Φαίνεται να “κλειδώνει” η Katerine Duska για το Τελ Αβίβ [VIDEO]!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και μια εβδομάδα, ένα από τα ονόματα που έπαιζε δυνατά τις τελευταίες ημέρες στις συζητήσεις στην ΕΡΤ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας, κατόπιν απευθείας ανάθεσης, ήταν αυτό της Ελληνοκαναδής ερμηνεύτριας και συνθέτριας Katerine Duska! Η δισκογραφική της εταιρεία Minos EMI, μετά από αποκλειστικές πληροφορίες μας, είχε διαψεύσει όλα όσα είχαν ειπωθεί σχετικά με την απόσυρση του ενδιαφέροντος της για την εκπροσώπηση της χώρας μας, αλλά ανέμενε κάποια επίσημη πρόταση από την ΕΡΤ.

Σύμφωνα και με το σημερινό (14/1) ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου στην εκπομπή του Star “Στη φωλιά των Κου-Κου”, η Katerine Duska ήταν η πρώτη καλλιτέχνις που δέχθηκε επίσημη πρόταση από τη Δημόσια Ελληνική Τηλεόραση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου, η συμφωνία με την καλλιτέχνιδα και την εταιρεία της θεωρείται σίγουρη και δύσκολα θα αλλάξει. Ακόμα δεν έχoυν γίνει, όμως, οι σχετικές ανακοινώσεις για μια επίσημη συμφωνία, αλλά φαίνεται, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αλλά και δικές μας πληροφορίες, ότι έχει “κλειδώσει” το όνομα της Katerine Duska ως εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision 2019!

Μέχρι την πρόταση της ΕΡΤ προς την Katerine Duska, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υπήρξαν τρία ονόματα που είχαν πέσει τον τελευταίο καιρό στο τραπέζι των συζητήσεων. Αυτά αφορούσαν στα ονόματα της Έλενας Τσαγκρινού, για την οποία ωστόσο η εταιρεία της είχε κάποιες αντιρρήσεις, της Μαριέττας Φαφούτη, που όμως δεν είχε δεχθεί καμία επίσημη πρόταση από την ΕΡΤ έως τώρα, και φυσικά, όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ, το όνομα της Katerine Duska που κυριολεκτικά ακουγόταν όλο και πιο έντονα τις τελευταίες ημέρες!

Μάλιστα η ΕΡΤ προσανατολιζόταν, όπως ειπώθηκε, σε πιο ευρωπαϊκό ύφος τραγουδιού, με ξενόγλωσσο στίχοσε αντίθεση με το ύφος που είχε ζητηθεί πέρυσι. Αυτό το διαφορετικό ύφος υπηρετεί και η ταλαντούχα ερμηνεύτρια και συνθέτης Katerine Duska, η οποία υπογράφει τα κομμάτια που ερμηνεύει! Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα άμεσα σχέδιά της είναι η κυκλοφορία του νέου της δίσκου, το υλικό του οποίου συγκεντρώνει τους τελευταίους μήνες.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως αναφέρθηκε, αναμένονται οι επίσημες εξελίξεις και ανακοινώσεις από την ΕΡΤ. 

Ποια είναι η Katerine Duska

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς,  η Katerine σπούδασε κλασσική κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία και τραγούδησε υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής της, Ελένης Μελισσίδη, η οποία την εξέθεσε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής. Σπούδασε και ερμήνευσε άριες και lieder των Verdi, Mozart και Schubert αλλά και πιο μοντέρνο ρεπερτόριο. Τελικά όμως, την κέρδισαν οι πιο σύγχρονες επιρροές.

Άρχισε να πειραματίζεται με τη σύνθεση όταν, έφηβη πια, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να συνειδητοποιήσει ότι η μουσική ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά. Πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013, μέσα από την επιτυχία “One In A Million”. Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο “EMBODIMENT”, σε στίχους και μουσική της ίδιας.

Συχνά η φωνή της συγκρίνεται με αυτή της Amy Winehouse ή της Adele. Ο πιο μπάσος τόνος της μας ταξιδεύει στις μαύρες φωνές περασμένων δεκαετιών.

Στο πρώτο της άλμπουμ “Embodiment”, η Katerine Duska αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο, ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια. ‘Eνα άλμπουμ που είναι ακραία γοητευτικό και αντάξιο οποιασδήποτε νέας φωνής της Ευρώπης.

Έχει τραγουδήσει στον Κήπο του Μεγάρου, όπου τον Ιούλιο του 2014 μοιράστηκε τη σκηνή με την Κατερίνα Πολέμη, καθώς και τον περασμένο Σεπτέμβριο με το νέο μουσικό της σχήμα κι έναν φρέσκο και πιο ηλεκτρονικό ήχο μαζί με τον Σουηδό τραγουδοποιό και τραγουδιστή Albin Lee Meldau.

Αναμένουμε, λοιπόν, τις επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΡΤ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με την ελληνική συμμετοχή!

[Πηγή: STAR– Φωλιά των Κού- Κου – Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO – Βιογραφικό: ΑΘΗνέα/ Πρώτο Θέμα]


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

67 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ας κλειδώσει για να μην ξανασχοληθω με αυτον τον διαγωνισμο που κανουν αναθεσεις σε οποιον τους καπνισει και ουτε που τους ενδια΄φερει η γνωμη των γιουροφάν!παρακολουθω γιουροβίζιον απο το 1992 και τα παιδικα μου χρόνια αλλα πλεον το κακό εχει παραγίνει!!
    καλη συνεχεια στους υπολοιπους φαν του διαγωνισμού!

    • Εγώ πάντως βλέπω οτι οι γιουροφάν (τους οποίους αναφέρεις) την θέλουν πολύ. Ιδιαίτερη χροιά και ύφος που μπορεί να δώσει νέα πνοή στην πορεία της Ελλάδας στον διαγωνισμό. Ενα σύγχρονο άκουσμα και μια προσεγμένη σκηνοθεσία σε συνδυασμό με την πανέμορφη φωνή της (φαίνεται στα live της) και πιστεύω για το καλύτερο.

  2. Τέλεια!!! Μπράβο στην ΕΡΤ!! Υπέροχη καλλιτέχνης με εξαιρετική χροιά μακάρι να γράψει ή βρει ένα τραγούδι με δυναμική και συναίσθημα!πιστευω ότι με την σωστή σκηνοθεσία ενός έμπειρου στο χώρο μπορεί να κάνει παππαδες!!

  3. Με μια καλή ομάδα και ένα τραγούδι με ηλεκτρονικό ήχο τύπου citt lights νομίζω θα μπορούσε να πάει αρκετά καλά.

  4. Περαστικά μας και για φετός.Ακόμα ένας αποκλεισμός επί ΣΥΡΙΖΑ.Άντε να γίνουν εκλογές να ξεκουμπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ,να ξηλωθεί η ΕΡΤ από την αρχή και να βάλουν άτομα για να το δουν σοβαρά το θεσμό της Eurovision.Άντε με τη ψευτοκουλτούρα της αριστεράς να πούμε.ΥΓ:ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΚΑΣ – WATCH MY DANCE – ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΑΡΣΕΝΙΚΑ,ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ – Σε αυτό το μοτίβο πρέπει να πατήσει η Ελλάδα.

  5. Υπάρχει πολύ “ψωμί” ακόμη…
    Το αν θα μας εκπροσωπήσει κάποιο (εγχώριο) γνωστό ή όχι όνομα, νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ότι δεν παίζει κανένα ρόλο για το αν θα πάμε καλά στον διαγωνισμό. Τρία πράγματα είναι αυτό που καθορίζουν μια καλή πορεία.
    Το τραγούδι, η φωνή (που θα μπορεί να το υποστηρίξει) και η παρουσίαση. Εαν υπάρχουν και τα 3 αυτά, τότε θεωρώ σίγουρη την καλή εκπροσώπηση της χώρας μας.

    Και κάποιο γνωστό όνομα να “κλειδώσει” αν δεν ακούσουμε και δούμε τι έχουν ετοιμάσει κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα.

    Σε πρώτη φάση το μόνο που θα περιμένω εγώ προσωπικά, είναι να ακούσω το τραγούδι live. Τα άλλα (ποιος…, τι…, κ.τ.λ) για την ώρα δεν με απασχολούν… Καλά τραγούδια υπάρχουν σε όλα τα είδη μουσικής. Το θέμα είναι να μπορεί να υποστηρίζεται όπως πρέπει φωνητικά και σκηνικά.

  6. Εγώ την θεωρώ αξιόλογη επιλογή!!! Αναμένουμε φυσικά εάν ισχύει ολοκλήρωμενη την πρόταση της

  7. Θεωρω η κοπελα ξερει τις δυναμεις της στο τραγουδιστικο κομματι. Εχει κανει τοσα λαιβ και ειναι πολυ καλη. Απο οσο γνωριζουμε το τραγουδι θα ειναι κομμενο και ραμμενο με τις δυνατοτητες της. Εξαλλου, αρθρα αναφερονται οτι προκειται για τραγουδι που το υπογραφει η ιδια. Της ευχομαι πολυ καλη επιτυχια

  8. Σε εκείνους που μιλούν για «αναθέσεις σε όποιον τους καπνίσει» θα πω απλά πως η φωνή της Ντούσκα και η εξαιρετική της ερμηνεία live γεμίζει ολόκληρη σκηνή χωρίς καν υποστήριξη σε αντίθεση με αυτούς που νομίζουν ότι αποτελούν τη μουσική ναυαρχίδα της χώρας μας και θεωρούν ότι η ελληνική συμμετοχή είναι συνώνυμο του κουνήματος γοφών ή των εθνικοπερήφανων κορωνων προς τέρψιν του νεοπρεπούς γίγνεσθαι. Είναι μια πρόταση αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα που κούρασαν και μας φέρνουν ξανά και ξανά στον πάτο. Η Ευρώπη πλέον αναζητά το διαφορετικό, ούτε μπαλέτα με χειλόφωνα της προηγούμενης δεκαετίας, ούτε ασπροφορεμένες κλαίουσες με μουτζουρωμένα από το εθνικό ιδεώδες χέρια.

    • Ότι και να γεμίζει ή όχι, από τη στιγμή που είναι παντελώς άγνωστη, δηλαδή δεν έχει τη νομιμοποίηση του κοινού, η απευθείας ανάθεση δημιουργεί ερωτηματικά. Αν είναι το τόσο μεγάλο και εξαιρετικό ταλέντο (αμφισβητώ ότι μία ιδιαίτερη χροιά φτάνει για αυτό από μόνη της), κάνεις έναν μικρό τελικό με 2-3 άλλους πρωτοεμφανιζόμενους και ας το επιλέξει ο κόσμος.
      Στην μικρή επαρχεία που λέγεται Ελλάδα τείνουμε να ονομάζουμε ότι διαφέρει από την επικρατούσα κατάσταση των μπουζουκιών ως “διαφορετικό”. Δεν είναι όμως έτσι, χροιές σαν της Κατερίνας έξω έχουν με το κιλό. Και εξάλλου, ο περσινός καταποντισμός του Βελγίου και ο θρίαμβος της Φουρέιρα απέδειξαν ότι ούτε το ιδιαίτερο φτάνει από μόνο του, ούτε τα μπαλέτα με τα μικρόφωνα έχουν ξεπεραστεί.

    • απλά να σου υπενθυμισω οτι περυσι τα 3 πρωτα τραγουδια που σαρωσαν στο televoting ηταν ειτε εμπορικα ποπ κομμάτια παρουσιασμένα με ακρως μοντενρο τρόπο επι σκηνης(ισραηλ,κυπρος) ειτε η ιταλία με ενα τραγουδι συναισθηματικο με κοινωνικο μήνυμα!παντως καμία δηθεν amy δν χτυπησε υψηλη θεση!

  9. Γύρευε τίνος ανηψιά/ξαδέλφη/βαφτισιμιά/κουμπάρα/μπατζανάκισσα/… είναι στην ΕΡΤ και «κλειδώνει» για φέτος. Καλά νά ’ναι το κορίτσι και πάντα επιτυχίες εύχομαι αλλά στην Ελλάδα δεν την ξέρει κανένας. Δεν ξέρω, αλλά εγώ δε νιώθω ότι μπορεί να με εκπροσωπήσει τη στιγμή που η Κύπρος μας αρπάζει τα πιο δυνατά μας χαρτιά μέσα απ’ τα χέρια μας, κάτω απ’ τη μύτη μας και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι στο Ραδιομέγαρο της Μεσογείων.

    • ΧΑΧΑΧΑ… γελαω με την εισαγωγη!!!!!
      Λες να εμφανιστει και στη Βουλη αυριο μεθαυριο να ψηφισει υπερ του Αλεκου???

  10. Εξαιρετική καλλιτέχνης, αν και λίγο επιτηδευμένη η φωνή της και αρκετά συνηθισμένη στην Ευρώπη. Θα προτιμούσα κάποιο ποπ τραγούδι. Ωστόσο αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ο χρόνος. Δεν είναι κατ’ εμέ δυνατόν να κάνουμε απευθείας ανάθεση μέσα με τέλη Γενάρη, σε καλλιτέχνη που δεν έχει τραγούδι έτοιμο. Θα γίνει προχειροδουλεια, εκτός αν έχουν την τέλεια έμπνευση.

    Απευθείας αναθέσεις χωρίς τραγούδι γίνονται από Νοέμβρη.

    Ακομη, θεωρώ πως είναι λάθος επιλογή από την ΕΡΤ, μια τέτοια καλλιτέχνις με απευθείας ανάθεση, αφού χάνεται το ενδιαφέρον του απλού κοινού. Ενώ οι γιουραφανς δεν χάνονται, εδώ ασχοληθηκαμε με τους αργκό…

  11. Ωχ, αέρας βαριάς κουλτούρας φύσηξε φέτος στην ΕΡΤ, που αδυνατεί να καταλάβει τι είναι αυτός ο διαγωνισμός. Κάτι από 1983 και σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ.
    1oν. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τις απευθείας αναθέσεις σε παντελώς αγνώστους, όχι μόνο ως τραγουδιστή, αλλά και πιθανότατα και ως δημιουργό αυτή τη φορά.
    2ον. Ελπίζω σε μία στοιχειώδη αναζήτηση κατάλληλου τραγουδιού και όχι σε αποδοχή ότι τυγχάνει να έχει στο συρτάρι της η ερμηνεύτρια.
    3ον. Η έλλειψη εμπειρίας και τριβής του καλλιτέχνη με τον φακό, για τρίτη χρονιά μέσα στα 4 χρόνια, με προβληματίζει και πάλι.
    4ον. Η φωνή μπορεί να είναι “ενδιαφέρουσα” για την επαρχίας της Ελλαδίτσα μας, αλλά αφενός έξω βρωμάει ο τόπος από “ενδιαφέρουσες” φωνές, αφετέρου το να νιαουρίζεις επί 3 λεπτά, συγγνώμη, αλλά δεν έχει τίποτα ενδιαφέρον. https://www.youtube.com/watch?v=-ekZ2IBEIe8

    • Ξεκοληστε πια με την καραμέλα ότι Σόνυ και ντε πρέπει να είναι κάποιος γνωστός καλλιτέχνης αυτό που παίζει ρόλο είναι μια καλή φωνή με ένα καλό τραγούδι και όχι απαραίτητα να είναι διάσημος ο Ερμηνευτής είδαμε και τη Bonnie Tyler το 2013 πασίγνωστη ερμηνεύτρια με ένα χάλια κομμάτι που δικαίως πήρε την 19 θέση καταλάβετε επιτέλους ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια καλή φωνή και ένα καλό τραγούδι και τίποτα άλλο

      • Πες τα επιτελους! Το μεγαλο ονομα στην Ελλαδα δεν σημαινει τιποτα για το εξωτερικο. Απλως τα μεγαλα ονοματα εχουν εμπειρια σε αυτο που κανουν. Η κατερινα υποστηριζει κατι νεο ομως που δεν εχει αρκετες σκηνικες απαιτησεις και συνεπως η ελειψη εμπειριας δεν εχει μεγλη σημασια.

      • Και υπάρχουν άγνωστοι που ομοίως πάτωσαν. Το θέμα μου δεν είναι ως προς την ικανότητα του καλλιτέχνη, αλλά ως προς την νομιμοποίηση ενός δημόσιου φορέας να επιλέγει αυθαίρετα όποιον του κατέβει στο κεφάλι, ακόμα και όταν δεν υπάρχει προφανής λόγος να το κάνει.

      • @ανδρεας
        Στη Eurovision υπάρχουν πάντα σκηνικές απαιτήσεις. Το εκτόπισμα του καλλιτέχνη στη σκηνή και η επικοινωνιακή ικανότητα, ακόμα και αν τραγουδά μία στατική μπαλάντα, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας.

  12. Εξαιρετικη και κυριως αληθινη καλλιτεχνης. Εμφανως ταλαντουχα και μου θυμιζει αρκετα lana del ray, τραγουδιστρια που οι περισσοτεροι φανς του διαγωνισμου αγαπουν. Ισως με ενα τραγουδι με υφος της lana να πηγαινε καλα. Χαιρομαι που για πρωτη φορα το εναλλακτικο υφος της ΕΡΤ συμβαδιζει και με το σημερα. Με μια εξυπνη και δουλεμενη σκηνοθεσια μπορει να παει αρκετα καλα θεωρω.

  13. Νομίζω πως πρέπει να πάρουμε μαθήματα από τις δύο προηγούμενες συμμετοχές του Βελγίου. Και τις δύο χρονιές συμμετείχαν τραγουδίστριες με ιδιαίτερα, για τα δεδομένα της eurovision, τραγούδια και ιδιαίτερες φωνές-οι οποίες παραπέμπουν στην Duska. Το 2017 θρίαμβος για το Βέλγιο, το 2018 μη πρόκριση του στον τελικό. Αυτό που έκανε να μιλάμε ακόμη και σήμερα για το “City Lights” ήταν το ίδιο το τραγούδι: ένα άκουσμα σύγχρονο, με ρύθμό που σου μένει στο μυαλό και με πιο ψαγμένη ενορχήστρωση. Αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται και η Duska για να ξεχωρήσει: ένα ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. Όχι μόνο για τη φωνή της, αλλα και για το κοινό στο οποίο απευθύνεται…

  14. Οντως εξω δεν παιζει κανενα ρολο το εαν ο τραγουδιστης ειναι μεγαλο ονομα στην ΕΛΛΑΔΑ! ΑΛΛΑ οταν συμμετεχει ενα Μεγαλο Ονομα εχει και ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ! Αυτο λεμε οσοι υποστηριζουν οτι πρεπει οι ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ να γινονται σε ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!

    Ας παει αυτη που εχει να βγαλει δισκο απο το 2015 !!!!!!! Εδω πηγαν με Αναθεση οι ARGO… αυτο ειναι…..ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

    ERT απο την Στιγμη που ειχαν αποφασισει Αναθεση γιατι δεν πηγαν στην ΤΑΜΤΑ??? Ειναι ΑΠΛΟ! Τους προλαβε το ΡΙΚ? φυσικα και ΟΧΙ!

    • Καταρχήν αυτό δεν ισχύει απαραίτητα μεγάλο όνομα μεγάλη και καλή ομάδα επίσης ξεχνάμε ότι είμαστε μια χώρα με κρίση οικονομική και για να πάνε αυτοί που λες θα πληρώσει ο ελληνικός λαός και εγώ δεν ξέρω πόσα για να κάνουν την εμφάνιση τους και εγώ αγαπάω την Τάμτα και εμένα μου αρέσει αλλά είμαι και ρεαλιστής και στο κάτω κάτω εγώ θεωρώ ότι η Τάμτα πάει με Ελλάδα γιατί και η Κύπρος Ελλάδα είναι άσχετα που για κάποιους άλλους λόγους στα χαρτιά είναι δύο διαφορετικά κράτη αλλά ένα έθνος

  15. μεγάλη απογοητευση!!ελπίζω να πρυτανευσει h λογική και να κανουν τελικό η αναθεση σε αλλον καλλιτεχνη!ελεος πια!!!!!!

  16. Εφόσον θα πάει με ανάθεση από την Επιτροπή της ΕΡΤ καλή μας τύχη η κοπέλα ίσως έχει όλο το πακέτο αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη τα Σκόπια θα παίξουν στο ρόλο τους και εμείς τον δικό μας γι’αυτό δεν μας λογαριάζουν στην ΕΡΤ ότι καί νά προτείνουμε. Πάντως και το αποτέλεσμα θα είναι τελικός αφού πέρσι αποκλειστικαμε. Πιθανόν 7.14 θέση για να μας γλυκανουν. Γιατί πολύ απλά η. Γιουροβίζιον έπρεπε να είναι φέτος αντικείμενηκα στη αδερφή χώρα Κύπρο εμείς η φανς. Ξέρουμε από μαγειρέματα απλά αγαπάμε αυτόν τον διεθνή Ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον και ξέρουμε ποια χώρα είναι η νικήτρια και δεν είναι πάντα αυτή που νικάει καλή επιτυχία ΕΡΤ σε ευχαριστούμε που μας σέβεσαι και μας υπολογίζεις εμάς τους τηλεθεατές σου εύχομαι η υπεύθυνοι που αποφασίζουν χωρίς εμάς να νοιώθουν υπερήφανοι για τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων

    • ότι εσύ έχεις ακούσει το τραγούδι της Ντούσκα, έχεις δει και πώς θα βγει στη σκηνή και καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι θα ήμαστε μεταξύ 7ης και 14ης θέσης…… παιδιά σενέλθετε επιτέλους!!!!! πατήστε λίγο γη

  17. Εγώ δεν την γνώριζα και πραγματικά ενθουσιάστηκα με την φωνή της !!!!!!!! Μακάρι να έχει και ένα καλό κομμάτι ,τις καλύτερες ευχές μου και να έχει γερό στομάχι γιατί θα ακούσει πολλά από πολλούς ( ειδικούς ) η κοπέλα είναι ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ !!!
    Καλή επιτυχία Κατερίνα καλή επιτυχία Ελλάδα

  18. Η κοπέλα ταλέντο έχει. Επιτέλους ας είμαστε αντικειμενικοί. Είναι όμως και ένα άτομο που η Αυγή η εφημερίδα τη στηρίζει καιρό τώρα (και καλά κάνει αν θέλετε τη γνώμη μου). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι με καταξιωμένους καλλιτέχνες έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι θα έχουν ισχυρή ομάδα από πίσω. Οπότε αν και συμφωνώ με την επιλογή της, θεωρώ ότι η ΕΡΤ το έχει λίγο ξεφτιλίσει με τις αναθέσεις. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει ανάθεση, έπρεπε πρώτα να κάνουν πρόταση στις Μέλισσες και σε κάποια άλλο ονόματα που κάνουν καλής ποιότητας ποπ μουσική και τα λατρεύει το κοινό, και μετά να πάνε σε ασημους ταλαντούχους. Ένας τελικός των 5-6 συμμετοχών όπου θα έπαιρνε μέρος η Ντούσκα, η Φαφούτη, η Μαλού, η Μελίνα Μακρή και κάνα δυο ακόμα, θα ήταν πιο σωστός τρόπος για να επιλέγει ο ερμηνευτής και το τραγούδι.

    Και επειδή έχω παρακολουθήσει τις συνεντεύξεις της Ντούσκα, να σας πω ότι εδώ και 3 χρόνια μαζεύει υλικό για το νέο της CD το οποίο θα έβγαινε αυτές τις βδομάδες. Πρέπει να έχει ήδη έτοιμα καμία 20αριά τραγούδια όποτε θεωρώ βέβαιο ότι το τραγούδι θα είναι δικό της από αυτά που είχε έτοιμα. Απλά ελπίζω να βάλουν έναν έμπειρο ενορχηστρωτή να τις τα σουλουπώσει λίγο τα τραγούδια και ειδικά αυτό που θα μας εκπροσωπήσει να το κάνει λίγο πιο προσβάσιμο για το ευρύ κοινό. Από τα τραγούδια που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, μόνο το “slow” (με κάποιες τροποποιήσεις) κάνει για eurovision.

    Πάντως η τελευταία τετραετία αποτελεί ρεκόρ Γκίνες για την ΕΡΤ καθώς έκανε 4 απανωτές απευθείας αναθέσεις ( πρώτη φορά στη γιουροβιζιονικη ιστορία της). Αυτό έρχεται σε αντίθετη με τις αρχές της αριστεράς που υποστηρίζει τη διαφάνεια και τη δημοκρατία θεωρώ. Δεν τους κατηγορώ για φέτος, τουλάχιστον φέτος η επιλογή έχει στοιχεία ταλέντου. Όμως με στεναχώρησαν γιατί έριξαν σκοπίμως το επίπεδο με αναθέσεις αστείες επιπέδου αργκο, ντεμη και Τερζή (και οι 3 ανύπαρκτοι δισκογραφικά όταν τους έγινε η ανάθεση και άφωνοι όλοι τους) και πλέον θεωρούμε επιτυχία να γίνεται ανάθεση σε κάποιον άγνωστο που έχει έστω φωνή.

    Ευτυχώς όμως που γλιτωσαμε τελείως ατάλαντους και αδιάφορους τραγουδιστές επιπέδου τσαγκρινου. Εμετό μου προκαλούν οι κακοί κλώνοι άλλων εγχώριων ποπ τραγουδιστών που προσπαθούν ανεπιτυχώς να κάνουν καριέρα κουνώντας τα μπουτάκια και κυρίως χωρίς να έχουν κανένα εκτόπισμα ή άστρο στη σκηνή. Από τα να πάμε με ανάθεση σε δευτεραντζες, χίλιες φορές μια διαφορετική πρόταση με τη Ντούσκα.

    Πρέπει μελλοντικά να καθιερωθούν τελικοί των δέκα ατόμων όπως σε όλες τις προηγμένες χώρες και οι αναθέσεις να γίνονται με φειδώ και μόνο σε καταξιωμένους καλλιτέχνες που λατρεύει το κοινό.

    • Δεν εγινε αναθεση στην Ντεμυ. Στον Κοντοπουλο/ Φωκα εγινε που επελεξαν την Ντεμυ. Επισης ουτε στην Τερζη εκαναν αναθεση. Εχεις πληροφορια οτι η Μαλου, η Μελινα Μακρη, η Φαφουτη αν εκανε η ΕΡΤ διαγωνισμο θα επαιρναν μερος? Γιατι στους τελευταιους διαγωνισμους που εκανε η ΕΡΤ δεν ειδα να δηλωνουν συμμετοχη και πολλα γνωστα ονοματα τοσο σε επιπεδο συνθετων οσο και ερμηνευτων. Δες τι εστειλαν περυσι οι εταιρειες με θεμα ελληνικο στοιχειο ως συμμετοχες και ποιοι δεχτηκαν να συμμετασχουν. Ολα τα γνωστα ονοματα και μετριως γνωστα θελουν αναθεση.

  19. Η Κατερίνα είναι μια γνωστή τραγουδίστρια στο είδος της. Προφανώς το είδος της δεν είναι στα μουσικά ακούσματα όσων δεν την ξέρουν και γενικότερα τού μέσου Γιουροφαν. Στο κανάλι της υπάρχει βίντεο απο cover της με πανω απο 1εκ προβολες οποτε σε πολλους ειναι γνωστη. Εχει συνεργαστει με Μαραβεγια, Μαριζα Ριζου, Πλιατσικα κ.α Το στυλ της ειναι κοντα σ’ αυτο της Μονικας. Εχει φωναρα και ειδικα λαιβ ειναι φοβερη.

    Τα ονοματα σαν ονοματα δεν λενε κατι αφου οι εγχωριοι μας γνωστοι καλλιτεχνες ειναι παντελως αγνωστοι στην Ευρωπη. Και η αναθεση προπερσι σε Ντεμυ και Dream Team δεν ειδα να ειχε αποτελεσματα. Στην τελικη υπαρχουν κι αλλοι τραγουδιστες στην Ελλαδα που μπορει το ειδος που υπηρετουν να μην προβαλλεται απο τα μεσα αλλα εχουν κοινο που θα ηθελε να τους δει στην Γιουροβιζιον. Ετσι κι αλλοως ποπ και εθνικ και εχουμε στειλει και θα ξαναστειλουμε. Θα εχουμε την Ταμτα σ΄αυτο το ειδος να υποστηριξουμε φετος που κακα τα ψεματα με την υποστηριξη και την ομαδα που θα εχει κανενας ποπ καλλιτεχνης δεν θα επελεγε να παει φετος να την ανταγωνιστει. Απο του χρονου.

    • Έλα τώρα. Σιγά την Τάμτα που “κανείς ποπ καλλιτέχνης δεν πάει να τη συναγωνιστεί”. Τρομερή υπερβολή. 15 χρόνια η Τάμτα προσπαθεί να κάνει καριέρα και ακόμα και σήμερα δεν θεωρείται ένα δυνατό ποπ όνομα. Οι μέλισσες ή ακόμα και η Μαλού μπορούν να πάνε πολύ καλύτερα στη eurovision από την Τάμτα.

      Θα είχε νόημα το σχόλιό σου αν η ΕΡΤ είχε πάει να κάνει αναθεση σε δέκα τραγουδιστές και είχαν όλοι αρνηθεί και κατέληγε σε έναν άσημο και ταλαντούχο όπως η Ντούσκα. Αντιθέτως η ΕΡΤ είχε πρώτη επιλογή τη Ντούσκα. Αυτό σχολιάζουμε και όχι τον σωστό προσανατολισμό της ΕΡΤ φέτος για καλής ποιότητας ποπ συμμετοχή.

      • Ειναι δυσκολο στην ποπ σκηνη της Ελλαδας που ειναι λιγοτερο εμπορικη απο αλλα ειδη να υπαρχεις τοσα χρονια μενοντας πιστος στο ειδος σου. Ειδικα στις γυναικες ειναι μονο η Παπαριζου και η Ταμτα που ειναι τοσα χρονια. Σαν τι καριερα να κανει η Ταμτα ως καθαρη ποπ τραγουδιστρια στην Ελλαδα . Εχει συνεργασιες και αρκετα χιτακια οπως και εμφανισεις καθε χρονο σε μεγαλα μαγαζια. Και τηλεοπτικες παρουσιες. Υπαρχει τελοσπαντων ενεργα στα μουσικα πραγματα. Με το σκεπτικο σου και η Μαλου 8 χρονια εχει που συμμετειχε στο ριαλιτι και εχει 2 επιτυχιες.

        Οπως και να εχει εγω αναφερομουν οτι δυσκολα ποπ καλλιτεχνης πρωτης γραμμης να θελησει να παει φετος ξεροντας οτι στην καλυτερη θα μοιραστει την προσοχη με την Ταμτα και θα εχει σαφως λιγοτερη στηριξη απο την ΕΡΤ απο οτι θα εχει η Ταμτα απο το ΡΙΚ και την σουηδικη ομαδα. Γιατι να μην παει του χρονου δηλαδη?

  20. Καλά, και η Ντέμη τη “dream team” υποτίθεται ότι είχε και “πάτωσε”. Σίγουρα μια καλή ομάδα βοηθάει αλλά τον κυριότερο ρόλο παίζει η έμπνευση, όπως αυτή αποτυπώνεται στο τραγούδι. Η Σέρβα το 2007 μια απλή παρουσία είχε, το ίδιο και ο Sobral, η Αλβανίδα το ’12 κ.ο.κ. Και ναι, μπορεί τη “χρυσή”μας δεκαετία να παίρναμε τις καλύτερες θέσεις μας αλλά τα τραγούδια που στέλναμε ήταν επιεικώς σκουπίδια (πέραν του ότι τότε υπήρχε μόνο televoting, οπότε υπήρχε το ρεύμα για πιο “εύκολα” τραγούδια. Το πρόβλημα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ότι δεν στέλνει φίρμες. Και τη Βίσση στείλαμε και ήρθε 9η, γιατί το τραγούδι ήταν κατώτερο του αναμενομένου, όπως και η ίδια φωνητικά. Είναι γιατί όσα στέλνουμε είναι προχειροφτιαγμένα και παντελώς ανέπνευστα. Τέλος, δεν νομίζω ότι υπάρχει ρήτρα που να δεσμεύει την ΕΡΤ να κάνει κάθε χρόνο διαγωνισμό. Υπάρχει η δυνατότητα και της απευθείας ανάθεσης. Στη τελική, σιγά μη κάνουμε και δημοψήφισμα για τη Γιουροβίζιον. Χώρια που φτωχοί και κιτς τελικοί, σε τηλεοπτικά στούντιο, με φτηνιάρικα τραγούδια και τριτοκλασάτους τραγουδιστές για μπούγιο δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό εντέλει.

    • Οι 4 σερί αναθέσεις όμως και μάλιστα οι 3 από αυτές καρακιτσάτες και “τρίτης εθνικής”, δείχνουν το επίπεδο του δημοκρατικού πολιτισμού μιας χώρας.

      Έπρεπε η επιλογή του ελληνικού τραγουδιού στη Γιουροβίζιον να είναι μια γιορτή και μια αφορμή για ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ όπου θα ακουστούν 7-10 μουσικές προτάσεις και από καταξιωμένους αλλά και από νέους ταλαντούχους ερμηνευτές- τραγουδοποιούς. Μια χώρα που δεν έχει καν ένα φεστιβάλ ελληνικού τραγουδιού, έχει χρέος να παράγει έστω μια τέτοια βραδιά μια φορά το χρόνο και η επιλογή του ελληνικού τραγουδιού για τη Γιουροβίζιον ήταν και είναι η τέλεια ευκαιρία και αφορμή.

      Αντιθέτως, αντιμετωπίζουμε και αυτό σαν αγγαρεία, να στείλει η κάθε κυβέρνηση τον “δικό” τους έτσι όπως όπως και στα γρήγορα χωρίς να ασχοληθούν.

  21. Να θέσω και μία πρακτική παράμετρο που θα τη βρούμε και φέτος μπροστά μας.
    Η ΕΡΤ δεν πρόκειται πάλι να βάλει το χέρι στην τσέπη, το ξέρουμε. Το μπαλάκια, λοιπόν, θα πέσει πάλι στη δισκογραφική εταιρία της τραγουδίστριας, η οποία κατά σατανική σύμπτωση και πάλι είναι η ίδια με της εκπροσώπου της Κύπρου. Επειδή, λοιπόν, οι δισκογραφικές εταιρείες είναι εμπορικές επιχειρήσεις, μην έχουμε αμφιβολία ότι ο κύριος όγκος των διαθέσιμων μπάτζετ θα πέσουν πάλι στον καλλιτέχνη που είναι ήδη γνωστός και εμπορικός, και άρα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να φέρει τα λεφτά πίσω, και όχι σε αυτόν που έχει πολύ μικρότερο κοινό και εμπορικότητα. Για να μην τρέφουμε πολλές ελπίδες αυτή τη φορά.

  22. Βλέπω ό,τι ο OGAE περνάει μόνο ό,τι θέλει στο δικό της μοτίβο ως σχόλια.Ας είναι.Πάμε να τα πούμε απλά.1)Βλέπω ΣΥΡΙΖΑ,Αυγή,ΕΡΤ πάλι το ίδιο τροπάριο 4 χρόνια έχουμε φάει μόνο φάπες στο θεσμό,ξανά το ίδιο και φέτος.2)Τα ίδια λέγατε και με τη Τερζή πέρσι με επικό τραγούδι,ελληνικό ηχόχρωμα,φωνάρα,διαφορετικό,κ.λ.π. – πήραμε του Καράμπελα.3)Είναι άδικο για τους φανς να μην γίνεται ελληνικός τελικός και να μη μπορεί ο κόσμος να ακούσει L I V E τον καλλιτέχνη και το τραγούδι και να το επιλέξει μέσα από τη ψηφοφορία,δημοκρατία που να βρεις…

  23. Και επειδή είδα κάπου κάποιος να αναφέρει τις Μέλισσες του Χρήστου Μάστορα ένα έχω να πω και ελπίζω να μείνει εδώ και να το διαβάσουν οι περισσότεροι – Φυσικά και δε πάνε τώρα τα παιδιά ξέρουν ούτε η Ελλάδα,ούτε και η σημερινή ΕΡΤ μπορεί να τους στηρίξει γιατί και οι ίδιοι τους ξέρουν ότι αν πάνε με ένα τραγούδι που θα γράψουν σαν “Το κύμα,Το κρυφτό κ.λ.π.” με μια καλή (οικονομική) σκηνική παρουσία και σωστή κρατική στήριξη,την ερμηνευτική δεινότητα του Χρήστου όσο και το εμφανισιακό των παιδιών στο σύνολο της ερμηνείας και της παρουσίας στο L I V E,το διαγωνισμό θα τον κερδίσουν στο χαλαρό.Είναι οι μόνοι που μπορούν να φέρουν τη κούπα ξανά πίσω στην Ελλάδα.

  24. Καλη επιτυχια να εχει αλλα εμενα προσωπικα τετοιες φωνες αν και ωραιες με κουραζουν πολυ. Ελπιζω να φτιαχτει ενα ομορφα τραγουδι σε στυλ lana del rey.

  25. Μπορείτε να σταματήσετε να είστε όλοι αρνιτικοι χωρίς να έχετε ακούσει το τραγούδι ? Εγώ πιστεύω χτυπάμε 5αδα πάλι. Με ένα ωραίο στήσιμο, τύπου Eforia αλλά με βροχή όχι χιονι πιστεύω μπορεί κ πρωτιά. Πάμε Γερά.

  26. Θα σας το χαλάσω αλλά νομίζω παραλείπετε όλοι μία πολύ σημαντική παράμετρο όταν συζητάτε το ποιος πρέπει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Κι αυτή είναι: το πώς βλέπουν την Ελλάδα οι ξένοι. Η Ελλάδα για τους ξένους είναι ένας ιστορικός και καλοκαιρινός προορισμός. Ως εκ τούτου, τη βλέπουν ως “λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου”. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι συμμετοχές που χτύπησαν δεκάδα όλα τα “χρυσά” χρόνια της Ελλάδος στη Γιουροβίζιον είχαν αυτό το έθνικ στοιχείο. Εκτός από πέρσι δηλαδή, αλλά εκεί δεν έφταιγε το τραγούδι, αλλά η υπερβολικά κακή σκηνική παρουσία. Εν πάση περιπτώσει, αν πιστεύετε ότι θα ανατριχιάσουν στην Αυστρία ή την Τσεχία που θα ακούσουν τη Ντούσκα, (που συμφωνώ ότι είναι ταλεντάρα και μουσικάρα αλλά τέτοιες βρίσκεις με τη σέσουλα στην Ευρώπη), πάω πάσο.

    Καλώς ή κακώς στη Γιουροβίζιον φαίνεται η σημαία. Και όπως βλέπεις Ισραήλ και αμέσως θέλεις αμανέ, όπως βλέπεις Πορτογαλία και σου κάθεται το φάντο, και όπως βλέπεις Δανία και σου βγαίνει ο Βίκινγκ, έτσι και με την Ελλάδα. Βλέπεις γαλανόλευκη, θέλεις τσίπουρο.

    Υπάρχει τσίπουρο και τσίπουρο, θα μου πεις. Συμφωνώ. Δεν είπα να πάμε με τις δευτεράντζες των μπουζουκιών. Ας πάει κάτι πιο ψαγμένο. Αλλά να έχει λαϊκή νότα μέσα, να είναι ελληνικό. Να υπάρχει η ταύτιση, να υπάρχει η εικόνα. Η Ελλάδα είναι ισχυρό προϊόν από μόνη της. Αν δεν εμφανιστεί αυτή στη σκηνή, ποια θα εμφανιστεί; Η Ντούσκα που θα μου το παίξει Βελγίδα, Νορβηγίδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα χωρίς στίγμα; Αυτά είναι για τις χώρες χωρίς προσωπικότητα. Η Ελλάδα έχει άλλη βαρύτητα στη συνείδηση του ευρωπαίου και εκεί θα έπρεπε να εστιάζει.

    Πιστεύω περαιτέρω ότι επικροτείται γενικώς η συμμετοχή που τιμά τις ρίζες της εκάστοτε χώρας. Ποιος πίστευε ότι θα εκτιμούνταν το ζεϊμπέικο του Γιώρκα το 2011 τόσο πολύ; Ποιος πίστευε ότι το “βαράτε βιολιτζήδες” του Αλκαίου το 2010 θα πήγαινε τόσο καλά; Κι όμως, έτσι μας έχουν στο μυαλό τους, αυτά περιμένουν από εμάς. Αντιθέτως, η φωνάρα Μαρία Έλενα Κυριάκου πήγε άπατη με την “ευρωπαϊκή της μπαλάντα” το ίδιο και η Ντέμη με το γιούραντανς της πλάκας (τη Ντέμη περίμενε η Ευρώπη να της μάθει το γιούροντανς), μην μιλήσω για το ανεκδιήγητο Rise up. Ακόμα και ο γραφικός Αγάθωνας πήγε καλύτερα από όλα τα πιο πάνω, ο οποίος μάλιστα ήταν σαν να είχε βγει από μαγνητάκι ψυγείου με σλόγκαν I love Greece.

    Αυτά πιστεύω ότι ισχύουν. Και μη μου πείτε τώρα για τους Άργκο που πήγαν με ποντιακό. Εκεί που έκλασε το ποντιακό βγήκανε οι Άργκο! Εδώ μιλάμε για έξυπνο τραγούδι, στοχευμένο στη Γιουροβίζιον. Φαντάζομαι να καταλαβαίνετε τι λέω.
    Εν πάση περιπτώση, μπορεί η Ντούσκα να γράψει ένα αριστούργημα και που να πάει beyond των ελληνικών προτύπων. Η δική μου γνώμη είναι ότι η στρατηγική είναι λάθος εξ αρχής. Ευχαριστώ.

    • Η πιο σωστή και αληθινή τοποθέτηση με επιχειρήματα και παραδείγματα.Μπορεί να πήγαμε σούπερ με Παπαρίζου,Ρουβά,Καλομοίρα και Κόζα Μόστρα αλλά παιδιά σαν το ζεϊμπέκικο του Λούκα Γιώρκα δεν έχει ρε ‘σεις.Αν δεν ήταν τόσο πολύ το ραπ ίσως χτυπούσαμε τριάδα,ενώ για λίγο χάσαμε τη πεντάδα,βγήκαμε 7οι ενώ στο κοινό είχαμε βγει 1οι παρακαλώ – WATCH MY DANCE.

    • ε, τότε να βάλουμε ένα γκαρσονι να σερβίρει τηγανητές πατάτες, τζατζικι, μουσακα και ένα τραγουδιστή να ερμηνεύει το “choriatiki salata”. Μα τι συζηταμε? Τέτοια φολκλορ ούτε η Μολδαβία δεν στέλνει πλέον..

    • Φίλε συγγνώμη που θα στο χαλάσω αλλά γράφεις ένα κάρο επιχειρήματα της δεκάρας… Κάλο το έθνικ μας στοιχείο και σίγουρα σε συνδυασμό με ένα catchy ποπ κομμάτι μας έβαζε ασπροπρόσωπους την προηγούμενη δεκαετία ΑΛΛΑ ξεχνάς τον χρόνο και τον λόγο που έγιναν όλα αυτά. Εκτός ότι η Ελλάδα έπαιρνε ΠΟΛΥ σοβαρά τον διαγωνισμό (τότε είχε καταλάβει η ΕΡΤ ότι μπορεί να φέρει λεφτά στην χώρα μας) , 1) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ… που σημαίνει ότι τα τραγούδια που δεν βγάζουν αυτή την (ψευτο)κουλτούρα είχαν την καλύτερή τους 2) ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ/ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, θες Βουλγαρία; Σερβία; Αλβανία; Ρουμανία; Μολδαβία; Από όλα έχει ο μπαξές… Χώρες που λατρεύουν τα μπουζουκοτράγουδα, τον χαβαλέ, το έθνικ κτλ κτλ και φυσικά μας έδιναν τους πόντους με πολύ χαρά αφού όχι μόνο τους ικανοποιούσαμε μουσικά/σκηνικά, ήμασταν και γειτονάκια και φυσικά Ορθόδοξοι (σε χώρες η Σερβία μετράει πολύ αυτό). Από την στιγμή που αυτές οι χώρες κατέκλεισαν τον διαγωνισμό ήταν λογικό να μπαίνουμε με άνεση 10αδα (με ένα εντυπωσιακό ποπ/έθνικ τραγούδι φυσικά). Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί χώρες όπως η Γαλλία, η Νορβηγία κτλ δεν μας ψηφίζουν ποτέ ή μας δίνουν κάτι ψωροπόντους; Δεν είμαστε κοντά στα ακούσματά τους. Όλα έχουν τον χρόνο και τον τόπο τους. Οι Σουηδοί ανέλαβαν την οργάνωση τα τελευταία χρόνια και δυτικά ακούσματα έχουν την τιμητική τους αφού οι επιτροπές που μετράνε 50% τα βοηθούν και οι δυτικές και σκανδιναβικές χώρες από τότε που είδαν ότι τα πάνε καλύτερα έχουν πάρει πιο θερμά τον διαγωνισμό. Ο χάρτης άλλαξε. Ο μόνος τρόπος για να προσπεράσεις επιτροπές/δυτικοσκανδιναβούς είναι να σοκάρεις το ευρύ κοινό και να χτυπήσεις στην ψυχολογία των καταπιεσμένων κοινοτήτων ( βλέπε Κοντσίτα, Τζαμάλα, Νέττα κτλ). Μην μιλάς για λάθος στρατηγική όταν δεν έχεις καταλάβει ούτε τα βασικά για το που έχει στραφεί ο διαγωνισμός. Αν είναι να πάει η Ελλάδα πάλι με ποπ δεν είναι ανάγκη να γίνει φολκ κλορ, είτε θα τα σκάσει και βγάλει μια θεαματική σκηνική παρουσία (πχ Φουρέιρα που σάρωσε επειδή σκηνικά θύμιζε πολύ Αμερικανίδες ποπ σταρς) είτε θα βρει ένα ταλαντούχο καλλιτέχνη και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο με ένα πιο σύγχρονο κομμάτι. Και για να ξέρεις ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει την Ελλάδα να βγαίνει με μπλε και πέρσι με την Γιάννα το λέγανε. Ας δείξουμε ότι έχουμε και άλλες μουσικές προτάσεις ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Θα αποδειχθούν όλα αυτά για άλλη μια φορά, ο Μπιλάλ θα το πάρει με την Γαλλία, θα το δεις.

  27. Αυτη η φωνη!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΕΡΤ!!!!! Σωστη επιλογή!!!! Ηδη οι ξενοι φανς μιλάνε για την φωνή της!!!!! Πριν καν ανακοινωθεί επίσημα!!!!!! Που να βγει και το τραγούδι!!!!

    • Αμεεεε!!! Πρώτοι θα βγούμε!! Θα βγω απο τώρα εξω να χαίρομαι…. Οπως και με την Γιάννα περσυ που την αγαπαγαν ολοι… Ασε μας μωρε…

  28. Ψυχραιμία δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα Από την ΕΡΤ ταλέντο ή κοπέλα με χάρισμα σε αυτό που παρουσιάζει αλλά δεν είναι Ελλάδα και έχουμε δει ξανά στην Γιουροβίζιον κάτι παρόμοιο στο παρελθόν που δεν είχε περάσει ούτε στον τελικό την πρωιγουμενη πενταετία δεν μας πάει σαν χώρα δεν είμαστε εμείς εμείς θέλουμε έθνικ πόπ στα σημερινά δεδομένα με έμπνευση εικόνα παρουσία με εξαμελής ομάδα καλλιτεχνών Η Επιτροπή της ΕΡΤ να μην εκτεθεί με λάθος επιλογή έχει χρόνο ώστε να βρει την καλύτερη λύση

  29. Ντροπή σας που αντί να υποστηρίξετε το κορίτσι κάθεστε και λέτε τέτοιες π@π@ριες ! Σε όποιον δεν αρέσει να φύγει και να μην κρίνει κάτι που ακόμα δεν έχει ακούσει – δει ολοκληρωμένο τελικό αποτέλεσμα …θα έπρεπε να ντρέπεστε να βρίσκεται πάντα και παντού κάτι αρνητικό : «η μόνη χώρα που κάνει επιλογή με ανάθεση»(άλλο που Βούλγαρια ,Βέλγιο +++) κάνουν το ίδιο με μεγάλη επιτυχία η «την Ελλάδα τη βλέπουν σαν καλοκαιρινό προορισμό άρα μπουζούκι » ρε πάτε καλά ξυπνήστε και αφήστε αυτές τι αηδίες (μην πω τπτ χειρότερο ) *Κανενας δεν φταίει ούτε η ΕΡΤ (που φέτος επιτέλους ξύπνησε αλλά εσείς ακόμα στον ύπνο σας… ) ούτε τπτ η χολή που σταζετε μας έφαγεεεε

  30. ενα εχω να πω. ακουστε το τραγουδι της somebody!!!!

    Υπεροχο
    Μελωδικο
    Φωναρα
    soundtrack

    παμε κοριτσαρα μουυ!!!

  31. ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΗ.
    Η Κουφοπουλου της Ερτ μολις αποκαλυψε σε τηλεφωνικη επκοινωνια στο ΕΘΝΟΣ οτι το τραγουδι που θα μας εκπροσωπησει ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.
    Συγκεκριμενα ειπε «Θα είναι ένα τραγούδι που θα μας κάνει να λικνιζόμαστε και ταυτόχρονα θα μας κάνει περήφανους ως χώρα»

  32. «Θα είναι ένα τραγούδι που θα μας κάνει να λικνιζόμαστε και ταυτόχρονα θα μας κάνει περήφανους ως χώρα», δηλώνει η κυρία Κουφοπούλου.

  33. Τελικά θα παει με αναθεση η Μαντονα για την Ελλαδα… θα δωσει συνεντευξη στην ΑΥΓΗ και μετα θα μεταβει στην ΕΡΤ να δηλωσει σε ζωντανη μεταδοση πιστη στο ΣΟΒΙΕΤ….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ