ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Τα τραγούδια των Mark Vincent και Electric Fields!

Οι διαδικασίες για το «Eurovision – Australia Decides», τον πρώτο εθνικό τελικό για τη Eurovision στην Αυστραλία συνεχίζονται. Εν αναμονή ακόμη τριών υποψήφιων συμμετοχών, το SBS Australia προχωρά σταδιακά την προώθηση των ήδη επιλεγμένων καλλιτεχνών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Παράλληλα, την ίδια “δουλειά” κάνουν και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες προγραμματίζοντας εμφανίσεις κυρίως σε συναυλίες και μουσικούς χώρους.

Εχθές (Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019) και σήμερα (Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019) είχαμε την… αποκάλυψη ακόμη δύο κομματιών που συμμετέχουν στο «Eurovision – Australia Decides». Ο λόγος για τις συμμετοχές «2000 and Whatever» και «This is not the end» των Electric Fields και Mark Vincent αντίστοιχα, οι οποίες αναρτήθηκαν από τα επίσημα κανάλια των καλλιτεχνών τους στο YouTube.

«2000 and Whatever» | Electric Fields 

Τη 1η Ιανουαρίου 2019, σας ενημερώσαμε μέσα από το άρθρο μας, πως το SBS αναδημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα πολύ μικρό σε χρονική διάρκεια απόσπασμα από την εμφάνιση των Electric Fields στο δημοφιλές «Woodford Folk Festival». Μέσα από το απόσπασμα, το κοινό είχε την δυνατότητα να πάρει μία πρώτη γεύση του «2000 and Whatever».

Με την κυκλοφορία του τραγουδιού – σε πλήρης διάρκεια – στο επίσημο κανάλι του συγκροτήματος στο YouTube, επιβεβαιώνονται οι φήμες που ήθελαν το «2000 and Whatever» να περιλαμβάνει στίχους στην αυτόχθονη γλώσσα «Pitjantjatjara Yankunytjatjara». Η κίνηση αυτή αποτελεί πρωτοτυπία στα δεδομένα της Eurovision και αν τελικά επιλεχθεί το συγκεκριμένο τραγούδι να διαγωνιστεί στη Eurovision, θα είναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί στον θεσμό η ιδιαίτερη αυτή διάλεκτος. 

«This is not the end» | Mark Vincent 

Η αποκάλυψη της συμμετοχής του Mark Vincent στο «Eurovision – Australia Decides» έγινε στις 3 Δεκεμβρίου 2018. Ο 25χρονος τενόρος με Ιταλικές ρίζες, δημοσίευσε μόλις σήμερα τον τίτλο αλλά και το ίδιο του το τραγούδι στο επίσημο κανάλι που διατηρεί στο YouTube, με τις πρώτες αντιδράσεις του κοινού να είναι ιδιαίτερα θετικές.

Το «This is not the end» είναι μια κλασσικού ύφους μπαλάντα η οποία απογειώνεται με την οπερατική ερμηνεία του νικητή του «Australia’s Got Talent 2009»!

Στις 15 Δεκεμβρίου 2018, ο επίσης διαγωνιζόμενος στον εθνικό τελικό της Αυστραλίας Aydan Calafiore είχε ερμηνεύσει σε εμφάνισή του στη Μελβούρνη το κομμάτι «Dust» (δείτε την εμφάνιση εδώ). Το κομμάτι προορίζεται ως το επόμενο single του καλλιτέχνη και πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να πουν πως αποτελεί την συμμετοχή του στο «Eurovision – Australia Decides». Οι φήμες αυτές ωστόσο ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα ούτε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη αλλά ούτε και από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Αυστραλίας.

Οι φήμες περί τις… συμμετοχές όμως δεν σταματούν εδώ. Το τελευταίο διάστημα, μεγάλος ντόρος επίσης γίνεται γύρω από το κομμάτι «Set me free» που κυκλοφόρησε η 16χρονη Leea Nanos και το οποίο φημολογείται να είναι η συμμετοχή της στο «Eurovision – Australia Decides» σύμφωνα με τα περισσότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Με τις συμμετοχές της Leea Nanos και του Aydan να μην έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί και με καμία ακόμη ανακοίνωση για τις συμμετοχές των Sheppard και Kate Miller-Heidke, πλέον υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο τα τρία από τα δέκα συνολικά υποψήφια τραγούδια της Αυστραλίας για τη Eurovision 2019 (Υπενθυμίζουμε ότι στις 19 Δεκεμβρίου 2018, η Courtney Act κυκλοφόρησε επίσημα το υποψήφιο για τον διαγωνισμό κομμάτι της «Fight for love»)!  

Εσείς ποιο από τα τρία τραγούδια προτιμάτε περισσότερο μέχρι στιγμής; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Αυστραλίας στη Eurovision 2019! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ