ΤΣΕΧΙΑ: Οι υποψηφιότητες του εθνικού τελικού «ESCZ 2019»!

Για σήμερα είχε προγραμματισθεί από την κρατική τηλεόραση της Τσεχίας μια συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιαστούν επισήμως οι υποψηφιότητες του ESCZ 2019, του εθνικού τελικού της χώρας για τη Eurovision 2019. Μία διαρροή ωστόσο έφερε χθες, Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα των οχτώ καλλιτεχνών που καλούνται να διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Tel Aviv (διαβάστε λεπτομέρειες εδώ).

Φυσικά, η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου έλαβε χώρα κανονικά, με τις ανακοινώσεις να επιβεβαιώνουν τα ονόματα που διέρρευσαν χθες και που τόσο καιρό οι fans του θεσμού είχαν κληθεί να μαντέψουν μέσα από μία ιστορία του Mikolas Josef (Eurovision 2018) στο Instagram αλλά και μέσω μιας σειράς από teaser από την κρατική τηλεόραση της χώρας, Česká Televize! 

Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια του ESCZ 2019 λοιπόν είναι:

Τόσο οι Τσέχοι όσο και οι διεθνείς fans θα μπορούν να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό με την βαθμολογική κλίμακα 8-6-4-3-2-1. Την ίδια στιγμή θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση των υποψήφιων τραγουδιών από τη διεθνή κριτική επιτροπή. Φέτος, κάθε διεθνής ψήφος θα θεωρείται ως ψήφος μέλους της διεθνούς κριτικής επιτροπής. Στα τέλη Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα μάθουμε το νικητή του οποίου το έπαθλο είναι να εκπροσωπήσει την Τσεχία στη Eurovision 2019, στο Tel Aviv!

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της Τσέχικης συμμετοχής μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!


Η ιστορία της Τσεχίας στη Eurovision με μια ματιά…

 • Συνολικές συμμετοχές 7, από τις οποίες μόνο 2 φορές σε Μεγάλο Τελικό.
 • Πρώτη συμμετοχή το 2007 με το τραγούδι «Malá dáma» από το hard rock συγκρότημα Kabát, που τερμάτισε τελευταίο με μόλις 1 βαθμό στον Ημιτελικό.
 • Καλύτερη θέση το 2018 με τον Mikolas Josef και το «Lie to me» (6η θέση – 281 βαθμοί)
 • Χειρότερη θέση το 2009 που το τραγούδι «Aven Romale» με τους Gipsy.cz τερμάτισε, επίσης, τελευταίο στον πρώτο ημιτελικό με μηδέν βαθμούς!
 • Τους περισσότερους βαθμούς τους έχει λάβει από Αυστρία, Κροατία και Ισλανδία, ενώ τους περισσότερους βαθμούς συνολικά η Τσεχία τους έχει δώσει σε Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία και Σουηδία, ενώ στους τελικούς προτιμά την Ουκρανία.

Written by 

Related posts

6 Thoughts to “ΤΣΕΧΙΑ: Οι υποψηφιότητες του εθνικού τελικού «ESCZ 2019»!”

 1. Giorgos

  Αυτοί δεν είχαν πει όλοι ανεβάζουν τον πήχη ψηλά για φέτος; Το μόνο άρτιο αποτέλεσμα είναι το Give me a Hint, με διαφορά μάλιστα από τα υπόλοιπα. Βέβαια κανένα σούσι θα στείλουν, το βλέπω…μας συνηθίζουν σε κάτι τέτοια…

  Σημειωτέον, βρέθηκε η Lana (φωνάρα) της Τσεχίας, η Barbara Mochowa!

 2. Lefteris

  Ιμαρτον πλεον, ο αλλος λεει «my eyes are bigger than my belly»
  ποιητικο το λιγοτερο

 3. Κωστας

  δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, τα τραγούδια ή τα βίντεο κλιπ.

 4. Marios

  Αξιοπρεπής 7άδα. Ξεχωρίζω το True Colors.

 5. Αννα

  1. Andrea Holá – Give Me A Hint – 6/10
  2. Jakub Ondra – Space Sushi – 5/10
  3. Pam Rabbit – Easy To Believe – 4/10
  4. Barbora Mochowa – True Colors – 3/10
  5. Hana Barbara – Posledni Slova Tobe – 3/10
  6. Lake Malawi – Friend Of A Friend – 0/10
  7. Jara Vymer – On My Knees – 0/10
  8. Tomáš Boček – Don’t know why – 0/10
  Γενικά πολύ αδιάφορα με γελοία βίντεο κλιπ

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ