ΓΑΛΛΙΑ: Η κατανομή των καλλιτεχνών στους ημιτελικούς!

Η Γαλλία, με το νέο έτος, μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της Eurovision 2019 και πριν από λίγο είχαμε νεότερα σχετικά με την κατανομή των υποψηφίων στους ημιτελικούς. Το Destination Eurovision 2019 αποτελείται από 18 καλλιτέχνες οι οποίοι κληρώθηκαν ανά 9 στους δύο ημιτελικούς. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 12 και 19 Ιανουαρίου από όπου μόνο 4 καλλιτέχνες θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό.

Η κατανομή των υποψήφιων καλλιτεχνών στους ημιτελικούς έχει ως εξής.

Α’ Ημιτελικός – 12 Ιανουαρίου

Β’ Ημιτελικός – 19 Ιανουαρίου

Το Destination Eurovision 2019 ξεκινάει το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 21:00 το βράδυ ζωντανά στο κανάλι France 2Παρουσιαστής και φέτος όλων των show θα είναι ο ταλαντούχος Garou!

Σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνιστούν 9 καλλιτέχνες οι οποίοι θα παρουσιάσουν live τα υποψήφια τραγούδια τους. Τηλεοπτικό κοινό και διεθνής κριτική επιτροπή θα συναποφασίσουν σε ποσοστό 50% ο καθένας ποια τραγούδια θα προκριθούν από κάθε ημιτελικό. Στον τελικό θα διαγωνιστούν 8 καλλιτέχνες και το τραγούδι με τις περισσότερες ψήφους από τη διεθνή κριτική επιτροπή και το κοινό θα κερδίσει!

Αξιοσημείωτο είναι ότι διεθνής κριτική επιτροπή σε κάθε ημιτελικό θα είναι 5μελής και θα απαρτίζεται από διαφορετικά άτομα! Επιπλέον στον τελικό θα είναι 10μελής όπου και πάλι η σύνθεση της θα είναι τελείως διαφορετική από τους ημιτελικούς. Επομένως, συνολικά η διεθνής κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 20άτομα (5 σε κάθε ημιτελικό και 10 στον τελικό).

Η γαλλόφωνη κριτική επιτροπή για το φετινό show είναι και πάλι 3μελής και απαρτίζεται από:

  • Christophe Willem
  • André Manoukian
  • Vitaa

H επιτροπή αυτή δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου σε καμία από τις live βραδιές, παρά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα. Επομένως σε σχέση με πέρσι, δε θα μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα και αυτή είναι μία καινοτομία στο show.

Οι ημερομηνίες του Destination Eurovision 2019!

Α’ Ημιτελικός – 12 Ιανουαρίου

Β’ Ημιτελικός – 19 Ιανουαρίου

Τελικός – 26 Ιανουαρίου

Εσείς ποιο τραγούδι από τα παραπάνω προτιμάτε; Ξεχωρίζετε κάποιο snippet συγκεκριμένα;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νεότερα σχετικά με το Destination Eurovision 2019!

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ