ακομα στο 1ο σταδιο δεν βλεπουμε αδιαφορια (κλεινω στο θεμα της ερτ).
    ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ για ολους τους κακοπροαιρετους φαν (Μαριε και πολλοι αλλοι) περυσι εμαθα ενα μεγαλο μαθημα ποτε να μην κρηνεις ενα τραγουδι απο το 1ο ακουσμα θα πρεπει να μην το λες θεικο αλλα παραλληλα και να μημ το υποβαθμιζεις!Το 2018 εγιναν φκβερες ανατροπες τοσο στις αντηληψεις μας οσο και στα στηχιματα,οταν ακουσα το ονειρο μου της γιαννας τερζι πολλοι συγκινιθηκαν πολλοι το αποθεωσαν και ομολογω οτι ημουν και εγω ενας απο αυτους δεν υπηρξαν πολλα αρνητικα σχολεια σε αντιθεση με την ελενη φουρειρα που την εισοπεδοσατε ολη που υποβαθνισατε και εσεις αλλα και οι ξενοι το τραγουδι θεωροντας το αδιαφωρο τυπου trash song και δεν θα κανει αισθηση κτλπ κτλπ και πολλα αλλα σαχλα και τελικα ειδατε που κατεληξε και ποσο την αποθεονατε και εσεις μετα οπως και με την τερζη που αλλα περιμεναμε να δουμε και αλλα ειδαμε και σκηνικα αλλα και φωνητικα!Το μαθημα που πηρα λοιπον ειναι οτι ποτε δεν πρεπει να κρηνουμε ενα τραγουδι πριν την σκηνικη του παρουσια και πριν την ολοκληρωση της συμμετοχης πριν τον μαιο που διεξαγετε ο διαγωνισμος!Σε παλιοτερη συνεντευξη η ελενα παπαριζου ειπε κατι πολυ σπουδαιο και ετσι ειναι ο καθε καλητεχνης παει για να κανει το κακωτερο δυνατο για την χωρα του και οχι για να ξεφτιλιστει! Ειναι μεγαλη κουβεντα αυτη και με βρισκει απολυτα συμφωνο γιατι η γνωνης της ελενας για εμενα και για πολλους εχει μεγαλη αξια!Εν κατακλειδη εγω φετος και θα το συνηστουσα και σε πολλους απο εσας και μακαρι να το τηρησετε μερικοι τουλαχιστον να κρατησετε μικρο καλαθι να ειστε αντικειμενικοι και καυστικοι με απολυτο σεβαυσμο να μην ειστε ουτε αρνητικοι αλλα ουτε και θετικοι και να περιμενετε στην πραξη την συνολικη αποδοση της συμμετοχης μας στην σκηνη!Οπωτε μην παγιδευτειτε αν το τραγουδι ειναι ενδιαφερον και πολυ δυνατο αλλα δειτε το live στην σκηνη και τοτε πειτε ναι μαρεσει οχι δεν μαρεσει μετα τις πρωτες προβες οπως και καθε χρονο γινονται φοβερες ανατροπες και ανακαταταξεις θεσεων σε καθε χωρα ητε αυτες ειναι ανοδικες ητε πτωτικες οπωτε το μονο που χρειαζετε ειναι να ειστε συγκρατημενοι!Εγω θα κρατησω το παραδειγμα αυτο φετος γιατι βλεπω μια προσπαθεια και δεν θα θαψω η θα αποθεωσω την συμμετοχη μονο απο το τραγουδι! Καλη επιτυχια ελλαδα μου καλη επιτυχοα katerine dusca!!!Οπως και καλη επιτυχια στην κυπρο και στην αγαλημενη σε πολλους απο εμας ταμτα!!

    • Συμφωνω απόλυτα μαζί σου. Όλα θα κριθούν το Μάιο, διότι μπορεί κάποια χώρα να έχει όμορφο τραγούδι, αλλά το live και το staging να είναι πολύ αδύναμα με αποτέλεσμα να μην καταφέρει ένα καλό αποτελεσμα. Πολλές φορές γίνεται το αντίθετο με ένα μέτριο τραγούδι(τα παραδείγματα πολλά και στις δύο περιπτώσεις). Πρέπει να κάνουμε υπομονή.

      • Στην ουσια αυτοβπου ανεφερα ειναι το συνολικο αποτελεσμα η φωνη της η ενδιμασια της το φοντο η χορογραφια αν υπαρχει το συναισθημα και οτι εντυποσιακο μπορουμε να δουμε πανο στην σκηνη!Το αποτελεσμα θα ειναι κατα ποσο μπορει να εντυποσιασει σκηνικα και ποσα χρηματα θα της δωθουν!
        Υ.Γ Οσο λιγοτερα και ασυμαντα ειναι τα προβληματα τοσο ποιο καλα θα παμε!

  29. Ωραία δεν σας κάνει η Ντούσκα. Και ποιός σας κάνει ρε παιδιά εκτός από την Παπαρίζου (κι αυτό γιατί κέρδισε καθώς δεν είχε ακούσει και λίγα κι αυτή πριν τον τελικό)? Σας έκανε ο Γιώρκας με τον Stereo Mike (που πάμε με λαϊκό σε συνδυασμό με ραπ θα μας πάρουν με τις πέτρες, είναι άπειροι από μεγάλες σκηνές κτλ). Σας έκαναν οι Κόζα Μόστρα με τον Αγάθωνα (θα γελάσει ο κάθε πικραμένος με τον Αγάθωνα, δεν τους ξέρει η μάνα τους, αντιγράφουν την Μολδαβία, τι στίχοι είναι αυτοί κτλ). Σας έκανε ο Αλκαίος (που τον θυμήθηκαν αυτόν, είναι αντιτηλεοπτικος κτλ) Σας έκανε η Καλομοίρα (δεν έχει φωνή, νιαουρίζει, το τραγούδι είναι αντιγραφή του Timbaland, κτλ). Σας έκανε ο Σαρμπελ (φοράει πυτζάμες, φθηνοτραγουδο, άφωνος).

    Όποιος ήθελε Nikki Ponte έλεγε καλό πάτο με τον Λούκα Γιώρκα, όποιος ήθελε Κιβωτό του Νώε με Πυροβολάκη Φουρέιρα έλεγε θα πατώσουμε με Αλκαίο, το ίδιο και με την Τζωρτζίνα ή την Απέργη, τον Μαρτάκη, την Κρυσταλλία ή την Σάγια.

    Γινόταν Εθνικός τελικός. δεν είναι καλό το επίπεδο, οι γνωστοί θέλουν ανάθεση, τεχνικά προβλήματα καλύτερα να γίνεται ανάθεση.

    Γίνεται ανάθεση, γιατί να γίνεται ανάθεση, αντιδημοκρατικό, γιατί σ΄αυτόν και όχι σε εκείνον καλύτερα εθνικός τελικός.

    Έλεος κάπου. Πόσοι χιλιάδες φανς και άλλοι τόσοι που δεν είναι φανς αλλά παρακολουθούν τον διαγωνισμό έχουν τα δικά τους γούστα, επιθυμίες, οπτική που βλέπουν τον διαγωνισμό, προτιμήσεις. Όλοι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Αποδεχτείτε την όποια κάθε φορά επιλογή που σε κάποιους δεν αρέσει αλλά αρέσει σε κάποιους άλλους, πείτε την γνώμη σας σε λογικά πλαίσια και ως εκεί. Και στην τελική ο καθε καλλιτέχνης δεν φταίει σε κάτι να απαξιώνεται και να ακούει ένα σωρό άσχημες κριτικές επειδή κάποιοι ήθελαν κάποιον άλλο.

  30. Άκουσαν όλοι μπάλαντα ευρωπαικού στυλ και ξεκίνησαν οι εικασίες και περιμένουν όλοι κάποιο τραγούδι τύπου City lights, Feed my love καμία σχέση με τα κομμάτια που γράφει εκείνη. Όσο για την δουλειά της εν λόγω τραγουδίστριας μόνο το slow σου μένει κάπως όλα τα άλλα είναι βαρετά χωρίς κάποια στοιχεία στην ενορχήστρωση που να σου μένουν. Μου αρέσει που την συγκρίνουν με την Amy κιόλας το you know i`m no good , το back to black, το stronger than me είχαν δυναμική

  31. Πραγματικά καποιοι εξ ημών εδω μέσα έχουμε πολύ “κοντή” μνήμη. Πέρσυ τι έγινε;; Θεωρητικώς πηγαμε με τραγουδάρα. Τα ξεχάσατε;;; Τελικώς τι έγινε; Αποτύχαμε! Γιατί;;;;; Γιατί εκείνα τα ρημάδια τα 3 λεπτά πάνω στη σκηνή μετράνε!!! Το άστρο του καλλιτέχνη άμα θα λάμψει, αυτό είναι. Αυτό είναι και τίποτε άλλο. Ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς πέρσυ από θέμα τραγουδιού. Αρεσε τρελά και έξω, όχι μόνο σε μας. Ημασταν μπροστά στα στοιχήματα και όσο πέρναγε ο καιρός καταποντιζόμασταν. Στις πρόβες πριν την βραδιά επήλθε ο οριστικός “θανατός” μας. Αυτό φωνάζω και λεω και το είπα και σε άλλη αναρτησή μου, ότι εν τέλη η ΕΡΤ πήρε λάθος το περσινό μύνημα. Εγινε αυτό που φοβόμουν. Παει στην αντιπερα όχθη φέτος με ξένο τραγούδι με τελείως άλλο ύφος από το περσυνό λες και έφταιγε αυτό. Παιδιά δεν έφταιγε η ελληνική γλώσσα ούτε είχαμε άσχημο τραγούδι, μην τα ξαναλέμε 500 φορές. Και με ελληνικά τραγούδια έχουμε σκίσει. Βλέπε Γιώρκα, Αγάθωνα κλπ. Απλά η Τερζή δεν έλαμψε. Εγιναν λάθη επι λαθών, απειρίες από μεριάς ελληνικής αποστολής και δικές της, πάντως αυτό το 3λεπτο ήτανε το κρισιμο. Αφήστε λοιπον να δούμε. Μπορεί η Ντούσκα να λάμψει. Δεν την ήξερα, τώρα τη μαθαίνω, αλλά μη βιάζεστε. Το οποιοδήποτε σχολιο είναι πολύ πρωιμο. Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.

  32. Νομίζω τα παραλετε και ορισμενοι περιμενετε τις ανακοινωσεις για να βγαλετε τις κακιες και τα βασανα της ζωης σας πανω στην eurovision. Τα τραγουδια της μια χαρα σου μενουν, όλα και οχιμονο στο slow. Και για να πουμε του λογου το αληθες. Γιατι πολλοι το λετε και εγιναν τσουρεκια σιγα σιγα. Ποση εμπειρια σε σκηνες μεγαλου πληθους εχουν οι τραγουδιστες της Μολδαβιας? Ποσοι του Αζερμαιτζαν? Ποση εμπειρια σε σκηνη ειχε η Blanche που βγηκε 4η για το Βελγιο? Που εετρεμε στη σκηνη? Ποσοι καλλιτεχνες τρεμουν στη σκηνη της eurovision και ειναι εμφανες? Ποιος σας ειπε οτι πρεπει ο καλλιτεχνης να εχει ζησει τη eurovision σε κοινο πριν τη eurovision? Συνελθετε ρεεε… οι μισες χωρες κανουν εθνικους τελικους με τραγουδιστες που ειναι νεα ονοματα. Ατομα με ανοιχτους διαγωνισμους που απλα στελνουν συμμετοχες και περνανε στους τελικους των χωρων. Αλλοτε ζητατε να κανουμε οπως το 2002 2003 ανοιχτο διαγωνισμο. Ποσοι εμπειροι θα πανε νομιζετε και ποσοι απο αυτους θα εχουν εμπειρια σε μεγαλες σκηνες? Πουθενα δε λεει οτι πρεπει να στελνεις εμπειρους σε σκηνες τραγουδιστες, και η ιστορια εχει δειξει οτι αυτο δε παιζει κανενα ρολο στο αποτελεσμα. Σχεδον ολοι οι εθνικοι τελικοι χωρων της Ευρωπης εχουν ακαφτους τραγουδιστες που στελνουν τραγουδι για να εκπροσωπησουν τη χωρα τους και να επιτυχουν κατι και επαγγελματικα. Αυτη ειναι η eurovision, να προωθηθεις και να προωθησεις. Πολυ λιγες χωρες ζητανε ετοιμους απο δισκογραφικες. Καλα μυαλα!!!

    • @Otis Πόσο συμφωνώ!
      Είναι ομως η γνωστή μίζερη τακτική μεγάλης μερίδας Ελλήνων που σπεύδουν να κατασπαράξουν οτιδήποτε καλό/ευοίωνο ή καινούριο εν τη γενέσει του είτε ακόμη -θου Κυριε- και αφού έχει γίνει και έχει λάμψει περίτρανα βλ. το βρακί της Παπαρίζου, οι πιτζάμες του Σαρμπέλ αλλά κι εκτός Γιουροβίζιον, σε οποιοδήποτε τομέα κράζουν κράζουν, προτιστως γιατί ως παραξενοι, δυστυχισμένοι, κακοβουλοι και ζηλιαρηδες όπως ειναι τους τρώει η προσωπική τους ανεπάρκεια και σπεύδουν να κατακρινουν, να καταβαραθρωσουν και ει δυνατόν να εξουθενώσουν τον άλλον λες κι έτσι θα εξυψωθούν οι ίδιοι. Αυτό τους υπαγορεύει η αρρωστημένη τους λογική.
      Η περίπτωση της Ντουσκα, παρεμπιπτόντως μοιάζει με της Αυστρίας όπου έγινε ανάθεση σε μια άγνωστη καλλιτέχνη για την οποία μάλιστα κάποιοι φαν έσπευσαν να πουν ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον, ότι έχει ταλέντο… Αν ήταν εδώ θα άκουγε κι αυτή τα εξ αμάξης “τι είν’ αυτό το στρουμφ με τα μπλε μαλλιά κι άλλες τέτοιες σαχλαμάρες” ευτυχώς να λέμε δλδ που η Κατερίνα δεν είναι καμιά κακομούτσουνη.. Έλεος κάπου όμως με αυτού του είδους τις κριτικές αλλά και με τις κομματικές/πορωμενες με καθε τι εκτός τραγουδιού/της ουσίας. Δε φταίμε σε τίποτα να εισπράττουμε όλον αυτόν το, χωρίς λόγο, αρνητισμό (και δη από Γενάρη μήνα). Πάτε να βρείτε ένα χόμπι να ξεδωσετε ή πάτε στα καφενεία όπου ακόμα τσακώνονται οι παππούδες για κόμματα κλπ.

      • Είναι ομως η γνωστή μίζερη τακτική μεγάλης μερίδας Ελλήνων που σπεύδουν να κατασπαράξουν οτιδήποτε καλό/ευοίωνο ή καινούριο εν τη γενέσει του είτε ακόμη -θου Κυριε- αλλά κι εκτός Γιουροβίζιον, σε οποιοδήποτε τομέα κράζουν κράζουν, προτιστως γιατί ως παραξενοι, δυστυχισμένοι, κακοβουλοι και ζηλιαρηδες όπως ειναι τους τρώει η προσωπική τους ανεπάρκεια και σπεύδουν να κατακρινουν, να καταβαραθρωσουν και ει δυνατόν να εξουθενώσουν τον άλλον λες κι έτσι θα εξυψωθούν οι ίδιοι . Ο μισανθρωπισμός στο μεγαλείο του αγαπητέ μου. Εγώ δεν είδα πάντως όσους αντέδρασαν στην απευθείας ανάθεση της ντούσκα να΄εκφράζονται έτσι κακοχαρακτηρίζοντας άλλους που έχουν αντίθετη άποψη, δέξου ότι σε κάποιους δεν αρέσει η δουλειά της και μπορεί να μην φταίει καν το είδος τραγουδιών που εκπροσώπεί αλλά σε αυτό το είδος υπάρχουν πολλοί που το αποδίδουν καλύτερα . Τελικά ευτυχώς που η Ολλανδία δεν πήγε με το true colours με είδη 2 αλμπουμ στο ενεργητικό της barbora από το 2014 ( που αυτό είναι θετικό σημαίνει πως το πρώτο κάτι έκανε )

      • Βρες και εσυ ενα χομπί! Κανει καλο!!! Βρες καλυτερα κατι αλλο, απο το να καθεσαι να “στολίζεις” και να ‘χαρακτηρίζεις” οσους εχουν αντιθετη αποψη από εσενα! Ο τρόπος σου θυμιζει εποχες παλαιότερες από αυτή τον παππούδων μας που τσακώνονταν για τα κομματα!

  33. Στο wiwibloggs όλα τα σχόλια είναι θετικά και οι περισσότεροι δηλώνουν ότι έχει πολύ καλή φωνή και είναι intrigued. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι όλοι κρίνουν αυτό που βλέπουν (αντίθετα με εμάς όπου ο καθένας θα ήθελε τον/την δική του εκπρόσωπο και συγκρίνει τη Ντούσκα με αυτόν/αυτήν) τα πράγματα είναι καλά σε αυτή τη φάση. Φυσικά υπάρχουν ακόμη τα στάδια του τραγουδιού και της σκηνικής παρουσίας οπότε βλέπουμε – one step at a time.

  34. Εδώ να πω ότι εκτός του ότι συμφωνώ με το Σπύρο (σόρρυ που πετάγομαι) υποκλίνομαι και στον όμορφο τρόπο που χειρίζεται το λόγο και την ελληνική γλώσσα, όπως και καποιοι αλλοι εδώ μέσα βεβαια, ας μην είμαι άδικος, και μπράβο σας! Συγχαρητήρια επίσης για το ήθος την αυτοσυγκράτηση και τη σύνεση με την οποία χειρίζεστε ακόμα και οξείες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις.

  35. Δυστυχώς οι ξένοι ήδη άρχισαν να γράφουν για απομίμηση της Amy Windehouse. Ελπίζω να είναι καλό το τραγούδι γιατί τα κομμάτια που έχει βγάλει ως τώρα είναι κοινότοπα, υποτονικά και επομένως αδιάφορα, δεν είναι τυχαίο που δεν έχει κάνει επιτυχία ως τώρα.

    • Κανείς λάθος σε κανένα site δεν βρήκα τόσα αρνητικά σχόλια μόνο στα δικά μας! Βγήκανε όλοι οι “ειδικοί” δεν μιλάω για σένα και μας κάνουν κριτική οι ξενοι ενθουσιάστηκαν και λένε ότι επιτέλους η Ελλάδα θα στείλει κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό σε παρακαλώ θέλω να μου στείλεις το σύνδεσμο με τα σχόλια που είδες!!!

  36. Οσοι κατηγορειτε την Ντουσκα ειστε ΑΝΙΔΕΟΙ απο Eurovision!
    Με τη δυναμη που εχουν αποκτησει πια οι επιτροπες ( δειτε πχ περυσι Σουηδια, χαλια στο televote, καλα με τις επιτροπες, κατεληξε στη δεκαδα )
    ηταν καιρος να στειλει και η Ελλαδα μια jury-friendly επιλογη!
    Ποτε δεν εχουμε στειλει κατι που θα μπορουσε να αρεσει στις επιτροπες! Πρωτη φορα!
    Βεβαια ολα εξαρτωνται απο το τραγουδι αλλα η καλλιτεχνης απο μονη της προιδεαζει για τα καλυτερα! Παμε Ντουσκα!

    • δηλαδή το περσινό δεν ήταν jury friendly τα τραγούδια της Ιταλίας που σφαγιάζονται κάθε χρόνο από τις επιτροπές δεν είναι jury friendly η πλαστικούρα της Σουηδίας που στέλνει κάθε χρόνο είναι jury friendly το origo της Ουγγαρίας το 2017 δεν ήταν jury friendly που ευτυχώς το κοινό το υποτήριξε

      • Τι ηταν jury friendly στην Τερζη;;;
        Που σου ποναγανε τα αυτια στις ψηλες νοτες απο το ποσο φαλτση ηταν;;;
        Η η μπλε μουτζα;;; Οχι φυσικα και δεν ηταν!
        Ουτε το Origo ηταν… Οι επιτροπες ψηφιζουν με βαση τι μπορει να γινει χιτ μετα την Eurovision στην Ευρωπη επομενως δε ψηφιζουν συνηθως τοσο εθνικ και ιδιαιτερες συμμετοχες… Γιαυτο αλλωστε ψηφιζουν Σουηδια, που ειναι ” clean pop ”

      • το τραγούδι της τερζή ήταν ιδιαίτερο,με καλά προσεγμένο το έθνικ στοιχείο μια χαρά θα μπορούσε να εκτιμηθεί από ειδήμονες της μουσικής και σχέση με το περσινό επίπεδο τραγουδιών ότι αρνητικό αναφέρεις είναι αποκλειστικά για την παρουσίαση του τραγουδιού . Όταν μιλάς για hit μιλάς για studio version ξεκάθαρα , κάτι που μπορεί να παιχτεί στο ραδιόφωνο. Δηλαδή το τραγούδι του Salvador το ακούς στο ραδιόφωνο και λες α ένα τραγούδι σύγχρονο που σου μένει που το έβγαλαν πρώτες οι επιτροπές, τα τραγούδια της Σουηδίας που στέλνουν τα τελευταία είναι κακές κόπιες ποπ τραγουδιών εκτός από το euphoria και το heroes που είναι πολύ αξιόλογα (άλλος ειναι ο λόγος που οι επιτροπές υποστηρίζουν Σουηδία κάθε χρόνο). Και το ραδιοφωνικό της blanche 13ο το κατέταξαν οι επιτροπές στον ημιτελικό. Δηλαδή τα τραγούδια της ντούσκα μου λες ότι έχουν εγγυημένη επιτυχία μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στην indie pop κουλτούρα.

  37. αναθεση σε μια ερμηνευτρια που ειναι εντελως αγνωστη την ωρα που εχουμε καλλιτεχνάρες σε αυτην την χώρα..φαινεται μετα απο απο 2 αποκλεισμους δν εβαλε μυαλο η ερτ!παμε για 3ο αποκλεισμό με φόρα!

    • Βαστα λιγο ουτε το τραγουδι δεν εχεις ακουσει!
      Σε αντιθεση με τους καλλιτεχνες που αποκλειστηκαν προηγουμενως
      ( Argo και Τερζη ) η Ντουσκα μπορει να τραγουδησει και εχει καλλιτεχνικο εκτοπισμα και χαρακτηρα!
      Χαλαρωστε λιγο… Μπορει να μας εκπληξει!
      Και σιγα τις ” καλλιτεχναρες ” που εχουμε στην Ελλαδα! Μια Φουρειρα και μια Ταμτα ηταν για eurovision και αυτες τις πηρανε οι Κυπριοι…
      Ποιον θα στειλεις; Την Παολα; Τον Βρεττο; Την Ντεμυ που μας πατωσε;
      Δωστε μια ευκαιρια στο κοριτσι και μην ειστε μιζεροι! Γκρινιαξτε αν βγει το τραγουδι και ειναι χαλια!

  38. Ξέρουμε πολύ καλά πως πάει το πράγμα. Όλοι όσοι κράζετε την συμμετοχή με το επιχείρημα ότι δεν είναι διάσημη είστε όπου σας πάει ο άνεμος… Όλα όσα κράζετε τώρα μπορούν να αλλάξουν στο μυαλό σας ανάλογα με την θέση που θα πάρουμε. Αν η Ντούσκα τα πάει καλά τότε ξαφνικά από άσημη και άπειρη θα γίνει η θεά, η ταλαντούχα, η εκπληκτική καλλιτέχνιδα. Αν τα πάει χάλια θα είστε του στυλ: τα λέγαμε εμείς και κρα κρα κρα… Το ίδιο και με την Τάμτα. Τώρα που η Κύπρος δείχνει καλά δείγματα είναι νικήτρια στο μυαλό σας. Άμα τα πάει χάλια ξαφνικά θα γίνει η trash τραγουδίστρια που γδύνεται και αντιγράφει τις Αμερικάνες. Ότι και να πούμε τώρα για τον Μάιο είναι ανούσιο. Οκει σίγουρα δεν αρέσει σε όλους το είδος που υπηρετεί η Ντούσκα αλλά να λέτε ότι θα πατώσουμε επειδή δεν είναι mainstream είναι απλά γελοίο από την στιγμή που η περσινή νικήτρια πραγματικά είχε νικήσει μόλις την ίδια χρονιά το rising star και αυτό ήταν και όλη της η “εμπειρία” που μερικοί κοπανίεστε ότι δεν έχει η Ντούσκα (την οποία όπως είπατε δεν ξέρετε κάν αλλά δεν κάνατε καν τον κόπο να διαβάσετε το βιογραφικό της στο άρθρο που λέει το που έχει τραγουδήσει και με ποιους έχει συνεργαστεί). Για την Seemone είχατε τρελαθεί ότι έπρεπε να πάει με την Γαλλία, γιατί εκεί φυσικά μετρούσε το τραγούδι και ο Bilal κακώς νίκησε επειδή είχε έτοιμο κοινό. Στην Ελλάδα όμως όχι. Το τραγούδι και η σκηνική παρουσίαση δεν παίζει ρόλο. Μόνο το όνομα! Σοβαρευθείτε λίγο και κρατήστε την χολή σας… Διασκέδαστε τον διαγωνισμό που υποτίθεται ότι σας αρέσει.

    • +1. Επίσης, με τη λογική των συγκεκριμένων, η Φινλανδία το χει παρει ήδη επειδή πάει με γνωστό όνομα…

      • Εγω που διαφωνω , σε καμμια περιπτωση δεν λεω οτι το Ονομα φερνει Νικη ! άλλα πραγματα μετρανε (ομαδα, προωθηση, δημοσιες σχεσεις και το βασικο η σκηνικη παρουσιαση και το τραγουδι)

        οποτε ας μην λετε οτι οσοι διαφωνουμε με την επιλογη της Ντουσκα λέμε οτι μονο γνωστα ονοματα φερνουν νίκες!

        Στο κατω κατω ειναι υγιες να υπαρχουν διαφωνιες , εκτος κιαν αυτο ειναι κακο….
        Την τακτικη της ΕΡΤ “τυπου αναθεσης* με το ετσι θελω” ευτυχως οι περισσοτεροι δεν την δεχομαστε!

        * Δεν συγκρινονται οι αναθεσεις πχ σε Παπαριζου, Ρουβα, Βισση κτλ ακομη κιαν απο αυτες μονο μία ηταν πετυχημενη (βασικα 2 (διπλη συμεμτοχη Ρουβα) απο τις 4)
        Επισης στη συμμετοχη της Ντεμυ ειχε γινει αναθεση σε Συνθετη/Χορογραφο οι οποιοι επελεξαν την τραγουδιστρια, αλλο αν και αυτο απετυχε!

    • Ο μίζερος και γκρινιάρης δε μπορεί να χαρεί τίποτα. Τα είπες ΟΛΑ στην τελευταία σου πρόταση. Κατά τ’άλλα εμείς είμαστε οι ρατσιστές και οι μισάνθρωποι χαχα, άντε γεια!

      • σταμάτα να στολίζεις τους άλλους mangelo που έχουν αντίθετη άποψη, μόνο προσβάλλεις χωρίς να επιχειρηματολογείς. Και όπως είπε και ο gus είναι υγιές να υπάρχουν διαφωνίες και προβληματισμοί. O καθένας την γνώμη του λέει

  39. Η επιλογή της Κατερίνας Ντουσκα αν είναι καλή θα φανεί απο το αποτέλεσμα, εγω εύχομαι καλή επιτυχία στην καλλιτέχνη. Απλώς δεν θεωρώ σωστό όσο υποβαθμισμενος να είναι ο διαγωνισμός, η επιλογή να γίνεται ετσι εδω και 3-4 χρόνια Δεν νομίζω να μην είμαστε ικανοί ούτε για έναν εθνικό τελικό. Ίσως είναι καιρός να απέχουμε απο το διαγωνισμό, η Ευρώπη δεν μας εκτιμά, η Ερτ δεν έχει οργανωμένα σχέδια και εθνικούς τελικούς και δεν υπάρχει κάποιος στόχος για την Ελληνική αποστολή πχ πεντάδα. Αξιοπρεπεστατη θα είναι η συμμετοχή μας λογικά φέτος, αλλά εφόσον δεν υπάρχουν ώριμες συνθήκες για καταξίωση και για επίτευξη στόχων δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχουμε. Ίσως η αποχή για 4-5 χρόνια μας κάνει καλό και δούμε ότι όλοι οι διαγωνισμοι εκπροσωπούν την Ελλάδα και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοι.

  40. Εγώ αν και γκρινιάζω με τον τρόπο επιλογής της ΕΡΤ σαφώς και αναγνωρίζω ότι η αναγνωρισιμότητα στην χώρα που έχει ένας τραγουδιστής ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ στη Eurovision!!!! Γιατι ξέρει κανεις στην Ελλαδα τον Lazarev (απλά δεν αναφέρω στους eurofans)??
    Ωστόσο μιας και πιο πάνω έγινε αναφορά στους Antique, το συγκεκριμένο συγκρότημα όντως στην Ελλάδα ήταν ημι-άγνωστο ΑΛΛΑ ήταν γνωστό στην Σουηδία ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΌΤΕΡΟ είχαν μία δυνατή ομάδα να τους στηρίζει.

    Επισης Δεν λέω ότι η συγκεκριμένη τραγουδίστρια ειναι ίδιας κατηγορίας με τους ARGO, αλλά όχι να πάει με ανάθεση! Ακόμη και 1η να βγει, η αποψη μου δεν αλλαζει ως προς αυτό. ΕΚΤΟΣ ΚΙΑΝ Η ΕΡΤ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΉ και η εταιρεία επελεξε απο μόνη της την τραγουδίστρια που τοτε αλλάζει το πραγμα!
    Μακάρι να έχει μία καλή ομάδα απο πίσω της!

    Τέλος το βασικό είναι η σκηνική παρουσίαση και το τραγούδι και όχι το “όνομα” αυτό είναι γνωστό. Οι περισσότεροι που διαφωνούμε είναι με τον Τρόπο Επιλογής της ΕΡΤ! Απλό!!

    • Μα και ποιος δεν διαφωνεί με την ΕΡΤ; Όλοι ΜΑ ΟΛΟΙ ξέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει τον διαγωνισμό στην μπούκα και σαφώς έπρεπε να γίνει ένας εθνικός τελικός έστω και με ηχογραφημένα βίντεο των λαιβ σε ένα στούντιο με online ψηφοφορία αν δεν θέλανε να ξοδέψουν χρήματα για σκηνές και led οθόνες. Αλλά τώρα έγινε. Πάει, τελείωσε. Η κοπέλα επιλέχθηκε και ίσως να είναι και καλύτερη από τον καθένα που θα επιλέγαμε (ποιος ξέρει;). Είναι χρήσιμο το να λένε όλοι αυτοί ότι θα πατώσουμε με τις πιο γελοίες δικαιολογίες; Πιο πάνω ανέφερες ότι αυτό που έχει σημασία είναι η παρουσίαση, ομάδα κτλ… πολύ σωστά αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε δει τίποτα από όλα αυτά. Μόνο το όνομα της εκπροσώπου μας… τι θα κρίνουμε και πάνω σε τι θα διαφωνήσουμε πέρα από την φωνή της η οποία είναι αναμφισβήτητα πολύ όμορφη; Για το τσιμπιδάκι στο μαλλί της; Να είμαστε λογικοί. Σαφώς και οι διαφωνίες δεν είναι κάτι κακό αλλά όχι όταν γίνονται απλά για να γίνουν. Απλά γιατί τα τελευταία χρόνια που πατώνουμε μερικοί τα βλέπουν πάντα όλα μαύρα…

      • Φιλε, δεν θα τρωμε αμασητες τις επιλογες της ΕΡΤ! (Για το ¨”παει, τελειωσε”)
        Φυσικα παιζει ρολο το τραγουδι και η Παρουσιαση, οποτε εδω σχολιαζουμε την αγαπημένη μας ΕΡΤ…. για το τραγουδι θα δουμε οταν το ακουσουμε….

      • @gus μα δεν τρώμε τίποτα αμάσητο. Αυτά για την απευθείας ανάθεση τα λέγαμε σε 100000 ποστ και φέτος και πέρσι και γενικά σε οποιοδήποτε σχετικό άρθρο. Ψάξε και σίγουρα θα βρεις το λιγότερο 5 σχόλια που να μιλάνε για αυτό. Νομίζω ότι καταντάει κουραστικό και ΕΜΜΟΝΙΚΟ να μιλάμε μόνο για αυτό και αν βλέπουμε σχόλια που λένε ότι θα πατώσουμε εξαιτίας της ασημότητας της. Είσαι από τους πολύ λίγους που μιλάνε μόνο για την ανάθεση. Το 98% των αρνητικών σχολίων έχουν συνδέσει την ανάθεση με το ταλέντο της Ντούσκα και με την σίγουρη (για αυτούς) αποτυχία μας. Να γίνει κριτική στην Ερτ αλλά όχι θάψιμο στην κοπέλα χωρίς λόγο και αιτία. Ας περιμένουμε το τραγούδι να δούμε τι έχει ετοιμάσει πρώτα.

    • Όλη η Ελλάδα ξέρει τον Sergey lazarev και όλη η Ευρώπη ξέρει τον Sergey lazarev και είναι ο πιο διάσημος τραγουδιστής σε μια χώρα με 300 εκατομμύρια κατοίκους νούμερο 2 χώρα στον κόσμο . Ο lazarev έχει σχεδόν sto Instagram όσους followers έχει h ariel winter , john mayer , giannhs antentokoumpo, luis fonsi . Ονόματα που είναι παγκόσμιας φήμης.

      • Τα είπες όλα στην αρχή του σχολίου σου. 300 εκ. κάτοικοι, τους έφερε τρίτους στην esc, λες να μην είχε πολλούς followers; Το 90% από αυτούς παίζει να είναι Ρώσοι… πως θα τον ψηφίσουν; Αλλά αν είναι με βάση τους followers στο insta η Αρμενία να στείλει την Kim Kardashian, έχει πιο πολλούς από όλους τους εκπροσώπους που έχουν περάσει από τον διαγωνισμό μαζί. Και εμείς από του χρόνου με την Μενεγάκη… 1 εκ έχει, δεν μπορείς να πεις, μια 10αδα θα την χτυπήσουμε!

      • Εγώ άλλο είπα απάντησα στο σχόλιο του φίλου από πάνω που είπε γιατί ρε παιδια τον Λαζαρέτο τον ξέρει κανείς στην Ελλάδα και γενικά ? Μιλάει για έναν τραγουδιστή που ένα τραγούδι του μόνο έχει 130 εκατομμύρια views και άμα τα βάλουμε όλα τα τραγούδια του μπορεί να ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια views . Είναι από τους πιο followed τραγουδιστές στο Instagram έχει κάνει πωλήσεις δίσκων πάνω από ενάμιση εκατομμύριο . Πλάκα μου κάνετε συγκρίνετε ντουσκα και λαζαρεφ ? Την ντουσκα μόνο κάτι συριζαιοι την ξέρουν που τραγουδούσε στα πανηγύρια του ΣΥΡΙΖΑ και η μεγαλύτερη εφημερίδα που έχει δώσει συνέντευξη είναι η αυγή χαχα . Για τον λαζαρεφ έγραφαν οι new york times . Μια indie artist είναι η ντουσκα και πάντα indie θα μείνει

  41. @mangelo σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Είσαι από τα πιο συμπαθη μέλη και – πιστεψε με- μια χαρά τη χειρίζεσαι και εσύ τη γλώσσα. Αναγνωρίζω δε, πως αποτελείς παράδειγμα για μένα, εξαιτίας της ψυχραιμίας που διεπει τα σχόλιά σου. Για να είμαι ειλικρινής, αν δεν είχα δει σχόλιο σου, δεν ξέρω αν θα άντεχα τελικά να μην χαρακτηρισω με τη γνωστή λέξη από “μ” όσα ανεδαφικα γράφονται κατά καιρούς εδώ και θρυμματιζουν κάθε ενεργό εγκεφαλικό μου κύτταρο.

  42. Καλή επιτυχία στην ΕΡΤ για την Γιουροβίζιον και την εκπροσώπηση από την Κατερίνα Ντουσκα. (Η ομογένεια θα μας ψηφίσει. Με αυτή την παρουσία και τα μουσικά ακούσματα των δημιουργών θα θυμίζουμε Ελλάδα η Αγγλία στη σκηνή της Γιουροβίζιον ????? ) ?????? Τα Σκόπια πάντως φέτος θα είναι σίγουρα στον τελικό ? ίσως καί στην τριάδα? με τη γλώσσα θα πάνε συγνώμη αγαπάω όλους τους γείτονες μας και εύχομαι μόνο Ειρήνη η εκπρόσωπος της ΕΡΤ θα κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα προτείνω το τραγούδι να είναι στα Ελληνικά έχει χάρισμα έχει ταλέντο έχει Έμπνευση έχει παρουσία μαζί με την ομάδα της να κάνουν ότι καλύτερο για φέτος στην σκηνή της Γιουροβίζιον ??????

  43. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο που αυτή η ανακοίνωση συνέπεσε με τον ανασχηματισμό… Δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή έκανε μόνο απευθείας αναθέσεις και δεν έδινε το δημοκρατικό δικαίωμα στο λαό να επιλέξει, εκτός από το 2017, επειδή είχαν μια γενική κατακραυγή από το 0 points των argo. Κάθε χρόνο τους δικούς τους καλλιτέχνες στέλνουν.. Είναι 1000% σίγουρο ότι και πάλι 15η θέση στον ημιτελικό θα πάρουμε…

  44. Δηλαδή για να καταλάβω, στέλνουμε μια τραγουδίστρια που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να κάνει καριέρα αλλά ακόμη δεν τα κατάφερα και έχει λιγότερες προβολές στο youtube από κάτι τρίτες τραγουδίστριες;
    Τα ακούσατε τα τραγούδια; Ποιό από αυτά θα πήγαινε καλά; Τι ακριβώς περιμένετε να ακούσετε αφού το μουσικό της στίγμα είναι πολύ συγκεκριμένο και πολύ μακριά από το στυλ του διαγωνισμού;
    Δεν έχω λόγια!

    • Φίλε, διαγωνισμός τραγουδιού είναι σε περίπτωση που το ξέχασες.. Αν είμαι έτσι, να στείλουμε καμια youtuber..

      • Εσύ αυτό κατάλαβες; Η απήχηση που έχει ένας τραγουδιστής στο κοινό φαίνεται από τις προβολές που έχει στο youtube , σε ποιά δεκαετία ζεις; Η Ντούσκα έχει τραγούδια που ανέβηκαν στο youtube πριν 4 και 5 χρόνια και κάποια δεν έχουν ούτε 100.000. Τι άλλο θέλεις για να καταλάβεις ότι ένας καλλιτέχνης εμπορικά δεν τραβάει. Εσένα μπορεί να σου αρέσει ή και να σε συγκλονίζει, πρακτικά όμως δεν αφορά πολλούς ακροατές, αυτό είναι το ζητούμενο.

    • Θες να μας πεις ότι το slow δεν είναι ένα τραγούδι που θα μπορούσε να πάει πολύ καλά στον διαγωνισμό; Και ποιο είναι στο κάτω κάτω το στυλ του διαγωνισμού; Έχουν πάει πολύ καλά τραγούδια από τόσο διαφορετικά μουσικά είδη που πλέον κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το στυλ που φέρνει την σίγουρη επιτυχία. Δεν είμαστε άλλο στα 00s να νικάνε κατά 99% τα ethnic pop και οτιδήποτε λίγο διαφορετικό να καταλήγει στον δεξί πίνακα

      • Δεν έχεις άδικο εδώ ο Αγάθωνας πήρε την έκτη θέση στην Eurovision με τον πιο υπερεκτιμημενο τραγούδι ever και o marco mengoni me τη τραγούδαρα του βγήκε έβδομος . (Και μιλάμε τώρα για τους koza mostra που γυρισανε με το λεωφορείο στην Θεσσαλονίκη μετά την Eurovision και μαζεύουν δεν μαζευουν 50 άτομα σε συναυλίες τους ενώ ο marco τα τελευταία χρόνια έχει πουλήσει σχεδόν ένα εκατομμύριο δίσκους στην Ιταλί.οι φ ανς στη Eurovision κάποιες φορές ψηφίζουν αλλά ντάλα να ναι καλά οι συμμαχίες. Πάντως για το slow άμα πιστεύεις για παράδειγμα στο περσινό ημιτελικό που συμμετείχε η τερζη θα περνουσε τελικό το slow προφανώς μας τρολλαρεις φίλε .

  45. Γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα σχολιάζεται σαν κατίνεs και κουτσομπόλεs τηs γειτονιάs τόσο κακοπροαίρετα?Εχετε κουρασει καθε χρονο με την κριτικη σαs και την κλαψα σαs …….δωστε νοημα στην ζωη σαs και αναμονει μεχρι να ακουστει το τραγουδι …………….

  46. Εγώ πάντως έχω βασιμες υποψίες ότι η Ντουσκα είναι κατάσκοπος των Γερμανών και των Ιταλών, τις νύχτες το πραγματικό όνομα της είναι Ντου(τσε)κα και έρχεται να αλωσει την πολιτιστική κληρονομιά μας, που με τόσο κόπο και αυταπαρνηση έχτισαν ιερά τέρατα, όπως η Ελευθερία Ελευθερίου, η Σαγια, η Αγγελική Ηλιαδη.. Μα πραγματικά, ΤΙ ΛΕΤΕ ορισμένοι??? Αγαπητέ @gus: οι διαφωνίες και ευπρόσδεκτες είναι και γονιμες μπορούν να αποβουν. Υπο κάποιες προϋποθέσεις όμως: να είναι λογικά όσα υποστηριζουμε και to the point. Δεν μπορεί η κριτική μας να αναλωνεται στο αν έχει δώσει συνέντευξη στην “Αυγή” ή στη “Δημοκρατία”, ούτε να λέμε πως είναι ευνοουμενη του Παπαδημητριου. Που τα ξέρουν αυτά και τα λένε κάποιοι? Επίσης, η κάθε συμμετοχή δεν είναι απαραίτητο να προέρχεται από το είδος της μουσικής που μας ευχαριστεί. Το ότι δεν αρέσει σε κάποιους το στυλ της μουσικής που πρεσβευει είναι θεμιτο. Το να κράζεις κάποιον ως μιμο, χωρίς να έχεις οποιαδήποτε αφορμή (πέραν μιας ομοιότητας στη φωνή – και όχι στην ερμηνεία!) είναι τουλάχιστον ανεδαφικο. Δεν έχω πρόβλημα με την έκφραση αντιθέτης γνώμης αλλά με την επίθεση που της γίνεται “επειδή δεν πέρασε το δικό μας” Δεκαχρονα είμαστε? Τώρα, στα όσα ανέφερες:ναι. Έχει σημασία η ομάδα (νομίζω ένα μεγάλο μέρος της νίκης της Παπαριζου οφειλόταν σ’ αυτό ακριβώς). Απλά οοοση δουλειά και δημόσιες σχέσεις να κάνει, αν το τραγούδι είναι πατάτα, θα πάει ακλαφτο (ή θα περιοριστεί σε μια θέση στη δεκάδα) Αντίστοιχα, αν το τραγούδι έχει δυναμική για πρωτιά (ή καλή θέση), θα πάει καλά όπως και να ‘χει.. Και η Βίσση πήγε και ήρθε 9η γτ το τραγούδι ήταν παντελώς ανεπνευστο. Και η Patricia Kaas με τη παγκόσμια καριέρα πήγε και ήρθε 8η.Δεν είχε ανθρώπους πιστεύεις από πίσω της? Τέλος, κάποια στιγμή, θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε από τη συμμετοχή μας από τον διαγωνισμό. Να μπαίνουμε τοπ 10 με κάθε τρόπο ή να είμαστε αξιοπρεπεις? Γιατί και η “Άνοιξη” 13η ήρθε αλλά εγώ προσωπικά είμαι εξαιρετικά περήφανος που στείλαμε ένα κομμάτι τόσο σπουδαίο, ώστε να ακούγεται άνετα 30 χρόνια μετά. Στον αντίποδα, τα φτηνοτραγουδα των 00s που πήγαν καλά, ακούγονται σε αποκριατικες βραδιές. Τι θέλουμε απ’ τα δυο? Προσωπικά επιδιώκω το πρώτο, γι’ αυτό και χαίρομαι για την επιλογή της Ντουσκα. Τέλος, όχι, δεν με πειράζει που η ΕΡΤ δεν διοργανώνει εθνικό τελικό. Για ποιο λόγο να ξοδεύει λεφτά? Για να συμμετέχουν ποιοι?? Ακόμα θυμάμαι τον εθνικό τελικό του ’15 και το οικτρο θέαμα της Σαγια να λικνιζεται χωρίς καμία χάρη και να μην πιάνει ούτε μια νότα, έτσι για διάφορα! Άμα είναι να πληρώνουμε για να βλέπουμε τσίρκο, όχι φίλε μου, πάντα απευθειας αναθεσεις! Μόνοι σας το είπατε.. μια χαρά καλλιτέχνες έχουμε.. πληθώρα λοιπόν για να διαλέξουν!

    • Δεν διαφωνω στα οσα γραφεις ομως μερικά σχόλια (λίγα, όχι όλα) μπορει να εχουν γραφει με χιουμορ… και γω το εγω κανει!
      Απλα τα τελευταια χρονια βλεπω πολλους με ευγενικό τρόπο να κριτικάρουν και να χαρακτηρίζουν σχολια και άτομα επειδη εχουν διαφορετική απόψη απο αυτους!

      Παντα υπήρχαν και θα υπάρχουν διαφωνιες , το θεωρω και υγιες! Εξαλλου ποσοι θυμόμαστε τα αμέτρητα σχόλια στην ελληνική mailing list …. 🙂 … εκει το καλο ηταν οτι μαθαιναμε και κανα νεο πριν ανακοινωθει χιχιχιχιχι

      • Φίλε gus ποτέ δε “στόλισα” κάποιον απλά και μόνο επειδή έχει αντίθετη άποψη από εμένα. Παραδέχομαι ότι χρησιμοποιώ έντονους χαρακτηρισμούς ιδίως όταν είμαι φορτισμενος. Εννοείται πως είναι υγιές να υπάρχουν διαφωνίες! Τα είπαμε (ειδικά μαζί αν θυμάμαι καλά) και πέρσι ότι δεν έχω προσωπικά με κανεναν. Αλλωστε ούτε καν έχω τοποθετηθεί υπέρ ή κατά της ανάθεσης, αυτό που μ’ενοχλει απλώς κάθε χρόνο είναι ο τρόπος κάποιων που γκρινιάζουν από την ώρα που δηλώνει συμμετοχή η Ελλάδα μέχρι και το Μάιο. Φυσικά θα πούμε τη γνώμη μας, φυσικά και θα γράψουμε τι μας ενοχλεί ή μας “κλοτσάει” όμως μερικοί που δεν έχουν διάκριση ουτε τακτ είτε χύνουν χολή συνεχώς περί του ενός και του άλλου πριν ακομη ακούσουν καλλιτέχνη/τραγουδι (κι ας καμωνονται τους έχοντες επιχειρήματα, αυτό δεν τους κάνει λιγότερο κουραστικούς ή εμμονικους) είτε καταφέρονται κατά της ΕΡΤ, μπλέκοντας πολλές φορές τα κόμματα και μετατρέποντας το χώρο αυτό σε κάτι άλλο απ’ αυτό για το οποίο φτιάχτηκε. Πιστεύω πως και η θέση των συντακτών είναι λεπτή και πολύ ορθά χειρίζονται διακριτικά τον όχλο που δημιουργούμε χωρίς να μας “φημωνουν” ή να μας πολώνουν αλλά εδώ έχουμε κι εμείς ευθύνη ως νοήμονες κι ενηλικοι (όσοι είμαστε) να κρατάμε ένα επίπεδο και να μη σχολιάζουμε ασυνάρτητα/ασχετα πράματα. Εδώ είμαστε για να μιλάμε για τα τραγούδια τους καλλιτέχνες και για να σχολιάζουμε οτιδήποτε περιγράφει το εκάστοτε άρθρο.
        Εν κατακλείδι, έχω το δικαίωμα, χωρίς αυτό να με καθιστά φασίστα μισάνθρωπο ή ότι άλλο μου καταλογισες, αν μη τι άλλο, να με προσβάλλει η αδιακρισια κάποιων, να με ενοχλεί η εμμονή άλλων στο να πολώνουν και να μπλέκουν τα της πολιτικής και να με κουράζει η ατέρμονη γκρίνια που στο κάτω κάτω είναι και ατελέσφορη.. άλλο πραμα η διαρκής γκρίνια και άλλο η διαφωνία και ο υγιής διάλογος.
        Καλή συνέχεια!

  47. Για όλους εσάς που λέτε πως το μουσικό ύφος της Ντούσκα είναι εκτός Eurovision, μάλλον πρέπει να σας θυμίσω τον Salvador και την Jamala… Παρ’ όλα αυτά, η ίδια η Ντούσκα σε συνεντεύξεις της έχει πει πως το νέο άλμπουμ της (από το οποίο αντλήθηκε και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει) θα είναι πιο τολμηρό στην ποπ (αν σας καθησυχάζει αυτό)… Επίσης, η Ντούσκα αυτή την στιγμή ηχογραφεί το τραγούδι μαζί με τον μουσικό της παραγωγό Phill Cook (@justcallmepip στο instagram), κοιτάζοντας στο βιογραφικό του βλέπουμε πως έχει δουλέψει με Little Mix, Ellie Goulding, Olly Murs, Callum Scott και Dua Lipa… Αυτό σας καθησυχάζει???? Ακόμη, η Ντούσκα έχει τραγουδήσει σε αμέτρητα φεστιβάλ τα οποία είναι ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ και όχι μπουζούκια και νομίζω πως όλοι ξέρουμε ότι η Eurovision παραπέμπει περισσότερο σε συναυλία παρά σε μπουζούκια, όποτε αυτό που λέτε περί απειρίας είναι άτοπο… Τέλος, η ΕΡΤ για 1η φόρα παίρνει ένα ρίσκο, γιατί να μην το στηρίξουμε;;; και ας δούμε που θα μας βγάλει!

    • Ρισκο πηρε και με τους ARGO… , τουλαχιστον ετσι ελεγαν… τοτε!!!

      Δεν λεω σε καμμια περιπτωση οτι ειναι Αφωνη κτλ αντιθετα, η φωνη της ειναι μια χαρα!

      Απλα εσεις που ειστε Υπερ της αναθεσης δεχτειτε και την αλλη αποψη που δεν τα βαζει με την Κατερινα αλλα με την τακτικη της ΕΡΤ! Μην αφοριζεται οσους δεν συμφωνουν μαζι σας!

      Εγω και μερικοι αλλοι εδω, την “λεμε” στην ΕΡΤ και στην διαδικασια της!

    • Ας ελπίσουμε λοιπόν να αλλάξει ήχο και ύφος γιατί με αυτά που είχε ως τώρα δεν κατάφερε τίποτα. Η μοναδική επιτυχία που είχε τα τελευταία 6 χρόνια που ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, είναι η επιλογή της από την ΕΡΤ για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην eurovision. Η ως τώρα πορεία της δεν είχε καμιά απήχηση στο κοινό.
      Αν ήταν πρωτοεμφανιζόμενη θα έλεγα ότι δεν έχουμε κανένα δείγμα, αλλά η συγκεκριμένη υπάρχει μουσικά τα τελευταία 6 χρόνια και δεν έχει πετύχει ακόμη τίποτα, ίσως σημαίνει κάτι αυτό.

    • Τα τραγούδια της Jamala και του Salvador είχαν κάτι που δεν έχουν τα πλαδαρά τραγούδια που έβγαλε ως τώρα η Ντούσκα, είχαν χαρακτήρα!
      Και με τους Argo η ΕΡΤ πήρε ρίσκο και είδαμε που έβγαλε αυτό.
      Πως εννοείς την τολμηρή ποπ;

      • Το one in a million έχει χαρακτήρα. Εχει πάνω από 400000 streams στο spotify και το won’t leave πάνω απο 200000. Τοσα streams στο spotify στην Ελλάδα εχουν τραγούδια με περισσότερα views στο youtube.

  48. Διαβάζοντας σε σχόλια ότι η Κατερίνα Ντούσκα υπάρχει δισκογραφικά από το 2014 ανέτρεξα ξανά στο youtube προσπαθώντας να βρω ζωντανές εμφανίσεις της (αφού είχα ήδη ψάξει για να ακούσω τη δουλειά της). Κατάφερα και βρήκα μόνο τρεις. Η πολυπληθέστερη ζωντανή της εμφάνιση ήταν στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου το 2015. Πέρα απο την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της, δε με συγκίνησαν ούτε οι ερμηνείες της ούτε η γενική (στυλιστική) εικόνα της. Περιττό να πω ότι αυτό που έβλεπα σαν τηλεθεατής με κούραζε.
    Η απόφαση της ΕΡΤ να κάνει απευθείας ανάθεση σε μια καλλιτέχνιδα η οποία τελικά δεν έχει καμία απήχηση στο κοινό ενώ υπάρχει μουσικά αρκετά χρόνια & σε συνδιασμό με τη βαρύγδουπη ανακοίνωση περί εκπροσώπησης ενός σύγχρονου μουσικού ρεύματος που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα, ειλικρινά με ξεπερνάει. Αισθάνομαι για μία άλλη φορά ότι προσβάλουν τη νοημοσύνη μου.
    Και αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι δεν υπάρχει κάποια δυνατή ομάδα από πίσω της που να τρέχει για τα πάντα. Η ΕΡΤ θα της βρει ενδυματολόγο και μακιγιερ; Καταρχάς η δισκογραφική της δε μερίμνησε να της βρει ένα δυνατό κομμάτι. Η ίδια έγραψε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει. Έχετε ακούσει τις μέχρι τώρα συνθέσεις της, και αν ναι, βρήκατε έστω και ένα που θα μπορούσε να πάει στο διαγωνισμό με αξιώσεις; Εγώ δε βρήκα. Λέτε να έκανε την υπέρβαση και να έχει γράψει κομματάρα; Μου είναι δύσκολο να το πιστέψω. Καλό είναι να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά είναι αδικαιολογητο να χάνουμε επαφή με την πραγματικότητα. Θυμάμαι πχ κάποιους να περιμένουν πέρσι τους Χοροστα΄λίτες να κάνουν την έκπληξη και να έχουν καλό τραγούδι. Μα σοβαρα, σαν τι τραγούδι να περιμένεις από ένα συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής; Μετά πεφτατε όλοι από τα σύννεφα. Το ίδιο είχε συμβεί και με το τραγούδι της Κετιμέ.
    Εύχομαι να μη φύγουμε στο τέλος νύχτα από το Τελ Αβίβ.

    • Πραγματικά ότι να`ναι η ανακοίνωση περί εκπροσώπησης ενός σύγχρονου μουσικού ρεύματος που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα .χαχαχαχα Λες και η indie ποπ σαν μουσική δεν πουλά, πουλά είναι δημοφιλές όπως και κάθε παρακλάδι της ποπ αλλά η συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα είναι λίγη για το είδος τούλάχιστον άμα λάβουμε υπόψιν τα τραγούδια που έχει γράψει (σαν συνθέτρια). Η φωνή είναι άλλο θέμα. Δεν πάει μόνο σαν τραγουδίστρια αλλά και σαν συνθέτης, στιχουργός. Τωρα, άμα κάποιος ενορχηστρωτής της το σουλουπώσει κάνοντάς της το λίγο πιο σύγχρονο και προσθέσει κάποια μουσικά όργανα, να το κάνουν πιο ενδιαφέρον η αν η ίδια φύγει από αυτό τ μονότονο και πειραματιστεί με ηλέκτροποπ κάτι μπορεί να γίνει

  49. Τελικά ρε παιδιά, εγώ δεν έχω καταλάβει.. (μάλλον είμαι βραδυνους..) Εσάς τι σας πειράζει? Ότι η κοπέλα δεν έχει views στο yt? Τα οποία βέβαια αναρωτιέμαι πως θα μπορούσε να αποκτήσει, τη στιγμή που ήρθε από το Μοντρεαλ, σχετικά πρόσφατα και – προφανώς – δεν έχει τις γνωριμίες αλλά ούτε και την πρόθεση να γίνει “επικοινωνιακο viral” ( με τον τρόπο και τα μέσα που γίνονται οι καλλιτέχνες στην Ελλάδα..) Ότι δεν έγινε εθνικός τελικός και αυτό ήταν αντιδημοκρατικο? Δηλ. πχ αν γινόταν τελικός με 5 ασημους ή με πέντε “παρακατιανους” τραγουδιστές που πιθανότατα έχουν λιγότερους followers από σας στο instagram (ντροπή τους!), εσείς θα ήσασταν ευχαριστημένοι ή όχι? Ότι η κοπέλα δεν πρεσβευει ένα εμπορικό είδος στην Ελλάδα (το οποίο ωστόσο μπορεί να εκτιμηθεί από Ευρωπαίους που δεν ακούνε Οικονομοπουλο και Σταν)? Ας είμαστε ειλικρινείς. Απλά δεν έχετε με τι να κουνηθειτε το καλοκαίρι στα clubs και σας έχει λείψει το τσιρκολικι. Ορισμένους δε, σας πειράζει ότι δεν θα σας δείξει η κάμερα της ερτ σε στούντιο της, να ζητωκραυγαζευε. Δεν πειράζει. Θα το ξεπερασετε.

    • Έχω ανεβάσει και εγώ ένα βίντεο στο youtube… το έχουν δει 14 άτομα και έχω 12 dislike, λες να μου κάνουν ανάθεση του χρόνου;
      Και εγώ ήρθα πρόσφατα από τη Γουαδελούπη, έχουν περσάσει μόλις 5 χρόνια και δεν έχω προλάβει να γίνω viral αλλά μέχρι τα 40 ελπίζω να τα καταφέρω!

    • Φίλτατε έπετρεψέ μου να σου απαντήσω στον ίδιο ειρωνικό τόνο. Δε γνωρίζω αν είσαι βραδύνους, αλλά ένα θεματάκι με την κατανόηση της ελληνικής γλώσσας σίγουρα το έχεις. Μπορείτε μερικοί να σεβαστείτε το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που έχουν διαφορετική άποψη από τη δική σας; Τι ακριβώς είναι αυτό που σε ενόχλησε στο σχόλιό μου και ένιωσες την ανάγκη να κάτσεις και να γράψεις όλες αυτές τις σαχλαμάρες μόνο και μόνο για να έρθεις σε αντιπαράθεση μαζί μου χωρίς να έχεις ένα σοβαρό επιχείρημα; Αρνούμαι να σχολιάσω αυτόν τον αχταρμά σκέψεών σου γιατί προσβάλλει οποιονδήποτε νοήμονα ανθρωπο. Θα σε συμβουλευα να καθήσεις και να ξαναδιαβάσεις προσεκτικά τι ακριβώς έχω γράψει παραπάνω.
      Επίσης, θα ήταν καλό να σταματήσετε εσείς οι μερικοί να βγάζετε μόνοι σας αυθαίρετα συμπεράσματα και να τσουβαλιαζετε τα πάντα και τους πάντες έτσι όπως σας αρεσει και βολεύει. Ούτε το τσιρκολίκι μου λείπει (δεν έχω ιδέα τι είναι το τσιρκολίκι) ούτε με πειράζει που δε θα με δείξει η κάμερα της ΕΡΤ σε στούντιό της να ζητοκραυγάζω (δεν εχω πάει ποτέ μου στην ΕΡΤ και δεν είχα και σκοπό να το πράξω).

      • καταρχάς, ποιος σου είπε ότι ασχολήθηκα αποκλειστικά με σένα και απάντησα προσωπικά σε σένα? Αν εσύ ταυτιστηκες, είναι δικό σου πρόβλημα. Σε διαβεβαιώ πάντως πως δεν απάντησα σε σένα προσωπικά. Το αν έχω αντίληψη της γλωσσας, επέτρεψε μου να το γνωρίζω λίγο καλύτερα από σένα. Όσο για τις σαχλαμάρες, σ’ ευχαριστώ που καθησες και τις διάβασες, καθώς και για τη φιλοφρονηση σου αλλά θα με έκανε ακόμα πιο χαρούμενο αν απαντούσες επι της ουσίας. Επίσης, αρνείσαι να σχολιάσεις αλλά και σχολιάζεις και χαρακτηρίζεις. Μάλλον κάποιος άλλος έχει θέμα κατανόησης ή (και) έκφρασης. 🙂

      • Ο τρόπος δημοσίευσης του σχολίου σου στην ιστοσελίδα χθες το βράδυ έδειχνε ξεκάθαρα ότι δεν ήταν νέα υποβολή κειμένου, αλλά απάντηση σε κείμενο (κάτι που το τσέκαρα αρκετές φορές πριν σου απαντήσω, αλλα και μετά αφού με διαβεβαιωνες ότι απλά εγώ ταυτίστηκα με το σχόλιό σου). Βλέπω τώρα ξαφνικά ότι η κατάταξη έχει αλλάξει. Νταξει!
        Από το γράφω ένα σχόλιο, δηλ δίνω μια απάντηση, στο σχολιάζω δηλ. αναλύω τα γραφόμενα του άλλου υπάρχει μια τεράστια διαφορά, άρα ναι, υπάρχει θέμα κατανόησης. Τι επί της ουσίας να απαντήσω; Για την απόλυτη σιγουριά σου ότι ακούω Οικονομόπουλο και Σταν ή για τη Ντούσκα που δεν πρόλαβε από το 2014 να τη μάθει άνθρωπος; Και αν δεν είναι τέτοια η πρόθεσή της τότε πως θα πουλήσει; Με αέρα κοπανιστό διαβιώνει; Φυσικά και αρνήθηκα να σχολιάσω αυτόν τον αχταρμά σκέψεών σου γιατί προσβάλλει οποιονδήποτε νοήμονα άνθρωπο.

    • Μπα δε νομίζω, όσοι πάνε στις εκδηλώσεις της ΕΡΤ, θα πάνε σε καμιά εκπομπή παρουσίασης των τραγουδιών οπότε θα ικανοποιηθούν… άσε που μερικοί εμφανίζονται και ως δημοσιογραφοι , ειδικοί κτλ κτλ…. δε νομίζω να ασχολούνται με τους σχολιασμούς στα άρθρα του ogae!
      Όσο για τα λικνίσματα του καλοκαιριού…. υπάρχουν πολλά Άσματα…. εγχώρια και ξένα, δεν περιμένουν την eurovision!

      Τώρα ως προς τα views κτλ, απλά εγώ αντιλαμβάνομαι ότι η κοπέλα έβγαλε ένα άλμπουμ το 2015 , αυτό που γράφουν αρκετοί είναι ότι δεν είχε την κάποια ιδιαίτερη πορεία, αλλά δεν είναι απαραίτητο να την είχε στην Ελλάδα, δεν την είχε ούτε στο εξωτερικό (???). Βέβαια επειδή δεν ξέρω πως πήγε στο εξωτερικό κτλ, διάβασα ότι είχε 2εκ views για όσους ασχολούνται με αυτά! Βασικά διάβασα αυτό:
      “Η Kατερίνα έγινε ευρύτερα γνωστή με το hit της One in a Million και τη διασκευή της στο Do I Wanna Know των Arctic Monkeys, η οποία έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube.”

      Για να κλείσω το θέμα όσο αφορά εμένα, θεωρώ ότι η ΜΙΝΟΣ ήταν αυτή που αποφάσισε να στείλει την Κατερίνα , ας ελπίσουμε να την στηρίξει κατάλληλα!

      • Βρε @gus, είχε views τρελά η Blanche ή ο loic nottet ή ο sobral? Ή είχε η Φουρειρα πέραν των φανς της? Το ότι έχει 2εκ views από φανς στην Ελλάδα, σημαίνει πως αρέσει υποχρεωτικά και στην Ευρώπη? Ξεκολληστε λιγο από τη λογική των social και του yt.. Και στο instagram υπάρχουν τύποι με 14000 followers που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους.. τι σχέση έχουν αυτά? Δείτε λίγο κριτικα τα πράγματα..

      • @spyros83 Να το γράψω ξανα…. το σχολιο με τα views το εγραψα γιαυτους που λενε οτι δεν ειχε ανταποκριση ουτε καν στο ΥΤ… για υπερ της το εγραψα!

        Προσωπικα για μενα, το ξαναγραφω και μια ακομη φορα και χρονιά… το όνομα δεν παιζει κανεναν ρόλο! Ειτε παει η Κατερινα ειναι ο Ρεμος για τον ξενο που θα ψηφισει δεν τον νοιαζει γιατι δεν τους ξερει!!!! Ειναι τοοοοσο απλο!

        Το θεμα ειναι οτι η ΕΡΤ εκανε αναθεση σε μια τραγουδιστρια που δεν την ξερει κανεις… τι να κανουμε τωρα!! Αυτη ειναι η κατασταση! Οι περισσότεροι την εμαθαν οταν ανακοινώθηκε οτι παιζει το ονομα της για την Eurovision!

        Οι περισσοτεροι κριτικαρουμε την ΕΡΤ … τουλαχιστον εγω αυτο γραφω! Οπως το εγραφα και τοτε με τους ARGO

  50. Η περίπτωση της Ντούσκα μου θυμίζει σχεδόν τη “λογική” της ανάθεσης στους Argo. Επέλεξαν μια άγνωστη στο ευρύ κοινό με εναλλακτικό (μόνο για τα ελληνικά δεδομένα) στυλ. Μήπως και το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο με εκείνο των Argo;

    • Θέλεις να μου πεις ότι οι ARGO τραγουδούσαν αγγλικά είχαν ιδιαίτερες φωνές και καταπληκτικές αρμονίες? Ας μην κοροϊδευόμαστε παιδιά οι ARGO ήταν ένα συγκρότημα που δεν έδεσε πότε χωρίς κανένα ιδιαίτερο φωνητικό εκτόπισμα ήταν τελείως ΑΦΩΝΟΙ!!!!

  51. Τους ειδα/ακουσα live και την Duska και τον Leon of Athens, στο τελος του 2018. Εχω να πω οτι και οι δυο ειναι καταπληκτικοι. Καμια απειρια δεν φανηκε ουτε τιποτα. Η Κατερινα εχει φωναρα. Φωναρα ομως. Πολυ ομορφη σκηνικη παρουσια. Και οι δυο εχουν αισθητικη. Επικοινωνιακοι και μια χαρα. Τι να πω αλλο, εχω χαρει πολυ. Απο μια σκηνη σε μαγαζι τωρα στην Eurovision και οι δυο. Το σκεφτομουν στη συναυλια και ελεγα αυτοι στην Eurovision θα εκαναν παπαδες. Και να τωρα ηρθε αυτη η στιγμη. Πιστευω θα τα παμε πολυ καλα. Αν το τραγουδι ειναι καλο μπορουμε και πρωτια. Το εχουν, για αυτο το λεω. Καλη Επιτυχια Ελλαδα.

  52. Μόνο σε εμένα φαίνεται ζορισμένη και ψεύτικη η φωνή της; Προσπαθεί να δώσει μαύρο χρώμα στη φωνής της με αποτέλεσμα να ακούγεται κάτι μεταξύ Amy Winehouse και Giusy Ferreri.

    Το One million είναι πολύ μονότονο και υποτονικό, κατάλληλο μόνο για διαφημιστικό σποτ ή για τραγούδι τίτλων τέλους τηλεοπτικού προγράμματος.
    Για τα υπόλοιπα τραγούδια, το έγραψαν και άλλοι, τα views μιλάνε μόνα τους.

    Η Blanche και o Loic ήταν 17 χρονών, δεν ήταν 30άρηδες, ούτε είχαν κάνει κάποια προηγούμενη προσπάθεια όπως η Duska, δεν καταλαβαίνω το νόημα της σύγκρισης.

    • Ναι μονο σε εσενα φαινεται η φωνη της ψευτικη αυτο στο επιβεβαιωνω! Η Ελλαδα πριν ανακοινωθει το ονομα της ερμηνευτριας ειχε συνολικη αποδοση στα στοιχηματα 85 τωρα εχει 40 γι αυτο σταματηστε να κραζετε, η επιλογη αρεσει στους ξενους μπορειτε να το διαπιστωσετε και μονοι σας!!!

      • όχι δεν φαίνεται μονό σε αυτόν ψεύτικη και επιτηδευμένη . Είδα live της στο 525live sessions όπου ερμήνευε το toxic και στην εκπομπή στην υγειά μας πραγματικά τόσο ψεύτικο αυτό που προσπαθούσε να βγάλει που κατάντησε κουραστικό μετά το πρώτο λεπτό. Ακόμα και στα σχόλια το ανέφεραν ότι νιαούριζε και ότι η ερμηνεία της είναι επιτηδευμένη και βγάζει ένα κακό αντιγραφικό μείγμα μιας σειράς άλλων γυναικείων φωνών

    • Και τα streams επίσης στο spotify το εξαιρετικό One In A Million έχει πάνω από 400000 strames και το πολύ καλό Won’t Leave Πάνω από. 200000 streams. Στην Ελλαδα του youtube και του ραδιοφώνου αυτά τα straems τα έχουν όσοι κάνουν αρκετή επιτυχία. Το Έτσι Κι Έτσι έχει περίπου όσα straems έχει και το Won’t Leave της Ντούσκα και το Κάτι Σκοτεινό λιγότερα. Το One In A Million έχει περίπου οσα και το Ηλιους Και Θάλασσες της Τάμτα.

      • Wow! Δηλαδή η ΕΡΤ στέλνει φέτος πρώτο όνομα! Θα τα πάμε τέλεια με την ελληνοκαναδή Amy Winehouse! Μακάρι να έχει ετοιμάσει ένα τραγούδι που να το ακούς μια φορά και να σου καρφώνεται στο μυαλό σαν το One In A Million!

    • Βασικά τραγουδάει λες και έχει φαρυγγίτιδα 🙂 Ελπίζω να γίνει κανένα θαύμα και να ακυρωθεί η συμμετοχή γιατί φέτος προβλέπω την περσινή μιζέρια. Κανείς δεν πρόκειται να δώσει λεφτά για στυλίστα, σκηνοθέτη, χορογράφο, εφέ κτλ. Ο σκοπός ήταν να ήταν ξεχωριστή και όχι η ελληνίδα Ferreri, Winehouse κτλ.

  53. προσωπικα δν ειμαι φαν της ελληνικης συμμετοχής!δν μαρεσε ουτε η απευθειας αναθεση ουτε κ η ερμηνευτρια ..επισης εχουμε ολη την αποψη μας,αυτο που αδυνατω να καταλαβω ειναι η προσπαθεια καποιων πορωμένων να απαντανε σε καθε κριτική λες και ειναι δικηγόροι της ερμηνευτριας..θεωρω οτι ο καθενας ειναι ελευθερος να εκφράζει την αποψη του χωρις να δεχεται διαδικτυακο byllying!ελεος πια με κάποιους!

    • Πες τα βρε Αλέξιε! Έτσι μας έλεγαν και με τους Argo και την Τερζή..

      «Ακούστε πρώτα το τραγούδι και μετά κρίνετε»
      «Τι σημασία έχει που τους Argo δεν τους ξέρει κανείς στην Ελλάδα;»
      «Τι σημασία έχει που η Τερζή είναι στα αζήτητα;»

      Τo αποτέλεσμα;
      Το τραγούδι των Argo ήταν το ίδιο ακατάλληλο με τις προηγούμενες δουλειές τους.
      Κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά ούτε με την εμφάνιση της Τερζή, ούτε των Argo. (Γιατί και ποιός να επενδύσει σε ένα άγνωστο συγκρότημα ή σε μια τραγουδίστρια που είχε μια δυο επιτυχιούλες προ δεκαπενταετίας;)
      Ο κόσμος γύρισε για άλλη μια φορά την πλάτη στη eurovision και η ΕΡΤ βρήκε την αφορμή να συνεχίσει να απαξιώνει το προϊόν με λύσεις του ποδαριού. Φαύλος κύκλος!

      Ας περιμένουμε και φέτος λοιπόν και μετά ας διαβάσουμε τα απεγνωσμένα μηνύματα των πρώην υποστηρικτών που θα ζητούν ευρήματα, γέφυρες και θα τους φταίνε τα φώτα, τα μαλλιά, το τελωνείο. Κάθε χρόνο τα ίδια.

  54. Εγώ προτείνω να ακυρωθεί η ανάθεση γιατί η ΕΡΤ δεν έχει βρει νυχου για τη Ντουσκα. Και ως γνωστόν, η νίκη στη Γιουροβιζιον κρίνεται από το μαλλί, το φρύδι, τη σωστή αποτρίχωση, την απολεπιση. Αν θες δε πιο σίγουρα αποτελέσματα, πρέπει να επιδοθεις και σε κολπικες πλυσεις. Παιδιά, μην ακούτε και χορευετε άλλο fuego, το’χετε κάψει τελείως.

    • Θύμισε μου ποιά θέση πήρε η Φουρέιρα και ποιά η Τερζή που πήγε ξυπόλητη στα αγκάθια.

      Τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση την εμφάνιση του Sobral, όλες οι επιτυχημένες εμφανίσεις ήταν προσεγμένες και στημένες άψογα στη σκηνή. Η εμφάνιση της Τζαμάλα για παράδειγμα, ήταν πολύ προσεγμένη και εντυπωσιακή. Ο διαγωνισμός είναι τηλεοπτικός και όχι ραδιοφωνικός.

      Όταν θα δείτε στις πρόβες την Ντούσκα στημένη σαν σε φεστιβάλ της ΚΝΕ, με τσιμπιδάκια στα μαλλιά και με περίγραμμα στα χείλη δυο δάχτυλα εκτός, θα παρακαλάτε για χορογράφο και θα γκρινιάζετε για το φόρεμα και τα γραφικά.

      • Κληρονομικο χάρισμα? Βλεπεις μακριά? Αν είναι, να σε προτιμήσουμε για πιθανές προφητειες.. σκέψου το και σαν επαγγελματική λύση!

  55. Αγαπητέ @abc, τα σχόλια παρουσιάζονται με μπερδεμενη σειρά, δεν το έχεις καταλάβει? Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε αναγκάζομαι να απαντήσω εδώ ξεχωριστά σε σένα. Σε κάθε περίπτωση, μην αγχώνεσαι. Αν απευθυνομουν σε σένα προσωπικά, δεν θα είχα πρόβλημα να το παραδεχτώ, όπως πραττω άλλωστε και τώρα. Σχετικά με τα υπόλοιπα, δεν θα εμπλακω σε περαιτέρω συζήτηση γιατί δεν υπάρχει επίπεδο συνεννόησης. Όταν καθόμαστε στα σοβαρά και συζητάμε για κομμωτριες νυχουδες, αν σφιγγεται να βγάλει τη φωνή (lol) χωρίς μάλιστα να την έχουμε ακούσει ποτέ από κοντά (δηλ οκ, κ εγώ δεν συμπαθώ τη Μποφιλιου αλλά όταν την άκουσα από κοντά είπα τι φωναρα είναι), λαικ, views και πως βγάζει τα προς το ζειν κάποιος (λες και το τραγούδι πρέπει να ναι αποκλειστικός τρόπος βιοπορισμου ενός καλλιτέχνη ή κριτήριο ταλέντου), προφανώς κάποια πράγματα τα αντιλαμβανομαστε διαφορετικά. Τώρα αν εσύ θεωρείς αυτά σοβαρά και τα δικά μου μπουρδες, i rest my case. Καθενας είναι υπεύθυνος για όσα λέει και κρίνεται γι’ αυτά.

    • Φίλτατε @spyros83 στη μανία σου να υπερασπιστείς την Κατερίνα Ντούσκα με περίσσιο ζήλο και να διαφωνήσεις με όποιον έχει έστω τους ελάχιστους δισταγμούς για την επιλογή της, καθώς και μπροστά στην έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων από τη μερία σου, καταφεύγεις στην πρόκληση, στην υπερβολή και συνάμα στη διακωμώδηση.
      Γράφεις: “λες και το τραγούδι πρέπει να ναι αποκλειστικός τρόπος βιοπορισμού ενός καλλιτέχνη ή κριτήριο ταλέντου”, και μιλάμε για άτομα που δηλώνουν επαγγελματίες καλλιτέχνες & όχι ερασιτέχνες, δηλ. ν΄ασχολούνται παροδικά και από χόμπυ.
      Δεν το συνεχίζω, πήρα αρκετή δόση χαζομάρας για ΄σήμερα.

      • Όχι, είναι για να μιλάμε σοβαρά το επιχείρημα “δεν της εξασφαλισαν κομμωτή”.. Πλάκα μας κάνεις μάλλον.. Κανείς ένα λάθος. Δεν υπερασπιζομαι τη Ντουσκα, την οποία και εγώ προσφάτως έμαθα (παρότι σαν όνομα την είχα ακουστά), ούτε είμαι κανας τρελός φαν της (αν και με το slow ομολογώ πως έχω φάει ένα κολληματακι) Απλά αντιπαθώ σφοδρα και αντιδρω στην κακία και ανοησία που διακρίνει τα σχόλια σας. Όσο για τα κομπλιμεντα για τα λεγόμενά μου, σ’ ευχαριστώ ακόμα μια φορά, απλά να σου υπενθυμισω πως δεν σε υποχρεωνει κανείς να τα σχολιάσεις. Και τώρα που μου κανες τη μούρη κρέας, γύρνα ν’ ακούσεις τη Φουρειρα με τις καλές δημόσιες σχέσεις, τους κομμωτες και τα περιποιημενα νύχια και ένα παντελώς ανυπαρκτο τραγούδι.

    • Αν το τραγούδι δεν είναι κριτήριο ταλέντου για μια τραγουδίστρια τότε τι είναι, η μαγειρική; Χαχα!

      • Γελας με τον εαυτο σου φαντάζομαι, που δεν μπορείς να αντιληφθείς το περιεχόμενο μιας πρότασης, που έχει συνταχθεί στη μητρική σου γλώσσα (εικάζω) Καλά κάνεις. Επειδή λοιπόν δεν έχεις μάλλον αντιληπτική ικανότητα, να σου εξηγήσω ότι υπάρχουν κι αυτοί οι καλλιτέχνες που δεν πολυνοιάζονται να βγάλουν φράγκα ή να κλείσουν συμβόλαια με εταιρίες εσωρούχων εξαργυρώνοντας την επιτυχία τους ή να κλείσουν παχυλά συμβόλαια με μπουζουκοκέντρα αλλά γουστάρουν αυτό που κάνουν, χωρίς αναγκαίως να κάνουν τα πάντα για να το προωθήσουν. Υπάρχουν κι εκείνοι οι τραγουδιστές που δεν βγάζουν κάθε χρόνο δίσκο αλλά όποτε κρίνουν πως έχουν να πουν κάτι με ουσία. Υπάρχει και η Αλεξίου ή η Γαλάνη που δεν πουλάνε όσο η Φουρέιρα ή η Τάμτα αλλά έχουν φωνή και ταλέντο. Με τα λεγόμενά σας, η Φουρέιρα ή η Ντέμυ ή οποιαδήποτε τέλος πάντων, είναι πιο ταλαντούχα από αυτές (ή από νεότερες καλλιτέχνιδες -πχ τη Νέγκα που δεν πουλάνε τόσο ή δεν έχουν τόσα views) μόνο και μόνο επειδή είναι εμπορικές. Αποψή σας να το πιστεύετε, άποψή μου να γελάω μ’ αυτό και να το θεωρώ φαιδρό.Τώρα ελπίζω να σε βοήθησα λίγο να κατανοήσεις τι λέω και να μην ξαναπείς πάλι την εξυπνάδα σου για μαγειρικές, αλάτια και πιπέρια.

      • Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να μη βγαίνει νόημα από όσα γράφεις επειδή δε γράφεις σωστά ; Χα χα!
        Κάνεις κάτι άλλο εκτός από το απαντάς σε όποιον γράφει κάποια αντίθετη άποψη για την Ντούσκα τη Μπαντούσκα;
        Δεν είναι εμπορική η Αλεξίου από τη στιγμή που δεν υπάρχει έλληνας που να μη γνωρίζει (τουλάχιστον) δέκα τραγούδια της και ελληνικό σπίτι που να μην έχει έστω ένα άλμπουμ της; Ήμαρτον! Η Αλεξίου την καριέρα την έκανε την κατάλληλη περίοδο και πούλησε τρελά.
        Στη eurovision βρήκες να μιλήσεις για καλλιτέχνες που κάνουν τέχνη για την τέχνη; Χα χα χα! Ένας τραγουδιστής που δεν έχει κοινό και η μουσική του αφορά μόνο τον ίδιο δεν έχει λόγο ύπαρξης, ας κάτσει στο σπίτι του να τραγουδάει στις βρύσες! Χαχαχαχα!
        Και σε τελική ανάλυση, σιγά την υψηλή τέχνη που κάνει η Μπαντούσκα, έχει φωνή που θύμιζει μια άλλη τραγουδίστρια, γράφει τραγούδια που θυμίζουν κάποια άλλα, γράφει τετριμμένους στίχους , σιγά τη Γιόκο Όνο! Χαχαχα!

      • spyros83 τι ανοησίες λες Δεν πουλάνε η Αλεξίου η Γαλάνη με αμέτρητους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους? Και στα ραδιόφωνα παίζουν ακόμα, και πολλά αντίγραφα και σε Αθηναικά κέντρα έχουν τραγουδήσει τα μπουζούκια όπως τα λες απαξιωτικά. Και τις βάζεις στην ίδια κατηγορία με την Nτούσκα ότι να`ναι

  56. εξυπνη επιλογη…. η ελλαδα εχει χασει τελειως τη δυναμικη της στον διαγωνισμο… οτιδηποτε αλλο και καλο να ηταν θα θεωρουνταν οτι επαναλαμβανουμε τον εαυτο μας… και θα το συγκριναν με παλαιοτερα…. η συγκεκριμενη σαφως δεν ειναι κατι καινουργιο για διεθνη σκηνη αλλα ειναι κατι καινουργιο για ελλαδα και θα εκπληξει ευχαριστα…. σε αντιθεση με το να στελναμε παλι ποπακι ή λιγο μπουζουκι και ελληνικες λεξεις για να δειξουμε την ενδοξη ιστορια μας….
    εχουμε γινει αντιπαθεις στον διαγωνισμο…. ακομη θυμαμαι περσι στο youtube μια ξενη ειχε γραψει ποσο ομορφο τραγουδι αγαπης ειναι της γιαννας και απο κατω πεσαμε να τη φαμε που δεν καταλαβαινει οτι ειναι διαλογος του ελληνα και της ελλαδας…..
    εχουμε γινει γραφικοι στο να μαλωνουμε και να κατηγορουμε…. εβαλε η φουρειρα στο ινστα φωτογραφια με τη νεττα…απο ολες τις χωρες εγραφαν καλα και για τις δυο…. εμεις βριζαμε απλα τη νεττα

    δεν με νοιαζει αν ειναι επιλογη… αφου ειναι δικαιωμα της ερτ και της καθε χωρας ας το κανει….. εχουμε παει καλα και με επιλογη και με διαγωνισμο και το αντιθετο

    αν ειναι καλο το τραγουδι και το πει καλα θα ξεχωρισουμε….αν ειναι μαπα θα πατωσουμε….

    εγω ενα μονο ευχομαι….να το ψαξει η Ντουσκα…. οχι μονο το τραγουδι αλλα το διαγωνισμο γενικοτερα…. να ακουσει το σφυγμο των φαν… των σωματειων… τον δικο μας…. γιατι αυτη ηταν η διαφορα της φουρειρα με την τερζη…. η φουρειρα ηξερε μεχρι και ποιους επρεπε να γλυψει και πως….. η τερζη απαξιωσε τους παντες

  57. Του χρόνου η ΕΡΤ να στείλει την ελληνίδα Sia! Μετά την ελληνίδα Amy Winehouse θα είναι μια ακόμη μουσική πρόταση.

    • Περσι ολοι οι δημοσιογραφοι ειχαν δωσει στην φουρειρα το παρατσουκλι “Μπιγιονσε της μεσογειου”… Οποτε ναι, αν υπαρχει Ελληνιδα Σια θα ηθελα παρα πολυ να την δω στην eurovision ???!!!! Σταματηστε το hating!!! Δεν λεω πειτε την γνωμη σας αλλα μην γινεστε πικροχολοι με ατοπα σχολια!!!

      • Επειδή συνδυάζει το τραγούδι και το χορό, όχι γιατί έχει κάποια ομοιότητα στη φωνή, στην εμφάνιση ή το στυλ μουσικής. ?

      • Η μόνη ομοιότητα της είναι η φωνή και καμία άλλη… Το στυλ της Amy Winehouse ήταν επηρεασμένο από τα girl groups των 50s και 60s, έξου και το φουσκωμένο μαλλί της, ενώ το στυλ της Ντούσκας είναι ένας συνδυασμός των τωρινών τρεντ με boho style! Όσο για το είδος της μουσικής, η amy winehouse ήταν ξεκάθαρα jazz και blues, που στις ενορχηστρώσεις της κύριο ρόλο έπαιζαν τα πνευστά όργανα, ενώ η Κατερίνα είναι ξεκάθαρα indie-pop και soul με τις ενορχηστρώσεις της να επικεντρώνονται στην φωνή της, ακόμη υπάρχει πολύ ακουστική κιθάρα και μερικές χρησιμοποιεί ηλεκτρικού ήχους!

      • Μιλούσα γενικά όχι ειδικά για τη Ντούσκα. Πέρσι ονόμασαν τη Φουρέιρα Μπιγιονσέ της Μεσογείου απλώς επειδή η δεύτερη είναι η πιο διάσημη από όσες τραγουδούν και συγχρόνως χορεύουν, κατά τα άλλα δεν υπάρχει καμιά ομοιότητα. Η Ντούσκα φωνητικά είναι σαφώς επηρεασμένη από την Amy Winehouse, έχει την ίδια τοποθέτηση στη φωνή, τον ίδιο τρόπο ερμηνείας, την ίδια εκφορά. Η φωνή της Ντούσκα όταν μιλάει είναι διαφορετική που σημαίνει ότι προσπαθεί να ακουστεί διαφορετική όταν τραγουδάει, αντίθετα η φωνή της Amy δεν είχε διαφορά όταν μιλούσε από όταν τραγουδούσε.

    • Η indie pop προήλθε από την post punk στα τέλη των ’70, δεν είναι τωρινό trend!!!! ??Μάλλον εσύ την ανακάλυψες τώρα. ?

  58. @spyros83 νομίζω ότι έχεις χάσει την μπάλα αδερφέ. Η Αλεξίου και η Γαλάνη έχουν γέμισει μαγαζιά και στάδια, έχουν χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, έχουν λατρευτεί από το ελληνικό κοινό. Η Αλεξίου έχει πάρει χρυσούς δίσκους σε Γαλλία και Ιαπωνία.

    Και για να τελειώνουμε , η eurovision θέλει εμπορικότητα και τέλεια παρουσία, όποιος δεν το καταλαβαίνει μάλλον βλέπει άλλο διαγωνισμό. Ακόμη και ο Sobral κέρδισε γιατί εκτός από ένα καλό τραγούδι, είχε ιδιαιτερότητες που έπαιξαν ρόλο.

  59. @eurofan, η Αλεξίου δισκογραφικα πλέον δεν πουλάει τόσο (όπως και η Γλυκερια και η Αρβανιτακη) όσο η Φουρειρα ή η Παπαριζου ή οποιαδήποτε άλλη δείχνει το βρακι της. Αν αμφιβάλλεις, μπορείς να κοιτάξεις και τα σχετικά στοιχεία. Αλλά το επιχείρημα δεν ήταν με βάση τα πρόσωπα αλλά τον τρόπο σκέψης. Το ταλέντο κάποιου δεν κρίνεται από τα views, ούτε από το κατά πόσο πουλάει, αυτό θέλω να πω. Φαντάζομαι δεν έχετε καν ακουστά για Φλερυ Νταντωνακη ή Λένα Πλάτωνος (καθώς αυτές δεν τραγουδησαν σε μπουζούκια που τόσο αγαπάτε), οπότε αυτές με βάση τη λογική σας δεν είχαν ούτε φωνή, ούτε ταλέντο. Άποψη σας. Εγώ βλέπω μια κοπέλα σεμνη, που αγαπάει αυτό που κάνει (έστω κι αν απευθύνεται σε λίγους ή πολλούς), που μελετά μουσική (όπως είδα σε συνέντευξη της) και δεν το κάνει για να βγάλει φράγκα, ούτε προτίθεται να πουλησει την ψυχή της και την εικόνα της για να τα καταφέρει. Αυτό εγώ της το αναγνωρίζω, όπως και μια όμορφη φωνή. Κατά τα λοιπά, αγαπητέ @χαχα τα λεγόμενα μου είναι αρκετά σαφή θαρρώ (άλλωστε δεν βρέθηκε κανας άλλος να μπερδευτεί) οποτε μάλλον πρέπει εσύ να κοιτάξεις καλύτερα τα ελληνικά σου.. Όσο για το τι κάνω.. πιστεψε με, σίγουρα κάτι πολύ πιο εποικοδομητικο από σένα. Απλά στα διαλείμματα μου, ασχολούμαι να απαντάω με τις ανερματιστες και τόσο κενές απόψεις σας. Η αλήθεια είναι πως με διασκεδαζετε ανελπιστα πολύ. Τώρα πήγαινε ν’ ακούσεις τη Φουρειρα, να χορευεις το fuego ή να χτυπήσεις παλαμάκια στη Τσαγκρινου ή σε καμια άλλη ξεβρακωτη μπουζουκοβια 🙂

    • Τα μηνύματα δεν ελέγχονται από κάποιον; Βρίσκω άκρως προσβλητικό και άκομψο το σχόλιο που έγραψε ο spyros83 για τις κύριες Παπαρίζου και Φουρέιρα! ???

      • Τα πάντα ελέγχονται, να είστε σίγουρος. Μόνο τα υβριστικά σχόλια καθώς και αυτά που θίγουν προσωπικότητες δεν γίνονται ανεκτά.

    • spyros83 αυτό που δεν έχεις καταλάβει εσύ προφανώς και τόση ώρα τσουβαλιάζεις όσους έχουν αντίθετη άποψη με σένα αποκαλώντας τους μουσικά ανίδεους δεν (ξέρω πως και γιατί θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο σε θέμα μουσικών γνώσεων ), είναι ότι όλα τα είδη μουσικής είτε μεταλ, είτε rock, ειτε ποπ σε όλες τους τις εκδοχές είτε είναι ελληνικά είτε αγγλικά είτε αφρικάνικα ούτε κ εγώ δεν ξέρω τι άλλά είδη υπάρχουν κάπου χρειάζονται και ευτυχώς που υπάρχει ποικιλία. Το θέμα είναι ότι σε κάθε ειδος μουσικής υπάρχουν άνθρωποι που αποδίδουν,έχουν άστρο πέραση,εμπορικότητα και την αυτοπεποίθηση να παρουσιαστούν σε μεγάλες εκδηλώσεις και κάποιοι άλλοι που είναι λίγοι άπειροι για αυτό το είδος που υπηρετούν, Η φουρέιρα που βρίζεις όλη την ώρα αναφέρεις γιατί προφανώς δεν εχεις κάποιο άλλο παράδειγμα μπορεί να εκπροσώπεί το εθνικ ποπ στοιχείο που εσύ θεωρείς άλλης εποχής η σκουπιδαριό (έμενα ποτέ δεν μου άρεσε η φουρέιρα αλλά παραδέχομαι ότι σε αυτό που κάνει είναι καλή και αποδίδει). Στην ζωή μου έχω κολλήσει πολλά είδη μουσικής από μέταλ και house μέχρι ελληνικά και άλλα είδη. 0υδέποτε όμως κατηγόρησα κάποιο άλλο ως κάκο. Οι δικές σου απόψεις είναι κενές γιατί είσαι κολλήμενος. Όλα τα είδη που δεν σου αρέσουν εσένα δηλάδη να εξαφανιστούν από προσώπου γης επειδή τα θεωρείς κατώτερα, μη ποιοτικά. Αντίθετα κατάπινεις αμάσητα όσοι σου πασάρουν ως κουλτούρα χωρίς να καταλάβεις ότι κουλτούρα απο υποκουλτούρα διαφέρει.

      • @eurofan, πραγματικά, επειδή η συζήτηση παρατράβηξε και ίσως οι τόνοι να ανέβηκαν παραπάνω απ’ ότι έπρεπε, τελευταίο σχόλιο. Δεν είμαι φαν της Ντούσκα (το έχω πει και σε άλλο σχόλιο), δεν είναι ενδεχομένως η τραγουδίστρια που θα παω να αγοράσω δίσκο της αλλά είναι μια κοπέλα που από τα βίντεο που βλέπω και την όλη της παρουσία, θεωρώ πως -αν μη τι άλλο – δεν θα ντροπιάσει τη χώρα μου αισθητικά. Προσωπικά δεν δίνω καμία σημασία αν αυτός που θα με εκπροσωπήσει είναι γνωστός ή όχι (και η Βίσση ήταν και ο Ρουβάς ήταν αλλά έφεραν μέτρια αποτελέσματα), όσο να είναι αξιοπρεπής και να έχει ένα καλό κομμάτι. Το κομμάτι είναι το “κλειδί” στην όλη υπόθεση, το ξέρουμε όλοι αυτό. Κατά τα λοιπά, δε νομίζω ότι της λείπει κάτι. Και όμορφη κοπέλα είναι και θεωρώ πως μια χαρά θα σταθεί και θα κάνει τη διαφορά. Δεν μ’ ενδιαφέρει να υπερασπιστώ καμία Ντούσκα, ούτε να κατηγορήσω τη Φουρειρα, απλά διαφωνώ σφόδρα με τη λογική “ό,τι πουλάει ή έχει views στο yt ή έχει followers στα social είναι εκ προοιμίου καλό ή επιτυχημένο” Είναι λανθασμένο κριτήριο κατ’εμε. Υπάρχουν εκεί έξω μουσικοί “διαμάντια” οι οποίοι δεν προωθούνται (ή δεν θέλουν να μπουν οικειοθελώς στο σύστημα των media). Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν ταλέντο; Views μπορεί να έχει και η (συμπαθής κατά τα λοιπά) Μπεζαντάκου αλλά φωνή, πως να το κάνουμε, δεν έχει! Θεωρείτε δεδομένο ότι η κοπέλα δεν θα μπορεί να σταθεί στη σκηνή ενώ δεν την έχετε παρακολουθήσει ποτέ σε συναυλία (και η Φουρέιρα – που όντως είναι καλή στο είδος της – κάποτε ήταν άπειρη. Αλλά ανέβηκε πάνω και τα κατάφερε) Λέτε ότι το τραγούδι θα είναι μάπα και θα πατώσουμε, λες και το έχετε ακούσει. Άλλοι τη κατηγορούν ότι έδωσε συνέντευξη στην “Αυγή” και άρα είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλοι γράφουν ότι την έχωσε ο Παπαδημητρίου (εκεί δεν βλέπω κανένα να θίχτηκε για προσβολή της προσωπικότητάς της Ντούσκα με το να διαχέονται υπόνοιες για τυχόν άλλες μεθόδους που μπορεί να χρησιμοποίησε) Επιτρέπονται αυτά; Εγώ είμαι ο κολλημένος και όχι όλοι οι σχολιαστές που απλά δεν τους αρέσει το συγκεκριμένο στυλ; Ζητώ συγνώμη αν σου απέδωσα προτιμήσεις που δεν έχεις και γενικότερα αν έγινα εριστικός αλλά κάπου νομίζω ότι χάθηκε το μέτρο από όλους. Μιλάμε σοβαρά όταν λέμε “δεν έχει κομμώτρια να της στείλει η ΕΡΤ”; Είναι δυνατόν; Για να μην μακρηγορώ (γιατί πραγματικά είναι χάσιμο χρόνου χωρίς νόημα εντέλει) ας περιμένουμε να δούμε τι θα παρουσιάσει η κοπέλα και μετά, αν αυτό δεν αξίζει κατά τη γνώμη μας, ας τη κρίνουμε με μέτρο και λογική. Αυτά από μένα και καλή συνέχεια.

  60. Μάλιστα, οπότε αν κάποιος γράψει ότι η τάδε τραγουδίστρια έχει επιτυχία επειδή δείχνει το βρακί της και η δείνα είναι ξεβράκωτη, δεν το θεωρείτε υβριστικό και προσβλητικό.

    • Όπως θα προσέξετε επειδή η λογοκρισία απαγορεύεται στο δημόσιο διάλογο, όλοι οι αναγνώστες συμφωνούν με τους όρους του site και σχολιάζουν με δική τους ευθύνη. Ωστόσο, όπως ξαναείπα βλέπουμε κάθετι που δημοσιεύεται.

    • Υπάρχει κάτι που προβλέπεται και από το Σύνταγμα: η ελευθερία γνώμης. Καταρχάς ανέφερα κάτι που οποιοσδήποτε κι αν ανοίξει το google, μπορεί να το διαπιστώσει. Οπότε δεν συκοφάντησα κανέναν. Σε δεύτερο επίπεδο, δεν άφησα υπονοούμενα (τουναντίον, μάλλον εσείς αφήνετε τέτοια υπονοούμενα, αποδίδοντας τέτοιο περιεχόμενο στα λεγόμενά μου) για την ηθική των εν λόγω τραγουδιστριών αλλά για τις επικοινωνιακές μεθόδους που χρησιμοποιούν για να προωθήσουν τη δουλειά τους. Όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι λίγοι αυτοί που πάνε στα μπουζούκια (ή και σε κλαμπάκια ) όχι για να ακούσουν τις φωνές αλλά για να κάνουν οφθαλμόλουτρο. Δικαίωμα του κοινού να έχει αυτά τα κριτήρια, δικαίωμα των τραγουδιστριών να χρησιμοποιούν όποια μέθοδο επιθυμούν, δικαίωμα δικό μου να αξιολογώ κατά την κρίση μου αυτό που βλέπω. Και επειδή γενικά θεωρώ ότι προσέχω τι γράφω, αφήστε τις υποδείξεις και μην δείχνετε υπερβάλλοντα ζήλο εκεί που δεν χρειάζεται. Εκτίθεστε και είναι κρίμα.

      • Δηλαδή εσύ περιμένεις να ακούσεις και να δεις στη eurovision καλλιτέχνες σαν τη Σαβίνα Γιαννάτου, την Κυράνα, τη Νταντωνάκη και τον Ψαριανό; Χαχαχα! Κλαίω!

  61. @χαχα, η Νταντωνακη έχει πεθάνει εδώ και 21 χρόνια, οπότε αποκλείεται να τη δούμε ούτως ή άλλως. Τώρα που υπάρχει η wikipedia και μπορούμε εύκολα να ανατρεξουμε σ’ αυτή, χρήσιμο θα ήταν να τη χρησιμοποιούμε πριν σχολιάσουμε και πετάξουμε κοτσάνα. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω. Δεν έχει κανένα νόημα.

    • Ξαναδιάβασε τι έγραψα… σου δίνω μια μικρή βοήθεια: “…καλλιτέχνες ΣΑΝ τη Σαβίνα Γιαννάτου, την Κυράνα, τη Νταντωνάκη, τον Ψαριανό…”. Χαχαχα!
      Περίεργο που ένας παντογνώστης σαν και εσένα δε γνωρίζει την έννοια του “ΣΑΝ”. Χαχα! Ή μήπως είναι τόση η λαχτάρα σου να μειώσεις όποιον έχει αντίθετη άποψη με εσένα ώστε να γράφεις βιαστικές απαντήσεις; Αχ βρε Σπυράκο μου, πολύ ζορίζεσαι να αποδείξεις προσόντα που όποιος διαθέτει πραγματικά δεν αγχώνεται να αποδείξει.

      • @xaxa μου, δεν σε ξέρω για να μπω στη διαδικασία να αποδείξω κάτι. Από τα γραφόμενα σου πάντως, δεν με πειθεις για άνθρωπο για τον οποίο θα έμπαινα στον κόπο να αποδείξω κάτι. Όσο για την αναφορά σου, συνήθως όταν αναφερόμαστε σε παράδειγμα που αφορά ανθρώπους, το δοκιμο και λογικά ορθο είναι να διαχωριζουμε νεκρούς από ζωντανούς. Φανταζομαι ότι εσένα που ξέρεις πως θα εμφανιστεί η Ντουσκα, τη θέση θα πάρει και το αν εγώ έχω ανάγκη να αποδείξω κάτι ή όχι, δεν θα σου διαφεύγει. Φιλάκια.

      • @spyros83 ποιός κανόνας λέει ότι όταν κάνουμε μια παρομοίωση διαχωρίζουμε τους ζωντανούς από τους νεκρούς; Χαχαχα!!! Και η Κυράνα πέθανε αλλά δεν την ανάφερες, μάλλον οι γνώσεις σου περιορίζονται στους πιο γνωστούς “αντιεμπορικούς”. Χαχαχα!!! Προσπαθείς να αποδείξεις ότι έχεις περισσότερες γνώσεις από τους άλλους, ότι η γνώμη σου είναι νόμος, ότι είσαι πιο ευφυής κτλ. και φτάνεις στο σημείο να προβάλεις και να βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι, κάτι που δεν κάνουν οι πραγματικά ευφυείς και καλλιεργημένοι άνθρωποι. 😉

    • Αν η συγκεκριμένη δεν ήθελε να μπει στο τρυπάκι των μίντια, να δειχτεί, να προωθηθεί και να πουλήσει δεν θα είχε δεχτεί να πάει γιουροβίζιον, απλώς είδε ότι μέχρι τώρα δεν περπατάει πουθενά η καριέρα της και άδραξε την ευκαιρία, για αυτό πάει τώρα που ετοιμάζει καινούργιο δίσκο μπας και….

  62. Παιδιά μήπως να χαμηλώσουν λίγο οι τόνοι; Αρκετά διαφωνήσαμε για αυτό το θέμα. Άσημη ή διάσημη, με ανάθεση ή με τελικό, άπειρη ή έμπειρη αυτήν έχουμε. Ας κρατήσουμε ότι τουλάχιστον η κοπέλα έχει υπέροχη φωνή και πάμε παρακάτω. Τα ξαναλέμε του χρόνου αυτά όταν η ΕΡΤ ξανακάνει του κεφαλιού της. Τώρα ήρθε η ώρα του τραγουδιού, ας συνεχίσουμε τις διαφωνίες μας εκεί που είναι και ένα πιο σημαντικό κομμάτι του διαγωνισμού

  63. Καλημέρα
    1) Η αναγνωρισιμότητα δεν παίζει ρόλο για τον ξένο τηλεθεατή
    2) Η εμφάνιση – σκηνική παρουσία – και το τραγούδι παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Μία όμως κακή σκηνική εμφάνιση μπορεί να καταστρέψει και το καλύτερο τραγούδι! Οπότε γι’ αυτό βάζω πρώτη την σκηνική εμφάνιση, εκτός κι΄αν το 2002 θεωρείτε ότι η Λετονία κέρδισε λόγω του τραγουδιού!! Οπότε και η κομμώτρια παίζει ρόλο 🙂 , όπως και ο χορογράφος και ο ενδυματολόγος. Θεωρώ αντιλαμβάνεστε όλοι σας τι θέλω να πω.
    3) Όσοι πηγαίνουν στην Eurovision το κάνουν για την αναγνωρισιμότητα , κανείς δεν πάει για το κοινό καλό! Να γίνουν γνωστοί και να βγάλουν φράγκα και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!
    4) Αναθέσεις σε αγνώστους δεν είναι Ορθός τρόπος επιλογής, αντίθετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αντιδημοκρατικός μιας και δεν δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους.
    5) Αναθέσεις σε γνωστούς είναι ανεκτός τρόπος λαμβάνοντας υπόψη την προϊστορία και την δουλειά του τραγουδιστή, βέβαια η αλήθεια είναι ότι εάν δεν είσαι κομπλεξικός όσο γνωστός κι΄αν είσαι δεν θα είχες κανένα πρόβλημα να πας να διαγωνιστεί (δείτε πχ Σουηδία)
    6) Η eurovision δεν είναι ραδιοφωνικός διαγωνισμός, είναι ένας μουσικός τηλεοπτικός διαγωνισμός. Το θέαμα μετράει
    7) Και η ποιότητα έχει θέση στην Eurovision, αλλά να είναι ποιότητα και όχι ψευτο-κουλτούρα και ψευτο-δηθενια! Θα μου πει κάποιος ότι δεν ήταν ποιοτικό το Nocturne, οι Il Volo κτλ? Φυσικά και ήταν! Αυτα ειναι ποιοτικά!
    8) Η πλειοψηφία που θα δει την eurovision και θα ψηφίζει δεν ειναι euro-fans (ευτυχώς)!! Επίσης οι περισσότεροι θα θέλουν βλέποντας τον διαγωνισμό να χαλαρώσουν και να περάσουν ένα όμορφο βράδυ, οπότε και ένα ποπ χαρούμενο τραγούδι από μία που τραγουδάει με το το βρακί της , για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν είναι κακό. Ο περισσότερος κόσμος – τηλεθεατές , ειδικά στην εποχή μας (αναφέρομαι όχι μόνο στην Ελλάδα) έχουν πίεση λόγω δουλειάς και του τρόπου ζωής! Αντίθετα μπορεί στιχουργικά ή μελωδικά να είναι ανώτερο ένα ποπ-dance τραγούδι από ένα υποτιθέμενο ποιοτικό!

    αυτά… αν και θα έγραφα και άλλα….
    Σε αυτό το διαγωνισμό χωράνε όλα τα ακούσματα.

    • Συμφωνώ σε όλα όσα είπες εκτός για την ανάθεση… και τρανταχτό παράδειγμα είναι το Βέλγιο που έχει πάει στην eurovision ουκ ολίγες φορές με απευθείας ανάθεση σε πρωτοεμφανιζόμενα ονόματα και το αποτέλεσμα το δικαίωσε! Επίσης, όταν κάποιο τραγούδι είναι πολύ καλό (βλ. city lights) θα πάει καλά και χωρίς σκηνική παρουσία, (αλλά για να είμαι δίκαιος και για να συμβεί αυτό, το τραγούδι θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καλό)!! Τέλος πάντων, άποψη μου είναι πως η Ντούσκα έχει σκηνική παρουσία! Μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού με τις ενδυματολογικές της απόψεις και με την μπάντα της (αν την έχει μαζί της στο Τελ Αβίβ)! Στο κάτω κάτω και ο Αλβανός πέρσι με μία μπάντα, την φωνάρα του και ένα μέτριο τραγούδι κατάφερε να βγει 11ος… Και ναι, η Ντούσκα έχει φωνάρα και το λένε ήδη όλοι οι ξένοι (μάλιστα κάποιοι λένε ότι μπορεί να είναι η καλύτερη φωνή για φέτος στον διαγωνισμό!!!)…
      Υ.Γ: Το θεωρώ καλό που διίστανται οι απόψεις για τον φετινό εκπροσωπώ μας και δεν είναι όλοι άσπρο ή όλοι μαύρο!

      • Η blanche και ο loic είναι τέλείως διαφορετικές περιπτώσεις από την ντούσκα .Πέρασαν και οι 2 από το The Voice Belgique το όποιο φημίζεται για την ποιότητα των πρωτοεμφανιζόμενων που παρουσιάζει. Το reality αυτό το παρακολουθούν τόσοι ειδικοί οι οποίοι αρπάζουν και προωθούν όποιο άτομο βλέπουν ότι το έχει. Έτσι ο pierre dumoulin (δημιουργός του city lights )άρπαξε την ellie γιατί όπως είπε ‘΄φανταζόμουν τη φωνή της να ντύνει τα τραγούδια μου΄΄ (ο ίδιος ήταν μέλος ενός διάσημου συγκροτήματος στο Βέλγιο των roscoe ), και η συνεργασία τους ξεκίνησε πριν από τη γιουροβίζιον, το city lights αρχικά δεν είχε γραφτεί για γιουροβίζιον. Και χωρίς την γιουροβίζιον θα την προωθούσε. Τα ίδια και o loic η καταξιωμένη coach του στο the voice Beverly Jo Scott των προώθησε και άρχισε να τον εκπαιδεύει ήδη από το the voice και μαζί γράψανε το rythm inside. Καμία αναθέση δεν θα τους είχε γίνει εάν δεν είχαν την υποστήριξη και προώθηση από καταξιωμένους γνωστούς, έμπειρους καλλιτέχνες, οι οποίοι είχαν και στην τελική το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης των βέλγικων συμμετοχών τη γιουροβίζιον.

    • Η αναγνωρισιμότητα παίζει ρόλο γιατί είναι πιο εύκολο μια δισκογραφική εταιρία να διαθέσει χρήμα για ένα γνωστό όνομα παρά για ένα παντελώς άγνωστο, για να γίνει μια επαγγεματική παρουσίαση στη σκηνή χρειάζεται χρήμα.
      Κανείς νομίζω δεν πιστεύει ότι κάποιος καλλιτέχνης θα έχει επιτυχία στη eurovision ανάλογως της επιτυχίας που έχει στη χώρα του.

      Στην περίπτωση της Ελλάδας η αναγνωρισιμότητα παίζει και έναν επιπλέον ρόλο
      γιατί το ενδιαφέρον του κοινού και της ΕΡΤ για το διαγωνισμό αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται και το αποτέλεσμα το βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

      Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που γράφεις.

      • Δεν διαφωνω. Αυτο γραφω και εγω. Η αναγνωρισιμοτητα εχει να κανει με το εσωτερικο, με τους λογους που λες! Γιαυτο λεω θεμιτη μια αναθεση σε γνωστο τραγουδιστη.

        Για την περιπτωση του Βελγιου που αναφερει ο φιλος παραπανω απλα να πω οτι αλλο Βελγιο και αλλο Ελλαδα , απλα θεωρω οτι χωρες οπως Βελγιο ειναι πιο αξιοκρατικες στην ολη διαδικασια (χωρις να ειμαι σιγουρος).

  64. Καλό θα ήταν από τη διαχειριστικη, να ελέγχουν λίγο τα ψευδώνυμα και να μην μπαίνουν τα ίδια. Γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που προφανώς δεν την πολυπαλευουν (ή δεν έχουν να κάνουν κάτι χρήσιμο στη ζωή τους) και χρησιμοποιούν ψευδώνυμα άλλων χρηστών. Εντάξει, αυτοί είναι τραγικοι, σαν διαχειριστικη καλό όμως θα ήταν να προστατευετε τα υπόλοιπα μέλη. Αν δεν είναι σε γνώση σας, καλό θα ήταν να τσεκάρετε ποιος σχολιάζει ως spyros83 σε όλα τα ποστ, γιατί πέραν του εν λόγω ποστ και αυτού της Πορτογαλίας, δεν έχω σχολιάσει αλλού.

    • Το ελέγξαμε, είναι από διαφορετικό mail και IP. Επομένως είναι διαφορετικό άτομο που τυγχάνει να έχει το ίδιο ψευδώνυμο.

      • Αυτό όμως σημαινει ότι οποιος θελει χρησιμοποιει οποιο προφιλ θελει και αντε μετα να αποδειξεις ότι δεν εισαι ελέφαντας.
        Είναι αρκετα δυσκολο να μην κανετε δεκτα ψευδωνυμα που ηδη χρησιμοποιούνται; Γνωρίζω ότι δεν ασχολειστε επαγγελματικα με το σαιτ, απλα από μερακι. Ομως θα βοηθουσαι αρκετα. Κι εγω ειχα τα προηγουμενα χρονια το ιδιο πρόβλημα με τον Σπυρο83. Αναγκαστικα να αλλαξω αρκετα ονόματα για να καταλαβαίνω ότι είμαι εγω και όχι άλλος νικολας.

    • Με λένε Σπύρο και γεννήθηκα 8/3 άρα το ψευδώνυμο μου ανήκει και σε παρακαλώ να μην το χρησιμοποιείς γιατί βλάπτεις το ποιοτικό μου προφίλ. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι, ίσως υιοθετήσω το Σπυρίδων, είναι πιο ποιοτικό.

  65. Το Σπυρίδων σου πάει καλύτερα ομολογώ (γιατί αποτυπωνει και την ευρυμαθεια σου) Μπορείς βέβαια να διατηρήσεις και αυτό και να σχολιάζεις ψεύτικα παντού. Πρόσεξε μόνο μην το μπερδεψεις με το άλλο σου, “γελαστο” ψευδώνυμο. Φιλάκια.

  66. Btw, επειδή τώρα είδα το πάνω σχόλιο, αγαπημένε μου Σπυρίδωνα ή Σπυρε ή χαχα ή όπως αλλιώς προτιμάς να σε λέμε, όχι, κανόνας δεν υπάρχει. Άτυπα ωστόσο, συνηθιζουμε να μην αναφέρουμε νεκρούς με ζωντανούς ή όταν το κάνουμε, κοτσαρουμε δίπλα και ένα “αειμνηστος-η” Τη Κυρανα δεν τη ξέρω, σ’ ευχαριστώ που με πληροφορησες, την έψαξα και εμπλουτισα τις γνώσεις μου (γιατί εγώ ποτέ δεν είπα ότι ξέρω τους πάντες. Αναφέρω όσους γνωρίζω και δεν καμωνομαι ότι ξέρω άλλους που αγνοώ) Και τώρα που το ξεκαθαρισαμε, και αφού ακούσεις τη Στικουδη, πήγαινε να σχολιάσεις σε όλα τα ποστ ως spyros83. Τόσοι τελικοί γίνανε, μη χάσεις κανένα. (η διαχείριση καλό θα ήταν να μην κάνει επιλογή σχολίων, εφόσον αυτά δεν παραβιάζουν τους κανόνες γτ αυτό δείχνει μάλλον έλλειψη αντικειμενικοτητας και την εκθέτει περισσότερο)

    • Όταν κάποιο σχόλιο δεν αφορά τη θεματολογία του άρθρου και είναι απλώς ένα συμβουλευτικό σχόλιο προς τη διαχείριση, το λαμβάνουμε υπόψιν και δεν είναι απαραίτητο να ανέβει. Και εν πάση περιπτώσει, τι συζητάμε όταν κανείς δε γνωρίζει κανέναν και όλοι μιλάμε ‘επώνυμα’ αλλά στην ουσία ανώνυμα…Απλώς να προσπαθείτε να συζητάτε εποικοδομητικά γιατί η Eurovision είναι κάτι πολύ όμορφο και βασίζεται στις αρχές του αλληλοσεβασμού και σκοπός είναι να περνάμε καλά. Αυτό να έχετε στο νου. Και να ξέρετε ότι η δουλειά μας είναι συλλογική και γίνεται με πολλή αγάπη και μεράκι για τον αγαπημένο μας θεσμό. Καθήκον μας είναι η έγκυρη και όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη ενημέρωση σας. Σας ευχαριστούμε όλους έναν έναν για τη στήριξη σας.

      • Πολύ σωστή απάντηση κύριε Φλίγκο!
        Εμείς ευχαριστούμε όλους εσάς για την ενημέρωση που μας προσφέρετε αλλά και για τη δυνατότητα να ανταλλάσσουμε απόψεις!

    • Τι είναι όλες αυτές οι ασυναρτησίες που γράφεις για μένα; Ποιά είναι η Στικούδη και που κολλάει η νεκρολογία με όσα έγραψα παραπάνω;

  67. @Γιώργος Φλιγκος, όταν καθισταται σαφές ότι ένα προφίλ είναι ψεύτικο (και αυτό αποδεικνύεται και από το mail και από τον χρόνο κατά τον οποίο κάνει τα σχόλια), με μόνο σκοπό να κάνει τη πλάκα του, να παραπλανησει τους συνομιλητές και να δείξει το επίπεδο του (κρίμα που δεν κατανοει ο ίδιος ότι γίνεται ρεζίλι και που αναλωνει τον χρόνο του στο να παριστάνει κάποιον άλλο) και εσείς δεν το αποτρεπετε (ενώ μπορείτε) λυπάμαι αλλά μάλλον δεν θέλετε να μοιραστείτε χαρά αλλά να κάνετε χαζι καυγαδες. Δεν είναι θέμα ανωνυμίας ή μη, είναι θέμα τάξης το να υπάρχουν κανόνες και σεβασμός. Επειδή λοιπόν εγώ δεν θέλω να γίνω θέαμα ούτε και σαν άγνωστος και επειδή μ’ αρέσει να συζητάω με νοημονες ανθρώπους σε στοιχειωδως σοβαρά (έστω κ αν αφορά Γιουροβιζιον) σαιτ, δεν θα σας επιβαρυνω περαιτέρω (και αν έχετε τα guts, όντως δεν συναινειτε σ’ αυτή την ανοησία και θέλετε να έχετε ένα σοβαρό σαιτ για τη Γιουροβιζιον, δημοσιευστε το σχόλιο μου)

    • Έχει καταντήσει αηδία αυτό με τα ψεύτικα ψευδώνυμα και τους ψυχοπαθεις που παριστάνουν άλλους. Δηλωνω φανερά ενοχλημένος κι ας μη μου έχουν χακαρει/σφετεριστεί το nickname (ακόμη)
      Σας παρακαλώ θερμά να βρείτε μια λύση. Δεν είναι πολύ δύσκολο θαρρώ.

      Με εκτιμηση,
      Άγγελος Μ.

      • Ανεβασε post στο instagram της, στην αρχη εβαλε τους στιχους που γραφει ο @johnnn αλλα μετα τους εσβησε και ναι το τραγουδι μας λεγεται “Better Love”!!!

      • Δεν έχει ανέβει ακόμα, απλώς η Ντούσκα έκανε post στο instagram της με τον τίτλο του τραγουδιού και στην περιγραφή είχε αυτό το μικρό απόσπασμα από τους στίχους, μετά έκανε edit το post της και αφαίρεσε του στίχους και άφησε μόνο το Coming soon.

  68. Απογοητεύτηκα λίγο από το στίχο… φαίνεται πολύ απλοϊκός, περίμενα κάτι πιο ποιοτικό και ξεχωριστό ωστόσο εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος.

    • Ο Γιάννης πουλοπουλος σε ένα post του στο insta λέει ότι το τραγούδι είναι πολύ ιδιαίτερο και πάρα πολύ διαφορετικό διότι το έχει ακούσει!!

  69. Να πω ότι δεν το περίμενα; Το περιμενα τώρα χρησιμοποιείται και το δικό μου nickname από κάποιον/κάποιους. Κάνω θερμή παράκληση στη συντακτική ομάδα να μην επιτρέπουν αναρτήσεις με ιδια ψευδώνυμα από άλλο ip και email. Δεν είναι ωραίο πράμα να συμβαίνει αυτό.

  70. Χωρίς να είμαι στην διαχείριση της ομάδας, δεν είναι εύκολο να τσεκάρουν τα ip – email και να τα συγκρίνουν με τα nicκnames, από την στιγμή που δεν δημιουργείται λογαριασμός για την υποβολή των σχολίων! οπότε δεν είναι εφικτό να κρατούν αρχεία excel που να είναι τα Ψευδώνυμα με τα email και τα ip και να την συμβουλεύετε ο διαχειριστής πριν κάνει accept ένα μήνυμα!

    Εύκολο είναι μόνο εάν δημιουργειται κάποιος λογαριασμός (account) οπότε έχουμε μοναδικούς λογαριασμού (nickname)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ