ΚΡΟΑΤΙΑ: Τεράστιο το ενδιαφέρον για το “Dora 2019”!

Τα τελευταία χρόνια η Κροατία αποφάσιζε για τον εκπρόσωπο της με απευθείας ανάθεση, τόσο του καλλιτέχνη όσο και του τραγουδιού. Φέτος όμως, η χώρα θα ταξιδέψει στο Ισραήλ με συμμετοχή που θα προκύψει μέσω του Εθνικού Τελικού της χώρας Dora, το οποίο επιστρέφει μετά από 8 χρόνια! Όπως είναι επόμενο, το ενδιαφέρον για το  Dora είναι τεράστιο.

Το παράθυρο υποβολής των συμμετοχών στον διαγωνισμό κλείνει σήμερα και σύμφωνα με πηγές τοπικών μέσων της Κροατίας πολλά από τα μεγάλα ονόματα της χώρας έχουν υποβάλει τη συμμετοχή τους διεκδικώντας μια θέση στον Εθνικό Τελικό μέσω του οποίου θα δοθεί το εισιτήριο στον νικητή για τον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Οι καλλιτέχνες που φέρονται να έχουν υποβάλει πρόταση για το Dora 2019 είναι οι εξής:

  • Lidija Bačić – Συμμετείχε στο Dora δύο φορές, το 2001 και το 2002 ως μέλος της μπάντας “Perle”. Ξεκίνησε τη σόλο καριέρα της το 2008 και έκτοτε έχει λάβει βραβεία τόσο στην Κροατία όσο και στο εξωτερικό ενώ έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ.
  • Indira Levak – (γνωστή και ως Indira Forza) ήταν η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Colonia για πάνω από είκοσι χρόνια και είναι γνωστή για τις φωνητικές επιδόσεις που χαρακτηρίζονται από υπερβολική ενέργεια. Ξεκίνησε τη σόλο καριέρα της το 2017. Κυκλοφόρησε το τελευταίο της single “Nisam spavala” μόλις πριν από δυο εβδομάδες.
  • Neda Parmać – Μέλος του συγκροτήματος Feminnem (αναλυτικότερες πληροφορίες σε προηγούμενο άρθρο μας).
  • Damir Kedžo – Συμμετείχε στην επιλογή του HRT για την Eurovision το 2011, αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.Αργότερα πήρε μέρος και κέρδισε το φεστιβάλ “Slavianski Bazaar” στη Λευκορωσία, καθώς και το φεστιβάλ “New Wave” στη Ρωσία. Πρόσφατα, κέρδισε την τρίτη έκδοση του Κροατικού  “Your Face Sounds Familiar”.
  • Antonija Šola – Τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο Dora 2008 μετά από ισοβαθμία με τους Kraljevi Ulice, με το “Gdje je srce, tu je dom”. Δήλωσε ότι αγαπάει ότι τη Dora και ότι θα ήθελε να επιστρέψει είτε ως τραγουδίστρια είτε ως συνθέτρια με το κατάλληλο τραγούδι.
  • Ivica Propadalo – Μέλος του γνωστού ροκ συγκροτήματος Teška Industrija, δημοφιλής σε όλα τα Βαλκάνια με πορεία στη μουσική για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Αν κερδίσει θα κρατήσει στα χέρια του το «παιδί» του καθώς το βραβείο του Dora είναι δική του δημιουργία.
  • Chetiri tenora – (Đani Stipaničev, Marko Škugor, Vladimir Garić και Marko Pecotić). Οι τέσσερις τους από ΄ταν ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 2016 έχουν στο ενεργητικό τους αρκετές επιτυχίες και οι συναυλίες τους σε όλα τα Βαλκάνια είναι sold out. Κέρδισαν το φεστιβάλ “Dalmatinska Šansona” στην Κροατία το 2017 με το τραγούδι “Sve je tvoje”.
  • Mila Elegović – Ηθοποιός η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε μερικά singles τα οποία έγιναν δεκτά με επιτυχία στη χώρα της.

Εκτός των προαναφερθέντων, αρκετοί ακόμα καλλιτέχνες επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για το Dora. Ο νικητής του Κροατικού “Pop Idol” Kim Verson, ο Marko Zekanović, και ο Jacques Houdek που εκπροσώπησε την Κροατία το 2016 στο Κίεβο και φέτος έχει γράψει τραγούδι για έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη όπως δήλωσε, είναι μερικοί από αυτούς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εθνικός τελικός Dora 2019 θα μεταδοθεί ζωντανά στις 16 Φεβρουαρίου, από το HRT1 και στο ραδιόφωνο από το HR2.

[Πηγή/Φωτογραφία:escbubble, HRT]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ