Με την Katerine Duska στη Eurovision 2019;

Οι εξελίξεις για τη Eurovision τρέχουν και στην Ελλάδα μας, όπως και σε όλες τις χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάη στο Tel Aviv του Ισραήλ. 

Η ΕΡΤ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τα ονόματα των μελών της Επιτροπής, η οποία έχει αναλάβει το εγχείρημα της συμμετοχής της χώρας μας στη Eurovision. Η συμμετοχή θα προκύψει – όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας – μέσω απευθείας ανάθεσης. Το μόνο που γνωρίζουμε ήδη μέχρι στιγμής για την επιτροπή είναι το όνομα του Προέδρου που δεν είναι άλλο από αυτό του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Όσον αφορά το όνομα του εκπροσώπου, τα μέλη της επιτροπής βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε φάση επικοινωνίας με υποψήφιους καλλιτέχνες αλλά και με τις αντίστοιχες δισκογραφικές εταιρίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου στο κανάλι STAR και στην εκπομπή “Στη φωλιά των Κου-Κου”, η ονοματολογία η οποία φαίνεται να έχει κάποια βάση αφορά σε ένα όνομα-έκπληξη που έχει προστεθεί τις τελευταίες ημέρες: αυτό της Ελληνοκαναδής Katerine Duska!

Δεδομένου ότι η Minos ΕΜΙ δεν έπαψε να έχει ενδιαφέρον για τη φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας, όπως αποκλειστικά σας ενημερώσαμε εδώ, φαίνεται ότι το όνομα της Katerine Duska, που ανήκει στο ρόστερ της, παίζει πλέον δυνατά στο τραπέζι των συζητήσεων στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, οι πληροφορίες του συγκεκριμένου ρεπορτάζ αναφέρουν, ότι το/τα τραγούδι/-δια στο/στα οποίο/οποία φαίνεται να προσανατολίζεται η ΕΡΤ είναι πιο pop, πιο ευρωπαϊκού ήχου, με ξενόγλωσσο στίχο, σε αντίθεση με το ύφος που είχε ζητηθεί πέρυσι. Αυτό το διαφορετικό ύφος θα μπορούσε να υποστηρίξει εξαιρετικά η ταλαντούχα ερμηνεύτρια και συνθέτης Katerine Duska.

Ποια είναι η Katerine Duska

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς,  η Katerine σπούδασε κλασσική κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία και τραγούδησε υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής της, Ελένης Μελισσίδη, η οποία την εξέθεσε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής. Σπούδασε και ερμήνευσε άριες και lieder των Verdi, Mozart και Schubert αλλά και πιο μοντέρνο ρεπερτόριο. Τελικά όμως, την κέρδισαν οι πιο σύγχρονες επιρροές.

Άρχισε να πειραματίζεται με τη σύνθεση όταν, έφηβη πια, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να συνειδητοποιήσει ότι η μουσική ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά. Πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013, μέσα από την επιτυχία “One In A Million”. Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο “EMBODIMENT”, σε στίχους και μουσική της ίδιας.

Συχνά η φωνή της συγκρίνεται με αυτή της Amy Winehouse ή της Adele. Ο πιο μπάσος τόνος της μας ταξιδεύει στις μαύρες φωνές περασμένων δεκαετιών.

Στο πρώτο της άλμπουμ “Embodiment”, η Katerine Duska αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο, ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια. ‘Eνα άλμπουμ που είναι ακραία γοητευτικό και αντάξιο οποιασδήποτε νέας φωνής της Ευρώπης.

Έχει τραγουδήσει στον Κήπο του Μεγάρου, όπου τον Ιούλιο του 2014 μοιράστηκε τη σκηνή με την Κατερίνα Πολέμη, καθώς και τον περασμένο Σεπτέμβριο με το νέο μουσικό της σχήμα κι έναν φρέσκο και πιο ηλεκτρονικό ήχο μαζί με τον Σουηδό τραγουδοποιό και τραγουδιστή Albin Lee Meldau. Στα άμεσα σχέδιά της είναι η κυκλοφορία του νέου της δίσκου, το υλικό του οποίου συγκεντρώνει τους τελευταίους μήνες.

Για την ιστορία, στο ίδιο ρεπορτάζ, αναφέρθηκαν διάφορα ονόματα καλλιτεχνών, όπως αυτό της Καλομοίρας, που όντως υπήρχαν στο πεδίο των συζητήσεων, αλλά που πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον, καθώς η ΕΡΤ φαίνεται να αναζητά κάτι διαφορετικό.

Αναμένουμε, λοιπόν, την κατάληξη των επαφών τις επόμενες ημέρες, καθώς και τις επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΡΤ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με την ελληνική συμμετοχή!

[Πηγή: STAR– Φωλιά των Κού- ΚουΦωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO – Βιογραφικό: ΑΘΗνέα/ Πρώτο Θέμα]


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένα πλάσμα που απλά θαυμάζω στο έπακρο. Δεν ξέρω αν τη θέλω στη Eurovision, αλλά χαίρομαι που υπάρχει στην πραγματικότητά μας.

  2. Απίστευτη καλλιτέχνης!!! Πραγματικά έχει ένα πολύ ωραίο και ιδιαίτερο στυλ! Πιστεύω ότι με ένα τραγούδι γραμμένο και ραμμένο πάνω της πιστεύω ότι θα τα πάει εξαιρετικά!! ΕΡΤ κλείσε εισιτήριο για τέλ αβιβ κατευθείαν στην Katherine!

  3. Εξαιρετική επιλογή, ιδιαίτερη φωνή που θα ξεχωρίζει απ τους άλλους και μ ενα όμορφο τραγούδι συν την καλλιτεχνική επιμέλεια του Παπαδημητρίου, θα τα παει περίφημα!

  4. Ομολογώ τη κοπέλα δε την ήξερα,αλλά έχω εντυπωσιαστεί! Θα μπορούσε να πάει πολύ καλά και θα ήταν μια “νέα πρόταση” για τα ελληνικά δεδομένα…
    Ναι ΕΡΤ! Πάρε τη πιο σωστή (για την ώρα απόφαση)και στείλε τη κοπέλα!

  5. Εξαιρετική φωνή και επιλογή και ως μουσικό ύφος από μεριάς Ελλάδος!

    Ειναι κάτι εντελώς διαφορετικό που θα μπορούσε με ένα καλό τραγούδι να κάνει θαύματα! Φωνητικά είναι εκπληκτική. Ενα πιο βαθιά καλλιτεχνικά, ανεξάρτητο indie, soul τραγούδι που μπορεί π,χ να έχει, είναι και δίκοπο μαχαίρι για την EV όμως!

    Θα αγαπηθεί απο επιτροπές-αν είναι αξιόλογα καλό-αλλά ίσως οχι απο το κοινό, που μπορεί και να βαρεθεί αν στηθεί βαρετά πάνω στην σκηνή! Μου αρέσει όμως πάρα πολύ ως επιλογή η katerine και το μουσικό της στίγμα και στυλ, και θα την ήθελα να δοκιμαστεί ως πρόταση από την Ελλάδα!

  6. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΕΡΤ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΒΡΙΖΟΥΜΕ. Μια εξαιρετικη ΦΩΝΑΡΑ η κοπελα, την εχω δει στον κηπο του μεγαρου μουσικης. ΑΞΙΖΕΙ σε τετοια κοπελα με ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ και καλλιτεχνικη οντοτητα να εκτεθει μπροστα σε 200 εκατομμυρια τηλεθεατες και να γινει γνωστη παντου. ΜΑΚΑΡΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ”Slow”. Είναι η ελληνίδα Αντελ και δεν ειναι υπερβολη. Μακαρι να βρει καλο τραγουδι, μακαρι. Κατι που να εχει και στοιχεια ποιοτητας αλλα και εμπορικοτητας για να παει καλα. Κατι σαν τα τραγουδια της αντελ δηλαδη.

  7. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΕΡΤ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΒΡΙΖΟΥΜΕ. Μια εξαιρετικη ΦΩΝΑΡΑ η κοπελα, την εχω δει στον κηπο του μεγαρου μουσικης. ΑΞΙΖΕΙ σε τετοια κοπελα με ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ και καλλιτεχνικη οντοτητα να εκτεθει μπροστα σε 200 εκατομμυρια τηλεθεατες και να γινει γνωστη παντου. ΜΑΚΑΡΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ”Slow”. Είναι η ελληνίδα Αντελ και δεν ειναι υπερβολη. Μακαρι να βρει καλο τραγουδι, μακαρι. Κατι που να εχει και στοιχεια ποιοτητας αλλα και εμπορικοτητας για να παει καλα. Κατι σαν τα τραγουδια της αντελ αν το καλοσκεφτειτε….Επιτελους να ειμαστε περηφανοι για τη συμμετοχη μας. Και η κοπελα ναι μπορει να σταθει σε σκηνη και να καθηλωσει. ειναι επαγγελματιας.

  8. Εχει ακουστεί και κατι για την Μαριέττα φαφουτη πολυ καλη φωνη και την προτιμω παρακαλώ τον ogae να μας ενημερώσει

    • Η ΕΡΤ συζητάει διάφορα ονόματα αυτή τη στιγμή που μιλάμε και προσπαθεί να βρει τη καλύτερη δυνατή επιλογή: αυτή που θα πληρεί τις περισσότερες προϋποθέσεις της! Είναι δυστυχώς και αδύνατον να ενημερωθούμε για όλους αλλά και αντίστοιχα να γράψουμε για όλους. Προσπαθούμε ΠΑΝΤΑ για τη καλύτερη ενημέρωση και να είστε σίγουροι πως μεταδίδουμε τις πληροφορίες που έχουμε τσεκάρει εμείς προσωπικά αλλά και που έχουμε πάρει το “οκ” ότι μπορούν να γραφτούν. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και μακάρι να βρεθεί ένα ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ για την Ελλάδα μας και φέτος! Στη διάθεσή σας για οτιδήποτε! Krikor Kevorkian, εκ μέρους της συντακτικής ομάδας του OGAE Greece!

  9. Τα γούστα είναι υποκειμενικά, οκ αλλά αυτό σε τι μοιάζει με argo; Καμία σχέση…Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να πάει, η φωνή μ’ αρέσει πολύ. Σε κάθε περίπτωση, το τραγούδι πρέπει να είναι καλό (όμορφο χωρίς να είναι βαρετό) και αν στηθεί με κέφι και έμπνευση πιστεύω πως φέτος μπορεί να πάμε καλά. Βέβαια, κατά τη ταπεινή μου άποψη, δεν έχει σημασία μόνο να πηγαίνουμε τελικό ή να είμαστε στη δεκάδα (αν και όλοι το επιθυμούμε) με τραγούδια του συρμού (τύπου shake it ή geia sou maria ή opa) αλλά να αφήνουμε το στίγμα μας και να καταθέτουμε μια πρόταση επιπέδου.

  10. ρε τι ΦΩΝΑΡΑ είναι αυτή??? Πρώτη φορά την ακούω την κοπέλα και απορώ γιατί δεν έχει κάνει καριέρα τόσο καιρό στην Ελλάδα με τέτοια φωνάρα. Μακάρι να της βρουν ένα καλό τραγούδι και η σκηνική της παρουσία να μην είναι χάλια όπως πέρυσι.

  11. Δεν την ήξερα καθόλου αλλά είναι εξαιρετική! Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι μοναδική.Δεν μοιάζει η φωνή της με καμιάς άλλης! Μεγάλο προσόν για να πάρει το βραβείο.
    Το βραβείο το παίρνει κατα 80% ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ φτάνει να έχει και το τραγούδι που να δικαιολογεί ένα βραβείο!!!
    (η χοντρή, η τραβεστί, η γυναίκα με τα μούσια, το τέρας, η παρεξηγημένη κοπέλα απο Σερβία, η πολιτικά αδικημένη απο Ουκρανία, η μιγάς, ο μαύρος κλπ)

  12. Ιδιαίτερη χροιά φωνής, διαφορετικό στυλ, πιο ευρωπαϊκό… αναμένουμε να δούμε ολοκληρωμένη πρόταση για να έχουμε καλύτερη εικόνα… θετική η πρώτη εντύπωση, πάντως… εάν επιλεγεί, όντως, θα είναι κάτι διαφορετικό…

  13. Μια μομαδικη φωνή!!!! Αν στείλουμε μια τετοια φωνή δεν νομίζω να υπάρχει ανάλογη φετος!!!!!! Τελείως διαφορετική προσ’εγγιση από την ΕΡΤ και μπράβο της. Ξεφεύγεια από τα ΟΝΟΜΑΤΑ κράχτες που τα τελευταία χρόνια δεν έφεραν και τα αναμενώμενα αποτελέσματα!!! Η Κα Ντούσκα έχει ΦΩΑΝΑΡΑ!!!! Εναλλακτική δυναμική και ξεχωριστή χροιά……. Με ένα καλό τραγούδι πραγματικά ,πορεί να ξεχωρίσει!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΕΡΤ ΜΟΥ!!!!!!!! Συγχαρητήρια και στα παιδια του OGAE που μας κρατάνε ενήμερους! Πραγματικά αξιοθαύμαστη δουλειά!!!!!

    • ποια ακριβως ηταν τα ονοματα κραχτες???η argo?η μαρι ελενα κυριακου?η τερζη η οι freaky fortune!
      απλα μη λεμε κ οτι θελουμε!

      ελπιζω να δω τσαγκρινου!!!

  14. Πολύ καλύτερη η τσαγκρινου χορεύει τραγουδάει υπέροχα κ επιτέλους να πάμε με ένα πακέτο ποπ όχι πάλι εναλλακτικό !

  15. Επιτελους ενα αισιοδοξο ονομα!!!! Φρεσκο ταλαντουχο και ΦΩΑΝΑΡΑ!!!! Αν παει η Κατερινα ΝΑΙ ολοι μαζι σου ΕΡΤ!!!!!!

  16. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ; Η ΚΟΠΕΛΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ AMY?????????????????????????ΘΑ ΠΕΣΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΑΙΣΧΡΑ ΤΗΝ AMY . ΠΑΛΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΑΙΔΩ

  17. Απο το 2013 έχει να μ αρεσει τοσο πολυ πρόταση της ΕΡΤ. ακομη και η πρόταση της φαφούτη που έχει ακουστεί είναι ενδιαφέρουσα! Αναμένουμε…….

  18. Βρε παιδιά… τι φωνή είναι αυτή! Φοβερή! Απίστευτη χροιά και γυρίσματα! Δεν την ήξερα πραγματικά… και μου έκανε έκπληξη που διάβασα το όνομά της! Νομίζω θα είναι μια πολύ καλή συμμετοχή εφόσον έχει και ένα ανάλογα ενδιαφέρον τραγούδι… Μπράβο στην ΕΡΤ που θέλει φέτος κάτι διαφορετικό!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ