ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Στις 22 Φεβρουαρίου ο εθνικός τελικός + λεπτομέρειες από livestream!

Ο εθνικός τελικός της Γερμανίας, «Unser Lied für Israel» (Το τραγούδι μας για το Ισραήλ), θα λάβει χώρα στο Βερολίνο την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στις 21:15 ώρα Ελλάδας. Η μετάδοση θα γίνει από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, Das Erste. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 2 ώρες και την παρουσίαση θα κάνει η Barbara Schöneberger μαζί με την Ελληνίδα Λίντα Ζερβάκη.

Στις ήδη 6 υποψηφιότητες, προστέθηκε και μία νέα: αυτή των Duo Sisters. Οπότε οι 7 συμμετέχοντες και οι τίτλοι των τραγουδιών θα είναι οι εξής:

  1. Aly Ryan – «Wear your love»
  2. Lilly Among Clouds – «Surprise»
  3. BB Thomaz – «Demons»
  4. Linus Bruhn – «Our City»
  5. Georg Hägele – «Let me go»
  6. Makeda – «The day I loved you most»
  7. Duo Sisters – «Sister»

Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες μέσω livestream

Σήμερα στις 18:00 πραγματοποιήθηκε livestream από τον τηλεοπτικό σταθμό ndr.de μέσω της ιστοσελίδας eurovision.de, όπου οι υπεύθυνοι της γερμανικής επιλογής Thomas Schreiber και Christoph Pellander, εκτός από λεπτομέρειες σχετικά με τη γερμανική συμμετοχή, απάντησαν και ερωτήσεις από το κοινό.

Μέσα από το livestream αποκαλύφθηκε ότι το Duo Sisters αποτελείται από την Carlotta Truman και την Laurita, που δεν είναι αδερφές, και θα τραγουδήσουν στα αγγλικά τον τίτλο «Sister».

Η επιτροπή θα ακούσει τα τραγούδια την τελική βραδιά και όχι στη γενική πρόβα, όπως συμβαίνει στη Eurovision. Τα τραγούδια επίσης θα ακουστούν πρώτη φορά εκείνη την ημέρα και όχι νωρίτερα, για να μην υπάρξει επηρεασμός από τα διάφορα μέσα. Δεν υπάρχουν κομμάτια rap, hip-hop ή country, αλλά υπάρχουν μπαλάντες και ρυθμικά κομμάτια, όλα στα αγγλικά.

Τη βραδιά του τελικού η ψηφοφορία θα αποτελείται από televoting, από ειδικούς από διάφορες χώρες, καθώς και από ένα πάνελ οπαδών της Eurovision.

Εισιτήρια για τον εθνικό τελικό θα είναι διαθέσιμα από τις 10 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα tvtickets.de και θα κοστίζουν 39€.

Τονίστηκε ότι θα υπάρξει promotion της γερμανικής συμμετοχής σε άλλες χώρες και αμέσως μετά την επιλογή ο πρώτος προορισμός θα είναι το Ισραήλ.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ