ΛΕΤΟΝΙΑ: Ανακοινώθηκαν όλες οι λεπτομέρειες του Supernova 2019!

Το μουσικό ταξίδι του Supernova 2019 ξεκινάει και ο OGAE Greece θα προσπαθήσει να σας μεταφέρει κάθε λεπτομέρεια αυτής της όμορφης διαδρομής! Ο νικητής του Supernova 2019, της διαδικασίας επιλογής που για 5η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιούν οι ιθύνοντες της ραδιοτηλεόρασης της Λετονίας, θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision του Τελ Αβίβ. 

Πριν από λίγο ήρθαν και οι επίσημες ανακοινώσεις από το LTV σχετικά με τις ημερομηνίες του Supernova 2019 και το διαγωνιστικό κομμάτι. Σε κάθε ένα από τους δύο ημιτελικούς οι συμμετέχοντες θα είναι 8, εκ των οποίων 4 θα προκρίνονται στον τελικό. Παρουσιάστριες του φετινού διαγωνισμού θα είναι οι Dagmara Legante και Ketija Šēnberga. 

Οι ημερομηνίες του Supernova 2019!

Α’ Ημιτελικός – 26 Ιανουαρίου

Β’ Ημιτελικός – 2 Φεβρουαρίου

Τελικός – 16 Φεβρουαρίου

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των υποψήφιων τραγουδιών στους ημιτελικούς. Έτσι, πλέον γνωρίζουμε την κατανομή των καλλιτεχνών σε κάθε ημιτελικό, χωρίς όμως να να έχει γνωστή και η σειρά εμφάνισης.

Πρώτος ημιτελικός

  • Samanta Tīna – “Cutting The Wire”
  • Edgars Kreilis – “Cherry Absinthe”
  • Elza Rozentāle – “You Came on Tiptoe”
  • Aivo Oskis – “Somebody’s Got My Lover”
  • Alekss Silvērs – “Fireworks”
  • Līga Rīdere – “Būšu tepat”
  • Kris & Oz – “Midnight Streets”
  • Laime Pilnīga – “Awe”

Δεύτερος ημιτελικός

  • Adriana Miglāne – “Scared of Love”
  • Markus Riva – “You Make Me So Crazy”
  • Carousel – “That Night”
  • Dziļi Violets feat. Kozmens – “Tautas dziesma”
  • Kristīne Pastare (Peress) – “Smaragdi un pelni”
  • Kristiāna Bumbiere – “Remedy”
  • Laika Upe – “Listen To The Way That I Breathe”
  • Double Faced Eels – “Fire”

Ο νικητής του Supernova 2019 θα έχει την δυνατότητα να εκπροσωπήσει τη Λετονία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Τελ Αβίβ. Ακόμα, θα έχει και την ευκαιρία να συνάψει συμφωνία με μία από τις κορυφαίες εταιρείες της περιοχής (Universal Music Group), ώστε να διαδώσει το νικητήριο τραγούδι εκτός Λετονίας.

Οι παρουσιάστριες του Supernova 2019!

Η παραγωγός του Supernova 2019 Ilze Jansone δήλωσε τα εξής: <<Το Supernova μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε μουσικούς της Λετονίας καθώς 200 εκατομμύρια θεατές παρακολουθούν τη Eurovision κατά μέσο όρο σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Είμαι ευτυχής που κάθε χρόνο γίνονται όλο και περισσότερα ποιοτικά τραγούδια για το διαγωνισμό και ότι υπάρχουν συγγραφείς μέσα από την Λετονία που τολμάνε να κατακτήσουν τη μεγαλύτερη αγορά μουσικής και είναι αρκετά γενναίοι για να το καταλάβουν σε αυτόν τον διαγωνισμό>>.

Τόσο στους ημιτελικούς όσο και στον τελικό θα υπάρχει κριτική επιτροπή, αλλά το κοινό θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο. Φέτος, μπορεί να αποσταλεί μόνο ένα SMS από έναν αριθμό τηλεφώνου και μόνο μία κλήση θα γίνεται δεκτή με τηλεφωνική ψηφοφορία. Επίσης, θα υπάρχει ψηφοφορία και στον ιστότοπο του Supernova 2019. Τέλος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα ληφθεί επίσης υπόψη ο αριθμός των προβολών του κόσμου στο Spotify.


Η Λετονία μετά από 6 συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες να περάσει στον τελικό της Eurovision, το 2015 και το 2016 (χρονιές στις οποίες ακολουθήθηκε το Supernova) το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία! H Aminata το 2015 στη Βιέννη πήρε την 6η θέση! και ο Justs στη Στοκχόλμη πήρε τη 15η θέση! Ωστόσο, το καλό αυτό σερί διακόπηκε απότομα το 2017. Οι Triana Park παρ’ όλη την δημοφιλία εντός και εκτός Λετονίας δεν κατάφεραν να προκριθούν στο μεγάλο τελικό της Eurovision του Κιέβου. Τερμάτισαν, μάλιστα στην 18η (τελευταία) θέση του ημιτελικού. Πέρσι, η δυναμική Βραζιλιάνα Laura Rizzotto, ούτε αυτή κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Eurovision της Λισαβόνας. Έφτασε οριακά στη πρόκριση, όμως μέχρι τη 12η θέση του ημιτελικού. Ας θυμηθούμε τις εμφανίσεις τους και με τη σειρά μας να ευχηθούμε να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα!

Γιώργος Φλίγκος

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νεότερα σχετικά με το Supernova 2019.

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ