Ο Γιώργος Φραντζεσκάκης συμπαρουσιαστής του Ελληνικού Τελικού 2012!

Η ΕΡΤ απέστειλε σήμερα ειδικό δελτίο τύπου σχετικά με τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του ελληνικού τελικού για την επιλογή του τραγουδιού για την Eurovision 2012. Στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Τετάρτη, 7/3/2012

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

EUROVISION 2012

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Σε μια ειδική βραδιά στο εμπορικό κέντρο River West, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 22.00, η διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στον 57ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Τη βραδιά θα παρουσιάσουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Φραντζεσκάκης και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1 και από το webTV της ΕΡΤ στη διεύθυνση www.ert.gr/webtv.

Τα τέσσερα τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Μπακού (με τη σειρά εμφάνισής τους τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού, όπως προέκυψε από κλήρωση), είναι τα εξής:

BABY I’ M YOURS

Ερμηνεία: Dora

Μουσική: Franc, Ηλίας Πανταζόπουλος

Στίχοι: Νεκτάριος Τυράκης

 

KILLERBEE

Ερμηνεία: Cassiopeia

Μουσική: Χρήστος Δάντης

Στίχοι: Λεωνίδας Χατζάρας

 

NOPARKING

Ερμηνεία: Velvet Fire

ΜουσικήΣτίχοι: George Samuelson, Λεωνίδας Χατζάρας

 

APHRODISIAC

Ερμηνεία: Ελευθερία Ελευθερίου

ΜουσικήΣτίχοι: Δημήτρης Στάσσος, Mikaela Stenström, Dajana Lööf

 

Τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού θα παραβρεθούν και θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν η Ήβη Αδάμου (με το τραγούδι «La,La, Love») για την Κύπρο, η Anggun (με το τραγούδι «Echo /You and I») για τη Γαλλία και η Sofi Marinova (με το τραγούδι «Love Unlimited»)  για τη Βουλγαρία. ¨Ένα ξεχωριστό μουσικό «παρών» θα δώσουν ο Λούκας Γιώρκας, που μας εκπροσώπησε στον περσινό διαγωνισμό του Ντίσελντορφ, καθώς και οι τραγουδιστές Γιώργος Σαμπάνης και Χρήστος Π.

Η σκηνοθεσία της εκδήλωσης είναι του Χρήστου Φασόη και η διεύθυνση παραγωγής της Άσπας Κουνδουροπούλου. Η σκηνοθεσία των βιντεοκλίπ για τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια ήταν του Κώστα Μυλωνά, η φωτογραφία του Ανδρέα Ζαχαράτου και το μοντάζ της Ντίνας Κουστούκη.

Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS). Το τραγούδι που θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 22 Μαΐου στο Μπακού. Στις 24 Μαΐου θα γίνει ο Δεύτερος Ημιτελικός και στις 26 Μαΐου ο Τελικός.

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. H κουμπάρα από τη Βάρνα, ή αλλιως Σόφι Μαρίνοβα, ήταν απαραίτητο να παρεβρεθεί;

    • Οταν ομως η Βουλγαρια δινει καθε χρονο υψηλο βαθμο σε οτι γελειοτητα στελνουμε δεν μας πειραζει…αθανατε ελληναρα!
      Θειτσα μπορει να σου κανει η γυναικα αλλα φωναρα εχει οι δικες μας μονο για τραγουδιστριες δεν φαινοντε…ποτε δεν κοιταζουμε τα χαλια μας…!

      • Γιατί, σου είπα εγώ ότι οι δικές μας είναι καλύτερες; Αλλά τι να κάνουμε τώρα που η Σόφι είναι σαν κουμπάρα σε βάφτιση στη Βάρνα; Κραυγάζει το ανατολικό μπλοκ πάνω της : )
        (μεταξύ μας, εμείς αισθητικά έχουμε στείλει πάντως πιο σημερινά πράγματα).

  2. Η κουμπάρα από τη Βάρνα?Χα,χα!’Έλα μωρέ!Έχει πλάκα η Sofi!Το όνομα Φραντζεσκακης κάτι μου θυμίζει.Δεν έβρισκαν κανέναν ποιο άγνωστο?Πολλά ονόματα πάντως.Αν μη τι άλλο δεν θα είναι σαν το περσινό μνημόσυνο.Μόνο καφέ και παξιμάδι δεν είχε μοιράσει στο κοινό η Αρωνη…

  3. επίσης μήνυμα προς Ανδρέα Ζαχαράτο: Χάλια η φωτογραφία στα videos!Δεν ξέρω αν έφταιγαν τα φώτα κτλ αλλά δεν βλέπονται.

  4. Εκτός από διαγωνιζόμενος το 2002 με το τραγούδι FIRE, o Γιώργος Φραντζεσκάκης υπήρξε παρουσιαστής των δύο πρώτων τελικών της Ελλάδας για την JUNIOR EUROVISION, ενώ παρουσίασε με μοναδικό τρόπο και τους αντίστοιχους διαγωνισμούς (2003,Κοπεγχάγη-2004,Lillehammer)! Επίσης γνωστή είναι η ανάμιξή σε φιλοζωικές οργανώσεις! Ειλικρινά, ιδανική επιλογή της ΕΡΤ!
    Καλή επιτυχία και στους δύο παρουσιαστές του ελληνικού τελικού!

  5. Αμάν ρε Μάριε είσαι πολύ κακώς 🙂 ρε φίλε και να δεις όμως που θα τη περάσουν την Mαρινοβα 1ον γιατί είναι ρωμανή και στη Τουρκιά και άλλες χώρες θα την στηρίξουν πολύ και 2ον γιατί το τραγούδι σε διεθνείς γλώσσες πουλάει στις επιτροπές

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ