ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Τα τραγούδια της πρώτης προκριματικής σειράς του A Dal 2019!

Η Ουγγαρία, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει εδώ, προχωρά στην επιλογή του εκπροσώπου της στη Eurovision του Τελ Αβίβ, μέσα από τη διαδικασία του γνωστού εθνικού διαγωνισμού A Dal.

Στο φετινό A Dal λαμβάνουν μέρος 30 τραγούδια που επιλέχθηκαν ανάμεσα στα 416 που υπεβλήθησαν φέτος. Στην επίσημη σελίδα του A Dal έχουν αναρτηθεί τα διαγωνιζόμενα τραγούδια και μπορείτε να τα ακούσετε εδώ.

Παρουσιαστές του A Dal 2019 είναι ο Freddie, που εκπροσώπησε την Ουγγαρία στη Εurovision του 2016, θα παρουσιάσει και πάλι τον τελικό της Ουγγαρίας, και ο Bogi Dallos (Α Dal 2013-2015), με τον οποίο κυκλοφόρησε ένα ντουέτο νωρίτερα φέτος.

Η κριτική επιτροπή φέτος θα αποτελείται και πάλι από τέσσερα μέλη. Ο Miklós και ο Misi Mező θα επιστρέψουν ως μέλη της κριτικής επιτροπής, ενώ οι Judit Schell και Karoly Freinreisz θα αντικατασταθούν από δύο τραγουδιστές, τη Lilla Vincze και τον Feró Nagy.

Το show θα μεταδοθεί από το Duna TV ξεκινώντας από τις 19 Ιανουαρίου και για έξι εβδομάδες.

Στην πρώτη προκριματική σειρά του A Dal 2019 θα διαγωνισθούν 10 καλλιτέχνες, για να εξασφαλίσουν τις 6 θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά. Πέντε από αυτούς θα επιλεγούν από μεικτή ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και ψηφοφορίας μέσω application και SMS, και ένας θα επιλεγεί στο τέλος της βραδιάς μόνο από τη διαδικασία του televoting.

Οι 10 καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους που συμμετέχουν στην πρώτη προκριματική σειρά είναι οι εξής:

Ο τελικός του A Dal 2019 θα διεξαχθεί στις 23 Φεβρουαρίου. Όπως ήδη γνωρίζουμε στη φετινή έκδοση του show θα υπάρχουν και κάποιες αλλαγές. Πέρα από τον νικητή, ο οποίος θα έχει και την τιμή να εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στον διαγωνισμό του Τελ Αβιβ, θα δοθούν ακόμη δύο βραβεία. Ένα βραβείο για τον καλύτερο στίχο και ακόμη ένα για το νέο αστέρι το οποί θα αναδειχθεί μέσα από το show.

Ποιο από τα δέκα αυτά τραγούδια προτιμάτε; Πως κρίνετε γενικά τα συμμετέχοντα τραγούδια στο A Dal 2019;

Για όλα τα νέα της Eurovision και τη συμμετοχή της Ουγγαρίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!


Η ιστορία της Ουγγαρίας στη Eurovision με μια ματιά:

  • Αριθμός συμμετοχών ως 2018: 16.
  • Παρούσα στον Τελικό: 14 φορές.
  • Πρώτη συμμετοχή: 1994 «Kinek mondjam el vétkejmet» Friderika Bayer (4η θέση, 122 βαθμοί)
  • Νίκες: 
  • Καλύτερη θέση: 1994 (4η)
  • Τελευταία θέση: 2008 (στον 2ο ημιτελικό)

[Πηγή: ESCBUBBLE.com]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ