ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η δήλωση του TVR για τις εξελίξεις στο Selectia Nationala 2019!

Οι εξελίξεις φέτος γύρω από το Selectia Nationala 2019, τον εθνικό τελικό μέσω του οποίου θα επιλεχθεί ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ, τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό.

Το χρονικό

  • Στις 20 Δεκεμβρίου το TVR ανακοίνωσε τα ονόματα των 24 καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στον εθνικό τελικό της χώρας (δείτε εδώ περισσότερα).
  • Την 1η Ιανουαρίου, ο Dan Bittman, ο οποίος εκπροσώπησε τη Ρουμανία, με το τραγούδι «Dincolo de nori«, το 1994 στην Eurovision, ανακοίνωσε ότι δεν συμμετέχει πλέον στο Selection Nationala 2019 (δείτε εδώ την δήλωσή του).
  • Μετά από αυτή την εξέλιξη, το TVR αναγκάστηκε να αναζητήσει δύο ακόμα συμμετοχές για να καλύψει το κενό, δίνοντας τους wildcards.  Οι συμμετοχές που επιλέχθηκαν ήταν  η Bella Santiago με το τραγούδι της «Army of love»και η Linda Teodosiu με το «Renegades» (δείτε εδώ τις συμμετοχές).
  • Η απόφαση αυτή του TVR είχε σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση του Mihai Traistariu από το Selection Nationala 2019 (δείτε εδώ την δήλωση του)

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις το TVR σήμερα προέβη στην ακόλουθη δήλωση με σκοπό να ξεκαθαρίσει πως ακριβώς έχουν τα πράγματα.

«Το Selection Nationala διοργανώνεται με σκοπό να βρεθεί ο εκπρόσωπος της Ρουμανίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η συμμετοχή με τις μεγαλύτερες δυνατότητες να επιτύχει τότε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτόν τον διεθνούς κύρους διαγωνισμό.

Η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός όπου ο πιο ταλαντούχος και δυνατός κερδίζει, αλλά πρώτα απ ‘όλα, παραμένουν στον αγώνα αποδεχόμενοι την πρόκληση του ανταγωνισμού. Οποιοσδήποτε καλλιτέχνης είναι ελεύθερος να εγγραφεί ή, κατά περίπτωση, να εγκαταλείψει και να αποσυρθεί.

Το TVR διοργανώνει τον εθνικό τελικό με πνεύμα διαφάνειας, με όλους τους κανόνες και κανονισμούς να δημοσιεύονται με την έναρξη των καταχωρίσεων στην επίσημη ιστοσελίδα. Η επιλογή των wildcards πραγματοποιήθηκε από την ίδια κριτική επιτροπή με βάση τα ίδια κριτήρια όπως και στην προεπιλογή.

Είμαστε ευτυχείς που υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για τις  wildcards όπως και για την προεπιλογή, και οι δύο συμμετοχές που προκρίθηκαν με αυτόν τον τρόπο θα προσδώσουν μεγαλύτερη αξία στον εθνικό τελικό.

Σίγουρα, ο διαγωνισμός θα είναι πιο έντονος, το σόου θα είναι πιο συναρπαστικό, και οι οπαδοί της Eurovision θα έχουν μόνο να κερδίσουν.»

Υπενθυμίζουμε τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Selectia Nationala 2019:

  • Πρώτος ημιτελικός στις 27 Ιανουαρίου στην πόλη Iasi
  • Δεύτερος ημιτελικός στις 10 Φεβρουαρίου στην πόλη Arad
  • Μεγάλος Τελικός στις 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Βουκουρέστι

 

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Ρουμανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή/Φωτογραφία: TVR]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. To enable sta podia o mihai twra Pou eide oti to dear father exei apodosh 1.40 na kerdiseii Kai autos sta stoixhmata den einai Kan deuteros ALLA ogdoos

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ