ΑΛΒΑΝΙΑ: Ακούστε την instrumental version του “Ktheju Tokës” [VIDEO]!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με άρθρο μας εδώ, η πρώτη χώρα που επέλεξε εκπρόσωπο και τραγούδι μέσα από τη διαδικασία του εθνικού διαγωνισμού ήταν η Αλβανία!

Τον περασμένο Δεκέμβριο και μια βδομάδα πριν αποχαιρετήσουμε το 2018 πραγματοποιήθηκε ο τελικός του εθνικού διαγωνισμού της χώρας Festivali i Këngës 57. Μετά από μια ψηφοφορία – κυριολεκτικά –  θρίλερ νικήτρια αναδείχθηκε η Jonida Maliqi που θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στη Eurovision του Τελ Αβίβ!

Μετά από 11 χρόνια, η πολυσυμμετέχουσα καλλιτέχνης επέστρεψε στο φεστιβάλ με το τραγούδι  “Ktheju tokës” σε σύνθεση και στίχους του Eriona Rushiti. Και από ό,τι φαίνεται η ερμηνεία και η εμφάνιση έπεισαν την κριτική επιτροπή και κατέκτησε την πρώτη θέση και ταυτόχρονα το εισιτήριο για την Eurovision 2019!

https://www.youtube.com/watch?v=iQWNLc4eLT8

O εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αλβανίας RTSH, πριν από λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε την instrumental version του  “Ktheju tokës”. Στο βίντεο που ανήρτησε στο Youtube προβάλλονται και οι στίχοι της Αλβανικής συμμετοχής, στους οποίους όπως σας έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας εδώ, υπάρχει ένα πολύ δυνατό μήνυμα… Άλλωστε αυτό το μαρτυρά και ο ίδιος ο τίτλος του τραγουδιού που στα ελληνικά μεταφράζεται ως “Επιστρέψτε στη χώρα”!

Ακούστε την instrumental version του “Ktheju tokës” στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=rBovqfBBWPk

Τους μετεφρασμένους στίχους του “Ktheju tokës” θα τους βρείτε εδώ. Επίσης, εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε η Jonida Maliqi στον OGAE Greece!

Πως σας φαίνεται αυτή η version του τραγουδιού;

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της Αλβανικής συμμετοχής μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ