ΒΕΛΓΙΟ: Πως έγινε η επιλογή του Eliot!

Όπως σας ανακοινώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, ο Eliot Vassamillet, Eliot όπως θα τον αποκαλούμε στο εξής είναι ο εκπρόσωπος του Βελγίου στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ. Η Leslie Cable, επικεφαλής της επιτροπής του RTBF για την Eurovision, έδωσε λεπτομέρειες για το πώς ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Βαλλονίας επέλεξε την συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η  Leslie Cable εξήγησε ότι ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έχει μια κριτική επιτροπή 17 μελών που αποτελείται από ανθρώπους που συμμετέχουν στον κόσμο της μουσικής και οι οποίοι βοηθούν στην επιλογή του συμμετέχοντα. Τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής πρέπει να παραμείνουν μυστικά σύμφωνα με την Cable, αλλά η απόφασή τους είναι καθοριστική για την εύρεση του σωστού συνδυασμού τραγουδιστή και τραγουδιού. Σε αντίθεση με άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, το RTBF δεν προβαίνει σε δημόσια πρόσκληση υποβολής προτάσεων, αλλά δέχεται συμμετοχές καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

«Δεχόμαστε κάθε πρόταση. Κάθε Οκτώβρη τις αξιολογούμε και καταλήγουμε στον καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει.»

Ένας αριθμός δισκογραφικών εταιρειών στο Βέλγιο προσεγγίζουν πλέον ενεργά τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα με τραγουδιστές και τραγούδια για τον διαγωνισμό. Αυτό περιλαμβάνει τη Sony Music που έχει δει τους καλλιτέχνες τους που έχουν επιλεγεί για το διαγωνισμό και το 2013 και το 2015. Η Katia Mahieu της Sony Music εξήγησε:

Η Eurovision είναι η μεγαλύτερη τηλεοπτική και πολιτιστική εκδήλωση στον κόσμο (…). Βαζουμε ένα στοίχημα για το μέλλον, η μουσική δεν είναι ακριβώς επιστήμη. Ναι, υπάρχει κόστος, αλλά στην πραγματικότητα, η προβολή είναι τέτοια στην Eurovision, που σίγουρα θα υπάρξουν περισσότερες προβολές στο Διαδίκτυο και ίσως περισσότερες πωλήσεις.»

Να σημειώσουμε πως το RTBF δεν έχει διεξάγει τηλεοπτική διαδικασία επιλογής για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από το  2000. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας έχει μόνο το The Voice Belgique ως τη ναυαρχίδα των ζωντανών μουσικών προγραμμάτων και δεν θεωρεί πιθανό να επαναφέρει την τηλεοπτική επιλογή για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στις οθόνες των τηλεθεατών.

Συμφωνείτε με την άποψη του  RTBF; Πιστεύετε ότι τα αποτελέσματα του Βελγίου στον Διαγωνισμό της Eurovision δικαιώνουν την επιλογή αυτή;

[Πηγή/Φωτογραφία:RTBF, eurovoix]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Το VRT, ο φλαμανδικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Βελγίου στον διαγωνισμό της Eurovision το 2020. Έδωσε  μάλιστα πληροφορίες για την διαδικασία της επιλογής του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα, η οποία δεν είναι άλλη από την απευθείας ανάθεση. Βλέπουμε πως το Βέλγιο, παρά τα δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα (αποκλεισμοί από τον τελικό το 2018 και το 2019) επιμένει στην επιλογή του εκπροσώπου του με απευθείας ανάθεση και όχι με κάποιο ανοιχτό διαγωνισμό. Στην ίδια λογική κινείται και ο έτερος τηλεοπτικός φορέας της χώρας, RTBF, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δέχεται τραγούδια από δημιουργούς καθ’ όλη την διάρκεια της χρόνιας και επιλέγει επίσης με απευθείας ανάθεση τον εκπρόσωπό του (δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ). […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ