«Το τραγούδι θα μας κάνει να λικνιζόμαστε και να είμαστε υπερήφανοι»!

Η δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) έχει ανάψει στο φουλ τις μηχανές της για την επιλογή της συμμετοχής στην 64η Eurovision. Έτσι, μετά τη σύσταση της καλλιτεχνικής επιτροπής και την πρόταση στην Katerine Duska, έρχονται στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για το ύφος του τραγουδιού.

Η κ. Κουφοπούλου, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, σε επικοινωνία της με τον OGAE Greece, δήλωσε σχετικά με το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής:

Είναι φιλοδοξία μας το τραγούδι που θα πάει στο Τελ Αβίβ να μας κάνει υπερήφανους και να λικνίζονται στην αρένα.

Σε ερώτησή μας για το πότε αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις για τον εκπρόσωπο της Ελλάδας, μας απάντησε:

Κάντε λίγη υπομονή. Ανακοινώσεις θα γίνουν αφού ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Όπως αναφέρει, επίσης, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Έθνος», το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει, θα μας κάνει υπερήφανους. Συγκεκριμένα, ύστερα από επικοινωνία του δημοσιογράφου Άγγελου Γεραιουδάκη με την κ. Κουφοπούλου δήλωσε:

Θα είναι ένα τραγούδι που θα μας κάνει να λικνιζόμαστε και ταυτόχρονα θα μας κάνει περήφανους ως χώρα.

Σχετικά με το πώς θα αποφασισθεί ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ, η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ ανέφερε:

Για την τελική επιλογή υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές. Ο καλλιτέχνης θα πρέπει να είναι έμπειρος και να μπορεί να σταθεί σε μία διεθνή σκηνή. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που και εμείς επιθυμούμε να κατέβουμε με κάποιον, ο οποίος θα έχει τα συγκεκριμένα στοιχεία. Επίσης, θέλουμε να μας αρέσει!

Ως προς την προθεσμία υποβολής κατάθεσης της συμμετοχής, η κ. Κουφοπούλου ξεκαθάρισε:

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φετινών τραγουδιών είναι η 11η Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο meeting της EBU στο Τελ Αβίβ. Τότε θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι με όλες τις λεπτομέρειες της συμμετοχής. Μέχρι τότε δεν μας δεσμεύει κάτι. Για παράδειγμα, η Σουηδία ανακοινώνει τη συμμετοχή της τρεις μέρες πριν. Συνεπώς δεν έχουμε καθυστερήσει στο deadline μας.

Η κ. Κουφοπούλου γνωρίζει τι εστί Eurovision, αφού επισήμανε με νόημα:

Η Eurovision είναι ένα τεράστιο σχολείο. Είναι ένα διεθνές project με πάρα πολύ υψηλά standard. Οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε! Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό το project, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο. Ο κόσμος θέλουμε να ξέρει πως όλο αυτό γίνεται με πολύ κέφι. Πιστεύουμε πως θα σας το μεταδώσουμε.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν, η κ. Κουφοπούλου υπογράμμισε:

Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση καθώς είναι θέμα επιθυμίας και γούστου. Θα ενοχληθώ με τα κακοπροαίρετα σχόλια.

Τέλος, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, το κόστος της συμμετοχής θα αναληφθεί από την ΕΡΤ κατά ένα μεγάλο μέρος, χωρίς να αποκλείεται επιμερισμός και με τη δισκογραφική εταιρεία του καλλιτέχνη που θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: ΕΡΤ, Facebook/Maria Koufopoulou]


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελπιδοφόρες δηλώσεις, που όμως φτάνει να γίνουν πραγματικότητα τους ερχόμενους μήνες.
    Θα ήθελα πολύ ένα τραγούδι αρκετά κοντά στο “city lights” . Η επίσημη ανακοίνωση για τη Ντουσκα ποτε θα γίνει;
    Επίσης οι αναφορές στο ύφος του τραγουδιού γίνονται με βάσηε ένα ήδη έτοιμο τραγούδι που έχουν στα χέρια τους η με βάση κάτι που θα ήθελαν να έχουν;

    • εχουν ηδη στα χερια τους καπου 20 τραγουδια που η Ντουσκα ειχε ετοιμα για το νεο της δισκο. Επισης η Ντουσκα σε δηλωσεις της ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ως προς το ειδος που θα ερμηνευει στο μελλον. Δηλωσε οτι σκεφτεται να πει και ελληνικο ρεπερτοριο και να εξελιχθει μουσικα και ενορχηστρωτικα. Με βαση αυτα, πιστευω οτι θα δωσουν μια συνθεση της Ντουσκα σε κορυφαιο ενορχηστρωτή για να κανει το κομματι της και συγχρονο και μοντερνο αλλά και ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ σε ευρεια μάζα κόσμου. Αν πραγματικά το θελει η ερτ, μπορει να καταφερει να συνδυασει και εμπορικοτητα και ποιοτητα. Ενας καλος ενορχηστρωτης επιβάλλεται όπως και η καθοριστικη συμβολη εμπειρων συνθετων σαν τον Παπαδημητριου ώστε να γίνουν μικρο τροποποιήσεις σε κάποια ήδη υφιστάμενη σύνθεση της Ντούσκα.

  2. μάλιστα!εγω θελω να λικνιστώ αλλα οχι με την ερμηνεία της ντούσκα!για λικνισμα υπάρχουν αλλοι κατάλληλοι!
    αχ ερτ αχ ερτ!με τετοιες επιλογές ξαναγυρναμε στα πετρινα χρόνια της γιυοροβιζιον!ελεος!

  3. Ρε παιδια σιγουρα ειναι η ντουσκα;;;; Θελω να πω θα μας κανει η ντουσκα να λικνιζομαστε;;; θελω να πω αγγλοφωνη indie-pop τραγουδα η κοπελα….. Αυτο το ειδος και σαν μελωδια και σα στιχους δεν εχει καμια σχεση με λικνισμα…. Τεσπα, ελπιζω οντως να παει και με ενα κομματι της προκοπης.. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΩ!!!

  4. Για την ώρα όλα φαίνονται οργανωμένα, στόχοπροσήλωση και σοβαρότητα για την ΕV απο πλευράς ΕΡΤ! Κάτι που με χαροποιεί αρχικά, αλλά κρατάω και μικρο καλαθι!

    Επικροτώ την απευθείας ανάθεση της Ντουσκα, και ως μουσική πρόταση αλλά και ως ύφος από μεριάς Ελλάδος! Φωνητικά η κοπέλα υπολογίζω ότι θα είναι από τις καλύτερες φωνές της φετινής ΕV,

    Προφανώς η επιτροπή και οι άνθρωποι της ΕΡΤ, έχουν επιλέξει κάποιο υποψήφιο τραγούδι και είναι και αισιόδοξοι για την ποιότητα του και την πορεία του! Αντε να δουμε!

  5. Δεν έχουν αναφερθεί σε υποψήφιο καλλιτέχνη από την Επιτροπή της ΕΡΤ από που βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα η κ.κουφοπουλου δεν ανέφερε καποιον υποψήφιο και καλά έκανε επιτέλους μετά από χρόνια η ΕΡΤ και η Επιτροπή μαζί με την ομάδα εργασίας προχωρούν με σοβαρότητα Έμπνευση και δημιουργία για το καλύτερο αποτέλεσμα καλή επιτυχία ΕΡΤ ????

  6. Η Σουηδία μπορεί να αργεί να ανακοινώσει τον εκπρόσωπό του αλλά αφού το κάνει έχει ετοιμάσει και το 90% της σκηνικής της εμφάνισης. Εμείς ελπίζω να προσπαθήσουμε τουλάχιστον και να μην πούμε όπως πέρυσι στην Ντούσκα να χορογραφήσει και να σκηνοθετήσει μόνη της την εμφάνισή της.

    • Aκριβως αυτό που σκέφτηκα, διαβάζοντας το άρθρο. Για να συγκριθουμε σ’αυτη το θέμα με τη Σουηδία δε μας φτάνουν ούτε 20 χρονια, έτσι όπως το πάμε τα τελευταία χρόνια.

  7. Λικνίζομαι=χορεύω ρυθμικά.
    Υπό το πρίσμα των δηλώσεων θα μπορούσε να σημαίνει και “κινώ ελαφρώς ρυθμικά το σώμα μου”.

    Από πού συμπερανατε ότι οι δηλώσεις της κ. Κουφοπουλου σημαίνουν ότι θα στείλουμε παλι κανένα παρωχημένο και γυφτικο φτηνό έθνικ τραγούδι , απορώ!!

    Ευτυχώς φαίνεται να είναι κάποιοι πολιτισμένοι και μορφωμένοι άνθρωποι φέτος στην Επιτροπή και βλέπουν μπροστά. Ότι πρέπει να πάμε με μια πρόταση! Με μια διαφορετική φωνή, με μια διαφορετική μελωδία, με έναν καλό στίχο επιτέλους και με μια εμπνευσμένη και καθηλωτικά ατμοσφαιρική και μελετημένη σκηνική παρουσία! Αρκετά με τα έθνικ που μας πατωνουν μονίμως πλέον ( πάτος το αφροντίζιακ, πάτος το τυποποιημένο έθνικ με τη λύρα των άργκο, πάτος το έθνικ της Τερζή…). Ο μύθος ότι την Ελλάδα την ψηφίζουν μόνο με χαζοχαρουμενα έθνικ της συμφοράς έχει τελειώσει. Αν είναι ένα πολύ καλό τραγούδι με καλή φωνή και στηθεί σωστά, θα τα πάει περίφημα.

    Και θεωρώ πιο σημαντικό να είμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή μας και να είναι ένα διαχρονικό τραγούδι που θα μείνει (επιπέδου “Άνοιξη”) και ας μην πάει καλά, παρά να στείλουμε μια άφωνη να κουνάει τα μπουτάκια της και να βγούμε πχ 9η θέση. Σιγά τα αυγά. Χαλαρώστε. Κανείς νορμάλ δεν αποστηθίζει θέσεις. Να κάνουμε αίσθηση και να συγκινήσουμε μετράει , κάνοντας παράλληλα μια πρόταση.

    Αν στο μέλλον ξαναπαμε με εμπορική και τυποποιημένη συνταγή, θα έχει νόημα αν το κάνουμε με ένα ΤΟΠ όνομα και μόνο. Με δευτεράτζα να πας να πεις ένα ευτελές τραγούδι, γίνεται πολύ φτηνό όλο το πακέτο και γραφικό.

    Φέτος αν πετύχουμε καλό ποιοτικό τραγούδι θα είναι η πρώτη φορά που ο σωστός τραγουδιστής πάει με το σωστό τραγούδι ( γιατί είμαστε και τόσο τρελοί που στέλνουμε την Τερζή του “αν δεν με θέλεις μια εσύ, εγώ δεν θα σε θέλω δέκα..” να τραγουδήσει ένα άσμα που έπρεπε να πει η Ασλανίδου, και στέλνουμε την …Ελίνα Κωνσταντοπούλου να πει άσμα που έπρεπε να πει η Αλεξίου ή η τσαλιγοπουλου).

    Καλή επιτυχία στην ΕΡΤ που φέτος έχει εκσυγχρονίσει τα μυαλά της, σε αντίθεση με μια μικρή μερίδα γιουροφανς που είναι ακόμα στην κοσμάρα τους δηλαδή στον κόσμο του τζατζίκι, τσαρούχι, φολκλόρ και πατσάς. Ξεκολλήστε. Υπάρχει και μια αισθητική και μια ποιότητα που μπορεί να υπηρετήσει η σύγχρονη ελληνική μουσική και η ΕΡΤ οφείλει να την προωθήσει.

    • super άποψη.

      Αλλά έτσι είναι η χώρα. Και όσο και να μην το λέμε βαθιά μέσα μας ξέρουμε ότι τα άτομα που θέλουν μόνο ντιριντάχτα είναι συνήθως ηλικιακά μικροί ή μορφωτικά μικροί.

      Κρίμα!!! Μακάρι να βάλουμε τα μυαλά στη θέση τους σε όλες τις εκφάνσεις ακόμα και σε κάτι για μερικούς αστείο όπως ένας διαγωνισμός τραγουδιού.!!!

      Καλώ τους ανθρώπους του καναπέ φέτος να μην ασχοληθούν με τη eurovision γιατί συνήθως αυτοί βγάζουν το μίσος τους για επιλογές ανθρώπων και μουσικά γούστα, και καταλήγουν να θίγουν και τους ίδιους τους τραγουδιστές, τους δημιουργούς αλλά και εμάς που στηρίζουμε τη χώρα ότι και να στείλουμε (καλώς ή κακώς)

    • ΠΟΣΟ – ΠΟΣΟ – ΠΟΣΟ ταυτίστηκα με όλο το σχόλιο! (εντωμεταξύ προ 5λεπτου, ακούγοντας το “slow”, σκεφτόμουν το ίδιο ακριβώς σε σχέση με την έννοια του λικνίσματος!) Και η υπόλοιπη σκέψη ορθότατη!

  8. Φλυαρία φλυαρία στο γραπτό χαρακτήρα κάποιον που δεν έχουν φάει τζατζίκι και σουβλάκια έχουν μεγαλώσει τρώγοντας χαβιάρι και σούσι είναι άσχημο η αποποίηση ταυτότητας νοοτροπίας είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει είμαστε Ελλάδα και γι’αυτό μας αγαπάνε και μας μισούν μα το χειρότερο είναι να βγάζουμε οι οιδοιοι τη κακή μας εικόνα προς τα έξω καλή συνέχεια στην κακιά μας και διαχρονική δυχωνια του εγώ μας( Καλή επιτυχία ΕΡΤ ????. )

  9. Απ’ ότι φαίνεται το τραγούδι υπάρχει και έχουν καταλήξει στο τι θα ακούσουμε φέτος στον διαγωνισμό. Νομίζω όμως ότι θα αργήσουμε πολύ να το ακούσουμε.
    Το αν έχει σοβαρευτεί η ΕΡΤ φέτος σε όλα τα επίπεδα που αφορούν τον διαγωνισμό θα φανεί σύντομα. Για την ώρα βρίσκω θετικό ότι θέλει να συμβάλει και οικονομικά στην όλη διαδικασία και να μην αφήσει ξεκρέμαστο τον καλλιτέχνη που θα πάει στο Ισραήλ. Ευτυχώς ή δυστυχώς EV χωρίς χρήματα δεν γίνεται…

    Το μόνο που με “φοβίζει” είναι ότι προδικάζουν ότι θα μας κάνει το τραγούδι υπερήφανους… Αυτές οι βαρύγδουπες λέξεις νομίζω ότι είναι περιττές (τουλάχιστον)!
    Μακάρι να υπάρχει ένα ωραίο τραγούδι και μια συγκεκριμένη πρόταση να παρουσιάσουν επι σκηνής. Τίποτ’ άλλο!

  10. Εγώ το “λικνιζόμαστε” που είπε η Κουφοπούλου το εκλαμβάνω ως “κουνώ αργά και ρυθμικά το κορμί μου”

    Κάποια ξένα site το πήραν και το μετέφρασαν ως Dance κάτι που θα κάνει τους ξένους να νομίζουν ότι θα στείλουμε κάποιο upbeat dance κομμάτι.

  11. Ας γίνω κακος, με 187.000 προβολές στο youtube εδώ κ 4 χρόνια το καλύτερο τραγούδι της με διαμονή στον Καναδά;

    Τι εμπειρία να έχει;

    • Δηλαδή η εμπειρία πάει σύμφωνα με την επιτυχία; Είναι τόσο τρομερό που δεν την ξέρουμε; Για ρίξε μια ματιά στους ξένους εθνικούς τελικούς, όλοι πρωτοεμφανιζόμενοι είναι ( την Νέττα πχ δεν την ήξερε ούτε η μάνα της, το rising star κέρδισε και την στείλανε)
      Την κοπέλα δεν την ήξερα πριν από όλο αυτό το σούσουρο αλλά λίγο που την έψαξα είδα ότι εργάζεται στον χώρο εδώ και αρκετά χρόνια και έχει ένα κάποιο όνομα (όχι τίποτα τρελό αλλά δεν είναι στο 0 όπως νομίζουμε) στο είδος της. Έχει συνεργαστεί και με πιο διεθνή ονόματα (πχ με την LP) και από ότι είδα ο Nescafé του Καναδά πήρε πέρσι ένα τραγούδι της για να ντύσει το επίσημο διαφημιστικό σποτ για την τηλεόραση (στα αγγλικά και στα γαλλικά). Ήδη μόνο με αυτά που σου ανέφερα φαίνεται να έχει μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση του τι γίνεται στην διεθνής μουσική από τους περισσότερους που έχουμε στείλει τόσα χρόνια.

  12. Παιδια η wiwibloggs εχουν ερθει ελλαδα…. Λετε η ΕΡΤ να εχει ζητησει την βοηθεια τους;;;;; (Πολυ συχνα ραδιοτηλεοπτικοι σταθμοι ζητουν την βοηθεια τους…)

  13. μακάρι να λικνιστούμε με μια ωραια ποπ συμμετοχη΄απο την τσαγκρινού!!

    σε καμια περίπτωση δν θελω να δω την ντουσκα.δν ξερω αν τι λεω κ σωστά!

    καλο απογευμα!

  14. Επειδή η φωνή της κοπέλας παραπέμπει, τονίζω, παραπέμπει στην Amy Winehouse και ειπώθηκε ότι φέτος το τραγούδι μας είναι τέτοιο που να μπορεί κάποιος να λικνιστει,η συγκεκριμένη τραγουδίστρια έχει πει δύο τραγούδια το Valery καθώς κ το Rehab όπου ειδικά στο πρώτο όχι απλά λικνιζεσαι αλλά χορεύεις μια χαρά.. είναι εύθυμο τραγούδι, όσο για το δεύτερο έχει κάτι που δεν μπορώ να το περιγράψω αλλά σίγουρα δεν μένεις στατικός…σε καμία περίπτωση βέβαια δεν αναφέρομαι στο νόημα των στίχων που περιέγραφε ουσιαστικά την ζωή της… επίσης δεν συγκρίνω τις δύο γυναίκες κ την καριέρα τους… έχουν περάσει κοντά δέκα χρόνια που σίγησε η Amy για πάντα αλλά τα τραγούδια της ακούγονται σα να κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό… άποψη μου πάντα… καλή συνέχεια σε όλους…

  15. Το τραγούδι της Ντούσκα έχει λογικά επιλεγεί από αυτά που έχει ήδη ηχογραφήσει για το νέο της album, το οποίο η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της χαρακτηρίζει “αρκετά έως πολύ διαφορετικό” από προηγούμενες δουλειές της. Στην ίδια μάλιστα συνέντευξη αναφέρει πως οι δίσκοι που έχει “λιώσει” μέσα στο 2018 είναι το “So Sad, So Sexy” της Lykke Li, το “Primal Heart” της Kimbra, το “Melodrama” της Lorde και το “Ctrl” της Sza. Συνεπώς, αυτό που θ’ ακούσουμε από εκείνη ενδεχομένως να είναι πολύ πιο διαφορετικό απ΄ ό,τι φανταζόμαστε…

  16. Να προτείνουμε η φανς της Γιουροβίζιον στην επιτροπή εργασίας της ΕΡΤ για τους καλλιτέχνες .ης. που θα μας εκπροσωπήσουν.η. φέτος στην σκηνή της Γιουροβίζιον στο Ισραήλ ίσως να μας διαβάσουν και με αυτό τον τρόπο συμβάλουμε στην καλύτερη δυνατή επιλογή από σήμερα και για δέκα ημέρες το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό ακολουθειστε την πρόταση μου και ας αφήσουμε τη κακή κριτική και να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο φέτος για την ΕΡΤ και την Ελλάδα μας εφόσον θέλουν ή καλλιτέχνες καί η δισκογραφικές εταιρείες που συνεργάζονται η υποψηφιότητα των καλλιτεχνών που προτείνω. Στην Επιτροπή εργασίας της ΕΡΤ για την Γιουροβίζιον 2019 Ειρήνη Παπαδοπούλου . Λουκάς Γιορκας . Νικηφόρος . Ηλίας Βρεττός Κώστας Μαρτάκης Νάγια Βαγγέλης κακουργιωτης.Λεμονια μπεζα νικήτρια στον 5 τελικό τουThe Voice of Greece ( Φέτος θα πάνε καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει ξανά στο παρελθόν γιατί να μη στείλουμε και εμείς όλα είναι δυνατά φέτος θέλουμε Έμπνευση δημιουργία φωνή παρουσία και οι αξιόλογοι καλλιτέχνες που προτείνω είναι χαρισματικοί εχουν δημιουργία. φωνή. παρουσία .όπως και οι καλλιτέχνες που θα προτείνεται εσείς Επιλογές Υπάρχουν Έμπνευση δημιουργία φωνή παρουσία . Καλή επιτυχία ΕΡΤ. ????

  17. Εγω θα ηθελα να δω την φωνη της Ντουσκα με μια ‘μαυρη μπαλαντα’ σε σκηνικη παρουσια με δραματικο υφος που θα εκανε αισθηση και οχι με ενα χαρουμενο τραγουδακι.

  18. καλα το “λικνιζόμαστε” δεν σημαινει απαραιτητα οτι το τραγουδι θα ειναι τυπου τσιφτετελι. Και το slow της duska για παραδειγμα σου βγαζει να λικνιστεις αισθησιακα

  19. Μάλλον δεν αρέσει η πρόταση μου στους φίλους φανς και μη φανς δεν πειράζει απλά μην χτυπάτε αλύπητα την ΕΡΤ γιατί δεν κάνατε το αδύνατο δυνατό.( Επιτροπή εργασίας της ΕΡΤ για την Γιουροβίζιον προχώρα Με Έμπνευση δημιουργία φωνή εικόνα παρουσία και μην μας δείχνεις το ανάλογο ενδιαφέρον αφού. Εμείς δεν παίρνουμε θέση και θέλουμε να κριτικάρουμε να γράψουμε άσχημα σχόλια να το παίξουμε για άλλη μια φορά έξυπνοι με εγωκεντρισμό και κρίση για όλα. ( Καλή επιτυχία ΕΡΤ ? έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε το λέει καί η παροιμία.. ) . Καλή επιτυχία ΕΡΤ.καλη επιτυχία Ελλάδα φέτος στην σκηνή της Γιουροβίζιον . ??????????????

  20. Σήμερα υπέγραψε η Ντούσκα με ΕΡΤ και παραθέτω την ολοκληρωμένη άποψή μου για το θέμα:

    Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή με διαφορετική φωνή και ξεχωριστή καλλιτεχνική προσωπικότητα. Αν σε κάτι διαφωνώ είναι με τη “λευκή επιταγή” που δίνει η ΕΡΤ ως προς το τραγούδι και το στήσιμο επί σκηνής. Όταν κάνεις απευθείας ανάθεση σε άσημο καλλιτέχνη (όχι ευρέως γνωστό), όσο ταλαντούχος και να είναι, πρέπει να τον καθοδηγήσεις και να συναποφασίσεις με ουσιαστικό τρόπο και για το τραγούδι και για την εμφάνισή του επί σκηνής. Η Ντούσκα θέλει έναν κορυφαίο ενορχηστρωτή παγκόσμιας εμβέλειας, να πάρει μια σύνθεσή της και με την παραγωγάρα που θα κάνει, να την απογειώσει. Από τα τραγούδια που έχει βγάλει, μόνο το “Slow” κάνει για το θεσμό, και αυτό όμως θέλει μια επιπλέον δυναμική στην ενορχήστρωση για να πούμε πχ ότι θα στεκόταν στο διαγωνισμό με ελπίδες σοβαρής διάκρισης. Τέλος, η Ντούσκα χρειάζεται και σκηνοθέτη αλλά και καλλιτεχνικό διευθυντή όπου θα συνεργαστούν αρμονικά παρέα ώστε να βρουν μια πρωτότυπη ιδέα την οποία και θα υλοποιήσουν με τον πιο ευφάνταστο και αποδοτικό τρόπο. “Λευκή επιταγή” δίνεις μόνο σε καλλιτέχνη επιπέδου Μέλισσες και πιο πάνω.. Και κατά τη γνώμη μου δεν είναι απόλυτα σωστό και ίδιον δημοκρατικής σύγχρονης κοινωνίας να γίνεται τέταρτη σερί ανάθεση από την κρατική τηλεόραση σε καλλιτέχνη για έναν πολύ δημοφιλή διεθνή μουσικό διαγωνισμό χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση που αυτό συμβαίνει. Και αν οπωσδήποτε έπρεπε να γίνει ανάθεση, έπρεπε να προηγηθούν ονόματα όπως Μέλισσες, Ασλανίδου, Τσαλιγοπούλου, Μποφίλιου, Ζουγανέλη και μετά να καταλήξουμε σε ταλαντούχους άγνωστους καλλιτέχνες. Το γεγονός ότι η ίδια η ΕΡΤ εσκεμμένα ξεφτίλισε την έννοια της ανάθεσης ήδη από το 2016 και μετά, δεν αποτελεί άλλοθι για την εξακολούθηση του ίδιου φαινομένου. Τέλος πάντων, αφού επελέγη αυτό το νέο κορίτσι με απευθείας ανάθεση και χωρίς να ερωτηθεί το κοινό και χωρίς να κρίνουμε όλοι εμείς την μουσική της πρόταση, ας μείνει δίπλα της η ΕΡΤ και η ειδική επιτροπή της ΕΡΤ με έναν σοβαρό εποπτικό ρόλο τόσο στο τραγούδι όσο και στην εμφάνιση ώστε να έχουμε κάποιες ελπίδες έστω φέτος για μια σοβαρή διάκριση. Η κοπέλα μπορεί αν βοηθηθεί και καθοδηγηθεί. Εφόσον επιλογή της ΕΡΤ είναι 100%, ας την τιμήσει ουσιαστικά και όχι μόνο στα λόγια. Προσοχή στο τραγούδι & την εμφάνιση !

  21. Από τότε που ανακάλυψα τη Ντούσκα έπαψα να αγοράζω χαμομήλι, βαλεριάνα και τίλιο. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα με κάνει να λικνιστώ. Βέβαια έχει πολύ ωραία φωνή.

  22. εδώ έκαναν ανάθεση στους ARGO, στην Ντουσκα θα κολλούσαν !
    Ανάθεση κάνεις σε γνωστά ονόματα όχι σε 2ης κατηγορίας!

    Πόσο δίκιο είχαν οι στίχοι του Ελλάδα χώρα του Φωτός που ερμήνευσε η Καίτη Γαρμπή το 93…. “τη μια σου παίζουν ροκ την άλλη τσιφτετέλι” ….. αυτό είμαστε στα πάντα μας ως χώρα… πόσο μάλλον στο πανηγυράκι της eurovsion….
    Η παρακμή μιας χώρας ακόμη και στα απλά πράγματα φαίνεται!

    • !δλδ το Βέλγιο ή η Αρμενία Είναι και αυτές παρακμιακές χώρες !!!απλα κλαίω ,υποστήριξε την συμμετοχή μας και άσε τα γνωστά ονόματα και βλακείες τα είδαμε και αυτά πολύ καλά (Demy ,Φινλανδία 2018 Αρμενία 2018 Λευκορωσία 2018 (πιο πρόσφατα )+++ …Αν είστε άσχετοι μην μιλάτε πλιζζζ

    • Αναθεση κανεις σε ικανο τραγουδιστη με φωνη παρουσια και στυλ… η φημη δεν παιζει κανενα ρολο σε τετοιο διαγωνισμο… το να εχεις πχ 30 εκατομμυρια views στο youtube δεν παιζει κανενα ρολο… βλεπε πχ βελγιο 2015 και 2017 και βουλγαρια 2017

      • μάλιστα καταρχας ανάθεση κανεις σε εναν καλλιτεχνη ο οποιος εχει κοινό,στυλ κ πέραση στον κόσμο και οχι σε εναν άσημο που μιμείται lana.amy και εχει δωσει συνεντευξη στην αυγη μια φυλλάδα της αριστεράς που πουλαει κατω απο 1.000 φύλλα ημερησίως….

      • τι να πω και που μπαίνω στον κόπο να σου απαντησω πολυ σου ειναι!!συγγνωμη ειναι δυνατον να εκφράζεσαι απεναντι σε εναν ανθρωπο που δν γνωρίζεις με λεξεις οπως¨βουλωστο” “παπαρια’ κτλ?δείχνεις το επιπεδο σου και την παιδεία σου!σε οικτίρω πραγματικά!

        ευχομαι ολοψυχα να μην γινει αναθεση σε αυτην την ντουσκα η οπως αλλιως την λενε!

  23. Προς @Γιάννης.
    Το λεξιλόγιο σου το θεωρώ (τουλάχιστον) ανεπίτρεπτο… Να σου πω την αλήθεια κι εγώ διαφωνώ απολύτως με την άποψη του @stelios αλλά δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις ως “παπαριές” τις απόψεις που δεν ταυτίζονται με τις δικές σου.

    Προς OGAE GREECE.
    Θα ήθελα να παρακαλέσω να μην επιτρέπονται ανάλογα υβριστικά σχόλια σαν του @Γιάννης.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ